جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور >
مرور مجلات
>
دو فصلنامه حقوق بشر
> 1394- دوره 10- شماره 2
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 6
سال 1398
دوره 14 , شماره 2
دوره 14 , شماره 1
سال 1397
دوره 13 , شماره 2
دوره 13 , شماره 1
سال 1396
دوره 12 , شماره 2
دوره 12 , شماره 1
سال 1395
دوره 11 , شماره 2
دوره 11 , شماره 1
دوره 5 , شماره 2
سال 1394
دوره 10 , شماره 2
دوره 10 , شماره 1
سال 1393
دوره 9 , شماره 2
دوره 9 , شماره 1
سال 1392
دوره 8 , شماره 2
دوره 8 , شماره 1
سال 1391
دوره 7 , شماره 2
دوره 7 , شماره 1
سال 1390
دوره 6 , شماره 2
دوره 6 , شماره 1
سال 1389
دوره 5 , شماره 2
دوره 5 , شماره 1
سال 1388
دوره 4 , شماره 2
دوره 4 , شماره 1
سال 1387
دوره 3 , شماره 2
دوره 3 , شماره 1
سال 1386
دوره 2 , شماره 2
دوره 2 , شماره 1
سال 1385
دوره 1 , شماره 2
دوره 1 , شماره 1
عنوان :
حقوق دینی انسان رابطه بین حقوق بشر و صلح
نویسنده:
کارل ولمن
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
زیر بنای این مقاله دو نظریهای است که نویسنده همین مقاله در کتابهای قبلی خود تحلیل و بررسی نمودهاست. نظریهی اول تحلیل مفهومی حقوق است که نویسنده آنرا مجموعهای از نظرات هوهفیلدی( hohfeldian) میداند که در دعاوی میان افراد سلطه را به ذیحق واگذار میکند. دومین فرض این مقاله نظریه نویسنده در مورد مبانی اخلاق است که آنها را مبانی عملی و دو وجهی از نظر اجتماعی میداند. این مقاله با در نظر گرفتن این فرضیات به تحلیل دو حق بینالمللی میپردازد. اول، حق داشتن دین یا پذیرفتن یک دین و یا یک اعتقاد خاص از روی میل و رغبت و دوم، حق بینالمللی اظهار دین از طریق عبادت، مراعات، رعایت و یا تعلیم آن. هر دوی این حق از جمله آزادیهایی هستند از دولت انتظار میرود بهصورت غیرمداخلهگرایانه در حفظ آنها بکوشد و یا از انقراض آن جلوگیری کند. این مقاله در ادامه بهبررسی مبانی اخلاقی این دو حق و یا بهعبارتی بررسی مهمترین استدلالهای اخلاقی در مورد بهرسمیت شناختن و حفظ این دو حق مذهبی در نظام حقوق بینالمللی میپردازد و این نظریه را مطرح میکند که مبانی نظری این حقوق مشابه یکدیگر هستند و با بعضی از اهداف نظام بینالمللی من جمله ارتقای صلح بینالمللی نیز همخوانی دارند. در این مقاله این مسئله نیز مورد بررسی قرار میگیرد که چگونه حق جنجالی تغییر دین و یا ترغیب دیگران به تغییر دین با این دو حق یعنی حق داشتن و یا پذیرفتن یک دین و یا ابراز آن همخوانی دارد. در این مقاله استدلالهای عده زیادی که که این حقوق را انکار میکنند نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نویسنده استدلال میکند که اگر برداشت صحیحی از این حقوق وجود داشته باشد از نظر اخلاقی کاملا توجیه پذیرند. در پایان این مقاله مجددا به بررسی این سوال میپردازد که آیا حق داشتن یا پذیرفتن یک دین خاص همچنین حق اظهار آن باعث تهدید صلح جهانی و یا افزایش آن میشود و در جواب این سوال استدلال میکند که اگرچه این حقوق تا حدی این صلح را به خطر میاندازند اما اگر همگان به این حقوق احترام بگذارند در نهایت باعث حفظ و افزایش صلح در داخل کشورها و صلح بینالمللی خواهد شد. بهعنوان نتیجهگیری این مقاله دو رابطه مهم بین حقوق مذهبی و صلح بینالمللی را مورد اشاره قرار میدهد و این گونه استدلال میکند که این دو حق به صلح منجر خواهد شد به شرط آنکه همگان این حقوق را مورد احترام قرار دهند و این واقعیت یکی از دلایل و مبانی اخلاقی این حقوق در نظام بینالمللیاست.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 1 تا 22
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
زنان مسلمان بریتانیایی: هویت اسلامی و استراتژیهای جدید برای احقاق حقوق در بریتانیا
نویسنده:
کاترین براون
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
همچنانی که تحقیقات جدید در زمینه انسانشناسی و جامعهشناسی تحت عنوان (روابط نژادی) و (پذیرش فرهنگهای مختلف) تایید میکند، جوامع بشری از پیش تعیین شده نیستند بلکه به خاطر اختلافاتات بین افراد و از طریق یک سلسله ارتباطات اجتماعی، چه درسطح جهان و چه در یک منطقه محدود تشکیل میشوند. در بریتانیا برای مثال بعد ازمسئله سلمان رشدی یک هویت سیاسی- اسلامی ایجاد شد و رشد قابل توجه ای نمود. مبنای تشگیل این هویت اسلامی با اکثر اجتماعات دیگر که زیربنایی نژادی و قومیتی دارند متفاوت است. این هویت اسلامی با وجود اینکه در جامعه بریتانیا یک هویت غالب محسوب نمی شود ولی از یک خودآگاهی ویژه ای برخورداراست بطوریکه به تازگی از طریق توصیف متقاوت مسایل در فضای عمومی عرض اندام نموده و بر تصمیات بزرگ سیاسی تاثیرگذار بودهاست. اما این هویت در پایان راه نیست و در فضای خصوصی، اجتماعی و محلی و همچنین در زندگی روزمره در حال رشد و تکامل است و دقیقا به همین دلیل گاهی اوقات با موقعیتها و نقشهای دیگری که افراد و گروهها در جامعه دارند در تضاد است. بیشازهرجای دیگر این اصطکاک و کشمکش در عزم زنان مسلمان برای مجزا دانستن فرهنگ از دین بهمنظور بهدست آوردن حقوق مضاعف مشهود است. بهعبارت دیگر نتیجه این جنبه سیاسی دادن به هویت اسلامی، تثبیت حقوق زنان از درون بطن جامعه ی اسلامی است. این مقاله پیچیدگیهای هویت اسلامی – بریتانیایی را مورد بررسی قرار میدهد و سپس به فرصتهایی که این هویت در اختیارزنان مسلمان بریتانیایی برای کسب حقوقشان از دولت،جامعه و خانواده میدهد میپردازد. با پذیرش تاثیر متقابل دین، جنسیت و قومیت در زندگی روزمره زنان مسلمان بریتانیایی میتوان متوجه شد که چگونه مفاهیمی مانند (خود) و (هویت) به حقوق معنای جدیدی بخشیدهاست و ضمینه ای شده است برای زنان مسلمان در بریتانیا تا به کسب حقوق خود بپردازند. این سکوی جدید اسلامی قابلیت تغییر سیاست دولت و برداشتهای سنتی از حقوق زنان در یک کشور سکولار را دارد. این مقاله بهمنظور ارزیابی این نظریات ابتدا به بررسی شکل گیری این هویت اسلامی – سیاسی در بریتانیا میپردازد، سپس نشان خواهد داد که چگونه این هویت جدید ابزاری در اختیار زنان مسلمان قرارداده، تا مفاهیم فعلی حقوق، جنسیت و قومیت را بهچالش بکشند. در بخش سوم، این مقاله با بررسی بعضی از حقوق از یک سو و گفتمان اسلامی در بریتانیا از سوی دیگر نشان خواهد داد که چگونه زنان مسلمان در حال تغییر و تبیین مفاهیم حقوق هستند. مهمترین نتیجه این مقاله این است که اگرچه زنان مسلمان یک گروه همگون نیستند، اما شکلگیری یک هویت روشن اسلامی در محیطهای عمومی و خصوصی به زنان مسلمان توانایی تبیین و به دستآوردن حقوق را به شیوهای کاملا جدید داده است.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 33 تا 66
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
حق طردکردن و جوامع دینی: یک مدل یهودی برای حقوق انجمنها
نویسنده:
مایکل جی بروید
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
حق انجمن بهعنوان یک حق، یک نام بی مسمی است. این حق را در واقع باید حق طرد دیگران نامید. بهاین معنی که یک گروه حق دارد بعضی افراد را در انجمن یا گروه اجتماعی خود نپذیرد. دادن حق به گروهی برای تشکیل یک انجمن بدون دادن حق نپذیرفتن افراد دیگر به همان گروه بیمعناست. در عمل هم، مرز صحیح حقوق انجمنها مشکل بزرگی در همه دموکراسیها محسوب میشود. دشواری این موضوع را در تصمیم دیوان عالی ایالت متحده در پرونده پیشاهنگهای آمریکا علیه دیل(Dale) که با 5 موافق در مقابل 4 مخالف گرفته شد میتوان مشاهده کرد. اینکه چهموقع یک گروه حق نپذیرفتن دیگران به گروه خود را داشته باشد همیشه تصمیم سختی بوده است و آنچه که باعث مسئلهساز شدن این حقوق شده آناست که دربطن این حقوق نپذیرفتن دیگران نهفته است بدین معنا که اعمال این حق بسیار بیشتر ازحقوقی مانند آزادی مذهب یا آزادی بیان با حقوق افراد دیگر ارتباط پیدا میکند. این مقاله در قسمت اول بر روش حقوقی که آیین یهود از آن برای تشکیل انجمن و طرد افراد دیگر از این انجمنها استفاده میکند تمرکز میکند. این مقاله همچنین به بررسی مبانی حقوقی موجود در خود قانون یهود که به آنها حق نپذیرفتن دیگران را در انجمن هایشان میدهد میپردازد و هدف چنین رویه ای را بیان میکند و سپس به بررسی مشکلاتی میپردازد که اعمال چنین قانونهایی در جامعه مدرن و سکولار امروزی ایجاد میکند، جوامعی که عمدهترین شیوه برای تشکیل انجمن، معمولا دین محسوب نمیشود. در ادامه چگونگی برخورد قانون کشورهایی مثل کانادا، بریتانیا و آمریکا نسبت به ادیانی که از ورود دیگران به انجمنهای خود خودداری میکنند مورد بحث قرار میگیرد. این مقاله همچنین مرور کاملی خواهد داشت از مشکلات ایجاد شده در قانون مسئولیت مدنی و برای تصحیح آیین قانون مسئولیت مدنی پیشنهاداتی را ارائه مینماید تا امکان آزدی مذهبی بیشتر فراهم شود و ارزشهای انجمن-های دینی افزایش یابد. این مقاله بهعنوان نتیجه گیری یادآور می-شود که حق تشکیل انجمن که اجازه تشکیل انجمنهای مذهبی را میدهد نه تنها برای شکل گیری انجمن-های مذهبی یک مسئله حیاتیاست بلکه با مبانی حقوقی و اخلاقی حقوق اقلیتها کاملا هم راستاست و در واقع معرّف صحیحترین شیوه برای تشکیل یک انجمن مذهبی در جامعه مدرن امروزی محسوب میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 67 تا 104
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
نطقهای اهانتآمیز مذهبی و آزادی بیان
نویسنده:
ژرون تمپرمن، ژوزف پادرلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
این مقاله بررسی جامعی است از رابطه بین آزادی بیان و ممنوعیت دینستیزی که معمولا خود را به صورت تبعیض دینی، عداوت و یا خشونت دینی به ظهور میرساند. با دقت در چگونگی تدوین هنجارهای حقوق بشری ماهوی در میثاق بینالملل حقوق سیاسی و مدنی (قسمت سوم این پیمان مادههای 6 تا 27) اینگونه میتوان استدلال کرد که منع دینستیزی که شامل تبعیض، عداوت و یا خشونت دینی میباشد، یک مورد غیرعادی در این میثاق محسوب میشود چرا که این هنجار: 1. حق واضحی را برای فرد قائل نمیشود (البته وظیفه مسئولین یعنی دولتها را تعیین میکند اما ذی حق را مشخص نمیکند)؛ 2. واقعیت ایناست که این خنجار محدودیتی برای یک حق بشری مهم دیگر ایجاد میکند و آن حق آزادی بیان است. هدف اصلی این مقاله ارائه تحلیلی انتقادی از ارتباط بین این دو حق و ارایه دستورالعملهای کاربردی در بیان ارتباط بین آن دو میباشد. در زمینه ارتباط بین این دو حق، اینطور بحث شدهاست که منع دینستیزی را باید در واقع محدودیتی برای آزادی بیان تلقی کرد؛ چرا که ماهیت این محدودیت با موارد لیست شده در مفاد ذیل آزادی بیان از یک جنس میباشد. بهعبارت دبگر ممنوعیت دینستیزی که محدودیتی برای آزادی بیان محسوب میشود فقط در صورتی صحیح است که توسط قانون و فقط بمنظور حفظ حقوق اساسی دیگران (همانند اقلیتهای مذهبی) صورت پذیرد. اگرچه این مسئله تا حدی رابطه بین این دو حق را روشنتر میکند، اما هنوز بسیاری از مسایل نیاز به توضیح دارد. ازجمله این مسایل که این مقاله به بحث آن خواهد پرداخت عبارتند از: آستانه حقوقی برای آنکه یک سخنِ تبغیضآمیز را یک سخنرانی دینستیز به شمار آوریم، چیست؟ آیا حمله به یک آیین مذهبی میتواند آنقدر شدید باشد که بتواند دخالت دولتی را توجیه کند؟ بهعبارت دیگر آیا حمله به ادیان (نه پیروان ادیان) در واقع همان سخنرانی دین ستیزانهاست؟ و چگونه میتوان بین نطقهای دین ستیزانه از یک سو و پیروان آن مذهب از سوی دیگر تفاوت قائل شد؟ آیا موقعیت شخصی که این نطق یا نوشتهی دین ستیزانه را انجام دادهاست از لحاظ حقوقی اثر گذاراست؟ (برای مثال آیا باید آستانه مختلفی برای سیاستمداران، شهروندان، هنرمندان و ... در این مورد قائل شد؟) آیا نوع رسانهای که مورد استفاده قرار گرفته از نظر حقوقی اثر گذاراست؟ (همانند اینترنت وبلاکهای شخصی؛ تبلیغات، فیلمهای نیمه مستندی که از تلویزیون پخش میشود یا در فضای مجازی قرار میگیرد و یا نوشته جات). معنای منع دینستیزی از نقطه نظر وظایف دولتی چه میتواند باشد؟ جایگاه این ممنوعیت در قانون دولت مبنی بر منع سخنرانیهای تنفرآمبز کجاست. دقیقا در چه مرحلهای دولت باید جلوی آزادی بیان را بگیرد. (برای مثال آیا سانسور کردن، هیچگاه توجیه پذیر است و یا اینکه آیا منع نطقهای اهانتآمیزباید فقط بعد از وقوع آن و محدود به عواقب حقوقی منجر باشد و به عبارت دیگر فقط باید واکنشی باشد نسبت به نطقها و نوشتههای غیر قانونی؟ خروجی این مقاله با در نظر گرفتن معیارهای حقوق بشری بینالمللی و مسائل حقوقی مرتبط با سخنرانیهای اهانتآمیز مدلی جامع و اصولیاست در بیان رابطه بین حق آزادی بیان و منع نطقهای اهانتآمیز که به صورت تبعیض دینی، عداوت و یا خشونت دینی به ظهور میرساند.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 119 تا 138
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
اسلام هراسی و بی احترامی به حرمت اسلام، تهدیدی برای صلح جهانی
نویسنده:
نزیم غلام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
اسلام از کلمه سلام به معنی صلح سرچشمه میگیرد. این مقاله به برخی از سوتفاهمهای رایج در خصوص اسلام و اسلام هراسی ناشی از چنین سوتفاهمهایی در بسیاری از نقاط جهان میپردازد. در نتیجه قدم اول، فهم آموزههای بنیادین اسلام میباشد. در این راستا میتوان گفت با توجه به فعالیتهای مولانا مکارم خان، جهاد واقعی بر مفاهیم صلح، بردباری و عدم خشونت مبتنی میباشد. هر یک از این سه مفهوم به طور خلاصه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بر اساس استدلال خان تمام تعالیم اسلام بر پایه صلح میباشد. در حوزه گفتمان حقوق بشر پرسش این مقاله آن است که چرا با توجه به گستره بزرگ حقوق بشر تعداد انسانهای درست کار زیاد نمی باشد. شاید نیاز است به جای تاکید بر حقوق بشر بر وظایف بشر تاکید بیشتری شود. در خصوص کرامت انسانی چه باید کرد؟ با توجه به کاریکاتور جنجالی سال 2006، در مقاله چنین استدلال میشود که به منظور حفظ کرامت انسانی افراد دین دار، صرفه نظر از هر آنچه دین ممکن است باشد، نیاز است که محدودیتهایی بر حق آزادی بیان در جوامع سکولار اعمال گردد. این محدودیتها برای حفظ صلح در جوامع بسیار مهم است. در راستای کرامت انسانی، سئوال جدائی ناپذیر کرامت مذهبی است. چنین استدلال خواهد شد که حق بر کرامت مذهبی شامل حق بر عدم قربانی شدن، ترساندن و تحریک کردن بر اساس دین و اعتقادات افراد میباشد. پس از حدود 300 سال از سلطه سکولاریسم غربی و عقل انسانی، شاید زمان آن رسیده باشد که برای هماهنگ کردن وحی و عقل به هماهنگی ایمان و عقل بازگشت. این پاسخ در پروژهای به رهبری پروفسور مک کین در دانشگاه کاتولیک در واشنگتن در سال 2008 ارائه شد. نیاز است که به ارزشهای مبتنی بر دین و گفتمان حقوق بشری مبتنی بر چنین ارزشهایی احترام گذاشته شود. همچنین در این مقاله به فعالیت و آثار محقق ترکیهای، فتح الله گولن در رابطه با آرمانهای اسلامی، گفتمانهای انسانی و گفتگوی تمدنها اشاره میشود. در تحلیل نهایی، اگر حقوق بشر در خدمت حفظ صلح جهانی و کرامت انسانی باشد باید به ارزشهای مبتنی بر دین احترام بگذارد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 105 تا 118
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
آزادی بیان، آزادی دین و حساسیتهای دینی رویکرد نظام حقوق بشر بینالمللی
نویسنده:
جک دانلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
مراجع
زبان :
فارسی
کلیدواژههای اصلی :
مقالات ژورنالی
چکیده :
آیا دولتها اجازه دارند سخنرانیهایی را که حساسیتهای دینی را عمیقا مورد هجوم قرار میدهد، منع کنند؟ این مسئله اخیرا باعث اختلاف نظر شدید هم در دنیای غرب و هم دنیای اسلام شده است اما بحث هر دو طرف، خشن و بیفایده بودهاست. این مقاله در پی آناست که با تحلیل و دفاع از رویکرد نظام حقوق بشر بینالمللی به این بحث عمق بیشتری ببخشد. اگرچه نظام حقوق بشر بینالمللی در مورد سخنرانیهایی که هدفش حمله به دین است کاملا سکوت اختیار نموده، ولی در مورد سخنرانیهایی که موجب تبعیض نژادی میشود، آشکارا نظر خود را ابراز نمودهاست که میتوان از آن به عنوان یک مدل استفاده کرد. بر این اساس این مدل ممانعت از سخنرانیهایی که تبعیض دینی یا دینستیزی و یا خشونت علیه دین را بر میانگیزد به وضوح در دایره نظام حقوق بشر بینالمللی قرار میگیرد ولی سخنرانیهایی که به پیروان یک دین اهانت میکند خارج از این حوزه است. اگر قرار باشد که بیان، آزادی داشته باشد، نباید برای ان ضوابطی تعیین کرد مگر انکه بتوان اثبات نمود آسیب سخنرانی مورد نظر بهدیگران، بسیار بیشتر از آسیب وارده به آنهایی است که آزادی بیانشان محدود شده است. یک مثال کلاسیک در این راستا سردادن فریاد آتش آتش در یک سینمای شلوغ میباشد. ممنوع کردن سخنرانیهایی که خشونت دینی را در پی داشته باشند، از جمله این موارد محسوب میشود اما این واقعیت که بعضی افراد آن سخنرانی را اهانت آمیز بدانند، از جمله موارد ممنوع کننده به حساب نمیآید. حق آزادی دین بدین معنا نیست که دیگران باید به دین ما احترام بگذارند. دولتها موظفند تا امکان انتخاب آزاد و برگزاری علنی آیینهای دینی را فراهم کرده از آن محافظت نمایند. البته دولتها آزادند از دین چه به صورت کلی و یا از یک دین بخصوص حمایت کنند بشرطیکه این حمایت و پشتیبانی ناقض حقوق بقیه نباشد. بنابراین ممنوعکردن یک سخنرانی به بهانه حساسیتهای یک یا چند دین و یا همه ادیان، در واقع محدود کردن یک حق انسانی مهم بهخاطر یک دلیل غیرحقوق بشری کم اهمیت است. البته دولتها کاملا آزادند که انگیزه و تمایل به اینچنین اهانتها و بی احترامیها را کاهش دهند.چنین رویکردی مطمئنا یک سیاست خوب محسوب میشود. دولت ویا بعضی افراد یا گروهها یقینا آزادند چنین سخنرانیهای اهانت آمیزی را محکوم کنند، اعتراضاتی را بر ضد آن سازماندهی کنند و گوینده و یا حامیان آن سخنرانی را تحریم کنند یا حتی هرگونه اعتراض و اقدام تلافی جویانه را سازماندهی کنند بشرطیکه از بازوی قهریه دولت استفاده نکنند. اما طبق نظام حقوق بشر بین المللی دولتها حق ندارند از یک سخنرانی به خاطر آن که حساسیتهای پیروان یک دین خاص یا کل ادیان را مورد اهانت قرار میدهد ممانعت بعمل آورند. این مقاله در پایان به بررسی راههای گفتگو بین آنهایی که رویکرد فعلی نظام حقوق بشربین المللی را قبول دارند و آنان که این رویکرد را به سبب عقاید دینی خودشان رد میکند، میپردازد.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 23 تا 32
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 6
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید