جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 301
هم‌اندیشی معرفت‌شناسی
نویسنده:
نويسنده:محمدتقی مصباح‌‌یزدی نويسنده:غلامرضا فیاضی نويسنده:محمد لگنهاوزن نويسنده:مصطفی ملکیان تدوين:محمد سربخشی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی,
چکیده :
کتاب حاضر، حاوي متن جلسات اول تا چهاردهم دوره نخست ميزگردهاي معرفت‌شناسي است که در سال‌هاي 1375 تا 1377 در موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و با مديريت علمي آيت‌الله محمدتقي مصباح يزدي و حضور حجت‌الاسلام والمسلمين غلامرضا فياضي، دکتر محمد لگنهاوسن و آقاي مصطفي ملکيان برگزار شده است. هدف اصلي اين اثر ارائه مباني و ديدگاه‌هاي فلاسفه اسلامي در حوزه معرفت‌شناسي براي پژوهشگران اين حوزه است.
سیطره‌ی خیر
نویسنده:
نويسنده:آیریس مرداک مترجم:شیرین طالقانی مقدمه:مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نشر شور,
چکیده :
آیرس مرداک (1999-1919 م)، فیلسوف، رمان‌نویس، نمایش‌نامه‌نویس و شاعر بریتانیایی به مدت پانزده سال در دانشگاه آکسفورد به تدریس فلسفه اشتغال داشت. خصیصۀ همۀ آثار مرداک، از میان برداشتن مرز میان ادبیات و فلسفه و فراهم آوردن آمیزه‌ای از این دو برای تربیت و اخلاقی‌تر ساختن انسان است. از این رو علاقۀ اصلی او در فلسفه و ادبیات، اخلاق است. به عقیدۀ وی، در جهان هستی، خوبی، وجودی واقعی- هرچند انتزاعی- دارد؛ او این عقیده را در کتاب فلسفی ـ اخلاقی مهم‌اش، سیطرۀ خیر و مابعدالطبیعه در مقام راهنمایی اخلاقیات، شرح و بسط داده است. از این رو مرداک را می‌توان یک افلاطونی متجدد دانست. به نظر وی، وجود واقعی و عینی خوبی، یگانه راه مهم فکرت خدا در روزگار ما است. این بانوی متفکرخود را یک افلاطونی مشرب ویتگنشتاینی دانسته است. این کتاب حاوی مهم‌ترین آراء و نظرات آیریس مرداک در دو زمینۀ اخلاق دستوری (و گه گاه اخلاق تحلیلی) و روان‌شناسی اخلاقی است که در سه مقاله تنظیم شده است.
دنیایی را تصور کن که ...: فلسفه به زبان ساده
نویسنده:
نويسنده:بریژیت لابه نويسنده:میشل پوش مترجم:پروانه عروج‌نیا مقدمه:مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: آسمان خیال,
چکیده :
مقصود از «توهم» فعل یا حالت کسی است که به حکم انگیزشی ناآگاهانه، و برای اجتناب از رویارویی با واقعیت‌های دردانگیز، به آنچه خوش دارد واقعیت داشته باشد، واقعیت نسبت می‌دهد. مقصود از «تخیل» نیز فعل یا فرایندی است که آدمی در آن آگاهانه چیزی را تصور می‌کند که قبلا هرگز در عالم واقع، آن را کاملا ادراک و احساس نکرده بوده است. این یعنی دست زدن به فعلی یا به فرایندی که از آن به تخیل تعبیر می‌شود؛ چرا که آگاهانه چیزی را تصور کرده است که قبلا، هرگز آن را تجربه نکرده و از سر نگذرانده است. به کمک همین توضیحات اندک مرز میان توهم و تخیل تا حدی روشن می‌شود. مرز میان توهم و تخیل، در واقع، مرز میان تصدیق و تصور است. نگارنده با استناد به این توضیحات و تمایز قایل شدن بین مفاهیم تقریبا فلسفی، سعی دارد مفاهیم اجتماعی را به زبان فلسفه و به صورت ساده بیان کند. مطالب کتاب با تصویرسازی‌های مناسب همراه است تا فهم مطالب را آسان کند.کتاب مشتمل بر یک مقدمه و مباحثی تحت عنوان زندگی و مرگ، آزادی و عدم آزادی، خوشبختی و بدبختی، و خوبی و بدی است.
حدیث آرزومندی: جستارهایی در عقلانیت و معنویت
نویسنده:
نويسنده:مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نگاه معاصر,
چکیده :
کتاب حاضر مجموعه‌ای از شانزده مقاله است که در سال‌های 1381 تا 1387 در کتاب‌ها، مجلات و روزنامه‌ها به چاپ رسیده‌اند و موضوع محوری آنها آرزومندی شخصیت، منش و زندگی عقلانی و معنوی است. نویسنده در بخش نخست مقالاتی با محوریت عقلانیت را در اختیار خواننده قرار داده است که برخی از عنوان‌های مقالات عبارت‌اند از: اولویت‌ فلسفه بر دموکراسی؛ فلسفه: بازنگری فهم عرفی؛ وضع نقد و پژوهش در ایران: هست‌ها و بایدها؛ گستره و مرزهای فلسفة دین؛ ملاک حقانیت هر دین؛ پیش‌فرض‌های اسلامی کردن علوم؛ آنسلم قدیس در جست‌وجوی خدا یا اثبات وجود خدا و یادداشتی بر «اعلامیة نود و پنج ماده‌ای لوتر». بخش دوم کتاب مشتمل است بر جستارهایی در معنویت که عنوان‌های مقالات بدین‌قرار است: جایگاه آیرس مرداک در اخلاق‌شناسی روزگار ما؛ تخیل آری، توهم نه؛ در باب ضرورت نقد اخلاقی؛ مسیحیت از منظر سیمون وی؛ عقلانیت، معنویت و روشنفکری؛ معنویت و آزادی؛ طرح‌واره‌ای برای بازیابی جهانگری مولانا و چراغ روشن خاموشی.
بهترین‌های زندگی: دریچه‌ای رو به سوی امور به راستی مهم
نویسنده:
نويسنده:تامس هرکا مترجم:شقایق محمدزاده‌سیانی ويراستار:مصطفی ملکیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران - تهران: نگاه معاصر,
چکیده :
مؤلف در اين کتاب استدلال مي‌کند که اگر بر آنيم زندگي خوبي را سپري کنيم يکي از لوازم آن اين است که بدانيم چه فعاليت‌ها و تجاربي ما را به شادکامي بيشتر رهنمون مي‌سازند و چه چيزهايي مانع از آن مي‌شوند که شادکامي را فراچنگ آوريم؛ درعين‌حال بر اين نکته پاي مي‌فشرد که شادکامي تنها چيزي نيست که زندگي را خوب مي‌سازد. او، در پاسخ به اين پرسش که چه چيز يک زندگي را خوب مي‌سازد، برخلاف بسياري از فيلسوفان تأکيد مي‌کند که تنها يک خوبي در کار نيست بلکه خوبي‌هاي بيشتري وجود دارند که زندگي مي‌تواند در خود جاي دهد و از آن‌ها ارزش گيرد.
اتجاهات العقلانية في الكلام الإسلامي
نویسنده:
مجموعة مولفین؛ اعداد و تقدیم: حیدر حب الله
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دارالهادی - مرکز البحوث المعاصرة,
درآمدی بر نفی علم دینی
سخنران:
مصطفی ملکیان
نوع منبع :
سخنرانی , کتابخانه عمومی
ترجمه و نقد و بررسی کتاب مفهوم معجزه ریچارد سوئینبرن
نویسنده:
محمود زمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
ترجمه حاضر، به بررسی و تحلیل مفهوم معجزه پرداخته و مباحث فلسفی مربوط به آن را دنبال می کند. در فصل اوّل، نویسنده ابتدا تعریف عامی از معجزه را ارائه می کند: معجزه، حادثه ای از نوع غیرمعمول است که یک خدا آن را پدید آورد، و اهمّیت دینی دارد; سپس به تحلیل واژه های به کار رفته در آن می پردازد; آن گاه تعریفی را تعریف دقیق از معجزه معرّفی می کند; یعنی نقض قانون طبیعت به دست یک خدا.در فصل دوم، به تحلیل مباحث فلسفی درباره تعریف برگزیده خود می پردازد و از آن جا که هیوم، این مدّعای فلسفی را مطرح کرده که «شواهد، همیشه ضدّ وقوع هر معجزه ادعا شده است»، و استدلال های وی در سنّت فلسفی انگلس اهمّیت بسیار قابل توجّهی داشته، از وی آغاز می کند، و در ادامه به آن چه اخلاف فلسفی هیوم در این موضوع گسترش داده اند می پردازد; آن گاه نویسنده برای ارزیابی دعاوی هیوم و اخلاف فلسفی وی، تحلیل این سه مطلب را لازم می داند: 1. نقض قانون طبیعت; 2. شاهد این که حادثه خاصّ تاریخی به وقوع پیوسته; 3. شاهد دال بر این که عمل یک خدا ( a god ) علّت آن است; سپس در فصل 3، 4، 5، آن ها را تحلیل می کند و در فصل پایانی به تحلیل شواهدی غیر از شواهد تاریخی و علمیت که به سود رخداد معجزه ها به معنای برگزیده هست می پردازد. مترجم، سپس انتقادهایی را بر مطالب نویسنده در فصل های پنجگانه کتاب مطرح می کند.
مرگ‌اندیشی آغاز زندگی است
سخنران:
مصطفی ملکیان
نوع منبع :
سخنرانی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مراد از مرگ همین لحظه زیستن ما است؛ از وقتی که نطفه ما منعقد می‌شود، زندگی و مرگ‌ ما آغاز می‌شود، زیرا تا هر ثانیه‌ای از زندگی ما نابود نشود، ثانیه بعدی زندگی پدید نمی‌آید.گاه مراد از مرگ، هم مردن تدریجی و هم زندگی تدریجی است
مفهوم حکمت درتصوف و عرفان اسلامی (با تکیه بر آرای حکیم ترمذی و امام خمینی (ره))
نویسنده:
پروانه عروج‌نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
حكمت در عرفان اسلامي به خصوص تا قرن چهارم باتوجه به سابقۀ آن در قرآن وحديث مثبت ودرسده هاي بعدي عمدتا با توجه به اشتراك معنايي‌ آن با فلسفه ‌منفي ارزيابي شده است. دربارۀ حكمت تعريف جامع و واحد ميان عرفا و صوفيان وجود نداشته و بيشترتعاريف آنان ناظر به غايات، اسباب ‌و يا فضيلت‌ حكمت بوده یا به ويژگي‌هاي‌ حكيم پرداخته است.در رسالۀ حاضر ابتدا مفهوم حكمت و ويژگي‌هاي حكيم درعرفان اسلامي، با توجه به نسبت آن با دين و فلسفه ايران و با مطالعۀ اقوال و احوال حكماي ايراني (تا سده چهارم) بيان شده است. آنگاه ترمذي به عنوان چهره شاخص حكيم ; درعرفان اسلامي و نمايندۀ حكمت قديم اسلامي وايراني در ماوراء النهر معرفي و درپايان افكار امام خميني(ره) به عنوان يكي از چهره هاي معاصر عرفان شيعي معرفي وبا انديشه هاي ترمذي مقايسه شده است. بعلاوه در اين پژوهش نشان داده مي شود كه برخي از كساني كه به عنوان صوفي شناخته شده اند، درواقع بهتر است كه درسنت حكمي ايراني- اسلامي قرارداده شوند.
  • تعداد رکورد ها : 301