جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
قرآن، فرهنگ وتمدن
> 1403- دوره 5- شماره 1
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 6
سال 1403
دوره 5 , شماره 2
دوره 5 , شماره 1
سال 1402
دوره 4 , شماره 4
دوره 4 , شماره 3
دوره 4 , شماره 2
دوره 4 , شماره 1
سال 1401
دوره 3 , شماره 4
دوره 3 , شماره 3
دوره 3 , شماره 2
دوره 3 , شماره 1
سال 1400
دوره 2 , شماره 4
دوره 2 , شماره 3
دوره 2 , شماره 2
دوره 2 , شماره 1
سال 1399
دوره 1 , شماره 2
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
کاربرد مفاهیم دینی و تصویرهای قرآنی در شعر معد الجبوری
نویسنده:
عزت ملا ابراهیمی ، علی اکبر رئیسی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
بینامتنیت یا تناصّ یکی از تکنیکهای زبانی است که چگونگی ارتباط و تعامل میان انواع آفرینشهای ادبی را بررسی میکند و در آثار منثور و منظوم ادیبان به اشکال مختلف نمود دارد. اشعار معد الجبوری شاعر معاصر عراقی نیز از این قاعده مستثنی نیست. جستار حاضر با استفاده از روش توصیفیتحلیلی در پی یافتن مهمترین اهداف و دلالتهای معنایی میراث قرآنی در شعر معد الجبوری برآمده است. یافتههای تحقیق حکایت از آن دارد که نشانههای بینامتنیت قرآنی در شعر معد الجبوری به اشکال گوناگون بازتاب یافته است. پیوند عمیق شاعر با قرآن سبب شده است تا به فراخور سخن، از تصاویر و داستانهای قرآنی بهره بگیرد و آن را در متن ابداعی خود بگنجاند. استمداد از مفاهیم و مبانی قرآنی این امکان را به الجبوری میدهد تا با احساس غنـیّ شـاعرانه و بیانی شیوا بتواند اوضاع مردم ستمدیدۀ جهان عرب بهویژه کشور عراق را بهدرستی تبیین کند.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 160 تا 186
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مطالعه همدلانه تاریخ عیـسی مسیـح(ع) در عهدجدید و روایات شیـعی و بـررسی عنـوان مرکزی وی در قرآن و منـابع مزبـور
نویسنده:
سیدحسین بیریایی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
با اندک مراجعهای به آثار عیسیپژوهان مسیحی و مسلمان روشن میگردد غالباً سعی دارند تا با اختیار رویکردی مدافعهجویانه و جدلی، قرائت خویشتن را از مسیحیت، مستند و دیگر خوانشها را نامعتبر و مردود اعلان کنند. دور از انتظار است که خروجی اینگونه پژوهشها به اتحاد و همدلی پیروان ادیان ابراهیمی بینجامد؛ ضرورتی که همگان لزوم پیگیری آن را در راستای برقراری صلح جهانی، فهم و اذعان میکنند. بر همین اساس، مقالۀ پیشِرو کوشیده است با استفاده از ابزار گردآوری اسنادیکتابخانهای و روش تطبیقیتحلیلی، ضمن گونهشناسی اخبار عیسی (ع) در عهد جدید و روایات شیعی و تعیین موضع اصلی بحث، گزارشهای ناسازگارنمای این دو منبع مقدس را با اختیار رویکردی همدلانه، همسو و سازگار کند. به نظر میرسد استفاده از سایر دادههای معتبر در اسلام و مسیحیت، توجه به علم لغت و تأمل در ترجمۀ متون، التفات به فضای صدور گزارهها و در مقام بیان بودن متکلم و نیز جمع تبرّعی و بهرهگیری ابزاری از آن، جملگی راهکارهایی به شمار میرود که میتواند در قلمرو اخبار ناسازگارنما گرهگشایی کند. پژوهش حاضر در ادامه تلاش کرده است تا به عنوان مرکزی عیسی (ع) در عهد جدید و قرآن و روایات شیعی دست یابد و سپس دلیل احتمالی آن را تبیین کند. یافتهها نشان میدهد وی در عهد جدید دارای عنوان خاصی نیست، ولی «ابن مریم» عنوان اصلی او در قرآن و «روحالله» عنوان مرکزیاش در روایات شیعی است. این واژگان احتمالاً با اندیشۀ بنیادین «توحید» در اسلام و آموزۀ «حکومت آخرالزمانی» در تشیع بیارتباط نیست.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 130 تا 159
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فرآیند جامعهسازی نبوی در دورۀ مکی با تأکید بر سیر نزول داستان بنیاسرائیل
نویسنده:
رضوانه دستجانی فراهانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
جامعهسازی فرآیندی است که طیّ زمان و بر اساس اصول خاصی بنا نهاده میشود. دورۀ 23ساله نزول قرآن کریم که درنهایت منجر به شکلگیری جامعۀ مطلوب شد، مراحل و ساختار شکلگیری جامعه را در اختیار مخاطب قرار میدهد. میتوان روند جامعهسازی را از مدت 23 سال رسالت پیامبر (ص)، بر اساس سیر تنزیل قرآن کریم استخراج نمود. پیامبر (ص) در سالهای آغازین نزول، ضمن ایدهسازی و ایجاد زمینههای ساخت یک جامعه، به پرورش و تربیت انسانها همت گمارد تا از طریق تربیت نیروی انسانی، به تشکیل جامعۀ اسلامی مبادرت ورزد. این پژوهش با بهرهگیری از رویکرد تنزیلی قرآن کریم و آموزههای تاریخی و استفاده از روش تحلیل محتوا و با بهرهگیری از داستان بنیاسرائیل، به فرآیند جامعهسازی نبوی در دورۀ مکی با تأکید بر سیر نزول داستان بنیاسرائیل میپردازد. نویسنده با تحلیل سور نازلشده و دربرگیرندۀ داستان بنیاسرائیل و تحلیل وقایع آن در دورۀ مکی، بر آن است که پیامبر (ص) در دورۀ مکی ابتدا به ایجاد زمینه و تقویت اندیشه و تفکر و تحول در هندسۀ معرفتی مخاطبان اهتمام ورزید و بر اساس آن و با تربیت نیروی انسانی، ابتدا جامعۀ حداقلی مؤمنان را شکل داد و در اواخر عهد مکی، جامعۀ مؤمنان ظهور رسمی یافت. پیامبر (ص) آنگاه با دستور هجرت و با ورود به مدینه، به تأسیس جامعه و سپس حکومت مبادرت ورزید.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 96 تا 129
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
واکاوی عملکرد علمی مجاهدبنجبر، محمدبنکعب قرظی و حسن بصری، از مفسران موالی، در عصر تابعین
نویسنده:
طلعت ده پهلوان ، پوریا اسمعیلی ، منصور نیک پناه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
پس از این که اسلام در عصر فتوحات از سرزمین حجاز فراتر رفت، اقوام و نژادهای گوناگون به آن گرویدند و تابع خلافت اسلامی گشتند؛ ازاینرو، میان مردمان سرزمینهای فتحشده و عربها مراودات گستردهای انجام پذیرفت. در این میان، افرادی از آنان با پذیرش اسلام، تحت عنوان «موالی» تحت حمایت یک حامی عرب قرار گرفتند و بدینترتیب، جذب جامعۀ عربی شدند؛ بنابراین موالی با استفاده از این امتیاز، در حوزههای مختلف سیاسی و اجتماعی و بالاخص علوم اسلامی، ازجمله زهد و فقه اسلامی و تفسیر پیشرفت نمودند و کتب برجستهای تألیف کردند. در همین راستا، این سؤال مطرح میشود که چرا آثار مفسران موالی همچون مجاهدبنجبر و محمدبنکعب قرظی و حسن بصری، در عصر تابعین اهمیت داشت؟ فرضیه موردنظر چنین است که آنان با پرداختن به علم تفسیر توانستند به عنوان اشخاصی دارای اصالت غیرعرب، تفاسیر سادهتری نسبت به مفسران عرب پدید آورند که مطالعۀ آن برای مردم خستهکننده نباشد و در زندگی از آن بهرۀ بیشتری ببرند. این مقاله با استفاده از پژوهش تاریخی مبتنی بر توصیف و تحلیل، ابعاد و زوایای این موضوع را با دقت بررسی میکند. یافتههای تحقیق نشان میدهد که گرچه موالی آشنایی کاملاً عمیقی با زبان عربی نداشتند، عملکرد آنها سبب شد تا مفسران شیعی هم در کنار اهل سنت، آثار خوب و سادهتری پدید آورند و به رشد این علم در اسلام مساعدت نمایند.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 72 تا 95
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مؤلفههای تمدنساز در سیرۀ امام علی (ع) با رویکرد قرآنی
نویسنده:
حبیب زمانی محجوب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
حضرت علی (ع) پس از پیامبر (ص) نقش بسیار مهمی در شکلگیری تمدن اسلامی ایفا نمود. برای تبیین این نقش، بررسی مؤلفهها و شاخصهای تمدنساز در سیرۀ حضرت بسیار اهمیت دارد. مسئله این پژوهش آن است که مؤلفههای تمدنساز در سیرۀ امام علی (ع) کدام است؟ این نوشتار به روش توصیفیتحلیلی، سیرۀ علوی و نقش امام علی (ع) در تمدنسازی اسلامی را واکاوی کرده و با هدف بررسی و تبیین مؤلفههای تمدنساز در سیرۀ نظری و عملی ایشان با رویکردی قرآنی، تحقق یافته است. یافتههای تحقیق نشان میدهد حضرت علی (ع) بینش تمدنی و شخصیتی تمدنساز داشته است. نقش اساسی حضرت در تمدن اسلامی، تقویت مؤلفههای تمدنساز فرهنگ اسلامی در میان مردم و بهکارگیری آن در حکومت خویش است. اخلاق، عزت و کرامت انسانی، آزادی و آزاداندیشی، صبر و مقاومت، عدالت و همبستگی از مؤلفههای معنوی تمدنساز در سیره و حکومت علوی است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 44 تا 71
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نقش ارادهها در کنترل فرهنگ اجتماعی از منظر قرآن کریم
نویسنده:
مجتبی قربانیان ، حمیدرضا نادی ، سمیه کرداریمرکید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
چکیده :
فرهنگ اجتماعی مجموعۀ ارزشها، باورها، آداب، نمادها و نهادهایی است که در طول زمان در یک جامعه شکل میگیرد و بر رفتار و نگرش و هویت افراد تأثیری عمیق دارد. فرهنگ اجتماعی متأثر از تکامل جامعه و تغییرات اجتماعی است. ارادهها در کنترل فرهنگ اجتماعی نقش قابلتوجهی دارد که این تأثیرگذاری را میتوان در قالبهای مختلفی همچون شکلدهی به ارزشها و باورها، تغییر در آدابورسوم و تغییر رفتارها مشاهده کرد. ازآنجاکه فرهنگ اجتماعی در شکلدهی هویت جمعی و فردی افراد و مقاومسازی جامعه در برابر آسیبها نقش بسزایی دارد، محقق درصدد تبیین نقش ارادهها، یعنی ارادۀ خداوند و انسان، در کنترل فرهنگ اجتماعی از منظر قرآن کریم است. با بررسی آیات قرآن کریم، 154 آیه در ارتباط با ارادهها و 218 آیه در ارتباط با فرهنگ اجتماعی استخراج گردید. هدف اصلی، تبیین نقش ارادهها در کنترل فرهنگ اجتماعی جامعه است. این تحقیق با روش کیفی و بر اساس نظریۀ زمینهای (گرندد تئوری) با کدگذاری نرمافزار مکسکیودا[1] و تحلیل آیات صورت گرفته و از نوع کاربردی است. جامعۀ آماری مشتمل بر آیات و تفاسیر و 120 نفر از صاحبنظران علوم قرآنی و اساتید دانشگاه و حوزه بوده و سعی شده است در انتخاب آنها مرتبطان واقعی انتخاب شوند. روشهای گردآوری دادهها کتابخانهای و میدانی با تکیه بر پرسشنامه است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از نرمافزارهای اسپیاساس[2] و مکسکیودا بهرهبرداری شده است. بر مبنای یافتههای پژوهش، در زمینۀ کنترل و نظارت خداوند عواملی از قبیل هشدار او به انسانها، نظارهگر بودن خداوند بر نهان انسانها، آگاه شدن انسان از رفتارهای خود در روز قیامت، ثبت و ضبط اعمال آنها، آگاهی خاص علمی خداوند از اعمال انسانها و در زمینۀ امربهمعروف و نهیازمنکر عواملی از قبیل حقگویی آمران به معروف، تربیت و آموزش ایشان، تخلص به نیکوصفتی آنها و عالم بودن آمران به معروف از اهمیت بیشتری برخوردار است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 8 تا 43
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 6
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید