جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > پژوهش‎های اصولی > 1391- دوره 4- شماره 16
  • تعداد رکورد ها : 4
نویسنده:
حسین شمس
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در علم اصول، شاهد استفاده از دو قسم مسائل عقلی هستیم. بخشی از مسائل عقلی مطرح در علم اصول، خود از مسائل این علم بوده و به مثابه مقدمه فقه می‌باشند و قسمی دیگر از آنها مبدأ تصدیقی برای برخی از مسائل اصولی بشمار می‌روند. این نوشتار به برخی از مسائل عقلی مطرح شده در کتب موجود در علم اصول می‌پردازد اعم از این که مقدمه فقه باشند یا اینکه موجب حصول قدرت بر تحصیل مبدأ تصدیقی و اقامة حجت برای مسأله فقهی باشند.
صفحات :
از صفحه 7 تا 71
نویسنده:
حسین منافی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این مقاله تقریر معصوم و شؤون مختلف آن، مورد بررسی قرار گرفته است. این رساله مشتمل بر شش فصل می‌باشد. فصل اوّل، تعریف لغوی و إصطلاحی تقریر است. در فصل دوم به تقسیم‌های مختلف تقریر پرداخته شده است. در فصل سوم، أحکام شرعی که می‌توان از تقریر استفاده کرد، مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم، راجع به ادلّه حجّیت تقریر می‌باشد. فصل پنجم مربوط به شرایط حجّیت تقریر است و فصل ششم و پایانی از اطلاق نداشتن تقریر بحث شده است.
صفحات :
از صفحه 103 تا 140
عنوان :
نویسنده:
امیر دیوانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از مباحث مهم و پرسابقه، که امروز نیز طراوت خود را دارد و اذهان زیادی به جستجوی آن در علوم مختلف عقلی می­باشند، بحث رابطه­ی میان «اخلاق و دین» یا «اخلاق و شرع» است. اصولیان امامیه در بخش دلیل­ها و حجت­ها در علم اصول، قسمتی را به دلایل عقلی اختصاص داده­اند. از آشناترین مصادیق احکام عقل، احکامی است که درباره‌ی حسن و قبح یا نیکی و بدی افعال ارائه می‌دهد. این­که چه نسبتی میان این احکام عقل و احکام شارع برقرار است از مسائل تأثیرگذار در علوم مختلف است، که می­توان از جمله­ی آنها، دانش­های فقه، اصول فقه، کلام و فلسفه را نام برد. در این نوشتار می­کوشیم این بحث را با مراجعه به تحقیقات محقق قمی ; در ضمن چند مرحله دنبال کنیم.
صفحات :
از صفحه 73 تا 110
نویسنده:
علی الأکبر الحائری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 145 تا 170
  • تعداد رکورد ها : 4