آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
آموزه‌های هدایتی سوره انعام با تکیه بر تفسیر المیزان
نویسنده:
پدیدآور: زهرا بیگم ؛ استاد راهنما: سیده نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
قرآن کریم مهمترین آموزه‌های هدایتی بشر را دربرداشته و تعالیم لازم را برای سعادت دنیوی و اخروی بشر بر فراز عصرها و نسل‌ها ارائه می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که در ابعاد فردی، اجتماعی، معنوی، مادی، دنیوی و اخروی هدایت انسان را تامین کرده است؛ ازجمله سوره‌هایی که به این مهم پرداخته سوره انعام است. محققان و اندیشمندان به تبیین مفاد و محتوای این سوره پرداخته‌اند و تفسیر المیزان که کامل‌ترین تفاسیری است که این آموزه‌ها را به درستی تبیین کرده است. این پایان‌نامه از طریق استفاده از منابع کتابخانه‌ای با روش تحلیلی ـ توصیفی به بررسی آموزه‌های هدایتی سوره انعام با هدف نشان دادن راه‌ها و رسیدن به سعادتمندی و کمال انسانیت و در نهایت رسیدن به قرب خداوند در حوزه اعتقادات، اخلاقیات و مسائل اجتماعی در تفاسیر ازجمله تفسیر المیزان تالیف علامه طباطبایی پرداخته است. آموزه‌های اعتقادی این سوره بر سه محور اصلی توحید -یعنی نفی شرک در همه‌ی مراتب توحید ذاتی، صفاتی و افعالی و اقرار به وحدانیت خدای متعال- و نبوت و معاد استوار است. در مبحث نبوت به ویژگی‌های پیامبران اشاره کرده و احتجاجات حضرت ابراهیم در مورد توحید و خداشناسی را بطور دقیق بیان کرده است. در این نوشتار فضایل اخلاقی مانند: احسان به والدین، وفای به عهد، احسان به یتیم و... . رذایلی همچون: دنیاطلبی، دروغ، اعراض از حق و... و نیز آموزه‌های اجتماعی در حوزه سیاست مانند: اصل حاکمیت الهی، اصل عدالت اجتماعی و حوزه احکام مانند: احکام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها تبیین شده است.
روش علامه طباطبایی در معناشناسی واژگان قرآن
نویسنده:
پدیدآور: رضیه فرسانی استاد راهنما: ریحانه سادات هاشمی (شهیدی) استاد مشاور: نفیسه شبیری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
معنا شناسی واژگان قرانی یکی از علومیست که همواره مدنظر دانش پژوهان و مفسران علوم قرانی بوده و در عصر حاضر از ابعاد جدیدی به این موضوع توجه شده است .علامه طباطبایی یکی از مفسران ژرف نگر معاصر است که با دیدگاهی اجتماعی و جدید به تفسیر قران پرداخته و نظر به انکه روش ایشان در معناشناسی واژگان در تفسیر ایشان اهمیتی ویژه مییابد در این زمینه لازم است مورد تحقیق و دقت بیشتری قرار گیرد .
  • تعداد رکورد ها : 2