جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
تحقیقات بنیادین علوم انسانی
> 1398- دوره 5- شماره 2
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 6
سال 1402
دوره 9 , شماره 3
دوره 9 , شماره 2
دوره 9 , شماره 1
سال 1401
دوره 8 , شماره 4
دوره 8 , شماره 3
دوره 8 , شماره 2
دوره 8 , شماره 1
سال 1400
دوره 8 , شماره 2
دوره 7 , شماره 4
دوره 7 , شماره 3
دوره 7 , شماره 2
دوره 7 , شماره 1
سال 1399
دوره 6 , شماره 4
دوره 6 , شماره 3
دوره 6 , شماره 2
دوره 6 , شماره 1
سال 1398
دوره 5 , شماره 4
دوره 5 , شماره 3
دوره 5 , شماره 2
دوره 5 , شماره 1
سال 1397
دوره 4 , شماره 4
دوره 4 , شماره 3
دوره 4 , شماره 2
دوره 4 , شماره 1
سال 1396
دوره 3 , شماره 4
دوره 3 , شماره 3
دوره 3 , شماره 2
دوره 3 , شماره 1
سال 1395
دوره 2 , شماره 4
دوره 2 , شماره 3
دوره 2 , شماره 2
دوره 2 , شماره 1
سال 1394
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
تبیین الگویی برای نوآوری فکری در جمهوری اسلامی ایران
نویسنده:
سعید جلیلی، سید کاظم عبادی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
نوآوری و پویایی فکری و نوبهنو شدن محتوایی از مقاصد راهبردی نظام اسلامی بوده که در سند چشمانداز 1404 و بیانات رهبری مورد تأکید قرار گرفته است. اندیشه نو و راهگشا مهمترین عنصر در قدرت نرم جبهه اسلام در مقابل تمدن غرب و قدرتهای استکباری است. ازاینرو پرداختن به چیستی و چگونگی نوآوری فکری مبتنی بر تعالیم دین اسلام امری ضروری است. رونق نواندیشی یا نوآوری فکری به نظریهپردازی، تولید علم، ارتقا و کارآمدی علوم بهویژه در علوم انسانی و اجتماعی منجر خواهد شد. این مقاله به روش تحلیل محتوای کیفی مبتنی بر نظریه و روش دادهبنیاد انجام شده و پس از تبیین چیستی نوآوری در حوزه علم و اندیشه، بر نوآوری فکری مبتنی بر اصول و آموزههای دینی متمرکز شده و الگویی شامل «التزام به سنتهای الهی و ضروریات و اصول» به عنوان عناصر ثابت و جاودانه دین اسلام، «نوآوری در نگرش» و «نوآوری در روش»، برای حصول به اندیشه نو ارائه میدهد. در این مدل سه مقوله «نوآوری در فرهنگ»، «نوآوری در سازمان» و «نوآوری زیباییشناختی» به عنوان مقوم و تسهیلگر و تسریعکننده نواندیشی تشریح میگردد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 151 تا 178
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نظریۀ مدیریت دانش اسلامی؛ تبیین مبانی و اصول
نویسنده:
اصغر باقرزاده، علی محمد احمدوند، نبی الله دهقان، محمدابراهیم سنجقی، کاظم دهقان ده جمالی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
هدف اصلی این مقاله تبیین مبانی و اصول مدیریت دانش از منظر اسلام با بهرهگیری از تفسیر تسنیم و کتاب روایی میزانالحکمه است. روش پژوهش در این تحقیق روش تحقیق نظریۀ مبنایی است. در این پژوهش ابتدا متون تحقیق با هدف کشف مضمون محوری یعنی دانش و موضوعهای مرتبط با آن بررسی و کدگذاری اولیه شد. پس از استخراج مفاهیم با بررسی دقیق آنها، مقولهها تدوین و ارتباط آنها با هم بررسی شد. طبقههای مختلف حاصل از مفاهیم و مقولهها، مضامین کلی را شکل دادند و در مرحلۀ آخر مضامین از حیث ماهیت و نسبتشان با یکدیگر تحلیل شدند. به کمک پرسشهای اصلی ارکان نظریهساز یعنی معرفتشناسی، هستیشناسی، انسانشناسی و روششناسی دانش و ماهیت آن، ویژگیهای دانش، مراتب آن و ارزشمندی آن مشخص شد. در بررسی فرایندهای مرتبط با مدیریت دانش در دادههای تحقیق مشخص شد مقدماتِ کسب دانش، کسب دانش، تحلیل و ارزیابی دانش، بهکارگیری و ذخیرهسازی دانش از مهمترین ارکان مدیریت دانش بهحساب میآیند. مشخصشدن عوامل مؤثر بر اجرای مدیریت دانش، همچون درنظرگرفتن بستر حاکم بر تولید و بهکارگیری دانش و نیز هدف از علمآموزی و وظایف فراگیران دانش و دانشوران از دیگر دستاوردهای این تحقیق است. نتایج حاصل از بررسی متون تحقیق بیانگر آن است که هدف اصلی خلقت بشر ارتقای دانش و معرفت اوست. انسان برای دستیابی به هدف خلقت به کسب و بهکارگیری دانش نیازمند است و برای تأمین زندگی دنیا و آخرت خود به دانش توصیۀ اکید شده است. همچنین، دانش در اسلام از سطح پایین آن، که مربوط به عالم دنیاست و نیازمند ابزار مادی است و از آن به دانش تجربی یاد میشود، آغاز و به سطوح بالاتری میرسد که ابزارها و روشهای دیگری بهجز روشها و ابزار مادی دارد و ماندگاری و ارزشمندی بیشتری دارد. دانش پایانناپذیر بوده و برای کسب آن از عوامل معنوی نیز میتوان کمک گرفت. در بخش نهایی تحقیق بین اصول و مبانی منتج از این تحقیق با اصول و مبانی مدیریت دانش رایج مقایسهای صورت گرفت.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 117 تا 150
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
ارزیابی انتقادی عمدهترین الگوها و نظریههای کاربردیسازی علوم انسانی موجود
نویسنده:
عباس چهاردولی، علیرضا پیروزمند، حسین تاج آبادی، حمیدرضا رضایی، حسین عسکری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
با توجه به نقش تمدنسازی و اعتبار سرمایهای علوم انسانی موجود در جوامع غربی، گروهی از دانشپژوهان ذیل پارادایم دانششناسی سکولار، نظریهها و الگوهایی را برای کاربردیسازی علوم انسانی موجود ارائه کردهاند. در همین راستا، با مطالعهای روشمند میتوان به دوازده نظریه و الگوی زیر دست یافت که علاوهبر ادعاهایی در عرصۀ تولید دانش، کاربردیسازی دانش از دغدغههای اصلی آنها بهشمار میرود. این الگوها را به جهت فصل مشترک، میتوان ذیل سه الگوی اول، دوم و سوم تولید دانش صورتبندی و تحلیل کرد. در این پژوهش با روش تحقیق توصیفیـتحلیلی و بهرهمندی از دو راهبرد پژوهشی «خلاصۀ اسناد و مدارک (فیشبرداری)» و «تفکر پایان تا آغاز»، پس از مفهومشناسی حوزۀ کاربردیسازی و مفاهیم همپیوند با آن همانند تجاریسازی، سودمندسازی، کارآمدی و کارکردگرایی، الگوها و نظریههای پیشگفته با توجه به ارزشهای پارادایم دانششناسی اسلامی و برخی دانشپژوهان منتقد غربی همانند ژان فرانسوا لیوتار موردارزیابی انتقادی قرار گرفتهاند. سیطرۀ نگاههای ماتریالیستی، کالایی و بنگاهی و تقویت منفعتگرایی و نسبیتگرایی به دانش و انکار حقیقتگرایی و ضعف اخلاق و معنویت و نگاه اومانیستی و ابزاری به عالَم، آدم و علم و دانش ازجمله اشتراکات و نتایج نظریهها و الگوهای کاربردیسازی در علوم انسانی موجود است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 81 تا 116
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
حکمت متعالیه؛ امر واقع اجتماعی
نویسنده:
محمد پزشگی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
حکمت متعالیه
چکیده :
مسئلۀ «واقعگرایی» برای فلسفۀ اسلامی آن است که چگونه میتوان واقعیت اجتماعی را تحلیل کرد که بتواند با هستیشناسی این فلسفه منطبق باشد و پدیدههای اجتماعی را براساس آن بررسی کند؛ ازاینرو، هدف مقالۀ حاضر تحلیل امور واقع اجتماعی در حکمت متعالیه است. مدعای نویسنده آن است که نظریۀ امر واقع اجتماعی با هستیشناسی حکمت متعالیه همخوان است. در مقابل این مدعا نظریهای قرار دارد که فلسفۀ اسلامی را برای مطالعۀ علوم انسانی و اجتماعی مناسب نمیداند. برای بررسی مدعای فوق از روش اسنادی و تحلیل کلمات فیلسوفان متعالی استفاده شده است. نتیجۀ حاصل از این نوشته اثبات واقعگرایی در شاخۀ فلسفۀ اجتماعی و فلسفۀ علوم اجتماعی است؛ چنانکه واقعگرایی پایۀ فلسفۀ اسلامی دانسته شده است. از دستاوردهای این مقاله میتوان در نظریهپردازی اجتماعی و شاخۀ فلسفۀ علوم اجتماعی استفاده کرد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 63 تا 80
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
روش مدلیابی مفاهیم و سازههای روانشناختی از متون اسلامی (قرآن و حدیث)
نویسنده:
مسعود نورعلیزاده میانجی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
اصطلاحنامه علوم قرآنی
چکیده :
برای دستیابی به پیشرفت علمی در علوم انسانی اسلامی، ازجمله روانشناسی اسلامی، نیاز به بنیاننهادن و توسعۀ روشهای پژوهش در این حوزه است. با طراحی روشهای ساختیافته و نظاممند، با اتکا به شیوههای اجتهادی و فهم متون اسلامی و حاکمکردن نگرش سیستمی و ساختاری میتوان در تحلیل مسائل پیچیدۀ انسانی و کشف واقعیتهای روانشناختی بسیار مؤثر عمل کرد و زمینۀ نظریهپردازی را با توجه به منابع وحیانی اسلامی فراهم کرد. این امر نیازمند گامبرداشتن در حوزۀ پژوهشهای پیشرفتۀ مدلیابی و تبیین سازوکار روابط میان سازهها در یک شبکۀ منسجم سازوارهای است. برای انجام این پژوهش که از نوع «بنیادی» و «توسعهای» است و به لحاظ راهبردی از نوع «توصیفیـتحلیلی» است، به مقتضای هر مرحله از گردآوری و پردازش اطلاعات از «روش اسنادی» و «روش تحلیل محتوای کیفی» بهره گرفته شد. برای رسیدن به اهداف این پژوهش، با بهرهمندی از روشها و تکنیکهای بروندینی (مانند روشهای معناشناختی و چندمتغیری)، کوشیدیم مبتنیبر مبانی روششناختی پارادایمی و براساس پارادایم اجتهادی و بهرهمندی از روشهای دروندینی و با بهکارگیری تمام ظرفیتهای روشهای اجتهادی، اعم از اصول فقه و استنباط و روشهای فهم متن (تفسیری و حدیثی)، برای فهم گزارههای اسلامی به طراحی روش مدلیابی مفاهیم و سازههای روانشناختی از آنها بپردازیم. در نتیجۀ این پژوهش، به «روش مدلیابی اسلامیـروانشناختی» که دارای فرایند نظاممندِ متشکل از مراحل چهارگانۀ مفهومپردازی، صورتبندی، اعتبارسنجی و تبیین و تفسیر مدل است دست یافتیم که خود دربردارندۀ شش گامِ مسئلهشناسی و فرضیهپردازی، فهمپژوهی و استخراج مفاهیم از متون اسلامی، بسط مفهومی مدل، طراحی و ساخت مدل مفهومی، اعتباریابی و تبیین و تفسیر نتایج مدلیابی است. اجرای موفق این روش در یک نمونه و در عالیترین سطح مدلیابی پیچیده، یعنی از نوع «مدل میانجیِ تعدیلشده»، نشانگر کارایی آن بود. از دستاوردهای دیگر این پژوهش تنقیح و بهبود «روش فهم روانشناختی متون اسلامی» و کاربست متناسب نرمافزار تحلیل کیفی اطلستی (ATLAS.ti) در افزایش دقت و قوت روش کنونی است. درنتیجه، این روش میتواند بر نظاممندی، قابلیت داوری و اعتبار پژوهشهای علوم انسانی از متون اسلامی بیفزاید.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 35 تا 62
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
عدالت اجتماعی و دولت از منظر فلسفۀ سیاسی علامه طباطبایی
نویسنده:
احمدرضا یزدانی مقدم
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی
چکیده :
این مقاله، با استفاده از تحلیل متون مربوط، بر آن است که نسبت عدالت اجتماعی و دولت را از منظر فلسفۀ سیاسی علامه طباطبایی توضیح دهد. نگارنده در این مقاله نشان میدهد که دیدگاه علامه طباطبایی دربارۀ عدالت اجتماعی مستقل است و با دیدگاههای موجود در اینباره تفاوت دارد. فلسفۀ سیاسی علامه طباطبایی دربارۀ عدالت اجتماعی، بر پایۀ جایگاهی که برای اجتماع و هویت مستقل آن و نسبت فرد و اجتماع قائل است، به فرد و حقوق فردی اهمیت میدهد و به نقش اجتماع در فراهمآمدن ثروت فردی هم توجه دارد؛ ازینرو، از افراط و تفریط در دولتگرایی یا بازار آزاد برحذر میدارد و بر هویت مستقل اجتماع و تقدم آن بر دولت و وظایف دولت در قبال عدالت اجتماعی تأکید دارد. نتایج این مقاله برای برنامهریزیهای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی قابل استفاده است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 7 تا 34
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 6
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید