جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
مطالعات فهم حدیث
> 1401- دوره 9- شماره 1
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
2
تعداد رکورد ها : 12
سال 1403
دوره 10 , شماره 2 پیاپی 20
سال 1402
دوره 10 , شماره 1 پیاپی 19
دوره 9 , شماره 2 پیاپی 18
سال 1401
دوره 9 , شماره 1 پیاپی 17
دوره 8 , شماره 2 پیاپی 16
سال 1400
دوره 8 , شماره 1 پیاپی 15
دوره 7 , شماره 2 پیاپی 14
سال 1399
دوره 7 , شماره 1 پیاپی 13
دوره 6 , شماره 2 پیاپی 12
سال 1398
دوره 6 , شماره 1
دوره 5 , شماره 2
سال 1397
دوره 5 , شماره 1
دوره 4 , شماره 2 شماره پیاپی 8؛ بهار و تابستان 1397
سال 1396
دوره 4 , شماره 2
سال 1394
دوره 2 , شماره 2
دوره 2 , شماره 1
سال 1393
دوره 1 , شماره 2
سال 1391
دوره 1 , شماره 2
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
روش شناسی نقد درونی احادیث فضائل در الغدیر (موردی: احادیث فضائل ادعاشده برای ابوبکر)
نویسنده:
نهله غروی نائینی ، هادی غلامرضائی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
امروزه تنها راه دسترسی به سنت، روایات هستند. اما موانع متعددی پیمودن این راه را دشوار ساختهاند. یکی از این موانع، احادیث جعلی هستند. بخشی از این احادیث در راستای فضیلتتراشی برای عدهای ساخته شدهاند. چنین احادیثی سبب میشوند عدهای که شایسته پیروی نیستند، پیروی شوند و در مقابل، آنان که شایسته این امرند، کنار زده شده و نادیده گرفته شوند. از اینرو نقد این احادیث و نشاندادن سره آنها از ناسره از اهمیت بالایی برخوردار است. هرچند دانشمندان مسلمان بسیاری از این احادیث را مورد نقد و بررسی قرار دادهاند، اما هیچکدام تاکنون یک الگوی عملی برای نقد این احادیث ارائه نکردهاند. از اینرو بر آن شدیم در این نوشتار با روش توصیفی ـ تحلیلی عملکرد علامه امینی در نقد درونی فضائل ادعا شده برای ابوبکر را مورد تجزیهوتحلیل قرار دهیم تا مبانی و روشهای نقد این دسته از اخبار، شناسایی، استخراج و طبقهبندی شود؛ علامه در نقد این روایات از معیارهای مختلفی بهویژه نقد درونی استفاده نموده و نشان داده فضائل ادعاشده یا اصلا فضیلت نیستند و یا اگر هستند، بخاطر مشکلات متعددی همچون مخالفت با قرآن، عقل، علم قطعی، شریعت اسلامی، وجدان آدمی، تجربه و ... قابل اثبات نمیباشند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارزیابی احادیث ثواب الاعمال بر اساس نظریه ی کنش گفتاری
نویسنده:
سمیه اجلی ، محسن جاهد
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
احادیث فراوانی در کتب روایی شیعه و اهل سنت با مضمون احادیث ثوابالاعمال موجود است. تکرار و تکثر این روایات در این کتب از جمله دلایلی است که نادیده گرفتن احادیث ثواب الاعمال را مشکل میسازد. روش عموم حدیث شناسان در مواجهه با این روایات استفاده از قاعدهی من بلغ بوده که بر اساس آن به رغم ضعف سند، این احادیث با نگرشی مسامحهآمیز مورد پذیرش قرار میگیرند. در حالیکه مطالعه و دقت در مضمون این احادیث، تناقضات آشکار موجود در آنها را پدیدار میکند. در پژوهش حاضر پیشنهاد میشود برای حل مشکل تعارضات، از رویکردهای جدید زبانشناسی و توجه به ظرفیتهای مختلف زبان استفاده شود. در این رویکرد معنا در احادیث ثواب الاعمال میتواند بر اساس دیدگاه کنش گفتاری توجیه شود، بدین صورت که این روایات با ایجاد کنشِ موثر در مخاطب معنادار بوده و در صورتی که نتواند بر اساس نظام فکری و اعتقادی مخاطب کنش موثرِ مدنظر را ایجاد کنند، دارای اختلال معنایی محسوب میشود. مزیت نسبی این راهبرد علاوه بر وسعتبخشی به دامنهی معناداری، آن است که در این روش عبارات بدون اینکه لزوماً از مسیر صدق یا کذب عبور کنند میتوانند مورد سنجش و ارزیابی قرار بگیرند.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیلی بر جایگاه اصل محوری در تحقق جامعیت قرآن با تکیه بر روایت «إلاّ و لَهُ اصل فی کتاب الله»
نویسنده:
مرضیه بابائی ، علیرضا طبیبی ، فاطمه دست رنج ، کیوان احسانی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
قرآن کریم به عنوان منبع اصلی آموزههای دینی در اسلام، برای پاسخ به نیازهای همسو با هدف هدایت و تکامل انسان، دارای ویژگیهای متمایزی است؛ که «جامعیت قرآن» یکی از این ویژگیهای منحصر به فرد قلمداد میشود. این مهم از همان آغاز مورد توجه اندیشمندان اسلامی قرار گرفته و درباره چگونگی آن نظرات متعددی بیان گردیده است. تبیین این ویژگی بسیار حائز اهمیت است و این مهم، در بستر مراجعه به آیات و روایاتی چند در این موضوع و فهم آنها ممکن مینماید. گستره و محدوده جامعیت قرآن همواره مورد توجه بوده، لیکن کیفیت تحقق جامعیت مذکور، اغلب مورد غفلت واقع شده است. پژوهه فرارو، با روش توصیفی-تحلیلی، به بررسی کیفیت تحقق جامعیت قرآن کریم، مبتنی بر «اصل محوری» و با تکیه بر تحلیل روایت منقول از امام صادق (ع): «ما مِن أمرٍ یَختَلِفُ فیهِ اثنانِ إلاّ و لَهُ اصل فی کتابِ اللّهِ عَزَّ و جلّ» پرداخته است و از این رهگذر با روش تحلیل متن، مطابق قواعد فقه الحدیث، ابتدا به معناشناسی مفردات، بررسی مستندات روایی و سپس شرح روایت و تبیین راههای استنباط اصول قرآنی میپردازد. براساس یافتههای این پژوهش، قرآن کریم حاوی اصولی است که با انطباق بر نیازهای مختلف انسان، میتواند پاسخگوی نیازهای گوناگون بشر در تمام اعصار باشد. در این باره سه رویکرد: «بهره گیری از حجیت فرازهای مستقل»، «دلالتهای فراسیاقی» و «نگرش اصل محور در قصههای قرآنی»، جهت تحقق جامعیت قرآن با تکیه بر اصل محوری حائز اهمیت است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
راهکارهای چالش زدایی از آموزه بداء در روایات
نویسنده:
محمدحسن نادم
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
بدا ازجمله آموزههای اعتقادی مورد توجه خاص شیعیان است. تعریف بدا در روایات چنین آمده است که دست خداوند برای محو و اثبات، تقدیم و تأخیر و برای هر تغییر و تحولی در هر زمان و به هر کیفیت در عالم تکوین باز است در حالی که به همه کائنات قبل از خلق علم داشته و علم انبیا و فرشتگان نیز ناشی از علم او است که هیچ تردیدی در آن راه ندارد. اما پرسشی مطرح است که بحث بدا را به حسب ظاهربا چالش روبرو کرده است و آن اینکه هرگونه ایجاد تغییر و تحولی ناشی از جهل سابق و علم لاحق است، بنابراین در باره خداوند که دارای علم ازلی و مطلق است چگونه خواهد بود؟ برای پاسخ به این پرسش و چالشهای دیگر تا کنون اقدامات علمی فراوانی انجام گرفته و راهکارهای متنوعی ارائه شده است. این جستار بنا دارد راه حلهای ارائه شده در روایات را مورد بررسی قرار دهد تا نشان دهد بدای الهی ناشی از جهل و عدم علم نیست زیرا در نظام اعتقادی شیعه که مبتنی بر قرآن و سنت است، به همه جوانب مسائل کلامی از جمله مسئله بدا و چالشهای فرضی آن توجه شده است وبرای برون رفت از هر گونه احتمال چالش افزایی از جمله مهمترین چالش ناسازگاری بدا با علم الهی راهکار علمی و اقناعی ارائه شده است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
روش صاحب جواهر در مواجهه با احادیث مصحّف در متن
نویسنده:
سید علی دلبری ، سید جعفر علوی ، علی اکبر حبیبی مهر
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
از آسیبهای احادیث، پدیده تصحیف در متن است صاحب جواهر در مواجهه با این آسیب، روشی داشته است که استخراج آن، برای شناسایی، الگوبرداری و ... فایده دارد بنابراین پاسخ به این سؤالات از منظر صاحبجواهر ضروری است، اصل اولیه بر تصحیف حدیث در متن است یا عدمش؟ منشأهای تصحیف در متن حدیث، پیامدها، کاربردها و قراین شناسایی آن کدامند؟ نتایج نوشتار پیشروی با روش توصیفی-تحلیلی عبارتنداز اول اینکه اصل اولیه بر عدم تصحیف است. دوم اینکه منشأهای تصحیف به کاتب، گفتار، نوشتار و تصحیح اجتهادی محدثان برمیگردد. سوم اینکه پیامدهای تصحیف در سه حوزه معنای حدیث، حجیت آن و در معارضه با دیگر احادیث میباشد. چهارم اینکه کاربردهای آن در پیدا و استفاده کردن حداکثری برای ادله سنن و در جمع بین نسخهها و دلایل است. از مهمترین قراین شناسایی حدیث مصحّف میتوان به مخالفت با سیاق، ناسازگاری با قواعد نحوی و تعدد روایات اشاره کرد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
بررسی فقهالحدیثی روایت «فمن ادعی المشاهدة» (فهم آخرین توقیع به آخرین نائب)
نویسنده:
محمد سبحان ماهری قمی ، محمدرضا پیرچراغ
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
فرمایشات معصومین (ع) در کنار قرآن، از مهمترین منابع تبیین دین میباشد که گاهی به صورت شفاهی در غالب روایات و گاه به صورت کتبی به شکل توقیع نقل شده است. در آخرین توقیع از ناحیه مقدسه امام زمان (ع) به علیبنمحمد سمری (آخرین نائب خاص)، مسألهی رؤیت و مشاهدهی حضرت ولیعصر (ع) پس از رحلت آخرین نائب خاص مطرح گردیده است. به سبب اهمیت این موضوع در توقیع، برداشتهای متفاوتی از آن صورت گرفته که در برخی موارد موجب آسیب، ایجاد افراط و تفریط در حوزه مهدویت گردیده است. اعتبارسنجی توقیع و بررسی دقیق مفهوم «المشاهدة» و امکان دیدار در عصر غیبت، محور پژوهش حاضر است. برای درک دقیق توقیع مذکور، ابتدا با بهرهگیری از علم رجال و درایة، اعتبار توقیع را ثابت نموده، سپس با استفاده از کتب لغت به بررسی معنای لفظ «المشاهدة» پرداخته شد که پس از ذکر معانی احتمالی نظیر دیدار با اختیار و دلخواه و همچنین نیابت و سفارت خاصّ در عصر غیبت کبری، مشخص گردید در این حدیث معنای «سفارت خاص» مدنظر میباشد. سپس با بررسی خانواده روایت، معنای «مشاهدهی معیّن» اثبات میگردد که منظور، دیداری دوطرفه همراه با اراده و اختیار طرفین میباشد و در توقیع شریف این نوع مشاهدهی خاص یا همان ادعای سفارت خاص نفی شده است. همچنین با بررسی احادیث متضمن دیدار با حضرت ولیعصر (ع) موعود از طرف ایشان و به صورت یکطرفه مشخص گردید که مشاهده در معنای دوم یعنی امکان دیدار ولی بدون اختیار و اراده و بدون ادهای سفارت خاص، امری میسور است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نقد برداشتهای سازمان مجاهدینخلق از نهجالبلاغه
نویسنده:
رضا کریمی ، یحیی میرحسینی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
«مجاهدینخلق ایران» با نام مشهور «منافقین»، در راستای تدوین ایدئولوژی خود بسیار به نصوص دینی ارجاع میدادند؛ در این میان، یکی از منابع پر استفاده در سخنرانی و تألیف این گروه، نهجالبلاغه بود. شعار «در یک دست اسلحه و در دست دیگر نهجالبلاغه»، نشان میدهد کمینه در مقام شعار، مبانی نظری و تئوریک خود را از این کتاب دریافت داشته و به زعم خود، همانها را با سلاح عملیاتی میکردند. باید اذعان داشت برداشتهای عجیب، گاه معیوب و افراطی آنان از نصوص دینی بود که دستمایه اقدامات ساختارشکنانه آنان از قبیل بمبگذاری و ترور شخصیتها قرار میگرفت. در این نوشتار که با روشی توصیفی تحلیلی سامان یافته، کوشش شده است عیوب روشی و محتوایی آنان در شرح و برداشت از نهجالبلاغه را از منظر قواعد فقه الحدیث در دو بخش فهم متن و فهم مقصود حدیث به نقد گرفته شود. از جمله مهمترین نقدهای مبتنی بر فهم متن باید به تفسیربهرأی، ترجمه نادرست و نادیدهانگاشتن شروح نهجالبلاغه اشاره نمود. همچنین از مهمترین نقدهای وارد بر فهم مقصود حدیث باید به نادیده انگاشتن تاریخ و فضای صدور حدیث، بیتوجهی به قصد و نیت امام (ع) و همچنین تقطیع احادیث و بدفهمی ناشی از آن اشاره داشت.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
فرآیند انتقال الگوی فکری امامیه از اجتهاد به اخباری گری در قرن یازدهم
نویسنده:
حامد مصطفوی فرد
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
سختگیریهای حلقه فکری محقق اردبیلی در پذیرش روایات منجبر به آشکارشدن نقاط ضعف این الگوی اعتبارسنجی روایات شد و در نتیجه انتقاداتی نسبت به الگوی پذیرش روایات در مکتب حله شکل گرفت و این امر زمینه را برای بحران علمی و ارائه الگوهای جدید فکری در مواجهه با سنت فراهم کرد. در این میان برخی همچون ملاعبدالله شوشتری و میرزامحمد استرآبادی بازگشت به سیره متقدمان را پیشنهاد دادند، البته اولی رویکرد متکلمان متقدم (شیخ مفید و سیدمرتضی) را پذیرفت و دیگری رویکرد محدثان متقدم (کلینی و صدوق) را. طیفی دیگر نیز که در رأس آنها شیخ بهایی و میرداماد حضور داشتند، با تعلق خاطر به مکتب حله، به جای تغییر در مبانی بنیادین خود، سعی کردند تا در درون مکتب حلّه اصلاحاتی را ایجاد کند و توسعهای را در پذیرش روایات قائل شوند. در اواسط سده یازدهم نیز گروهی از مجتهدان از جمله محمدبنحسن بن زینالدین، فاضل تونی و محقق سبزواری بعد از نگارش «الفوائد المدنیه»، متأثر از این اثر، اجتهادی اخبارگرا را پیشه کردند. اما از میان تمامی این الگوهای ارائه شده در مواجهه با سنت، الگوی میرزامحمد استرآبادی توسط شاگردش محمدامین استرآبادی در قالب «الفوائد المدنیه» تئوریزه شد و توانست در میان جامعه علمی امامیه مقبولیتی عام پیدا کند و اخباریگری به مدت دو قرن بر حیات فکری امامیه مسلط شود.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تاریخ گذاری احادیث تفسیری آیه 15 سوره احقاف و نقش غلات در آن بر اساس کاربست معیارهای نقد محتوایی احادیث
نویسنده:
علی حسن بیگی ، زهرا قطبی
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
سوره احقاف
چکیده :
فهم روشمند آیات قرآن کریم در گرو توجه به قرینه است؛ یکی از قرائن فهم و تفسیر آیات قرآن کریم، احادیث تفسیری میباشد. از موجبات آسیبدیدگی این دست از روایات ورود غالیان با شیوههایی چون درج در متون، تدلیس سندی و متنی و انگیزههای سیاسی بوده است. یکی از بسترهایی که غالیان برای نشر اندیشههای خود مناسب دیدهاند روایات مربوط به امام حسین (ع) و واقعه عاشورا است که در ذیل آیه 15 سوره احقاف نقل شده است. نظر به اینکه ابتدای آیه با خطاب عام آغاز شده ولی در ادامه، همسویی خطاب تغییر نموده و با ضمیر مفرد، از یک فرد شاخص، سخن گفته میشود که مادرش، با کراهت، وی را بارداری نموده و با کراهت، وضع حمل نموده که در برخی از روایات یافت شده، آن مادر، حضرت فاطمه (س) و آن فرد، امام حسین (ع) معرفی شده این مهم را در این پژوهش ایجاد نمود که با استفاده از روش تاریخگذاری سندی و متنی به نقد و ارزیابی این روایات پرداخته شود. حاصل این پژوهش نشان میدهد که این روایات علاوه بر ضعف از نظر سند دارای بخش مدرج در محتوا است که ناشی از رسوبات اندیشههای غالیانه است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
تحلیل روایات تشابهِ شخصیت فاطمه زهرا (س) و مریم مقدس براساس منابع حدیثی
نویسنده:
احمد قرائی سلطان آبادی ، مرتضی عرب ، شهناز کارآموزیان
نوع منبع :
نمایه مقاله
زبان :
فارسی
چکیده :
در منابع شیعی و سنّی، احادیثی مبنی بر تشابه و تطبیق شخصیت حضرت فاطمه (س) با حضرت مریم (س) ثبت و نقل شده است. در این پژوهش با روش تحلیل تاریخی و حدیث شناختی مشخص گردید که روایات مربوط به تشابه حضرت فاطمه (س) با حضرت مریم (س) در منابع شیعی و منابع اهل سنت بیشتر در قالب گفتمان برترین زنان عالم نقل و ضبط گردیدهاند. عالمان و محدثان شیعه کوشیدند که از مدلول روایات تشابه، فضیلت بهترین زنان عالم از ابتدای عالم تا انتهای آن را برای حضرت فاطمه (س) استنباط نمایند، لذا تعبیر روائی «یَا فَاطِمَةُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفاک وَ طَهَّرَک وَ اصْطَفاک عَلى نِساءِ الْعالَمِینَ» از دوره شیخ صدوق وارد منابع حدیثی شیعی شد که کاملاً بیانگر تشابه دو شخصیت و ورود مضمون آیه قرآن به گفتمان حدیثی است. اهل سنت هم معتقد بودند که مدلول آیه 42 آل عمران وصف «خیر نساء العالمین» را برای حضرت مریم (س) بیان کرده است. با این حال، برتری شخصیت حضرت فاطمه (س) بر سایر زنان عالم با اوصافی چون «سیدة نسَاء الْعَالمین» و «سیدة نسَاء الْمُؤمنِینَ» و «سیدة نسَاء هَذِه الْأمة» به شکل یک گفتمان در میان عالمان شیعی وپارهای از اهل سنت مطرح بوده است، اما در سند این احادیث، ضعف واهمال در إسناد وجود دارد، و متن آنها نیز پریشان و دارای تفاوتهای ساختاری است.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
2
تعداد رکورد ها : 12
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید