جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Pure Life > 2020- دوره 7- شماره Issue 24
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
بتول مرزوق رجاء النخلی اسعد السلمان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 59 تا 68
نویسنده:
هاشم اندیشه، محمدرضا پیوندی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کلیدواژه «رافضی» در منابع تاریخی به صورت «رافضیه»، «رافضیان» و «روافض» آمده و از کلمه رفض به معنای ترک کردن وام گرفته شده و در اصطلاح کلامی مخالفین مذهب امامیه، عنوانی است که بر همه فرقه های شیعه و گاهی بر گروه و فرقه خاصی از ایشان و زمانی بر کسانی که محبت خاندان پیامبر اکرم را ابراز می کنند، اطلاق می شود. در این پژوهش که با روش کتابخانه ای و بررسی اسناد انجام شده، از منابع متعدد روایی شیعه و سنی استفاده شده و تلاش نموده با تبیین مفهومی رافضی به نقش ایشان در تاریخ و تمدن اسلامی اشاره گردد. اهمیت بحث به ویژه از آن جا نمودار می شود که طرح بحث رافضی ها موجب ابهام میان مسلمانان در طول تاریخ شده که سرمنشأ این نامگذاری از کجا آغاز شده و به چه عصر و دوره ای بازمی گردد؛ مطلبی که تبیین آن می تواند به رفع ابهاماتی که در این حوزه وجود دارد، کمک شایانی کند.
صفحات :
از صفحه 33 تا 42
نویسنده:
مالک مهدی خلصان ریاض عبدالحلیم الباهلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 79 تا 93
نویسنده:
سعید صفدری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پدیده فراگیر خیزش اسلامى موجب غافلگیری غرب شده است و به همین دلیل با ابزارهای در اختیار، به تجزیه و تحلیل آن اقدام نمود تا نقاط ضعف و قوت مسئله را کشف کند و بتواند با چنین تحلیلى به رویارویى و مواجهه بپردازد؛ اما در نقطه مقابل، دین اسلام دین پیشرفت است و به همه انواع دانش فرا مى خواند و از امت اسلام مى خواهد عناصر قدرت را در خود تحقق بخشد و تلاش و کوشش خود را براى بهترین امت بودن بکار گیرد و پیشگام مردمان جهان باشد. دین اسلام در غرب و نحوه تعامل جوامع و دولت های غربی نسبت به اقلیت های مسلمان در آن کشورها موضوعی است که نزدیک به دو دهه در محافل علمی، دانشگاهی و رسانه ای اروپا و آمریکا محل توجه و تدبر تحلیلگران و فرهنگ شناسان قرار گرفته است. در این میان به نظر می رسد نگرش ها و نحله های فکری متفاوت نسبت به اسلام و مسلمانان ساکن اروپا و آمریکا با وضعیت عینی و عملی پویش های اجتماعی اقلیت ها و جریان های اسلامی در این مناطق فاصله بسیاری داشته باشد و به بیان دیگر، صرف نظر از وجود دیدگاه ها و رهیافت های متفاوت پیرامون نحوه تعامل با این اقلیت های دینی، جریان های اسلامی در غرب، خود را در تنگناهای عمیق هویتی می یابند. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد تبیین مفهوم اسلام هراسی و اسلام گرایی در غرب بود که با نگاهی تبیینی به بیان این معنا و مفهوم پرداخته شد.
صفحات :
از صفحه 43 تا 51
نویسنده:
سعید خان آبادی، مهدی دهقانی فیروزآبادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: از زمان نزول قرآن کریم بر حضرت محمد (ص) اندیشمندان مسلمان به تفسیر آیه 35 سوره «نور» علاقه مند بوده اند. از فارابی، ابن سینا و سهروردی گرفته تا دانشمندان معاصر اسلامی، ساختار، محتوا و نماد این آیه که با عنوان آیه نور شهرت یافته است، به روش‌های مختلفی مورد بررسی و تفسیر قرار گرفته است. امام ابوحامد محمد غزالی (1058-1111)، استاد بزرگ فقه، کلام، اخلاق، فلسفه، منطق و عرفان ایرانی در این باره مقاله ای بسیار مختصر نوشته است تا به پرسش شاگردی پاسخ دهد. او این آیه قرآن را تفسیر کند. این کتاب که به زبان عربی نوشته شده «مشکات الانوار» به معنای طاقچه الانوار نام دارد. در این نوشتار، رویکرد غزالی، این متفکر نامدار مسلمان، که در عصر سلجوقیان در منطقه خراسان به دنیا آمد، صادقانه برای تبیین مفهوم قرآنی نور دنبال خواهیم کرد.
صفحات :
از صفحه 101 تا 109
نویسنده:
Nour Tessie Jorgensen محمد سهرابیان پاریزی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این پژوهش به بررسی رابطه اندیشه های اخلاقی اسلامی و مسیحی می پردازد. در این مطالعه متوجه می‌شویم که ایمان عنصر اصلی هر دو اندیشه اخلاقی است. آیت‌الله مصباح یزدی در تعریف اندیشه‌های اخلاقی اسلامی، ایمان را تعیین‌کننده اصلی اخلاق می‌داند که عقل بشری آن را عقلاً درک می‌کند. برعکس، سورن کیرکگارد که معتقد است تسلیم شدن در برابر اراده خدا، بدون توجه به عقلانیت دستورات خداوند، بالاترین صفت اخلاقی است. کی یرکگور نتیجه می گیرد که هدف انسان رسیدن به مرتبه ابراهیمی تسلیم در برابر اراده خداوند است، در حالی که آیت الله مصباح یزدی نتیجه می گیرد که هدف زندگی انسان، یافتن سعادت حاصل از تقرب به خداوند است. هر دو اندیشه اخلاقی بر اهمیت خداوند به عنوان قاضی حقیقی فضایل تأکید می‌کنند و به این نتیجه می‌رسند که عمل به خواست خدا بالاترین مرتبه اخلاق است، اما اندیشه اخلاقی اسلامی به این نتیجه می‌رسد که اخلاق مبتنی بر حقایق اخلاقی است. هدف نهایی هر دو اندیشه اخلاقی، تقرب به خداوند از طریق مسئولیت انسانی است. این بدان معناست که هر دو اندیشه اخلاقی استدلال می کنند که اخلاقی بودن به معنای انجام مسئولیت های اخلاقی در قبال خدا، خود و دیگران است. در نهایت کار با هم در یک همزیستی که در آن خدا و همه مخلوقات او به طور نزدیک به هم مرتبط هستند و حفظ فضایل در رابطه با تمام ابعاد زندگی منجر به سعادت نهایی خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 111 تا 133
نویسنده:
اکرم السادات فاطمی حسن آبادی، مهدی اسلامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسئله تثلیث از مهم ترین و پیچیده ترین اصول اعتقادی جهان مسیحیت است و به واسطه اشکالات عقلی و فلسفی متعددی که این اعتقاد به همراه دارد، عالمان مسیحی با چالش جدی روبرو شده اند و همواره در گفتگوهای میان ادیان، از این مسئله به عنوان یکی از مشکلاتی یاد می شود که نظام فکری و اندیشه ای مسیحیت با آن مواجه است. در به وجود آمدن عقیده تثلیث میان مسیحیان، عوامل فراوانی دخیل بوده است که از جمله آن می توان به افکار پولس و فلسفه یونان اشاره کرد. غیر عقلانی بودن تثلیث، امروزه یکی از مناشی انکار دین مسیحیت در میان صاحب نظران ادیان مختلف شمرده می شود که مراجعه به کتاب مقدس و بررسی شواهد تاریخی و عقلی نشان می دهد تثلیث در دوران پس از ظهور حضرت عیسی (علیه السلام) به اعتقادات مسیحیان افزوده شده است؛ لذا شناخت حقیقت تثلیث و توجیهات پذیرندگان آن در کنار بررسی پیامدهای پذیرش تثلیث از جمله مسائلی است که این پژوهش که با روش کیفی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسناد علمی انجام شده است، به دنبال کشف آن بود. نتایجی که از این پژوهش تطبیقی حاصل شد، حاکی از رد عقیده «تثلیث» به استناد منابع ادیان توحیدی و استدلال های عقلی است که نشان می دهد این اعتقاد، الهی نبوده و ریشه در بدعت هایی دارد که به دین مسیحیت اولیه وارد شده است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 31
نویسنده:
Ali Hassnain Khan Khichi Sayyid Reza Hossein Razav
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: هر جامعه ای دارای نوعی نظام حکومتی است که برای مدیریت و سیاست گذاری آن باید مشکلات جامعه را بر اساس یک سری اصول و قوانین حل کرد و سطح زندگی مردم را به سمت برخورداری از رفاه و رفاه هدایت کرد. بر این اساس و با توجه به اهمیت این موضوع، در این پژوهش که به روش کیفی و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی انجام شد، سه نکته مهم در این مطالعه کیفی و تطبیقی مورد توجه قرار گرفت: اول، ضرورت تشکیل حکومت اسلامی و نیاز به حفظ قدرت اسلامی برای رسیدن به اهداف، ادراکات و اصول اسلامی. دوم وظيفه مردم از قبيل مسلط بر حكومت و علما كه بايد تشريع اسلام را حفظ كنند و احكام اسلامي را اجرا كنند و سوم راه تشكيل حكومت اسلامي و تشريع ديني.
صفحات :
از صفحه 135 تا 175
  • تعداد رکورد ها : 8