جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 62
نویسنده:
براتی هاجر, نوری ابوالقاسم, براتی آذر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: تحقیقات روان شناسی اجتماع نشان داده که خلق می تواند رفتار را در موقعیت تحت تاثیر قرار دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر خلق و جایگاه مهار بر رفتار کمک رسانی و حافظه بود.روش: نمونه پژوهش شامل 150 نفر از کارآموزان متقاضی استخدام در صنعت پتروشیمی بود که به پرسشنامه جایگاه مهار راتر و آزمون حافظه پاسخ دادند و در موقعیت کمک رسانی قرار گرفتند. برای تحلیل نتایج از روش تحلیل واریانس و آزمون خی استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که افراد دارای جایگاه مهار درونی و خلق مثبت بیشتر کمک می کنند. همچنین، در خلق مثبت تعداد لغات یادآوری شده بیشتر است (p<0.01) و لغات یادآوری شده در هر گروه همخوان با خلق القایی است (p<0.01).نتیجه گیری: بر اساس یافته ها القاء خلق مثبت توصیه می شود.
نویسنده:
عریضی سامانی سیدحمیدرضا, محمدی مریم, امیری صولت
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف این پژوهش تعیین رابطه متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی با تعهد سازمانی و میل به ماندن در شغل در میان کارکنان شرکت سایپا بوده است.روش: جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت سایپا می باشد و نمونه آماری شامل 380 نفر بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (پودساکف، مکنزی، مورمن و فتلر، 1990)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی (وان داین، گراهام و دینش، 1994)، پرسشنامه تعهد سازمانی (آلن و می یر، 1990) و پرسشنامه میل به ماندن در شغل (واینر و واردی، 1980) است. برای تحلیل یافته های پژوهش از رگرسیون گام به گام استفاده شد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که رابطه تعهد عاطفی با مشارکت حمایتی، مردانگی، متابعت مثبت است. در حالیکه رابطه نوع دوستی با آن منفی می باشد (p?0.05) و مشارکت حمایتی، وفاداری و مشارکت کنشی، تعهد مستمر را پیش بینی می کند. همچنین مشارکت حمایتی و متابعت از زیرمجموعه رفتارهای شهروندی سازمانی، تعهد هنجاری را پیش بینی می کند (p?0.05) و متغیر ملاک میل به ماندن با مشارکت حمایتی از زیرمجموعه رفتار شهروندی سازمانی رابطه معناداری دارد (p?0.05).نتیجه گیری: از یافته های این پژوهش می توان در مراحل مختلف گزینش کارکنان، جایابی آنها و جانشینی استفاده کرد و کارکنان را در طول زمان با حفظ پیمان روان شناختی برای سازمان حفظ کرد. در پژوهش حاضر از دو مقیاس مختلف رفتار شهروندی سازمانی استفاده گردیده است. رابطه مجموعه وسیعی از ابعاد رفتار شهروندی سازمانی (ده بعد) با تعهد سازمانی مشخص شده است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 44
نویسنده:
ترخان مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: این پژوهش به منظور اثربخشی آموزش گروهی مصون سازی در مقابل استرس (SIT) بر خودکارآمدی اجتماعی و اضطراب اجتماعی افراد معتاد انجام پذیرفته است.روش: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. برای نمونه گیری از میان 54 نفر از افراد معتادی که در کلاسهای Na اداره بهزیستی شرکت می کردند با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی اجتماعی و اضطراب اجتماعی 30 نفر که خودکارآمدی اجتماعی پایین و اضطراب اجتماعی بالا داشتند، به طور تصادفی انتخاب و به طور داوطلبانه در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایشی 10 جلسه، هفته ای یک جلسه، فنون SIT را آموزش دیدند و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. پس از آموزش، مجددا خودکارآمدی اجتماعی و اضطراب اجتماعی هر دو گروه مورد اندازه گیری قرار گرفت.یافته ها: به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از تحلیل کوواریانس یک طرفه (آنکوا) استفاده شد. نتایج آنکوا نشان داد، F به دست آمده هم در خودکارآمدی اجتماعی (p£0.05، df=27، F=83.93) و هم در اضطراب اجتماعی (p£0.05، df=27، F=119.97) معنی دار می باشد. به عبارت دیگر، SIT موجب افزایش خودکارآمدی اجتماعی و کاهش اضطراب اجتماعی افراد معتاد شده است.نتیجه گیری: این مطالعه، اهمیت روش SIT را در افزایش خودکارآمدی اجتماعی و کاهش اضطراب اجتماعی افراد معتاد نشان می دهد. یافته های این پژوهش با یافته های سایر پژوهشها همگرایی دارد. همه تحقیقات مبین این واقعیت هستند که با آموزش SIT می توان موجبات خودکارآمدی اجتماعی بالا و اضطراب اجتماعی پایین افراد معتاد را فراهم ساخت.
نویسنده:
کریمی ثانی پرویز, احیایی کبری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین عملکرد خانواده، معنویت و تعهد سازمانی است.روش: جامعه آماری شامل کلیه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی شبستر است که 120 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است و از پرسشنامه های سنجش عملکرد خانواده اپستین، ام، بالدوین و بیشاب، مولفه های فرافردی و پرسشنامه تعهد سازمانی استفاده شد. داده ها با شاخصهای آماری تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.یافته ها: نتایج نشان داد که معنویت به تنهایی با تعهد سازمانی رابطه معناداری دارد. از سوی دیگر بین خرده مقیاسهای ارتباط، پاسخ عاطفی و کنترل رفتار در خانواده و تعهد سازمانی رابطه معناداری مشاهده گردید (95 درصد اطمینان) و فقط بین تعامل عملکرد خانواده با مولفه فرافردی همه در خدایی و تعهد سازمانی رابطه معناداری بدست آمد.نتیجه گیری: عملکرد خانواده به تنهایی پیش بینی کننده معنادار برای تعهد سازمانی نیست اما تعامل بین معنویت و عملکرد خانواده و خرده مقیاس های آن، با تعهد سازمانی بویژه تعهد سازمانی عاطفی رابطه معناداری دارد.
صفحات :
از صفحه 16 تا 26
نویسنده:
کاکابرایی کیوان, ارجمندنیا علی اکبر, افروز غلامعلی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.
نویسنده:
رافضی زهره, اسکندری حسین, عباس پور عباس
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
هدف: این پژوهش به منظور بررسی رابطه بین ابعاد شخصیت و دو نوع رفتار شهروندی سازمانی (معطوف به فرد و معطوف به سازمان) در مدیران و کارکنان شرکت صنایع هفت الماس و استیل البرز در شهر تهران انجام شد.روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی و نمونه پژوهش متشکل از 200 نفر از مدیران و کارکنان شرکت مذکور بود که به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه شخصیت پنج عاملی مک کری و کاستا و مقیاس رفتار شهروندی ویلیامز و اندرسون بود.یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که از میان ابعاد شخصیتی، سازگاری، برون گرایی و پذیرا بودن نسبت به تجارب با رفتار شهروندی سازمانی معطوف به فرد و بعد سازگاری با رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان رابطه مثبت معنی دار دارد. بین بعد روان رنجور خویی و رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان نیز رابطه منفی معنی دار به دست آمد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که دو بعد سازگاری و روان رنجور خویی رفتار شهروندی سازمانی معطوف به سازمان را پیش بینی می کنند.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که ابعاد شخصیت با رفتارهای شهروندی سازمانی رابطه دارد و از ابعاد شخصیتی می توان برای پیش بینی این رفتارها در سازمانها سود جست.
نویسنده:
سپاه منصور مژگان, دلاور علی, صفاری نیا مجید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش با هدف پیش بینی نگرش به شایعه از طریق ویژگی های شخصیتی، عواطف مثبت و منفی و بهزیستی روانشناختی انجام شد. پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل تمامی کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران بود که از میان آنها 208 نفر به شیوه نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت (کاستا، مک کری، 1989) عاطفه مثبت و منفی (باناس، 1988) بهزیستی روانشناختی (ریف، 1989) و نگرش به شایعه (لیتمن و بزو، 2004) بود. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شد. یافته ها نشان داد ویژگی های شخصیتی وظیفه شناسی و توافق پذیری 20%، عواطف منفی 27% و هدفمندی در زندگی 23%، از واریانس نگرش به شایعه را تبیین می کنند. در مجموع نتایج پژوهش حاضر توجه به برخی از ویژگی های شخصیتی، عواطف و بهزیستی روانشناختی را در نگرش به شایعه محرز ساخت.
صفحات :
از صفحه 106 تا 122
نویسنده:
فاتحی یونس, عبدخدایی محمدسعید, پورغلامی فرزاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: نیروی انسانی مسوولیت پذیر و کارآمد به عنوان مهمترین سرمایه یک سازمان محسوب می شود و نقش مهمی را در دستیابی به اهداف آن سازمان بازی می کند. در سازمانهایی که کارکنان آن اهمال کارند، عدم تحول و افت عملکرد از چالشهای سازمانی آنها خواهد بود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین کمال گرایی و خودکارآمدی با اهمال کاری در کارکنان بیمارستان دولتی شهر فراشبند انجام شده است.روش: پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. نمونه پژوهش شامل 150 نفر (90 مرد و 60 زن) از کارکنان بیمارستان دولتی شهر فراشبند می باشد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اهمال کاری شوازر و دیل (2000)، پرسشنامه کمال گرایی نجاریان و همکاران (1378) و پرسشنامه خودکارآمدی شرر و مدوکس (1982) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیری و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که بین کمال گرایی و اهمال کاری رابطه مثبت معنی دار (p<0.01) و بین خودکارآمدی و اهمال کاری رابطه منفی معنی دار وجود دارد. همچنین، نتایج رگرسیون حاکی از آن بود که کمال گرایی و خودکارآمدی جمعا 37 درصد از واریانس اهمال کاری را تبیین می کنند. به علاوه، یافته ها نشان داد که میان کارکنان زن و مرد از لحاظ میزان اهمال کاری تفاوت معنی داری وجود دارد (p<0.01)، اما از نظر میزان کمال گرایی و خودکارآمدی میان آنها تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p>0.01).نتیجه گیری: با تعدیل کمال گرایی و افزایش خودکارآمدی، می توان میزان اهمال کاری را در بین کارکنان سازمانها کاهش داد و به بازده بیشتری دست یافت.
نویسنده:
رضایی کارگر فلور, سپاه منصور مژگان, علی بخشی سیده زهرا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: آموزش تفکر برای نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آنها باید چگونه فکر کردن را بیاموزند، چرا که باید اطلاعات زیادی را پردازش کنند تا بتوانند بر رویدادهای زندگی کنترل داشته و سلامت روانی خود را حفظ نمایند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای تفکر خلاق و نقادانه بر منبع کنترل و سلامت عمومی در نوجوانان است.روش: این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. به منظور آزمایش تاثیر مهارتهای تفکر خلاق و نقادانه بر منبع کنترل و سلامت عمومی نوجوانان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی40 دانش آموز دبیرستانی در دو گروه 20 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شده و به پرسشنامه های منبع کنترل راتر و سلامت عمومی گلدبرگ و هیلیر پاسخ دادند. سپس گروه آزمایش طی 10 جلسه آموزشی 2 ساعته، تحت آموزش مهارتهای تفکر خلاق و نقادانه قرار گرفت. پس از پایان جلسات آموزشی، آزمونهای تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب، تفکر خلاق عابدی و پرسشنامه های راتر و سلامت عمومی روی آزمودنیهای هر دو گروه اجرا شد. جهت تحلیل آماری داده ها از آزمون t مستقل و تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که آموزش مهارتهای تفکر خلاق و نقادانه پس از آموزش افزایش یافته و موجب کاهش معنی دار نمره منبع کنترل، سلامت عمومی و زیر مقیاسهای علائم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب و افسردگی شدید در سطح p<0.05 گردید.نتیجه گیری: آموزش مهارتهای تفکر خلاق و نقادانه باعث درونی تر شدن منبع کنترل و ارتقاء سلامت عمومی نوجوانان شده و می تواند برای کمک به آنها در گذر از دوره حساس نوجوانی مفید واقع گردد.
نویسنده:
علی پور احمد, صحراییان محمدعلی, علی اکبری دهکردی مهناز, حاجی آقابابایی مرضیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه میان سخت رویی و حمایت اجتماعی ادراک شده با سلامت روان و وضعیت ناتوانی زنان مبتلا به MS بوده است.روش: تعداد 83 بیمار از مراجعین درمانگاه ویژه MS بیمارستان سینا تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و پس از تکمیل پرسش نامه های حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران، بررسی دیدگاه های شخصی کوباسا، سلامت روان گلدبرگ و هیلیر (GHQ28) و نیز ارزیابی نورولوژیست بر طبق مقیاس وضعیت ناتوانی فیزیکی توسعه یافته کرتزکه (EDSS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها به تناسب از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن و نیز رگرسیون تک متغیری و چند متغیری گام به گام استفاده شد.نتایج: تحلیل آماری نشان داد، سخت رویی (P<0.01, r=-0.481) و همچنین خرده مقیاس هایکنترل (P<0.01, R=-0.401)، چالش (P<0.01, r=-0.423)، تعهد (P<0.01, r=-427) و حمایت دوستان (P<0.05, r=-0.268) با سلامت روان همبستگی مثبت دارند. در این تحقیق میان حمایت اجتماعی ادراک شده و سلامت روان رابطه معناداری وجود نداشت. همچنین میان سخت رویی و نیز حمایت اجتماعی ادراک شده با وضعیت ناتوانی زنان مبتلا به MS رابطه معناداری بدست نیامد.نتیجه گیری: با توجه به وضعیت نامطلوب سلامت روان زنان مبتلا به MS و همچنین همبستگی میان سخت رویی و خرده مقیاس های آن با سلامت روان، این بیماران می توانند با اکتساب و تقویت این مهارت، سلامت روان خود را بهبود بخشند.
صفحات :
از صفحه 110 تا 133
  • تعداد رکورد ها : 62