جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
مطالعه زمین‌شناسی اقتصادی وارزیابی پتانسیل اکتشافی اورانیوم و عناصر  پرتوزا در ورقه 1:50000 مغانجق با استفاده از داده‌های ژئوشیمیایی رسوبات آبراهه ای
نویسنده:
امیر حبیب نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
منطقه مغانجق در درشمال غربی ایران قرار دارد. واحدهای لیتولوژیکی منطقه، واحدهای ولکانیکی و واحدهای رسوبی می‌باشند. با توجه به برداشتهای ژئوفیزیک هوایی به روش رادیومتری، مستعد بودن منطقه نسبت به نهشته شدن اورانیوم مشخص شده و لذا بررسیهای ژئوشیمیایی جهت پی جویی اورانیوم و عناصر پرتوزا در منطقه انجام گرفت. با توجه به وسعت منطقه، روش ژئوشیمیایی جهت پی جویی اورانیوم، روش رسوبات آبراهه‌ای می‌باشد. نمونه برداری از رسوبات آبراهه‌ای منطقه با چگالی نمونه برداری یک نمونه به ازای هر2.5 کیلومتر مربع انجام گرفته و مجموعا 152 نمونه از منطقه برداشت شده که توسط دستگاهICP تحت آنالیز 23 عنصری قرار گرفتند. از داده‌های خامی که از آزمایشگاه تهیه شدند، ضمن داده پردازی یک سری داده جدید تهیه شد که این داده ها با توجه به نقشه زمین شناسی نسبت به واحدهای لیتولوژیکی نرمالایز شده‌ و اثر لیتولوژی در این داده‌ها نا محسوس بوده که تحت عنوان داده‌های شاخص غنی شدگی نام دارند. مطالعات آماری تک متغیره و چند متغیره بر روی دو سری داده خام و شاخص غنی شدگی انجام شد. مطالعات آماری تک متغیره شامل روش سنتی، روشEDA، روشP.Nو مطالعات آماری چند متغیره شامل بررسی های جدول همبستگی، آنالیز خوشه‌ای و آنالیز فاکتوری می باشد. با توجه به مطالعات چند متغیره اهمیت عناصر Mo,V,U,Pb,Cu,Co,Zn نسبت به پی جویی اورانیوم مشخص گردید که با منطق روشP.N اهمیت نمونه هایی که بااستفاده از روش سنتی نسبت به این عناصر ناهنجار تشخیص داده شدند مشخص گردید. در طی برداشت نمونه‌های رسوب آبراهه ای57 نمونه کانی سنگین از منطقه مغانجق برداشت شد که با توجه به تبدیل مقادیر اندازه‌گیری شده به PPM و بررسیهای کانی سنگین، 10 نمونه به عنوان نمونه‌های کانی سنگین مهم معرفی گردید. جهت بررسیهای اقتصادی در منطقه مغانجق، تعداد 43 نمونه سنگی برداشت شد که با توجه به بررسیهای چند متغیره، ارتباط معنی دار بین عناصرU,Mo,Co,Zn,Ni,Pb در نمونه های سنگی مشخص گردید و با توجه به بررسیهای EDA، هفت نمونه از43 نمونه، بسیار با اهمیت تشخیص داده شده که بررسی میکروسکوپی بر روی این نمونه ها پیشنهاد شده است. ار نظر لیتولوژیکی منطقه مغانجق شباهت بسیاری با ناحیه کارنس واقع در تگزاس جنوبی و نیز حوزه ایللی دارد. این دومنطقه دارای ذخایر اورانیوم از نوع ماسه‌سنگی هستند که ماسه‌سنگهای میربان اورانیوم، همجوار با واحدهای ولکانیکی مربوط به دوره ترشیری می باشند و این ویژگی در منطقه مغانجق وجود دارد که بیانگر با اهمیت بودن واحدهای ماسه سنگی همجوار باتوف در منطقه نسبت به پی جویی اورانیوم می باشد. در این پروژه 12 نمونه با توجه به ارتباط معنی‌دار عناصرMo,V,U,Pb,Cu,Co,Zn نسبت به یکدیگر و بر اساس روشP.N وEDAبه عنوان مناطق امید بخش معرفی شدند. سرانجام در این مطالعات نتیجه‌گیری شد واحدهای رسوبی منطقه مغانجق به خصوص واحدهای رسوبی تخریبی دارای اهمیت بیشتری نسبت به پی جویی اورانیوم هستند و نیز مشخص گردید که عناصر Mo,V,U,Pb,Cu,Co,Zn دارای ارتباط معنی داری با یکدیگر در واحدهای رسوبی منطقه می باشند.
ذخیره‌سازی گاز مایع‌گر گنبدهای نمکی و ارزیابی کوه نمک  قم
نویسنده:
منصور شهریاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پروژه ذخیره‌سازی مایع‌گر مخازن زیرزمینی برای تامین مصارفدر زمان حداکثر مصرف ، مدتها مورد توجه بوده استو تهیه مخزنی با حجم زیاد و با توجه به حفاظتمخزن و مسائل اقتصادی آن، نظر را بر ایجاد مخزن زیرزمینی معطوفنموده است . گنبدهای نمکی با توجه به ناتراوا بودن نمکو امکان ایجاد فضاهای خالی‌گر عمق پدیده‌های مناسبی برای این منظور می‌باشند و ضمنا انتخابتوده‌های نمکی برای ذخیره‌سازی مواد نفتی بدان علتاستکه نسبتبه انواع دیگر ذخیره‌سازی ارزانتر، از نظر جلوگیری از حوادثطبیعی و جنگلی قابل اطمینان‌تر و از جهتحفظ محیط زیستو سرزمین‌های قابل استفاده مناسبترین بوده و به لحاظ امکان ذخیره‌سازی به حجم زیاد در آنها یکپشتوانه ملی باارزشمحسوبمی‌گردد. مراحل ایجاد مخزن زیرزمینی در تده نمکی عبارتاز زمین‌شناسی اکتشافی، مطالعاتتکتونیکی توده‌ها و طبقاتنمکی، ثقل‌سنجی، براشت‌های لرزه‌نگاری، حفر چاه اولیه مخزن، مطالعاتشیمیایی و مکانیکی نمونه مغزه‌های چاه کاربرد مدل‌های ریاضی برای پیش‌بینی شکل و ابعاد مخزن مورد نظر، ایجاد حفره نمکی براساساطلاعاتجمع‌آوری شده و بالاخره تکمیل و آماده‌سازی مخزن برای بهره‌براری می‌باشد. در هنگام مطالعاتاولیه و قبل از برنامه‌ریزی و شروع عملیاتحفر چاه اولیه بررسی‌های لازم جهتتامین آبشیرین و طرق از بین بردن آبنمکتولیدی انجام می‌گردد. در این پروژه از بین تمام کنبدهای نمکی ایران، ناحیه کوه نمکقم به علتدر دستداشتن اطلاعاتزمین‌شناسی و ژئوفیزیکی و حفاریهای انجام شده در حوالی آن و همچنین به علتنزدیکی به مراکز ثقل مصرف(تهران و قم) و واقع بودن در کنار خط لوله سراسری گاز یکی از مکانهای منساببرای اولین آزمایشایجاد حفره مخزنی نمکی در ایران به نظر رسید که در این پروژه به ارزیابی کوه نمکقم به هتذخیره‌سازی مخزن زیرزمینی پرداخته شده استکه ضمن توجه به مسایلی که در رابطه با ذخیره‌سازی باید داشته باشیم، نسبتبه اطلاعاتموجود بحث‌های لازم ارائه شده است .
کاربرد دورسنجی برای تعیین پتانسیل های معدنی سرب و روی در برگه های 1:100000 اسفوردی و بهاباد
نویسنده:
یوسف عشقی مولان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
هدف از انجام این پروژه ارائه نقشه پتانسیل کانی زایی سرب و روی بر پایه دورسنجی در برگه های 1:100000 بهابادی و اسفوردی است. در این راستا روش های جدید دورسنجی بر روی مجموعه داده های ماهواره ای انجام شده و نقشه های پتانسیل کانی زایی سرب و روی در منطقه مورد مطالعه تهیه شده است. بر اساس مطالعات و گزارشات موجود، کانسارهای سرب و روی منطقه را می توان در دو دسته ماسیوسولفاید با میزان رسوبی – آتشفشانی (سدکس) و رگه ای هیدروترمال با سنگ میزبان کربناته تقسیم بندی نمود. کانسارهای سدکس دارای میزابان شیلی (وندین) بوده و اغلب بصورت سولفید می باشند. کانسارهای رگه ای هیدروترمال دارای کانی سازی غیر سولفیدی بوده و بیش از 90 ? آنها در دولومیت شتری واقع شده است. با مطالعه گزارشهای اکتشافی معادن و محدوده های معدنی شناخته شده منطقه و بر اساس مدل سازی انجام شده، پدیده های قابل تشخیص توسط داده های دورسنجی مشخص شده ومیزان ارتباط مکانی این پدیده ها با نهشته های شناخته شده تعیین شد و برای به نقشه درآوردن آنها، روش های مختلف پردازش تصویر بر اساس طیف های مرجع اخذف شده از تصویر (داده Aster) در محدوده های طیفی مناسب از لحاظ وجود پدیده طیفی (جذب یا انعکاس) اعمال شد. با ارزیابی نتایج حاصل با استفاده از نقشه های زمین شناسی 1:100000 ، 1:20000 و مقیاس بزرگتر محدوده ها و معادن موجود در منطقه و نیز کنترل زمینی، بهترین روش ها از لحاظ نتیجه، روش های انطباق مشخصه طیفی، فیلتر تطبیقی، فاصله ماهالانوبیس، کمترین فاصله از میانگین، بیشترین تشابه، متواز الاضلاع و نقشه بردار زاویه طیفی انتخاب شدند. برای تلفیق نقشه های نشانگر حاصل از مطالعات دورسنجی و سایر لایه های اطلاعاتی از روش منطق فازی استفاده شد. توابع فازی OR و Gammaبرای تلفیق پدیده هایی که دارای ارتباط فضایی مثبت با نهشته های منطقه مورد مطالعه بودند، بکار برده شده و در نهایت نقشه پتانسیل معدنی برای کانسارهای سرب و روی منطقه ارائه شده است. موقعیت سیزده معدن و محدوده شناخته شده برای ارزیابی نقشه پتانسیل نهایی مورد استفاده قرار گرفت. با در نظر گرفتن امتیازهای فازی 0/53 و 0/62به عنوان معیاری برای تقسیم منطقه مورد مطالعه به دو بخش مطلوب و غیر مطلوب، به ترتیب 90 و 50 درصد از نهشته های تیپ رگه ای هیدروترمال منطقه مورد مطالعه در ناحیه مطلوب قرار گرفت همچنین امتیازهای فازی 0/62و 64/0 به ترتیب 100 و 67 درصد از نهشته های شناخته شده نوع سدکس را در محدوده مطلوب قرار داده است.
  • تعداد رکورد ها : 3