جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
نجات در قران و عهدین
نویسنده:
پدیدآور: مینا قلعه خانی استاد راهنما: شهاب‌الدین وحیدی مهرجردی استاد مشاور: محسن مروی‌نام بغدادآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مسأله نجات و رستگاری و نائل شدن به حیاتی سعادتمند و جاودان و نیز نجات از هرگونه درد و رنج و فنا و نابودی نه‌تنها یکی از دغدغه‌های مهم بلکه از امور فطری بشر در طول تاریخ حیات وی بوده است و انسان موجودی است طالب کمال مطلق و همواره در پی رسیدن به کمال مطلوب و رستگاری ابدی است. تمام تلاش انسان ازجمله برگزیدن دین خاص، مذهب و مکتبی ویژه، پایبندی به اخلاق و یا گوشه‌نشینی و عزلت، گواه بر علاقه و عطش او به یک زندگی جاویدان و سعادتمند همراه با رستگاری ابدی است. همه‌ی ادیان بزرگ در بستر ظهور و بروز تا مرحله کمال خود مدعی نجات بخشی بشر بوده‌اند و اساساً یکی از رمزهای توفیق ادیان موضوع زنده کردن مشعل امید در قلب و جان پیروان خود بوده است. ازنظر سیر تاریخی هر یک از ادیان توحیدی اعم از یهودیت، مسیحیت و اسلام به‌طور گسترده‌ای مسئله نجات و رستگاری بشر را با توجه به سنت دینی خاص خود معیارها و شاخصه‌های خاصی را در این خصوص مطرح کرده‌اند که از دیدگاه اسلام مهم‌ترین عوامل و عناصر نجات انسان ایمان و عمل صالح می‌باشد و از دیدگاه مسیحیت عوامل نجات ایمان، محبت، فیض و درنهایت عادل شمردگی می‌باشد از دیدگاه یهودیت عوامل نجات، ایمان و عمل به شریعت می‌باشد. ازآنچه در تاریخ ادیان و مذاهب تاکنون به ما نشان داده‌شده است می‌توان دریافت پیروان هر دین و آیینی خود را اهل نجات دانسته و حتی فرقه ها و مذاهب موجود در داخل هر یک از ادیان نیز طریقه خود را تنها طریقه نجات بنیادی می‌دانند که می‌توان به جزم انگاری در ادیان اشاره کرد.در این پژوهش برانیم تا به بررسی تطبیقی نجات و رستگاری ازنظر قران و عهدین و ونیز راه رسیدن به رستگاری و نجات انسان ها در اینکه دو دین ارائه شده بپردازیم.
مقایسه عقل و قلمرو آن از دیدگاه ملاصدرا (حکمت متعالیه) و میرزای اصفهانی(تفکیک)
نویسنده:
شهاب الدین وحیدی مهرجردی ، محسن محسن مروی نام بغدادآبادی
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
واژه عقل یکی از مفاهیمی است که تعاریف متعددی به خود دیده. برخی عقل را مساوق وجود انسانی دانسته و برخی آن را منشا گمراهی و سقوط از حیطه تعبد الهی دانسته. برخی آن را معادل فلسفه به کار برده و گروهی به لزوم تفکیک عقل و فلسفه حکم کرده اند. فلاسفه عقل را ارج نهاده و اهل حدیث و اشاعره آن را طرد کرده اند ملاصدرا عقل را قوّه تحليل گر و از مراتب و شئونات نفس می داند و گستره ی آن را از عقل هيولاني تا عقل مستفاد می داند اما ميرزا عقل را مخلوق و افاضه از سوي خداوند می داند «ظاهرٌ بذاته و مظهِرٌ لغيره،». عقل از نگاه وی تنها حقيقتي روشنگر است و نه از مراتب نفس. پژوهش حاضر در پي مقايسه عقل و قلمرو آن در انديشه این دوعالم بزرگ اسلامي است که شباهت ها و تفاوت های ميان آن دو را تبین می کند.
صفحات :
از صفحه 283 تا 304
  • تعداد رکورد ها : 2