جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
آخوند سکینه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
یکی از هنجارهای مثبت اجتماعی که نزد همه جوامع پسندیده است، تعامل نیک و خوشرفتاری با دیگران است. مکتب حیات بخش اسلام بر احترام، نیک رفتاری و احسان تاکید فروان دارد؛ زیرا بدین وسیله افراد به تکامل فردی و اجتماعی دست می یابند.در میان نیکی ها، نیک رفتاری با پدر و مادر اهمیت دوچندان دارد. همانند سایر کتب آسمانی، در قرآن نیز به طور مکرر، انسان به رفتار نیکو با پدر و مادر امر شده و پس از توحید و یکتاپرستی، احترام و تکریم پدر و مادر بسیار توصیه شده است.هدف مقاله حاضر، آشنا ساختن جوانان با شیوه ارتباط و برخورد صحیح با والدین است تا هرچه بیشتر آنان نسبت به وظایفی چون اطاعت، احترام و احسان در حق ایشان آشنا و تشویق شوند. آنچه که از آموزه های قرآنی به دست می آید، این است که فرزندان بیش از هر چیزی، موظف اند تا با گفتار و رفتار نیک و شایسته با پدر و مادر تعامل داشته باشند.
صفحات :
از صفحه 115 تا 138
نویسنده:
نوری اعظم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
مادری در کنار همسری، مهم ترین نقشی است که زنان در خانواده بر عهده می گیرند. هر چند امروزه با نگرش های فمینیستی، این نقش ها به چالش کشیده شده، با تکیه بر طبیعت و فطرت زنانه، نقش مادری در آموزه های اسلامی به ویژه در آیات قرآن کریم مورد توجه ویژه قرار گرفته است. به ویژگی های طبیعی زنان مانند فرزندخواهی، محبت و دلبستگی به فرزندان و مراقبت از آنان و نیز به حقوق مادران مانند تامین نیازهای مادی آنها، تکریم، احترام و قدرشناسی از زحمات و احساسات مادرانه آنها در آیاتی از قرآن کریم اشاره شده است.قرآن کریم برای ویژگی ها، وظایف و حقوق مادران، مقام و جایگاه ویژه ای در نظر گرفته که عمل به آنها موجب ارزشمندی هر چه بیشتر این نقش میشود. تشویق زنان به فرزندآوری و انجام مسوولیت های لازم در این زمینه، موجب پرورش نسلی برخوردار از سلامت جسمی و روانی خواهد بود. این نوشتار با توجه به آیات قرآن کریم و روایات معصومان علیهم السلام به بررسی ویژگی ها و حقوق مادران می پردازد.
صفحات :
از صفحه 71 تا 92
نویسنده:
جوکار محبوبه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
روند نزولی رشد جمعیت در ایران طی سال های اخیر که به دنبال تغییر سبک زندگی رخ داده، متاثر از مدرنیته و مبانی مدرنیستی است. اهمیت بررسی این موضوع زمانی آشکار می شود که بدانیم در صورت ادامه این روند، در آینده با پیری جمعیت و مشکلات ناشی از آن مواجه خواهیم بود. بر این اساس، مقاله حاضر قصد دارد به این سوال پاسخ دهد که مدرنیته چه نقشی در تغییر سبک زندگی و کاهش جمعیت در ایران داشته است؟این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع تاریخی، جامعه شناسی و سایر منابع، به بررسی موضوع مورد نظر پرداخته است که دستاورد آن واقف شدن بر این مساله است که اگرچه در پژوهش های انجام گرفته، عوامل مختلفی نظیر عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای کاهش جمعیت ذکر شده؛ از تاثیر عامل مهمی به نام مدرنیته به مقدار زیادی غفلت شده است،برشمردن ابعادی از تاثیر مدرنیته در کاهش جمعیت، مثل تغییر بینش اعتقادی، ترویج مصرف گرایی، افزایش سن ازدواج و طلاق، تحقیر نقش مادری و... که به دنبال رواج اندیشه های مدرنیستی در جامعه رخ داد، از دیگر دستاوردهای این مقاله است.
صفحات :
از صفحه 39 تا 69
نویسنده:
مروتی سهراب, وحیدنیا فرحناز, صادقی عماد, فتاحی امیر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
پیدایش و گسترش انحراف های جنسی از مهم ترین زمینه های سقوط و تباهی هر جامعه به شمار می رود. از این رو، پژوهش در مورد عوامل پیدایش این آسیب، اهمیت ویژه ای دارد و نقش بسزایی در پیشگیری از بروز آن خواهد داشت.در پژوهش حاضر به این مهم پرداخته شده و با تحلیل آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت علیه السلام، عوامل پیدایش این انحراف بررسی شده است. در این راستا، ابتدا به مفهوم شناسی انحراف جنسی، سپس به بررسی مصادیق، عوامل و زمینه های پیدایش این انحراف از دیدگاه آموزه های قرآن و حدیث پرداخته شده است. از جمله این عوامل می توان به مواردی همچون عدم تمکین زناشویی، آزادی های کاذب و روابط نادرست پیش از ازدواج اشاره کرد.
صفحات :
از صفحه 93 تا 113
نویسنده:
براتی شهناز, مرادخانی مهری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
در سراسر تاریخ، تقسیم کار به موازات مسائل مربوط به جنسیت متحول شده و در طول تاریخ، هم توسط مردان و هم توسط زنان انجام شده است. تقسیم کار بر اساس جنس، به فرایندهایی اطلاق می شود که در آن ها، وظایف بر اساس جنس افراد، تقسیم می شود. بسیاری بر این عقیده اند که جنس و سن، قدیمی ترین اشکال تقسیم کار را ارائه می دهند؛ علاوه بر این شواهد نشان می دهد که نهادهای دینی که هنجارهای فرهنگی، قانون های اجتماعی و رفتارها را شکل می دهند اثرات قابل ملاحظه ای بر استحکام نگرش ها و نقش های جنسیتی دارند. اسلام نیز در این زمینه جهان بینی خاص خود را دارد. در این مقاله تلاش می شود دیدگاه اسلام در مورد تقسیم کار جنسیتی ذکر شود. روش مورد استفاده در این پژوهش اسنادی است. اسلام تفاوت های زنان و مردان از نظر بیولوژی و به تبع آن تفاوت در ترجیحات شغلی بین زنان و مردان را می پذیرد ولی این نکته را هم متذکر می شود که تفاوت شغل های انتخاب شده توسط دو جنس تحت تاثیر شرایط فرهنگی جامعه قرار دارد.
صفحات :
از صفحه 139 تا 154
نویسنده:
اعتمادی عذرا, امین جعفری بتول, شاه سیاه مرضیه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
هدف این پژوهش بررسی و مقایسه تاثیر آموزش گروهی زوجین با شیوه ارتباط درمانی بر صمیمیت زوجین شاهد و ایثارگر است. این پژوهش با روش تحقیق نیمه تجربی و طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری آن شامل کلیه زوجین شاهد و ایثارگر شهر اصفهان با نمونه ای شامل 24 زوج که از بین مناطق سه گانه بنیاد شهید شهر اصفهان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایش و گروه کنترل جایگزین شدند. گروه ها به پرسشنامه صمیمیت زناشویی به عنوان پیش آزمون و پس آزمون پاسخ دادند. گروه آزمایش هشت جلسه آموزش گروهی ارتباط درمانی را دریافت نمود. داده های تحقیق با استفاده از نرم افزار spss و روش آماری تحلیل کوواریانس و مقایسه زوجی میانگین ها تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد آموزش گروهی زوجین به شیوه ارتباط درمانی بر صمیمیت زوجین به طور کلی تاثیر معناداری نداشته است (p>0.05)، اما آموزش گروهی زوجین به شیوه ارتباط درمانی بر ابعاد صمیمیت فیزیکی و عاطفی موثر بوده است (p<0.05). نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که آموزش گروهی به شیوه ارتباط- درمانی، صمیمیت فیزیکی و عاطفی را افزایش داده است.
صفحات :
از صفحه 13 تا 38
  • تعداد رکورد ها : 6