جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
پرتو خرد
> 1402- دوره 14- شماره 2
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 7
سال 1402
دوره 14 , شماره 2
دوره 14 , شماره 1
سال 1401
دوره 13 , شماره 2
دوره 13 , شماره 1
سال 1400
دوره 12 , شماره 2
دوره 12 , شماره 1
سال 1399
دوره 11 , شماره 2
دوره 11 , شماره 1
عنوان :
فراسوی سوبژکتیویته: کیرکگور، لویناس و دیگریِ مطلق فلوریانا فِرو
نویسنده:
سید آصف احسانی ، حسن رضا خاوری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
کیرکگور و لویناس هر دو فیلسوف فردیتاند. لویناس در آزادی دشوار و نامهای خاص به شدت از کیرکگور انتقاد میکند و او را به سوبژکتیویسم، خشونت و دستکمگرفتن اخلاق متهم میکند. با اینحال، فاصلهای که هر دو را از هم جدا میکند، بسیار کوتاه است، بهویژه اگر کسی تعلیقات غیرعلمی نهایی کیرکگور را با دقت خوانده باشد. در این مقاله بحث میشود که هر دو متفکر تمامیت غیرشخصی را کنار میگذارند؛ نامتناهی را تقلیلناپذیر میدانند؛ اخلاق را به سوی شخص دیگر معطوف میسازند و رنج را در طول زندگی ضروری میخوانند. مهمتر از همه، کیرکگور و لویناس هر دو به سوبژکتیویته بهعنوان امری میاندیشند که بهنحو بنیادین به فراتر از خود، به سوی نامتناهی اشاره دارد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 91 تا 112
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جُستار تاریخی دربارهی نسبت انسان و حقیقت در فلسفۀ یونان از آغاز تا افلاطون
نویسنده:
ظاهر یوسفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
حقیقت به هر معنایی که تفسیر شود مسئله انسان است و با انسان پیوند ناگسستنی دارد. سرآغاز تفکر فلسفی هرچند برنامۀ فلسفیاش را از جهانشناسی شروع کرد، اما بهتبع این طرح، رگۀ کمرنگی از وجود انسان بهعنوان یک مسئله در دل ساختار حقیقت وجود ظهور کرد و بهمرور این خط برجسته و برجستهتر گردید. فیلسوفان نخستین یونان این رابطه را بر اساس اموری چون «کتارسیس»، «لوگس»، «وجود» و... تدارک میدیدند. جنبش سوفسطائی با انگشت نهادن روی نقطه انسان و حقیقت و تغییر دادن موضوع و جهت تفکر از جهان به انسان، انسان را معیار وجود و عدم و معیار پژوهش در باب حقیقت اعلام، و با این کار عملاً بنیادهای حقیقت را از بن ویران و فلسفه نوپای یونانی را گرفتار بحران ساخت. سقراط و افلاطون انسان بحرانزده سوفسطائی را دعوت به خودشناسی و تأمل عقلانی در باب همهچیز کرده و از این طریق جستوجوی شیوههای ممکن سلوک حقیقت را مطرح میسازد. این جستار با روش تاریخنگاری اندیشه در پی ایضاح مسئله مذکور در مقطع تاریخی مشخص است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 69 تا 90
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فرهنگ بهمثابهی نظام بازنمایی واقعیت
نویسنده:
عبدالله زکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
بازنمایی به معنای تصور، توصیف و تولید معنا از طریق زبان، همواره مورد توجه فلاسفه بوده و پیشینۀ طولانی دارد. در این نوشتار ضمن اشارۀ مختصر به تاریخچۀ بازنمایی به خصوص به تغییر جایگاه زبان در فلسفه از ابزار اندیشه به خود اندیشه (در فلسفه تحلیلی، خصوصا اندیشۀ ویتگنشتاین متأخر) و همین طور تغییر مسألۀ فلسفه از معرفت و آگاهی نسبت به واقع، به فهم و معنا، پرداخته شده است. با توجه به این تغییر دوگانه، پرسشهای مطرح شده در این نوشتار این است که در این پارادیم جدید، بازنمایی به چه معناست و زبان چه جایگاهی در بازنمایی دارد؟ آیا نظام بازنمایی زبانی شامل فرهنگ نیز میشود؟ این پرسشها با تأکید بر «نظریۀ بازنمایی» استوارت هال مورد بررسی قرار گرفته است. هال، با تلفیق رویکردهای برساختگرایانۀ نشانهشناختی فردیناند دو سوسور، الگوی عام زبانشناختی رولان بارت و گفتمان میشل فوکو، مدعی است که معنا از طریق زبان و هرگونه نظام نمادین، در فرایند نظام بازنمایی ذهنی و بازنمایی زبانی برساخته میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 113 تا 134
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
طرق تحصیل فضای صدور روایات و گونه های تأتیرگذاری آن
نویسنده:
حمید زراعت کاشانی ، حمید ستوده
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
فضای صدور کلام معصومان، بستر تولد آنها و همچون قرینه حالیه، همراه کلامشان بوده است، بر این بنیان فهم صحیح از روایات در گرو تلقی احادیث همراه با فضای صدور آنها است، اما خواسته یا ناخواسته، غالباً در مجموعههای حدیثی که روایاتش مورد رجوع حدیث خوانان و استناد اهل فن قرار میگیرد، عنایتی در قامت آثار این نهاد نقشآفرین نشده است. البته تلاشهای برخی از فضلای معاصر در تبیین برخی زوایای مربوط به فضای صدور روایات ستودنی است. نوشتار حاضر سعی کرده با بیان راههای رسیدن به فضای صدور از جمله شناخت مخاطب مستقیم،خانواده نگری روایات، شناخت شئون معصومعلیه السلام، موافقت با محکمات عقلی و نقلی و عمومات فوقانی و گزارههای تاریخی معتبر و شناخت اندیشههای فقهی و عقیدتی مقابل هر امام معصوم علیه السلام و شناخت فرهنگ گفتگو و قواعد و اصول صدور متن عصر تشریع و تبیین شریعت همراه با نمونه-هایی در آثار دانشیان فقه، رسیدن به فضای صدور روایات و گونههای متفاوت تاثیر آنها را ممکن جلوه دهد؛ پرواضح است اعتبار سنجی این راهها مجالی دیگر میطلبد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 74 تا 98
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جایگاه محیط یا فضا در پژوهش کیفی (درک از محیط در تحقیق کیفی) نویسنده: آرون م. کُنتز
نویسنده:
علی حکیمی ، محمدحنیف طاهری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
نویسنده در این نوشته تلاش میکند تا اهمیت فضا یا محیط را در پژوهش کیفی و تأثیر آن بر نتیجه را بررسی نماید. این ماده است که ما با تکیه به آن معنی را میسازیم. منظور از ماده، محیط یا فضایی است که پژوهشگر در آن زندگی میکند و هیچگاه از آن جدا نیست. از آنجاییکه ماده در زمان سیال است، ارتباط ذهنیِ پژوهشگر نیز با محیط همواره در یک ارتباط سیال قرار دارد. معانی ایجاد شده بهصورت مفاهیم انتزاعی، استعاره و تجسم معنا در لفظ بهوجود میآید. این معانی همانند محیط یا ماده دارای جهات مختلف است که روابط اجتماعی را پیوند داده، بر آن تأثیر میگذارد و از آن متأثر میشود. هرچند که مبنای معناسازی یا مفهومسازی ماده است، ولی محیط یا فضا مفهومی انتزاعی است که جمع آن را از طریق غیرتجربی انتزاع نموده است. از آنجا که فضا بُعد مهمی از پژوهش کیفی است، اگر به آن توجه نشود، جنبهای مهمی از پردازش معنی مغفول میماند. در نتیجه، نمیتوان تجربهی انسانی منجر به شکلگیری و ایجاد علوم را بهخوبی ترسیم و ارائه کرد. بنابراین خیلی مهم است که مکانمندی در پژوهشهای کیفی بهشدت مورد توجه قرار گیرد. این مسئله تحت سه عنوان فضا و زمان، فضا و تجسمسازی و فضا و فعالیتهای روزانه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 135 تا 152
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
درآمدی بر فلسفهی اگزیستانسیالیسم (تأملاتی در باب مفاهیم و نظریههای پنج متفکر اگزیستانسیالیست: سارتر، هایدگر، نیچه، دوبووار، کیرکگور)
نویسنده:
محمدحنیف طاهری ، یوسف عارفی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
فلسفهی اگزیستانسیالیسم را فلسفهی اصالت وجود گفتهاند؛ فلسفهی که از اگزیستانس و اصالت بشر سخن میگوید. مفهوم مرکزی این فلسفه «انسان» است؛ زیرا وجود انسان، نقطهی عزیمت همهی کنشهای انسان است. اگزیستانسیالیستها بهرغم اختلاف منظر در اتخاذ رویکرد دینی و الحادی، اما از یک وجه مشترک برخوردارند که عبارت است از اصلِ محوریِ اگزیستانسیالیستیِ «تقدم وجود بر ماهیت». معنای تقدم وجود بر ماهیت این است که فلسفه را باید از «درونگرایی» آغاز کرد و این مسئله در اگزیستانسیالیسم سارتر نمود بیشتری دارد. سارتر اصول خود را در شعار سهکلمهی «تقدم وجود بر ماهیت» قرار داد و همین امر، اگزیستانسیالیسم او را تعریف میکند. دوبووار که در پارادایم اگزیستانسیالیسم سارتری میاندیشد، فمینیسمِ اگزیستانسیالیستی را تئوریزه کرد. نیچه، از «مرگ خدا»، «نیهیلیسم» و «نظریهی قدرت»(اراده معطوف بهقدرت) سخن گفت و از روحیهی سکولاریستی و خدامردگیِ حاکم بر جهانِ مسیحیت خبر داد و بدینسان، فضای سکولاریسم و لائیسیسمِ حاکمِ بر غربِ مدرن را پیشبینی کرد. مسئلهی اصلی و مفهوم مرکزی هایدگر «دازاین» است و هایدگر از این واژهی آلمانی بهمعنای «هستی» یا «وجود» چونان اصطلاحی فلسفی برای دلالت بر «انسان» استفاده کرد. دازاین بیانگر نحوهی وجود انسان است و اگر انسان بهعنوان واقعیتی خارجی لحاظ شود، آنگاه دازاین خواهد بود. فهم ابراهیم در مقام پدر و نمایندهی ایمان و شهسوار تسلیمِ مطلق، مسئلهی کیرکگور بود و فهم این مسئله، پارادایم «ایمانگرایی»، جهشِ ایمان و رابطهی عقل و ایمان را بهمیان آورد. پژوهش حاضر با روش تحلیلی-توصیفی، بههدف بررسی این مسائلِ بنیادینِ اگزیستانسیالیستی تدوین شده است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 5 تا 40
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فلسفۀ میانفرهنگی ازدیدگاه رام ادهر مال
نویسنده:
روح الله روحانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
ادهر مال در مقالهاش برای بهرسمیتشناختن سنتهای متکثر در فلسفه استدلال میکند، زیرا به باور او اینها ویژگیهای یک حکمت خالده هستند. این وظیفهی فلسفه میانفرهنگی است که میان این دو هدف، یعنی فلسفههای خاص که در فرهنگهای مختلف یافت میشوند و فلسفه جهانی که از نظر فرهنگی محدود نیست، پُل بزند و واسطه شود. بنابراین، فلسفه میانفرهنگی از لحاظ روشی مبتنی بر مطالعات تطبیقی، بهویژه بر مقایسه فرهنگها و سنتهای فلسفی آنها استوار است. از نظر مال همانطور که یک فلسفه جهانی در هیچ کجا بهشکل خالص و محض جود ندارد، یک نوع کثرت درونی در هر یک از فلسفههای محدود به فرهنگ خاص، نیز وجود دارد. به این معنا که همان چالشها و مشکلاتی که در فهم و ترجمهای میانفرهنگی است، در سطوح متفاوتی، در مطالعات درونفرهنگی نیز رخ میدهد. بر اساس این ملاحظات، مال مدعی است برای تبدیلشدن فلسفه به میانفرهنگی، نیاز به تغییر نگرش ذهنی، باز کردن پنجره فهم و تفکر، رهاسازی سنتهای فلسفی که تا به امروز به این عنوان شناختهنشدهاند و بازنویسی تاریخ فلسفه داریم تا بتوانیم نوعی وحدت نه به مفهوم یکنواختی و یکدستی در فلسفهها و سنتها را دنبال کنیم.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 41 تا 67
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 7
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید