جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > پژوهشنامه اقتصادی > 1390- دوره 11- شماره 1
نویسنده:
دشتی نادر, یاوری کاظم, صادقی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
تحولات فنی به عنوان یکی از منابع اصلی رشد بهره وری، نقش مهمی در رشد اقتصادی ایفا می کند. از این رو، در دوره بعد از جنگ جهانی دوم، تعیین اندازه و جهت تغییرات فناوری موضوع تلاشهای پژوهشی فراوانی بوده است. در این مقاله ماهیت و روند تغییر فناوری در صنعت ایران طی دوره زمانی 1387-1350 با استفاده از رهیافت اقتصادسنجی مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور یک تابع هزینه ترانسلوگ به همراه سیستم معادلات سهم هزینه به روش سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط (SUR) برآورد گردید.نتایج نشان داد نرخ تغییر فناوری طی دوره مورد مطالعه 1.10- درصد بوده است. یعنی با گذشت زمان نرخ تغییر هزینه واحدهای تولیدی کاهش یافته است. علاوه بر این تغییر فناوری در جهت استفاده بیشتر از عوامل انرژی و مواد و استفاده کمتر از عوامل نیروی کار و سرمایه بوده است.
صفحات :
از صفحه 71 تا 95
نویسنده:
عصاری آرانی عباس, عاقلی کهنه شهری لطفعلی, شفیعی سعید, رسولی میر میثم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
توزیع عادلانه درآمد همواره یکی از مهم ترین موضوعات اقتصادی مورد توجه در کشورهای مختلف جهان بوده است. در سالهای اخیر و به ویژه پس از طرح مساله کاهش فقر در جهان، چگونگی توزیع درآمد و تاثیر سیاستها و تصمیمات کلان اقتصادی بر این مساله بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. چرا که در دنیای امروز بزرگ ترین عامل ایجاد کننده فقر نه کمبود درآمد که توزیع ناعادلانه آن است. در حال حاضر، تقریبا عموم اقتصاددانان، به ویژه، در کشورهای درحال توسعه یکی از اهداف کلان برنامه های اقتصادی را توزیع درآمد دانسته و تاثیر سیاست های مالی دولت بر آن را بسیار مهم و تعیین کننده قلمداد می کنند. در این مطالعه با استفاده از یک الگوی رگرسیون چندک، تاثیر سیاست های مالی دولت بر توزیع درآمد در ایران مورد تحقیق قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهند که تاثیر سیاست های مالی دولت بر ضریب جینی ثابت نبوده، بلکه در بین چندک های مختلف، متفاوت است. درحالی که این سیاست ها در چندک های پایینی تاثیر معنی داری بر توزیع درآمد ندارند، تاثیر آنها در چندک های بالایی کاملا معنی دار است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 48