جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
استعاره های مفهومی آیات «سلم» در چارچوب رویکرد تحلیل انتقادی استعاره چارتریس-بلک به منظور مدل سازی زندگی ناب [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Ziba Mirsepasi (Iran); Dr. Syed Ali-Asghar Soltani (Iran); Dr. Mohammad-Reza Yousefi (Iran)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: قرآن کریم یک متن الهی و حاوی تعابیر حکیمانه برای مخاطب است که با کمک استعاره های مفهومی تا حدودی قابل درک است. پژوهش حاضر تلاشی است برای بررسی استعاره های مفهومی «سلم» در نمونه هایی از آیات قرآن و هدف آن یافتن و شناخت استعاره های مفهومی «سلم» در قرآن، تبیین و طبقه بندی آنها و سپس شرح، تفسیر و تبیین آنها است. . سؤال این پژوهش این است که قرآن از چه نوع استعاره های مفهومی برای عینیت بخشیدن به مفهوم انتزاعی صلح استفاده کرده است و چگونه می توان آنها را تبیین کرد؟ روش و یافته‌ها: پژوهش در چارچوب رویکرد تحلیل انتقادی استعاره چارتریس- بلک است که تقریباً یک روش تحقیق کیفی است. از این رو با کمک نسخه سوم نرم افزار نورجامع التفسیر نمونه ای مشتمل بر 127 بیت مشتمل بر 54 کلیدواژه از ریشه سلم استخراج شده و استعاره های مفهومی آنها مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس یافته های این پژوهش، 37 استعاره مفهومی در حوزه های مبدأ سفر، تعارض، مذهب، ساختمان، نور و اعضای بدن استخراج شده است. حوزه های منبع نور و تضاد کمترین بهره وری را دارند و حوزه منبع سفر با 72 درصد رزونانس کل پربارترین حوزه است که کلید مفهومی «آرامش سفر است» قابل استنباط است. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های تحقیق در مورد استعاره‌های مفهومی «سلم»، روشن می‌شود که رویکرد قرآن صلح‌محور است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 60
تصوف تشیع گرای قرن نهم
نویسنده:
یوسفی محمدرضا, رضایی جمکرانی احمدرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
از ویژگی های بارز قرن نهم از نظر مذهبی، رواج مذهب تشیع و اظهار تمایل عمومی مردم نسبت به این مذهب است. سیاست آزادی مذهبی تیموریان که ادامه سیاست مغولان بود، زمینه را برای تضارب آرا مهیا ساخت و در این راستا، مکتب تشیع که از پایه های اعتقادی استواری برخوردار بود، رشد چشمگیری یافت و مقدمات تشکیل یک دولت شیعی در قرن بعد فراهم گردید. از طرف دیگر، آرامش نسبی ایجاد شده بعد از فتوحات تیمور و احترام وی به مشایخ تصوف، موجب رواج و رونق خانقاه ها شد. مشایخ صوفیه در این دوره یا خود شیعه بودند و اساس کار خود را بر پایه تعالیم تشیع استوار می کردند، یا اگر سنی هم بودند، سنی کم تعصب و متمایل به شیعه بودند. ضمن اینکه خصلت ظلم ستیزی و سازش ناپذیری تشیع که متاثر از نهضت کربلاست، زمینه ساز قیام های متعدد صوفیان علیه ظلم و فساد حاکم بر جامعه شد. لذا حکام و سلاطین که از این قدرت مکتوم مطلع بودند سعی بر سازش و مدارا با مشایخ صوفیه داشتند. مقاله حاضر، به بررسی تصوف و نقش آن در قرن نهم هجری می پردازد.
صفحات :
از صفحه 165 تا 183
 اهداف بیداری اسلامی از منظر قران کریم
نویسنده:
یوسفی محمدرضا, رضایی اصفهانی محمدعلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش کوشیده است با روش توصیفی و تحلیلی و به مدد قرآن به عنوان نخستین و مهم ترین منبع و آنگاه تفاسیر برتر و منابع دسته اول و مهم در این حوزه به بررسی و تبیین دیدگاه قرآن درباره اهداف بیداری اسلامی بپردازد. نتیجه پژوهش دستیابی به یک هدف غایی، یعنی قرب الهی و انسان کامل شدن و چهار هدف میانی (واسطه ای) شامل استقلال سیاسی و رفع استعمار، تحقق دولت اسلامی، ثبات و بقای نظام اسلامی و ایجاد نظام عادلانه اسلامی است که امت مسلمان باید آنها را تحقق بخشد و آثار شرک در تمام این جنبه ها را بزداید و روح توحیدجویی و قرب به خدا را در تمام ارکان سیاسی و کارگزاران نظام، قانونمند و اجرایی سازد.
صفحات :
از صفحه 9 تا 26
  • تعداد رکورد ها : 3