جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
اخلاق صنعتی در اسلام
نویسنده:
مجتبی عرب خزایی، محمدرضا رضوان طلب، تبریزیان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
امروزه صنعت در همه بخش های زندگی انسان ها حضور دارد و بدون شک صنعتگران و مهندسان، تأثیری شگرف در فرایند بهبود و تغییر شرائط اخلاقی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و بین المللی یک جامعه دارند. این فرایند بهبود، با بکارگیری اخلاق حرفه ای توسط صنعتگران و مهندسان محقق می شود؛ از این‌رو یکی از مباحثی که در دهه‌های اخیر در مجامع صنعتی و مهندسی مطرح شده و رونق یافته، مفهوم اخلاق حرفه ای است. پژوهش حاضر بر آن است تا اصولی اخلاقی را شناسایی کند که دین اسلام در آموزه های خود به آنها اشاره و الگویی سازنده را برای مهندسان و صنعتگران جهت توسعه و پیشرفت جامعه ارائه کرده است؛ و از این طریق جامعیت آموزه های اسلام در بخش های مختلف زندگی بشر از جمله بخش صنایع و تکنولوژی را اثبات نماید. این تحقیق در یک مقدمه و چهار فصل ساماندهی شده است: در فصل اول به تعاریف و همچنین آسیب شناسی وضعیت صنعت در کشور پرداخته شده است. فصل دوم، جایگاه صنعت در اسلام را بررسی می نماید. فصل سوم، اصول اخلاقی حاکم بر صنعت از منظر اسلام مورد شناسایی قرار گرفته و در فصل چهارم نتایج و پیشنهادات بیان شده است.
بررسی تطبیقی تفسیر کوثر از دیدگاه فریقین
نویسنده:
مسلم آذری، فتح اله نجارزادگان، محمدرضا رضوان طلب
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سوره کوثر به عنوان کوچکترین سوره قرآن، یادآور بزرگترین هدیه الهی بر پیامبر اسلام (ص) است که به منظور آرامش خاطر آن حضرت در برابر انبوه حوادث دردناک و زخم زبانهای مکرّر دشمنان به خاطر مرگ پسران پیامبر نازل شده است، این سوره چشم اندازی بسیار امیدوارکننده برای آینده،فرا روی پیامبر اسلام (ص) قرار می دهد که خبر از ناکام بودن دشمنان و دوام و بقای نسل و فکر پیامبر اسلام (ص) می دهد و از لحاظ اعجاز توجه اذهان را به خود مشغول کرده است؛ زیرا تنها سوره قرآن می باشد که همه آیات آن به لحاظ اِخبار از غیب و پیشگویی از آینده و از جهت بلاغی دارای اعجاز است که این خود دلیل بر صدق رسالت پیامبر اسلام (ص) می باشد. در تفسیر بعضی از واژه های این سوره تفاوت قابل ملاحظه ای بین مفسران فریقین دیده می شود؛ مفهوم کلمه کوثر به معنی خیر فراوان است، اما اختلاف در این است که مصداق کوثر چیست؟ نهر یا حوضی در بهشت، فرزندان پرخیر و برکت پیامبر از فاطمه زهرا (س)، مقام رسالت و نبوت، نعمت دانش و حکمت، قرآن، علمای امت و یا همه این موارد و دیگر مواهب و نعمتها ومنظور از «صَلِّ» آیا نماز به نحو مطلق یا خاص است و یا مراد از آن شکر یا عبادت یا دعا برای پروردگار می باشد، همچنین منظور از «وَانحَر» آیا قربانی به نحو مطلق یا خاص است ویا فعل متعلّق به نماز است؟ نظریه های گوناگونی در این زمینه بین مفسران فریقین وجود دارد. این پژوهش کوشیده است تا تفسیر سوره کوثر را با استفاده از منابع تفسیری فریقین به صورت تطبیقی و نظام مند ارائه کند و پس از ارزیابی دیدگاهها، دیدگاه صحیح را با ادلّه آن نمایان سازد.
بررسی تطبیقی آیین وضو
نویسنده:
محمدرضا رضوان طلب
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
درآیین وضو بین پیروان مذاهب گوناگون تفاوت هایی دیده می شود. قرآن کریم در مورد وضو با وضوح و صراحت سخن گفته ولی اختلاف قاریان در قرائت اعراب برخی از کلمات آیه مربوطه و تفاوت برداشت از آنها عامل تفاوت ها و اجتهادات فقهی مختلف گردیده است. اگرچه بنابرنظر جمع کثیری از علمای اهل سنت، این آیه در هر صورت و با هر قرائتی، مفید یک معناست و قابل اختلاف نیست، اما برخی از روایات، مستند پردازش توجیهاتی شده که شکافی چشمگیر در این عرصه را سبب گردیده است. این تحقیق به بازکاوی دوبرداشت متفاوت از آیه مربوط به حکم وضو و چگونگی راهیابی اختلاف در آن می پردازد و راه را برای یافتن نقطه وفاق هموار می سازد و نتیجه می گیرد که حتی در سخن عالمان اهل سنت، برای شستن پاها و یا شستشوی معکوس دست ادله ای چندان قابل اتکا و مبتنی به نص یا سیره پیامبر ارایه نشده است و اگر اهل سنت بر منابع معتبر خود پای بند باشند، و بر صراحت آیه، تمرکز و تاکید بیشتری کنند اختلافات موجود در این باره برچیده می شود.
صفحات :
از صفحه 89 تا 106
رویکردى فلسفى و کلامى به مقوله آزادى
نویسنده:
غلامحسین خدرى, محمدرضا رضوان ‏طلب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دانشگاه قم,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
«آزادى» را می‌توان از مفاهیمى دانست که علی­رغم سوءاستفاده‌های بسیار از آن، همچنان به عنوان واژه‏اى مثبت در فرهنگها و جوامع مختلف و در تضارب افکار و اندیشه‌های بشری و با الفاظ متفاوت رواج دارد و همگان بیش از هر چیز دیگر به آن تعلق خاطر دارند و براى نیل و وصول به آن عزیزترین سرمایه‌های خویش را تقدیم می‌کنند. با تمام علاقه ­ای که بشر به این مفهوم بلندمرتبه دارد، این مفهوم در مقام ثبوت (وجود اختیار در انسان) و در مقام اثبات (قلمرو اختیارات و آزادی بشر در جامعه) همچنان در هاله ­ای از ابهام برای متفکران حوزه ­های مختلف باقی مانده است. این مقاله ضمن استناد به گوهر عقل انسانی به عنوان دلیل اختیار وی تنها عقل را عقال آزادی انسان می­ داند و بر این اساس و با رویکردی فلسفی و کلامی به بررسی معنی اختیار بشر در خلقت و آزادی و قلمرو آن در جامعه می ­پردازد.
صفحات :
از صفحه 221 تا 241
بررسی مقایسه ای مفهوم سکوت و صمت در قرآن و سنت
نویسنده:
فاطمه یوسفی اودرجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
صمت وسکوت از دیدگاه عرف و واژه شناسان ،مترادف و به معنای خاموشی هستند .اما دقت در مضامین آیات و روایات ،روشن می سازد که صمت در اغلب موارد ،به معنای خاموشی حکیمانه ، ارادی ، متفکرانه و ممدوح می باشد .اما سکوت از صمت ،عامتر است و همان اندازه که مدح شده ،مورد نکوهش هم قرار گرفته است. این پژوهش بر آن است که بابیان تفاوت صمت وسکوت و دلایل توصیه به خاموشی و پیامدهای پرگویی از دیدگاه قرآن و روایات وبهره گیری از برخی نتایج پژوهش های تربیتی و روانشناختی به معرفی سکوت های پسندیده و ناپسند و ارائه راهکارهایی برای ترویج فرهنگ صمت در جامعه بپردازد.
اخلاق مدیریتی در قرآن کریم با تأکید بر آیات سوره نساء
نویسنده:
قدرت الله رضایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بدون شک مدیران یک نظام و یک سازمان تأثیری شگرف در فرایند بهبود و تغییر شرائط اخلاقی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و بین المللی یک جامعه دارند؛ واین فرایند بهبود، با بکارگیری اخلاق اسلامی و حرفه ای توسط مدیران در سازمان ها محقق می شود. پژوهش حاضر بر آن است تا اصولی اخلاقی را شناسایی کند که قرآن کریم در آیات خود به آنها اشاره و الگویی سازنده را برای مدیران ارائه کرده است. این تحقیق در چهار فصل ساماندهی شده است: در فصل اول به تعاریف و کلیات پرداخته شده است. فصل دوم، خصوصیات مدیران و معیارهای لازم برای انتخاب آنها را بیان می کند. فصل سوم، وظایف مدیران در قبال سازمان بررسی شده و در فصل چهارم آسیب های اخلاقی که مدیران را به انحطاط سوق می دهد، مورد شناسایی قرار گرفته است.