جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
نبی الأعظم صلی الله علیه وآله وسلم و وجوده النوری
نویسنده:
الشیخ مسلم الداوری؛ تحقیق موسسه الامام الرضا علیه السلام للبحث والتحقیق العلمی
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب حاضر درباره شناخت پیامبر عظیم الشان اسلام می باشد که مصنف هم از طرق اهل سنت و هم تشیع روایات زیادی درباره فضائل ایشان ذکر می کند و اختصاصا بحث کتاب راجع به وجود و خلقت نوری ایشان می باشد که در این زمینه روایات را ذکر و نقد و بررسی می کند.
تقية في فقه أهل البيت عليهم السلام المجلدا
نویسنده:
آیه الله شیخ مسلم داوری ، محمد علي المعلم
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تقیه از جمله مباحثی است که می توان از ابتکارات ائمه هدی دانست، راه کاری که جان شخص تقیه کننده را حفظ می کند، از طرفی باعث سکوت بدخواهان و دشمنان می شود و ایمان تقیه کننده هم ضایع نمی شود. کتاب حاضر که جلد اول بحث مهم تقیه است به بررسی تقیه در فقه اهل بیت علیهم السلام و موضوعات پیرامونی آن می پردازد.
فضل بن شاذان نیشابوری، زندگی و آراء او
نویسنده:
ماشاءالله بیات مختاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
خاندان شاذان در نیشابور اکثریت دانشور، فضیلت خواه، وکیل و محدث بوده اند. در آن میان ص ابو محمد علم الدین فضل بن شاذان بن خلیل نیشابوری بدون تردید یکی از استوانه های فرازمند و با شکوه و بسی ارجمند مکتب اهل بیت در سده سوم است. در منابع روایی، فقهی، کلامی و رجالی از موقعیت بی رقیب و ممتاز برخوردار و دیدگاهها و مواضع او به عنوان فصل الخطاب در قلمرو پیش گفته تلقی می گردد. زمان تولد و مدت عمر او مشخث نیست. اما با تکیه بر درگذشت او به سال ‎260 هجری و تحلیلها و کاوشهای تاریخی و رجالی، او متولد نیمه دوم از قرن دوم می باشد و جزو معمرین به حساب می اید. اینکه او ازدی بالاصاله و از قحطانیان یمن باشد در این رساله با دیده تردید نگریسته شده است. شرایط سیاسی و ناهمگونی های کلامی مرامی و فزونی روات مکتب خلافت در نیشابور، دشواری پویش و ره پویی او را به خوبی ترسیم می کند. او خود برخی گزارشها در ارتباط با فراز و فرودهای زندگی خویش داده است. امام حسن عسگری عیه السلام و رجالیان پس از او در طول قرنها او را ستوده اند و توقیع مذمت آمیز منسوب به امام عسگری علیه السلام در مورد او ساختگی و نتیجة توطئة عباسیان و غالیان است. او جزو صحابیان امام رضا و سه امام پس از او می باشد و دهها دلیل و قرینه و تجزیه و تحلیل در این که او جزوه صحابیان امام رضا علیه السلام است به چشم می خورند. راویان در حدود هجده نفره از او، اکثریت برخاسته از منطقه خراسانند که زیست و استقرار فضل بن شاذان را برای مدت طولانی در آن منطقه مسجل می سازد. برخی از دیدگاههای فقهی او در کتب اربعه شیعه با تلاش مشایخ ثقات گزارش شده است و دیدگاههای کلامی او در کتابهای ص الایضاح، ص العلل که از او به یادگار مانده است و ص الفصول المختاره قابل پیگیری است. در این رساله تقریبا به نحوی به تمامی این دیدگاههای پرداخته شده است. اکثریت نگاشته های صد و هشتادگانة او به نوعی بیانگر آسیب شناسی و دل مشغول بودن او به چالشهای برآمده در زمان و مکان او است و تألیفات او بیشتر به نقد مکاتب کلامی و فقهی آن برهه اختصاص یافته است. بدون استثناء تمامی رجالیان از زمان رجالی نامدار، شیخ کشی تا کنون توثیقات و تضعیفات او را مهم دانسته و به آن استناد جسته اند. برخی به خطا یا به عمد سخنانی را مانند اینکه او از صحابیان امام کاظم علیه السلام بوده و یا این که به عکس او اصولا متولد شده پس از شهادت امام رضا علیه السلام است و یا اینکه از در زیر پوشش تشیع به مبارزه به اعراب مسلمان پرداخته است به وی نسبت داده اند که دستخوش نقد و ارزیابی این رساله قرار گرفته اند.
زيارة عاشوراء تحفة من السماء
نویسنده:
مسلم داوری؛ محرر: عباس حسینی؛ محقق: موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام رضا علیه السلام
نوع منبع :
کتاب , درس گفتار،جزوه وتقریرات , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم ایران: موسسه فرهنگی صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «زيارة عاشوراء تحفة من السماء» نوشته عباس حسینی، تحقیقی درباره اثبات صحت سند «زیارت عاشورا» و پاسخ شبهاتی در مورد سند و متن این زیارت است. در این نوشتار نخست به تبیین فضیلت زیارت امام حسین (ع) و زیارت عاشورا پرداخته شده آنگاه فضیلت زیارت آن امام و مشروعیت گریه کردن بر ایشان بیان گردیده است. در ادامه متن زیارت عاشورا و شهرت این زیارت بیان شده و نویسنده بر این نکته تاکید می‌ کند که اگر چه زیارت عاشورا دارای سند صحیح روایی است ولی اگر سند هم نداشت بر اثر کثرت عمل علمای بزرگ شیعه در قرائت این زیارت و مفاد متقن موجود در متن این زیارت دارای اعتبار بالایی است زیرا متن و مفاد آن مبنی بر لعن دشمنان اهل‌ بیت (ع) و ارایه تصویری از عظمت این مصیبت به این زیارت اهمیت بالایی داده است. نویسنده نمونه‌ های متعددی از آثار عجیب دنیوی و اخروی زیارت عاشورا از قول علمای بزرگ شیعه نقل کرده است.
نقد عقاید و آراء وهابیت در مساله ی توسل با استفاده به قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص)
نویسنده:
مصطفی مناقب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع پژوهش حاضر نقد عقاید و آراء وهابیت در مسأله توسل با استناد به قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص) می باشد. جهت گیری کلی این پژوهش، تحلیل و بررسی دقیق مهم ترین مباحث مرتبط با توسل به پیامبر اکرم(ص) و اولیاء دین با نگاهی قرآنی و روایی و از زاویة عقل، به گونه ای تطبیقی میان آراء و نظریات وهابیت و اندیشمندان اهل سنت و شیعه می باشد. نخستین بخش رساله، به طراحی مسأله و بیان ساختار اساسی پژوهش اختصاص یافته است. لفظ الوسیله دو بار در قرآن مجید آمده است: یک بار در آیة شریفة ‎35 از سوره مائده که می فرماید: ص... و ابتغوا الیه الوسیله... ؛ و بار دیگر در آیة کریمة ‎57 از سورة اسراء که فرموده است: أولئک الذین یدعون یبتغون الی ربهم الوسیلة . با مداقة در منابع اسلامی به این نتیجه می رسیم که توسل، مشتمل بر سه قسم کلی است: الف) توسل های مشروع. شامل توسل به ذات خدا، اوصاف او، ایمان و اعمال صالحه، قرآن، توسل به نبی اکرم(ص) در روز قیامت و آثار و دعا و محبت آن حضرت در زمان حیات ایشان. ب) توسل های غیر مشروع، شامل توسل به طاغوت و بت ها و توسل به انبیاء و اولیاء الهی، با این اعتقاد که آنها مستقل می باشند. ج) توسل های مورد اختلاف. مشتمل بر توسل به حق نبی در حیات برزخی، توسل به دعاوی نبی و آثار وی و همچنین توسل به اولیاء الهی در حیات برزخی آنان. اصل توسل مورد اتفاق همة مسلمانان، اعم از اهل سنت، شیعه وحتی وهابیان است و همگان معتقدند که باید بین بندگن و خالق وسیله ای باشد تا آنان به خدا تقرب جویند و مورد عنایت حضرتش قرار گیرند؛ ولی در تعیین مصداق یا مصادیق توسل بین دانشمنان مسلمان اختلاف نظر وجود دارد. از روایات اهل بیت(ع) چنین استفاده می شود که بهترین وسیله برای نزدیکی بندگن به خدا، پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت ایشان هستند.
مبانی فقه الحدیث مجلسی در مرآه العقول
نویسنده:
حیدر نورالدین
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
کتاب نفیس مرآه العقول برای کسانی که در حوزه علوم اسلامی پژوهش می کنند منبع مهمی است. این کتاب از مهمترین شروح بر مهمترین مجموعه های حدیثی شیعه یعنی کافی می باشد از این جهت این رساله نقد و بررسی ژرفکاوانه و نظامندی را درباره این کتاب پرقدر به عهده گرفته است. این رساله در سه فصل تألیف شده که فصل نخست آن مشتمل بر کلیاتی است پیرامون زندگی شخصی وعلمی مجلسی اوضاع سیاسی اجتماعی عصر او و معرفی اجمالی کتاب ص مرآه العقول در فصل دوم مهمترین قواعد کلی فقه الحدیث موضوع بحث قرار گرفته است اما فصل سوم که لب رساله و جوهره آن را تشکیل می دهد در دو باب تنظیم شده است. باب اول: قواعد معتمد در فقه الحدیث از دیدگاه مجلسی آمده است که برخی از آنها عبارتند از ابزارهای علمی در استنباط وجوه و معانی و نقش عقل در فقه الحدیث از نظر مجلسی که در این مسأله ثابت کرده ایم که وی منکر حجیت عقل به طور مطلق نیست هر چند چنین مطلبی به وی نسبت داده شده است. و بعضی از آنها نحوه جمع بین متعارضین از نظر مجلسی و برجستگی و نقش نمایانی که وی در این زمینه دارد و برخی از آن قواعد شیوه مجلسی در حل اخبار مشکل است که در این بحث اقوال و آراء مجلسی را مطرح و تعدادی زیادی از آنها را مورد مناقشه قرار داده ایم... و در باب دوم از این فصل بحثی نسبتا مفصل را مطرح نموده و آراء استفاده شده ایشان از احادیث را در عرصه مسائل اعتقادی فلسفی رجالی فقهی اصولی و علوم قرآنی ضمن مقایسه مرآهالعقول با بحار در بسیاری از مواقع مورد مناقشه قرار داده و از لابهلای نظریات و آراء ایشان ثابت کردیم که مجلسی اخباری معتدلی درمقایسه با دیگر اخباریون می باشد
  • تعداد رکورد ها : 6