جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 180
 آثار سوء بی حجابی و بدحجابی
نویسنده:
زهرا کریمیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق بر اساس تحقیق میدانی ( field work) و روش کتابخانه ای صورت گرفته است. گوهرشاد آغا یکی از زنان نیکوکار دوران خود بود که به سبب علاقه ای که به ائمه و اهل بیت علیهم السلام داشت اقدام به بنای مسجدی بزرگ در جوار مرقد امام رضا ( ع) نمود. وی در سال 780 ه.ق به دنیا آمد و در سال 861 ه. ق در سن 81 سالگی در عهد سلطنت ابوسعید میرزا به خاطر رقابتهایی که بعد از مرگ شوهرش شاهرخ پیش آمد کشته شد. بنای مسجد گوهرشاد در سال 821 ه.ق اتفاق افتاد و دوازده سال به طول انجامید. وی علاوه بر این بنا، ابنیه خیریه دیگری نظیر مدرسه؛ خانقاه و مسجد در هرات از خود به جای گذاشته است. سبک معماری دوره ایلخانان مستقیما از سبک معماری دوره سلجوقی اقتباس شده است و همه نقشه ها و مصالح و سبک و روش ساختانی را از آن دوره کسب نموده است و لیکن تفاوتهایی بین این دو دوره دیده می شود از جمله اینکه در ساختمانهای دوره ایلخانی به ظرافت اشکال اهمیت زیادی داده می شده و ایوانها باریکتر و مرتفع تر از دیوانهای دوره سلجوقی شده است. در این دوره ساختمانهای دینی از قبیل مساجد، مدارس، زیارتگاهها و مقبره ها بر بناهای غیر دینی رجحان داده شده و این نشانه کامیابی اقتصادی آن دوران می باشد. در مسجد مذکور ایوانها، طاقها، محراب، منبر و گلدسته ها و ... به بهترین نحو در دوران خود ساخته شده اند که به جزئیات هر یک از جمله کتیبه های موجودی در این مسجد در این تحقیق پرداخته شده است.
 آثار سوء فردی و اجتماعی بدحجابی و بی حجابی
نویسنده:
زهرا عباسی نسب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
زن به خاطر ارزش و کرامتی که دارد باید محفوظ بماند و خود را به حراج نگذارد و در بازار سوداگران شهوت خود را به بهای چند نگاه و لبخند نفروشد، و حجاب در اسلام یک وظیفه ای است که بر عهده زن نهاده شده است و لی بی حجابی و برهنگی سبب تحریک دائم مردان مخصوصا جوانان می شود، تحریکی که سبب کوفتگی اعصاب آنها و گاه سرچشمه امراض روانی نیز می گردد. در این تحقیق که پیش روی شما می باشد در بخش های مختلف از جمله ابتدا در مورد اهداف و کلیات تحقیق صحبت شده و در بخش دوم ما در صدد آن بوده ایم که بتوانیم ابتدا مفهوم حجاب را بطور روشن بیان نموده و در مورد بد حجابی و بی حجابی توضیح داده ایم که فرق بین این مسائل روشن گردد و در بخش سوم ریشه ها و عوامل از جمله عوامل فردی مانند تکبر، مدپرستی، حقارت، حرص و طمع و ... و در جنبه اجتماعی تبلیغات استعماری دشمنان، بی غیرتی برخی مردان، بی توجهی خانواده ها و ... اشاره کرد که به طور مفصل به آن ها پرداخته و توضیح داده ایم. و همچنین آثار سوء این معضل اجتماعی را بیان کرده که می توان به برخی از آنها از جمله سقوط و تباهی شخصیت، بیماری های جسمی و روانی، کاهش جذابیت زن و ... اشاره کرد که در متن تحقیق به طور روشن و کامل بدانها پرداخته و توضیحاتی پیرامون آنها داده ایم و در پایان نیز به شبهاتی در زمینه حجاب پاسخ داده شده است که امید است، این تحقیق بتواند آثار مثبت و خوبی برای افراد جامعه داشته و همچنین در حل این مسئله نیز کمک شایانی بنماید.
 پژوهشی بر مساله ولایت در خطبه غدیر
نویسنده:
وجیهه شوکتیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق«پژوهشی بر مساله ی ولایت در خطبه ی غدیر» است که با هدف کاربردی کردن خطبه ی غدیر و محور قرار دادن این خطبه و مشخص نمودن وظیفه ی نسل حاضر نسبت به سخنان پیامبر نوشته است. روش تحقیق در این رساله براساس نگرشها از نوع تحقیقات توسعه ای کاربردی و بر اساس راهبردها از نوع تحقیقات توصیفی و براساس راهکارها از نوع تحقیقات کتابخانه ای است که با استفاده از متون اسلامی(قرآن کریم و کتب روایی) و کتب معتبر شیعه و سنی تهیه و تدوین شده است. در ابتدای این تحقیق جامعه ی عربستان قبل از واقعه ی غدیر بررسی شده و این که شرایط بسیاری وجود داشت که باعث شد پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله و سلم) مساله ی جانشینی پس از خود را ضمن خطبه ی غدیر بیان کنند. این خطبه در هجدهم ذی الحجه ی سال دهم هجری در سرزمین جحفه در مکانی به نام غدیر خم توسط پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان شد و تعداد زیادی از علمای شیعه و سنی وقوع این ماجرا را تایید کرده اند. مهم ترین مسئله در این خطبه بیان ولایت و جانشینی حضرت علی(علیه السلام) پس از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) است. آیاتی از قرآن در مورد این واقعه نازل شده است که در این تحقیق، ضمن بیان این آیات به تفسیر آن ها و برخی اشکالات اهل سنت و پاسخ علمای شیعه به آن ها پرداخته شده است. پیامبر در خطبه ی غدیر به مواردی همچون توحید، نبوت، امامت، معاد، حسد، نفاق، بیعت، لعنت، نماز، حج، زکات، امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده اند که این موارد در این رساله مورد بررسی قرار گرفته است و سعی شده است در مورد هر کدام از آن ها این مطالب مورد بررسی قرار گیرد که چرا پیامبر این موارد را مطرح کرده اند و این ها چه اثراتی در زندگی دارند و ارتباط بین این موارد با ولایت چیست؟ و در پایان هر موضوع سعی شده وظیفه ی نسل جوان در آن خصوص بیان شود. نتایجی که از این پژوهش بدست آمده است شامل موارد زیر است: 1- وجود دشمنان داخلی(منافقان) و خارجی که همیشه درصدد یافتن فرصتی بودند که بر اسلام ضربه وارد کنند پیامبر می بایست ضمن هوشیار کردن مسلمانان، رهبری جامعه ی اسلامی پس از خود را به طور واضح و صریح به اطلاع همه برسانند. 2- تمامی علمای شیعه و سنی وقوع این واقعه را پذیرفته اند. 3- جمله ی«من کنت مولاه فعلی مولاه: هر کس من مولای اویم پس علی مولای اوست» عصاره ی خطبه ی غدیر است و اختلاف شیعه و سنی در همین جمله است. 4- نزول آیات تبلیغ، اکمال و سال سائل ... از طرف خداوند در مورد این واقعه، دلالت بر حقانیت آن دارد. 5- توحید بدون ولایت، توحید نیست. 6- امامت و ولایت از روشن ترین و واضح ترین پیام های خطبه ی غدیر است. 7- شرط قبولی عبادات انسان از جمله انجام حج، نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر و تمامی عبادات دیگر، پذیرش ولایت حضرت علی(علیه السلام) و دیگر امامان معصوم(علیهم السلام) است. 8- اعتقاد به معاد انسان را از انجام گناهان باز می دارد. 9- حسد و نفاق دو گناهی هستند که ریشه ی ایمان را در درون انسان می خشکاند. 10- همه ی مسلمانان و به خصوص جوانان باید این خطبه را به دقت مطالعه کرده و از مطالب آن در زندگی استفاده کنند. کلید واژه ها: غدیر، ولایت، جوان، شیعه، سنت.
 وضعیت شیعه در زمان امام صادق ( ع)
نویسنده:
فاطمه جلمبادانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
 ولایت علی ( ع) از غدیر تا سقیفه
نویسنده:
زهره ابراهیمی فیض آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق ولایت علی ( ع) از غدیر تا سقیفه است که هدف از این مجموعه ، تبیین و بررسی واقعة غدیر و رویداد سقیفه ، تبیین نص ولایت و امامت ، پیامدهای غدیر و سقیفه، مقدمات قبل از غدیر ، عکس العملهای صحابه در سقیفه و موضع گیریهای حضرت علی ( ع) در رابطه با خلفای سه گانه می باشد . رساله حاضر از سه بخش و هر بخشی در چند فصل تنظیم شده است . در بخش اول : به تحلیل و بررسی واقعه غدیر ؛ اهمیت آن در تاریخ ، اسرار آن ، ویژگیها و اهداف مهم غدیر و اموری که مربوط به آن است پرداخته شده است . در بخش دوم : به بررسی رویداد سقیفه ؛ اهمیت و جایگاه آن در تاریخ ، خاستگاه آن ، و خطبه حضرت زهرا و دفاعیات آن بانوی بزرگوار و نهایتاً به حوادث و مصائب تاریخ پس از اسلام می پردازد . بخش سوم : از آنجائی که بعد از اعلان امامت علی ( ع) توسط پیامبر عده ای مخالف به پا خواسته و به دگرگون ساختن حقایق ، فساد و بدعت و تبعیض روی آوردند ، ره آورد شومی را به دنبال داشت که منجر به پیامدهایی گردید . در این فصل به گوشه ای از آثار و پیامدهای غدیر و سقیفه اشاره شده است . منابعی که در این پژوهش از آنها بیشتر استفاده شده است شامل کتب دینی و تاریخی می باشد که به تحلیل مسئله غدیر و سقیفه پرداخته اند . نتیجه ای که در این مجموعه پژوهشی ، دنبال کرده ایم این است که با تبیین و بررسی رویداد غدیر و سقیفه بتوانیم حق غصب شده علی ( ع) را به جهانیان بشناسانیم و رفتار علوی را الگویی برای جوامع امروزی معرفی کنیم . با تبیین هرچه بهتر واقعه غدیر و رویداد سقیفه به این نتیجه رسیده ایم ، با آنکه حق علی ( ع) توسط خلفای سه گانه هر کدام به نحوی غصب شده بود ولی امام ( ع) بر علیه آنان برنخواست تا از آن موقعیت به نفع خود استفاده کند . بلکه به خاطر حفظ نهال تازه اسلام در تمام زمینه ها به یاری و کمک آنان نیز می شتافت . کلید واژه ها شامل : غدیر ، سقیفه ، ولایت ، علی ، آثار و پیامد می باشد .
 پژوهشی در زندگی امام سجاد ( ع)
نویسنده:
معصومه نخعی کلاته
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
در این تحقیق به بررسی زندگی امام سجاد علیه السلام می پردازیم رو ش تحقیق به طور کلی کتابخانه ای است و هدف از این تحقیق علاقه شخصی به زندگی امام سجاد و اینکه بعد از واقعه عاشورا یک دوره اختناقی برای علویان بود زندگی امام سجاد علیه السلام مثل بقیه امامان معصوم علیهم السلام چنان واضح و آشکار نبود، و همچنین به دلیل اینکه بیشتر خلفای اموی در دوره امامت امام سجاد علیه السلام وجود داشت ابتدا به بررسی مختصری از حکومت امویان پرداخته و در ادامه در فصل های بعدی به نام و القاب امام پدر و فرزندان ایشان اشاره شده است و چگونگی نقش امام سجاد علیه السلام در واقعه عاشورا قبل از امامت خویش و بعد از آن در دوران اسارت و خطبه های کوبنده و قرایی که در میان انبوهی از دشمنان اهل بیت بیان می کند به طوری که آنها به زشتی و پلیدی کار خود پی برده و پشیمان می شود و در این اوضاع حکومت جور و ستم یزید چاره ای جز برگشت اهل بیت، مدینه را نمی دید در فصول بعدی تحقیق اشاره به حکام اموی که در زمان امامت امام سجاد روی کار آمده اند می کند و اوضاع آن زمان و موضع گیری علیه السلام در برابر این خلفا و همچنین بررسی قیامهای شیعی و غیر شیعی انجا م شده در زمان امامت امام سجاد علیه السلام از جمله قیام مختار و قیام اشعث و موضع امام سجاد در برابر این قیام ها. از نکات اخلاقی امام سجاد که در خلق و خوی انسان تاثیر دارد شرحی بر کتاب زبور آل محمد ( صحیفه سجادیه ) است که نه تنها یک کتاب برای راز و نیایش و عبادت است بلکه احادیث گوناگونی دربارة چگونه انسانی زیستن می باشد. امام سجاده ( علیه السلام) در نهایت در سال 95 در سن پنجاه و هفت سالگی به دست ولید برادر هشام بن عبدالملک مسموم و به شهادت رسیدند. در انتها به چند کتاب و منبع استفاده شده در این تحقیق اشاره می کنیم. 1.تاریخ کامل ابن اسیر 2. تاریخ یعقوبی احمدابن یعقوب 3. تاریخ شعیه دکتر علی شریعتی 4. تاریخ طبری احمدابن جریر طبری 5. تاریخ سیاسی اسلام ابوالقاسم پاینده و ده ها کتاب دیگر
 پیشینه حجاب و رابطه آن با فطرت
نویسنده:
مرضیه میرانی بهابادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
عنوان : پشینه حجاب و رابطه حجاب با فطرت هدف از نگارش این رساله بررسی تاریخی و پیشینه حجاب و اثبات این که حجاب و پوشش یک امر فطری و ذاتی می باشد و قابل سلب کلی نمی باشد. برای تحلیل این موضوع : رساله به سه بخش تقسیم شده است : بخش اول : کلیات، که در برگیرنده تبیین موضوع، ضرورت و اهداف ان، پیشینه موضوع و روش تحقیق می باشد. بخش دوم : تاریخچه و پیشینه حجاب، که به بررسی مسئله حجاب و اینکه حجاب از چه زمانی پدید آمده و به چه صورت بوده و به مرور زمان چه تغییراتی کرده است. بخش سوم : حجاب و رابطه آن با فطرت، که به بررسی واژه فطرت و رابطه حجاب با فطرت و اینکه حجاب یک امر ذاتی و فطری می باشد و مسایلی دیگر پیرامون مسئله حجاب، در پژوهش مورد نظر سعی شده است تا حد امکان از منابع معتبر و دست اول استفاده شود. در این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که در کتاب های مختلف به صورت پراکنده در مورد این موضوع بحث شده است و در قرآن و روایات، بسیار بر این که مسئله تأکید شده و از مسائل پر اهمیت دین مقدس اسلام می باشد. همچنین اینکه حجاب از زمان نخستین انسان ها تا کنون به گونه های متفاوت وجود داشته و یک امر فطری می باشد. واژگان کلیدی : حجاب، فطرت، پیشینه حجاب و رابطه حجاب با فطرت می باشد. حجاب : مصدر در لغت به معنای پنهان کردن، منع از دخول و پرده نیز می باشد. و در اصطلاح به پوشش مخصوص زنان گفته می شود. فطرت : از ماده « فطر» به معنای شکافتن چیزی از طول و بر وزن « فعله» که دلالت بر نوع می کند و در لغت به معنی گونه ای خاص از آفرینش و خلقت است. پیشینه حجاب : حجاب از بدو خلقت انسان ها به گونه های متفاوت در اکثر ادیان، قبیله ها، اقوام و ... وجود داشته استو با ظهور اسلام و نزول آیات مربوط به حجاب، وجهه شرعی به خود گرفته و پررنگ شده است. رابطه حجاب با فطرت : حجاب یک امر فطری و مطابق خواسته زن است که همواره در هر زمانی وجود داشته و هیچ گاه قابل سلب کلب نمی باشد.
 نقش زن مسلمان در تاریخ اسلام
نویسنده:
رقیه بیات
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
اسلام مکتب عالی انسان سازی است که فرامین خود را بر پایه واقعیت ها، استعداد ها، نیازها و اهداف بنا نموده و برای ایجاد مدینه فاضله، تعالی و معرفت تک تک افراد جامعه را ضروری می داند. از آنجا که زنان نه تنها نیمی از پیکره اسلام را تشکیل می دهند، که حیات و ممات جسمی و معنوی جامعه مردان نیز وابسته به ایشان است، لذا جایگاه زن مسلمان در این خاتم به شدت مورد توجه است و موفقیت اسلام در تربیت زنان وارسته و نقش آفرین از همین مهم سرچشمه گرفته است. اما باید توجه داشت که بررسی نقش های تاریخی زنان مسلمان تنها در بستر شناخت نقش های واقعی و ارزشی زن مسلمان و بینش اسلامی و اطلاع از اوضاع نابسامان و منحرفانه حاکم بر مسلمین پس از رحلت نبی مکرم اسلام ( ص) میسر خواهد بود تا از قضاوت ناعادلانه و مغرضانه پیش گیری کند. سهم زنان متعهد اسلامی در عرصه های دفاع از دین و تبلیغ حقانیت اسلام در ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و تربیتی و در موقعیت های مختلف جنگ و صلح، امنیت و رفاه یا فشار خلفاء و طاغوتیان و ... با محوریت شناخت وظیفه و حفظ ارزش های اسلامی همچون عفاف و ... نشان از خیل عظیم زنان گمنام و بعضا نامدار نقش ساز و مرد آفرین در تاریخ اسلام می باشد.
 نقش حضرت زینب ( س) در اسلام
نویسنده:
طاهره عزیزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این رساله بررسی نقش حضرت زینب ( سلام الله علیها) در اسلام می باشد. هدف از گزینش این موضوع، نیاز نگارنده و نسل جوان به آشنایی با ابعاد زندگانی این بانوی گرامی می باشد، چرا که امروزه جامعه به ارائه الگوها و نمونه های کاملی نیازمند است تا بتواند از زوایای مختلف، بهره های کاربردی را از زندگی آنان ببرد. آن چه از بررسی ابعاد زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) می توان به دست آورد، شخصیت جامع و اندیشمند ایشان است که می تواند در مسیر زندگی راهنمای کاملی باشد. در این نوشتار که در سه فصل تنظیم شده است به بررسی ابعاد زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) پرداخته ایم. در فصل اول نقش آفرینی حضرت زینب ( سلام الله علیها) در دوران کودکی بحث شده است و در فصل دوم نقش آفرینی ایشان در دوران جوانی مورد بررسی قرار گرفته است که ضمن آن به وقایع این دوران زندگی شان اشاره نموده ایم. در فصل سوم نیز که در دو قسمت مجزا تنظیم شده است، به بیان نقش آفرینی حضرت زینب ( سلام الله علیها) در دوران امامت حضرت علی، امام حسن و امام حسین ( علیهم السلام) پرداخته ایم. در تهیه مطالب این رساله و تدوین آن ها سعی شده است از کتب معتبر تاریخی و روایی معتبر استفاده گردد. البته در کنار آن ها، برخی سایت های مرتبط با موضوع و نرم افزارهای حدیثی مانند: نورالانوار2 (جامع الاحادیث) و جامع التفاسیر نیز مورد استفاده قرار گرفته است. از نتایج تحقیق می توان به موارد ذیل اشاره نمود: دستیابی به تصویری روشن از ابعاد مختلف زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها). آشنایی با چگونگی نقش آفرینی آن حضرت در احیاء مکتب اسلام. به دست آوردن رمز موفقیت حضرت زینب ( سلام الله علیها)، که می توان آن را در خدا باوری و خدا محوری ایشان دانست. با توجه به موفقیت ها و توانمندی های فراوانی که در زندگی حضرت زینب ( سلام الله علیها) متبلور است و ارزش های دینی که در وجود ایشان جلوه گر می باشد، می توان زندگی ایشان را به عنوان اسوه ای جامع برای نسل جوان امروز ارائه نمود. واژگان کلیدی: نقش، زینب، اسلام.
 نقش حضرت زهرا ( س) در دفاع از ولایت
نویسنده:
کبری امینی شهرخانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق، « نقش حضرت زهرا در دفاع از ولایت» است. از آن جا که حمایت از رهبر حقّ جو و عادل برای استواری و بقای انسانیّت و عدالت در جامعه ضرورتی فوق حیاتی دارد و دفاع از امام برحق بر همگان واجب است. در این رساله سعی شده است، شخصیّت سیاسی حضرت زهرا در دفاع از ولایت معرّفی و یک الگوی سیاسی به آحادّ جامعه در زمینه ی دفاع از ولایت ارائه شود. پذیرفتن ولایت و رهبری حضرت علی ( ع) پس از پیامبر ( ص)بر همگان فرض و واجب بود، امّا متأسّفانه عدّه ای این حقّ را در مسیر دیگری قرار دادند، لذا حضرت زهرا به دلیل احساس مسئولیّتی که نسبت به جامعه ی اسلامی داشتند، به دفاع از این حریم پرداختند و در این راستا سعی کردند همگان را بیدار کرده و آن ها را نسبت به ظلمی که در حقّشان شده آگاه کنند. حضرت زهرا از شیوه های گوناگونی برای برگرداندن مسیر ولایت و رهبری به جایگاه اصلی خود استفاده کردند، از جمله: یاری طلبیدن از مردم، ایراد خطبه و حتّی در پایان که دیدند مردم در غفلتی فرو رفته اند که به هیچ ندایی پاسخ نمی دهند، با گریه و زاری سعی کردند به همگان بفهمانند که این مسیری که در پیش گرفته اند چه عواقب شومی در پی دارد و سرانجام این هشدارها تحقّق یافت. تلاش حضرت زهرا باعث شد مردم به نادرستی انتخاب خود پی برده و سرانی را که برای حکومت بر خود برگزیده اند را بشناسند. اگرچه این امر بلافاصله ولایت و رهبری را به جایگاه خود برنگرداند و بیست و پنج سال مردم زهر این انتخاب نادرست خود را چشیدند، ولی خلافت علی ( ع) محقّق و فرهنگ دفاع از ولایت نهادینه شد. مطالب این پژوهش به طور مشروح در چهار بخش با عنوان های مفهوم شناسی و احادیث ولایت حضرت علی، هدف حضرت فاطمه ? از دفاع از ولایت، شیوه های دفاع و در پایان پیامدهای دفاع است که در مجموع یازده فصل را تشکیل می دهند. کلیدواژه ها حضرت فاطمه ، خطبه ی فدک، ولایت، دفاع، فعّالیّت سیاسی، حدیث نبوی، امام علی ( ع)- سران سقیفه.
  • تعداد رکورد ها : 180