آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی
کانال ارتباطی از طریق پست الکترونیک :
support@alefbalib.com
نام :
*
*
نام خانوادگی :
*
*
پست الکترونیک :
*
*
*
تلفن :
دورنگار :
آدرس :
بخش :
مدیریت کتابخانه
روابط عمومی
پشتیبانی و فنی
نظرات و پیشنهادات /شکایات
پیغام :
*
*
حروف تصویر :
*
*
ارسال
انصراف
از :
{0}
پست الکترونیک :
{1}
تلفن :
{2}
دورنگار :
{3}
Aaddress :
{4}
متن :
{5}
فارسی |
العربیه |
English
ورود
ثبت نام
در تلگرام به ما بپیوندید
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ...
همه موارد
عنوان
موضوع
پدید آور
جستجو در متن
: جستجو در الفبا
در گوگل
...جستجوی هوشمند
صفحه اصلی کتابخانه
پورتال جامع الفبا
مرور منابع
مرور الفبایی منابع
مرور کل منابع
مرور نوع منبع
آثار پر استناد
متون مرجع
مرور موضوعی
مرور نمودار درختی موضوعات
فهرست گزیده موضوعات
کلام اسلامی
امامت
توحید
نبوت
اسماء الهی
انسان شناسی
علم کلام
جبر و اختیار
خداشناسی
عدل الهی
فرق کلامی
معاد
علم نفس
وحی
براهین خدا شناسی
حیات اخروی
صفات الهی
معجزات
مسائل جدید کلامی
عقل و دین
زبان دین
عقل و ایمان
برهان تجربه دینی
علم و دین
تعلیم آموزه های دینی
معرفت شناسی
کثرت گرایی دینی
شرور(مسأله شر)
سایر موضوعات
اخلاق اسلامی
اخلاق دینی
تاریخ اسلام
تعلیم و تربیت
تفسیر قرآن
حدیث
دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات
سیره ائمه اطهار علیهم السلام
شیعه-شناسی
عرفان
فلسفه اسلامی
مرور اشخاص
مرور پدیدآورندگان
مرور اعلام
مرور آثار مرتبط با شخصیت ها
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی
مرور مجلات
مرور الفبایی مجلات
مرور کل مجلات
مرور وضعیت انتشار
مرور درجه علمی
مرور زبان اصلی
مرور محل نشر
مرور دوره انتشار
گالری
عکس
فیلم
صوت
متن
چندرسانه ای
جستجو
جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در سایر پایگاهها
جستجو در کتابخانه دیجیتالی تبیان
جستجو در کتابخانه دیجیتالی قائمیه
جستجو در کنسرسیوم محتوای ملی
کتابخانه مجازی ادبیات
کتابخانه مجازی حکمت عرفانی
کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران
کتابخانه تخصصی ادبیات
کتابخانه الکترونیکی شیعه
علم نت
کتابخانه شخصی
مدیریت علاقه مندیها
ارسال اثر
دانشنامه
راهنما
راهنما
مرور
>
آثار مرتبط با شخصیت ها
>
03.اساتید و پژوهشگران مراکز دانشگاهی و حوزوی (ایرانی و غیر ایرانی)
>
01.اساتید و مدرسان مراکز دانشگاهی ایران
>
اساتید دانشگاههای دولتی
>
دانشگاه اصفهان
>
دانشکده اهل البیت (ع)
>
گروه معارف قرآنی و اهل البیت
>
وحید مقدم
مرتب سازی بر اساس
عنوان
نویسنده
جنس منبع
محل
ناشر
تاریخ تغییر
و به صورت
صعودی
نزولی
وتعداد نمایش
5
10
15
20
30
40
50
فرارداده در صفحه باشد
جستجو
خروجی
چاپ نتایج
Mods
Dublin Core
Marc
MarcIran
Pdf
اکسل
انتخاب همه
1
تعداد رکورد ها : 5
عنوان :
روششناسی و مؤلفههای یک چهارچوب اسلامی برای فهم فرایند تحول اجتماعی بهمثابه رویکردی در اسلامیسازی علوم انسانی
نویسنده:
وحید مقدم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
یکی از رویکردهای مغفول در اسلامیسازی علوم انسانی که میتواند به اتحاد علوم انسانی اسلامی نیز منجر شود، توجه به تاریخ تحولات نظمهای اجتماعی و تلاش برای تبیین آنها است. در این تحول هم انسان اجتماعی ذومراتب و هم قواعد ناظر به تعاملات انسانی یعنی نهادها متحول میشوند. فهم چیستی انسان و چگونگی تغییر وی در علوم انسانی انتزاعی (مانند فلسفه) و انضمامی (مانند مردمشناسی) و فهم چگونگی تعامل انسانها با یکدیگر در علوم اجتماعی و با رویکردهای مختلفی مانند نهادگرایی بررسی میشود. مقاله حاضر با گرفتن الگو از آثار داگلاس نورث، نوبلیست برجستۀ اقتصاد نهادی، که در طول زندگی خود کموبیش چنین مسیری را پیموده، برای توضیح تحولات اجتماعی بهصورت عام و تحولات اقتصادی بهصورت خاص، نیاز به ارائه یک چهارچوب مفهومی را توضیح می دهد که در آن، نظم اجتماعی به دو مؤلفه درهمتنیده انسان انتزاعی-انضمامی در مراتب مختلف آن، و ساختار نهادی چندلایه (با لایههای نهادی فراتأسیسی، تأسیسی، میانی و خرد) تفکیک شده و استدلال میشود باید برای هرکدام از این سه مؤلفه یعنی انسان، ساختار نهادی و نظم اجتماعی (انسان در ساختار نهادی) و نیز تحول آنها دست به نظریهپردازی زد. درنهایت مطالعات موردی، به کاربردی کردن این چهارچوب نظری و تعدیل و اصلاح آن کمک میکند. امید میرود مطالعات لازم برای ساخت چنین چهارچوبی بتواند زمینه را برای توسعه اسلامی عمده در علوم مختلف انسانی و اجتماعی فراهم کند.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 107 تا 130
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
پیشرفت علمی مطالعات اقتصاد کلان ایران طی دورهی 1379-1386؛ یک رویکرد روششناختی
نویسنده:
وحید مقدم، محمد واعظ، نعمت اله اکبری، حسین میرجلیلی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
اهداف مقالهی حاضر عبارتاند از: 1. ارزیابی پیشرفت علمی مطالعات اقتصاد کلان ایران، طی دورهی 1379-1386، با استفاده از یک رویکرد روششناختی که برای این منظور، از رویکرد ابزارگرایانه «حل مسئله به مثابهی پیشرفت علمی» لائودن بهره برده است و 2. بررسی میزان بهرهگیری این مطالعات از چهار عامل دیدگاهها، شواهد، روشهای فنی و جامعهی علمی که در فرایند پیشرفت و توسعهی اقتصاد کلان تأثیر بسزایی داشتهاند. آزمون فرضیهی مربوط به هدف اول نشان میدهد مطالعات اقتصاد کلان ایران بیشتر، به حل مسائل کاربردی و نه مسائل فکری اختصاص دارند؛ در نتیجه، شرط لازم پیشرفت علمی در این مطالعات رعایت نشده است. آزمون فرضیات مربوط به عوامل تأثیرگذار نشان میدهد در مطالعات اقتصاد کلان ایران از شواهد استفاده نشده، الگوها و روشهای فنی توسعه نیافته و مطالعات با سایر مطالعات فارسی ارتباط روششناختی ندارند. فرضیهی راجع به عدم تصریح دیدگاهها رد شد که البته، در زمینهی پذیرش دلالتهای آن باید محتاط بود. به علاوه، فرمالیسم ریاضی، به ویژه روشهای اقتصادسنجی، بر روششناسی مطالعات سیطره دارد
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 39 تا 67
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
جایگاه رئالیسم و ابزارگرایی در روششناسی علم اقتصاد
نویسنده:
وحید مقدم، محمد واعظی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
چکیده
زبان :
فارسی
چکیده :
رئالیسم علمی هدف تحقیق علمی را کشف حقیقت میداند؛ در مقابل، ابزارگرایینظریهها را صرفاً ابزارهایی مفید میداند که برای نظم بخشیدن به دادهها و پیشبینی ساخته شدهاند. مهمترین چالش این دو، نزاع بر سر هویتهای مشاهدهناپذیری است که نظریهها جعل کردهاند. به نظر رئالیستهای علمی، این هویتها واقعاً وجود دارند و همان گونه عمل میکنند که نظریههای جعلکنندهی آنها میگویند؛ اما از نظر ابزارگرایان، اظهار نظرهای دانشمندان در مورد هویتهای مشاهدهناپذیر را نمیتوان صادق یا کاذب دانست. در علم اقتصاد نیز مباحث ابزارگرایی و رئالیسم جریان دارند؛ اما بر خلاف فلسفهی علم، رویکردها مقابل یکدیگر نبوده، به دورههای زمانی متفاوتی تعلق دارند؛ همچنین ابزارگرایی و رئالیسم اقتصاد متفاوت از ابزارگرایی و رئالیسم علمی در فلسفهی علم هستند. رئالیسم علمی، بر خلاف ابزارگرایی، تا دهههای اخیر، جایی در روششناسی علم اقتصاد نداشت. از حدود دو دههی پیش، دو برنامهی رئالیستی متفاوت با نوشتههای دو پرچمدار اصلی آن، اوسکالی ماکی و تونی لاسْن، وارد ادبیات روششناسی اقتصاد شدند. در این مقاله چالشهای موجود در این زمینه بررسی میشود.
انتخاب :
صفحات :
از صفحه 33 تا 62
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
رابطه بین دو نسل انسان اقتصادی در پرتو حرکت استکمالی نفس و مسیر نسلهای آتی
نویسنده:
وحید مقدم ، محمدحسین فتوحی رشیدی ، سارا زارع
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
نسخه PDF
زبان :
فارسی
چکیده :
اقتصاددانان رفتاری در راستای نقد بر انسان اقتصادی منفعتطلب بر نسل جدیدی از انسان اقتصادی با تمرکز بر مقابله بهمثل تکیه میکنند. مقاله حاضر با استفاده از نظریه حرکت جوهری اشتدادی نفس ملاصدرا، الگویی برای مراتب اشتدادی نفس در سیر صعودی خود، شامل چهار مرتبه نباتی، حیوانی، انسانی و ملکی ارائه و ارتباط آنها با یکدیگر را تبیین میکند. انسان اقتصادی رایج بر مرتبه حیوانی و انسان دیگرخواه یا مقابله بهمثل کننده اقتصاد رفتاری بر مرتبه انسانی الگو قابل تطبیق است و هر دو طی توسعه اقتصادی غرب حاصل شدهاند. دلالت مهم الگو آن است که نسلهای انسان اقتصادی منحصر به این دو نبوده و انسان اقتصادی بعدی، یا homo Islamicus، که با تبعیت از دین و مجاهده با نفس حاصل میشود میتواند نسل جدید انسان علوم اجتماعیِ اسلامی باشد.
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
عنوان :
مقایسه تحلیلی درباره اندیشه های اقتصادی و اجتماعی محمد حسین طباطبایی و فردریک هایک پیرامون عدالت
نویسنده:
پدیدآور: مهدی براتی؛ استاد راهنما: وحید مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
فهرست منابع فارسی
فهرست منابع انگلیسی و زبانهای دیگر
زبان :
فارسی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
علامه طباطبایی: سید محمدحسین طباطبایی
چکیده :
عدالت به سادهترین مفهوم یا تعریفی که میشود بیان کرد اصلی است که مردم آنچه شایستگی آن را دارند دریافت کنند. عدالت موضوعی است که از مدتها قبل ذهن و تفکر بسیاری ازاندیشمندان را به خود مشغول کرده است موضوع عدالت در دههها و سالهای اخیر به عنوان یک موضوع مهم برای بسیاری ازاندیشمندان در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به حساب آمده است به طوری که در سالهای اخیراندیشه و دیدگاههای جدیدی در زمینه عدالت مطرح شده است (داداش پور، 1394). از زمان شکلگیری تمدنها، شهرها دارای چالشهای فراوانی بودهاند که از مهمترین آنها میتوان به ناامنی، استثمار و دادن وعدههای فرصت آزادی به ساکنان اشاره کرد. در تقابل با این چالشها، بحث عدالت در مفاهیم اجتماعی وارد شد. اساس نظریههای عدالت اجتماعی بر این است که نابرابری اقتصادی و اجتماعی جامعه بر همه ارکانهای جامعه تأثیر زیادی دارد و میتواند جامعه را به مرز فروپاشی برساند (هاروی ، 1998). در حال حاضر اصلیترین بحرانهای که در جوامع بشری وجود دارد ریشه در نابرابری اجتماعی و نبود عدالت دارد چنانچه پیامبر اکرم (ص) هم در این مورد میفرماید که «ملک و سلطنت با کفر باقی میماند ولی با ظلم پایدار نخواهد بود». اگر تفاوت میان فقیر و غنی زیاد شود در حدی که مردم احساس محرومیت نسبی و یا بیعدالت توزیعی نمایند در آن صورت نظام اجتماعی و اقتصادی و حکومتی دیر یا زود دچار انحطاط خواهد شد (رفیع پور، 1377). در دین اسلام هم بحث عدالت از نظر دور نمانده و تعداد 29 آیه از قرآن مستقیماً درباره عدالت نازل شده و حدود 290 آیه دیگر هم در مورد ظلم که ضد عدالت میباشد نازل شده است پس حدود یک بیستم از قرآن یا به طور مستقیم یا به طور غیر مستقیم به این بحث اشاره شده است (صیاد نژاد، 1385). قرآن در آیه «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ »(حدید/25) هدف رسالت پیامبران را برپایی عدل و قسط دانسته و همه را به عدل و دادگری فرمان داده است و در آیه « وَلِکُلِّ أُمَّهٍ رَسُولٌ ۖ فَإِذَا جَاءَ رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُمْ بِالْقِسْطِ وَهُمْ لَا یُظْلَمُونَ »(یونس/ 47) صراحتاً قضاوت عادلانه پیابران میان انسانها را گوشزد میکند (فخر زارع، 1398). قرآن عدالت در حوزه اقتصاد و معشیت، را اصلی مهم میداند، یکی از بارزترین صورتهایش در حوزه مالی و اقتصادی تأکید کرده و با تعابیر مختلفی مانند آیه 85 سوره اعراف بدان امر کرده است. از اموری که از آن روایات فراوان میشود پیدا کرد اهمیت عمل به عدالت است و همه امامان به آن امر کردهاند. مفهوم واژه عدالت در سخنان و سیره امامان با واژه حق و آبادانی گره خورده است و هر زمان درباره عدالت صحبت کردهاند آنرا وسیله رسیدن به سعادت دنیا و آخرت شمردهاند. امام علی (ع) نه تنها در گفتار درباره عدالت سخن گفتند بلکه در سیره آن امام هم به وضوح دیده میشد که خود گویای اهمیت فراوان عدالت و جایگاه آن در اقتصاد اسلامی استایشان در روایتی عدل را سبب حیات و مایه رفاه و نشاط جوامع میداند یا در روایتی دیگر میفرماید هیچ چیز همانند عدالت سبب آبادانی شهرها نشد. امام صادق هم در روایتی عدالت را از آبی که انسان تشنه به آن دست مییابد شیرینتر میداند یا در حدیثی دیگر عدالت را از عسل شیرینتر، از مسک نرمتر، از مشک خوشبوتر میداند. (یوسفی، 1395). مهم و اساسی بودن عدالت باعث شده کهاندیشمندان زیادی به این مسأله بپردازند. در دیدگاه شهید صدرعدالت شرط اولیه رشد ارزشهای دیگر است نظریه عدالت اسلامی، با توسعه منظر ورود به مقوله توزیع، آن را در گستره وسیع توزیع ثروت، از توزیع منابع مادی تولید تا توزیع ثروتهای تولید شده شامل میشود تا بدین جهت با نگرش فرایندی و فعال به دستگاه توزیع، ریشه نابرابری را به شکل بنیادین بزداید. شهید مطهری عدالت را به معنی ایجاد امکانات مساوی، موزون بودن، رعایت حقوق افراد و دادن حق ذی حق به او و رعایت استحقاقها در افاضه وجود میداند با بررسی آثار شهید مطهری میبینیم کهایشان برای عدالت منشآ اخلاقی و فطری قائل هستند. در میان متفکران و اندیشمندان اسلامی بی گمان علامه طباطبایی نقش وجایگاه برجسته ای و مهمی داشته است. اثر ارزشمند و گران بهای ایشان به نام المیزان فی تفسیر القرآن طیف وسیع تلاش های فکری او در موضوعات و علوم مختلفی هم چون فلسفه، تفسیر، منطق و عرفان، ما را با فردی روبرو می کند که به ادعای بسیاری جامع علوم زمان خویش بوده است علامه طباطبایی عدالت را به عنوان یک فیلسوف مسلمان حد واسط زیاده کاری و کم کاری می داند (طباطبایی، 1371). و این امر بدان معناست که به هر موردی از امور همان چیزی داده شود که سزاوار آن است، نه کمتر و نه بیشتر (حسنی فر، 1396). ایشان چنین عدالتی را از جمله مبانی اخلاق برتر می داند همچنین می توان گفت که علامه عدالت اجتماعی را در یکسان بودن انسان ها از جهت استفاده از یکدیگر، برابری انسان ها در مقابل قوانین اجتماعی و رعایت مصلحت اجتماعی و وجود محدویت های متقابل تعریف میکند (طباطبایی، 1371). نقش عدالت از نگاه علامه آن است که به طور مداوم هر توانی را به همان عملی وا میدارد که شایسته آن است . از دیدگاه علامه طباطبایی عدالت اجتماعی نجات دهنده انسان از اسارت استخدام و استثمار است و مهم ترین چیزی است که اجتماع انسانی را استوار و برقرار می کند چون سعادت شخص انسان بر صلاح ظرف اجتماعی که در آن زندگی می کند مبتنی است، بسیار سخت و دشوار است که فردی در جامعه فاسد، سعادتمند و رستگار شود بدین معنی که عدالت اجتماعی به برقراری و استواری جامعه می انجامد و استواری و اصلاح جامعه شرایط لازم را برای سعادت انسان فراهم می کند (طباطبایی، 1371).
انتخاب :
مشخصات اثر
ثبت نظر
1
تعداد رکورد ها : 5
×
درخواست مدرک
کاربر گرامی : برای در خواست مدرک ابتدا باید وارد سایت شوید
چنانچه قبلا عضو سایت شدهاید
ورود به سایت
در غیر اینصورت
عضویت در سایت
را انتخاب نمایید
ورود به سایت
عضویت در سایت
×
ارسال نظر
نوع
توضیحات
آدرس پست الکترونیکی
کد امنیتی
*
*
با موفقیت به ثبت رسید