جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2022- دوره 9- شماره Issue 30
  • تعداد رکورد ها : 6
نویسنده:
حکیمه سادات ناطقی، علی سلمان شاه نقوی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: موضوع این پژوهش تبیین فلسفه زیارت انبیا و معصومین و تأثیر آن در معنا بخشیدن به زندگی انسان است. در این راستا، هدف این مقاله دستیابی به شناختی جامع از مقوله زیارت، فلسفه زیارت و نقش و تأثیر آن در زندگی بشر معاصر است. روش و یافته: به منظور دستیابی به موضوع اصلی و دستیابی به اهداف پژوهش، با روش تحقیق کیفی از نوع مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد، آیات و روایات و دلایل عقلی، سعی بر آن شد تا تحقیق مورد بررسی قرار گیرد. مسئله. یافته های پژوهش نیز مؤید رویکرد مثبت به مقوله زیارت و فلسفه زیارت و نقش مثبت آن در معنا بخشیدن به زندگی انسان است. نتیجه گیری: در پایان مقاله و در خاتمه این نتیجه حاصل شد که مقوله زیارت از نظر دینی و فکری امری تاییدی است و کسانی که به زیارت می روند، آثار مادی و معنوی آن را در زندگی خود درک می کنند. در این مقاله هر یک از این موضوعات به طور کامل بررسی شده و از آیات و روایات در آنها استفاده شده است.
صفحات :
از صفحه 91 تا 117
نویسنده:
محمدشتا بدرا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: فطرت طبیعی انسان در عالم واقع به سوی خیر میل می کند که وقتی این میل به جامعه منتهی می شود خیر فردی را به خیر جمعی تبدیل می کند و تعامل و آرامش را برای همه می طلبد. مقوله ای که با توجه به زشتی هایی که در عالم خاکی و انسان ها به دلیل منافع شخصی رخ می دهد، تقابلی بین انسان ها ایجاد می کند که ریشه در تضاد «حقیقت و باطل» دارد که در باطن قرار می گیرد. خلقت؛ دو کلمه تقابل که بر وجود حق و عدم وجود باطل دلالت می کند و ظالم و مظلوم به تناسب این تقسیم معنا و هویت خود را می یابد. روش و یافته‌ها: در این پژوهش با رویکردی میان رشته‌ای و روش تحقیق توصیفی از نوع مطالعه موردی و اسنادی، با محوریت تاریخی-تحلیلی، مسئله مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به اهمیت یکی از نمونه‌های تحقیق، وقایع تاریخی غرب معاصر در قالب یک مطالعه موردی و فلسفه سیاسی آن با صد مثال بررسی شد. بنابراین، یافته‌های پژوهش مؤید رویکرد زیان‌بار این نوع حاکمیت در زندگی و سعادت انسان‌ها و جوامع بشری است. نتیجه‌گیری: یافته‌های تحقیق و نمایش صدها رویداد تاریخی با محوریت غرب در دوران معاصر و نقش آن در زندگی انسان، برخلاف ماهیت انقلاب کبیر اسلامی ایران است که سعادت را در مسیر معنا به انسان می‌داند. زندگی و جوامع انسانی یک وظیفه اجتناب ناپذیر است. همین نرده وارد سیاست گذاری و میدان عمل شده است.
صفحات :
از صفحه 175 تا 201
نویسنده:
Aneway Valenzuela Mansoor Limba
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: این پژوهش به منظور شناخت عوامل مهمی است که باید از نظر دینی مورد توجه یک زن شاغل قرار گیرد. زنان نقش بسیار مهمی در دین دارند. اول از همه، آنها حامل نسل های آینده بشر هستند. آنها مادرانی هستند که رهبران آینده جهان را پرورش می دهند. و آنها همسران و امین شوهران خود هستند. برای شناخت بیشتر احکام دین در مورد زن، ابتدا باید جایگاه زن در دین را بدانیم. چرا آفریده شده، هدفش از این دنیا چیست، چگونه آفریده شده و چگونه با مردان متفاوت و شبیه است؟ با این کار درک او و احکامی که در دین بر او حاکم است آسان تر می شود. روش و یافته‌ها: در این پژوهش که با روش کیفی و با رویکرد تحلیلی انجام شد، مشخص شد که بر اساس احکام شرعی، کار برای زن جایز است، اما او مقید به قوانین خاصی است که به نفع خود اوست. زن به عنوان بنده خدا آفریده شده است پس وظیفه اصلی او بندگی خداست. یک زن نیز می تواند همسر و مادر باشد، بنابراین وظایف و مسئولیت های خود را نیز بر عهده دارد که باید قبل از برنامه ریزی برای کار در نظر گرفته شود. نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان داد که تأمین معاش از وظایف و مسئولیت‌های زن نیست، اما به شرطی که از وظایف و مسئولیت‌های اولیه خود کوتاهی نکند، اشتغال به کار برای او جایز است. کار و اشتغال برای زنان دارای مزایا و معایبی است که هر دو باید مورد توجه قرار گیرد و منافع آن بیشتر از ضرر آن باشد.
صفحات :
از صفحه 119 تا 142
نویسنده:
روح الله سالاریان، مجتبی افشارپور، محمدحسین صالحی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: تحلیل عقلانی فلسفی فیلسوفان مسلمان درباره مرگ اکنون با گزارش هایی از احیا شده یا تجارب پیش از مرگ که به ویژه در قرن اخیر مورد توجه شاخه های روانشناسی قرار گرفته است، این موضوع را ایجاد کرده است که رابطه بین یافته های تجربی چیست. و تبیین عقلی در فلسفه اسلامی؟ این پرسش نقطه آغازی برای بررسی توصیف ماهیت و ویژگی های تجارب نزدیک به مرگ بر اساس دیدگاه عقلانی فلسفی به ویژه حکمت متعالیه بود. روش و یافته‌ها: پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی انجام شده و داده‌ها با رویکرد کتابخانه‌ای جمع‌آوری شده است. یافته‌ها نشان داد که تجربه‌های نزدیک به مرگ زمانی به وجود می‌آیند که پیوندهای روح با بدن ضعیف می‌شود و این امر هر گونه حجاب مادی را کنار زده و آنها را به دنیای خیال هدایت می‌کند. همانطور که گسست عمیق تر می شود، انسان ها تجربیات عمیق تری را با ویژگی های اضافه شده در زندگی خود حس می کنند. تجربه‌کنندگان از محدودیت‌های مکان و زمان رها می‌شوند، زیرا این دو عنصر در دنیای خیالی غایب هستند. وحدتی که چنین افرادی احساس می کنند به دلیل دستیابی به سطوح بالاتر درک زمانی ایجاد می شود که پیوندهای آنها با بدنشان ضعیف تر شود. تجربه بهشت و جهنم در این گونه تجربیات را می توان به قرار گرفتن در معرض حقیقت افعال نسبت داد. نتیجه گیری: صدرالدین شیرازی عشق را حاصل بصیرت و وحدت وجودی می دانست. اتحاد با محبوبان الهی موجب سعادت می شود، در حالی که اتحاد با محبوبان نفسانی باعث عذاب در عالم خیال می شود. تجربه همزمان عشق و وحدت با نور به دلیل افزایش وسعت وجودی و دستیابی به درک عمیق تر از عشق رخ می دهد.
صفحات :
از صفحه 143 تا 173
نویسنده:
حمید رضانیا شیرازی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: این پرسش که آیا دین با علم سازگاری دارد یا خیر، جایگاه برجسته ای در بحث های قرن نوزدهم به خود اختصاص داده است و برخی از متفکران بر این عقیده اند که علم و دین با هم ناسازگار هستند. در مقابل اين ديدگاه، كساني كه معتقدند دين و علم قابل تقابل با يكديگر نيستند، معتقدند كه اين دو جنبه از حقايق زندگي هستند. یک جنبه روح را لمس می کند و دیگری نشان دهنده پیشرفت مادی است. روش و يافته ها: اين مقاله به طور توصيفي و تحليلي به رابطه علم و دين از ديدگاه هانس كنگ به عنوان يكي از متكلمان حاضر مي پردازد. با توجه به هدف اصلی ادیان، رابطه اخلاق و دین با علم مدرن سخت‌تر است. به عبارت دیگر، ادیان برای بهبود فعالیت های اخلاقی در زندگی انسان آمده اند و باید او را به سوی خیر و سعادت سوق دهند. زیرا علم نمی تواند برای انسان ارزش بیاورد اما دین می تواند. اخلاق دین می تواند بسیاری از مشکلات بشر را حل کند. مثلاً تطهیر برای کامل شدن خیر و افق های جدید کمال انسان. دین به جامعه پیشرفته و نگران علمی آرامش می بخشد. نتیجه گیری: از این رو در این مقاله سعی شده است تا نکات اصلی تطابق و همسویی دیدگاه هانس کونگ در رابطه علم و دین و سایر زمینه ها از جمله آغاز جهان هستی، آفرینش جهان مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. ، و غیره.
صفحات :
از صفحه 27 تا 50
نویسنده:
میر سعید موسوی کریمی، حمیده تهرانی حائری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: ادبیات عرفانی عرصه وسیعی را فراهم کرده است که ماهیت زبان دینی به عنوان موضوع مشترک فلسفه و دین از منظر عرفانی نیز قابل بررسی است. در این میان، مجموعه بزرگ «مثنوی معنوی» نمونه ای از متون عرفانی است که به بررسی دیدگاه خالق آن، جلال الدین محمد رومی درباره ماهیت زبان دینی کمک می کند. مولانا (مولوی، مولانا) یکی از بزرگ‌ترین شاعران ایرانی و احتمالاً یکی از تازه‌ترین شاعران ادبیات جهان است. روش و یافته: این مقاله که با روش کیفی پژوهشی و بررسی اسنادی اشعار مولانا انجام شده است، به شرح زیر تنظیم شده است: ابتدا هفت نظریه اصلی در مورد ماهیت زبان دینی به اختصار توضیح داده می شود. سپس نمونه هایی از مثنوی که مولانا در آن دیدگاه خود را درباره زبان دینی بیان کرده است، تفسیر می شود. در نهایت نشان داده می‌شود که از نظر مولانا، زبان دینی عمدتاً نمادین، سپس قیاس و پس از آن یک‌صدا و در نهایت مبهم است. نتیجه گیری: در خاتمه تحقیق به توضیح مختصری از دلیل دستور مذکور پرداخته می شود که نشان می دهد چرا عرفای مسلمان به عنوان یکی از چهار گروه اصلی علمای مسلمان چنین دیدگاهی را در مورد زبان دینی برگزیده اند.
صفحات :
از صفحه 51 تا 89
  • تعداد رکورد ها : 6