آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 64
خديجة الكبرى أم المؤمنين الأولی
نویسنده:
ماجد جياد الخزاعي
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
خديجة بنت خويلد أمة جمعت في امرأة المجلد 2
نویسنده:
السيد نبيل الحسني
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
بازخوانی شخصیت حضرت خدیجه(س) در منابع اهل سنت
نویسنده:
معصومه بهرامی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتب اصلی اهل تسنن حاوی مطالب بسیاری درباره شخصیت، اعتقادات و عملکرد حضرت خدیجه(علیهاالسلام) است. کتب معتبری همچون صحیحین و کتب تاریخی و تفسیری، همگی درباره این بانوی بزرگ اسلام سخن گفته­اند. در این پژوهش سعی شده با روش تحلیلی و توصیفی و به دور از هرگونه تعصب، با استفاده از منابع اهل تسنن، زوایای خاص زندگی این بانو، که از نگاه محققین پنهان مانده، واکاوی و با رویکرد علمی، بررسی و بیان ­گردد تا ضمن برداشتن گامی هرچند کوچک در معرفی جایگاه حقیقی و کمالات آن حضرت، از شخصیتی تأثیرگذار در تاریخ اسلام، رفع محجوریت شود. حضرت خدیجه(س) از چنان جایگاه و موقعیتی در اسلام برخوردار است که مکاتب، مذاهب و فرق مختلف اسلامی نتوانسته­اند از ذکر فضایل او چشم­پوشی کنند. البته در مواردی نسبت به این شخصیت ارزشمند جهان اسلام کم­لطفی­هایی دیده می­شود که هر چند، گاه عاری از تعصب و اعمال سلیقه شخصی بوده؛ اما بخشی از آن ناشی از نگرش مغرضانه به ایشان است که منشأ آن بیشتر به دلیل بی­توجهی و یا گاهی بالابردن جایگاه دیگر زنان پیامبر(ص) صورت گرفته است.
صفحات :
از صفحه 67 تا 86
نگاهی به مدخل خدیجه(س) در دانشنامه جهان اسلام
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
خانه حضرت خدیجه کبرى علیها السلام‏ در کجای مکه بوده است
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
خانه همسر وفادار و گرامى رسول اللَّه صلى الله عليه و آله در نزديكى مولد پيامبر صلى الله عليه و آله در محلى معروف به «حىّ القشاشيه» و در كوچه حجر قرار داشت. اين خانه پس از مولد النّبى صلى الله عليه و آله به عنوان يكى از مهم‏ترين و مقدس‏ترين مكان‏ها در بیشتر ...
 نقش حضرت خدیجه ( س) در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا قربانی حیدرآباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
خدیجه ( س) در سرزمین مکه در یک خانواده قریشی و ثروتمند دیده به جهان گشود. خدیجه(س) در کنار افراد برجسته خاندان خود مثل جد پدری خود«اسد بن عبد العزی» و « خویلد»(پدر خدیجه) با فضائل اخلاقی و هویت دینی رشد نمود. خدیجه(س) قبل از ازدواج با پیامبر دوباره ازدواج نمود و از آنان صاحب فرزند نیز بود. اما زندگی با این افراد بوسیله ی مرگ از هم پاشیده گردید. خدیجه(س) از ارثی که از مال این همسران بدست آورده بود به تجارت مشغول بود او صاحب کاروان های زیادی بود که در مسیرهای مختلف در حرکت بودند. خدیجه ( س) از همه نظر دارای کمال و فضیلت بود. ثروتمندترین افراد قریش خواهان او بودند ولی او هر کدام را بنا به دلایلی رد می کرد. تا زمانی که با پیامبر آشنا گردید. پیامبر بعنوان فردی امین، سرپرستی کاروان او را قبول نمود. این سرپرستی و همکاری مشترک ثمرات بسیاری برای خدیجه و پیامبر به همراه داشت و زمینه ی یک ازدواج مبارک گردید. در آن زمان خدیجه ( س) 40 سال و پیامبر 25 سال داشت. پیامبر و خدیجه در حالی زندگی زندگی مشترک خود را آغاز نمودند که زنان قریش، خدیجه(س) را بخاطر این پیوند ترک نمودند. این فاصله، زمانی که پیامبر به رسالت مبعوث گردید، بیشتر شد. خدیجه(س) اولین زن مسلمان بود که از هیچ فداکاری نسبت به پیامبر دریغ نمی کرد و دوشادوش او به مبارزه ادامه می داد. او تمام ثروت خود را به پیامبر بخشید تا پیامبر هرگونه خود صلاح می داند مصرف کند. و دریت زمانی که پیامبر در مکه بود، یکی از حامیان بزرگ پیامبر بود و زمانی که مشرکان مسلمانان را محاصره اقتصادی نمودند؛ خدیجه با افتخار همراه پیامبر به شعب ابیطالب وارد گردید و بیشترین ثروت خدیجه در این مکان خرج شد، هنگامی که این محاصره به اذن الهی شکسته شد، خدیجه در حالی که ضعف و ناتوانی بر او مسلط گشته بود به همراه پیامبر از شعب خارج گردید مدت زیادی از این زمان نگذشت که خدیجه(س) به دیدار باقی شتافت، و پیامبر در فاصله کمی دو یار باوفا و صدیق(ابوطالب و خدیجه) خود را ازدست داد، بقدری این مصائب برای پیامبر سخت بود که پیامبر سال درگذشت ابوطالب و خدیجه را عام الحزن نامید. خدیجه(س) اولین همسر پیامبر بود و تا زمانی که زنده بود، پیامبر همسر دیگری اختیار ننموده و در تمام طول زندگی از خدیجه به نیکی یاد می نمود. و درهمین جا از همه کسانی که مرا در تهیه این تحقیق پایانی یاری دادند مخصوصا سرکار خانم نیک، رستگار مقدم، احمدی و ابراهیمی تشکر و قدردانی می کنم. و از خداوند منان برای این عزیزان توفیق روزافزون خواستارم.
 نقش حضرت خدیجه ( س) در تاریخ اسلام
نویسنده:
زهرا برهانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق درباره ی نقش حضرت خدیجه ( س) در تاریخ اسلام است و آشنایی با چهره ای مؤثر در پیشبرد اهداف اسلام و نحوه ی کمک و یاری حضرت خدیجه ( س) به اسلام و بررسی ابعاد شخصیتی ، اقتصادی، سیاسی این بانو و تأثیر آن در پیشبرد اهداف اسلام در آن زمان و نشان دادن یک الگوی زن کامل از تمام جهات و تأثیر شگفت آور او در تاریخ اسلام از اهداف این تحقیق می باشد در این تحقیق روش جمع آوری مطالب به صورت کتابخانه ای بوده است و برای جمع آوری اطلاعات به کتاب های متعدد مراجعه و از مطالب مورد نیاز استفاده شده است. در این تحقیق از بانویی سخن به میان آمده که نخستین زن مسلمان، نخستین همسر پیامبر اسلام(ص) و از هر جهت مظهر کمالات انسانی و ایثار و مقاومت بود، همسری خردمند، مدبر و مهربان، مادر آزموده و فضیلت پرور، مجاهدی مقاوم و صبور، ایثارگری مخلص و بی نظیر ، راست قامتی با عزت و نستوه یعنی مادر زهرای اطهر(س) حضرت خدیجه کبری(س) که براستی زندگی سراسر درخشان او، عالیترین الگو برای زنان با شخصیت است. گر چه سخن گفتن پیرامون بانویی چون خدیجه ( س) کار ساده ای نیست، و نمی توان با این قلم های سر ناتوان و درمانده، پیرامون چنین بانوی با هظمتی، قلم زد ولی به عنوان اینکه : آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید امیدوارم در این تحقیق دست کم ، نموداری کم رنگ از چهره ی تابناک آن بانوی عظمی را ترسیم کرده باشم در این تحقیق سعی شده که مطالب جامع و مفیدی ارائه شود. برای اینکه با بصیرت به مطالعه ی این تحقیق بپردازید ، یادآوری این نکته در این جا لازم است که : حضرت خدیجه(س) با مقاسیه ی آغاز و پایان زندگیش، به راستی بانویی تکرار ناپذیر و نابغه بود و در همه ی تاریخ بانویی جز دخترش حضرت زهرا(س) سراغ نداریم که در کوران های شدید حوادث ، با ایثار و مقاومت و استقامتی عجیب، همچون خدیجه(س) به میدان زندگی وارد ش.د و همه ی هستی خود را بر طبق اخلاص نهاده و فدای حق کند و سخاوتمندانه با شهامتی وصف ناپذیر به دفاع از حق بپردازد. به امید آنکه همه ی قشرهای جامعه به ویژه بانوان در همه ی مراحل زندگی، شیوه ی زندگی پر فراز و نشیب و پر محتوای حضرت خدیجه(س) را الگوی خود ساخته ، تا بتوانند لذت انسانیت را آن گونه که هست بپشند و آن را با هیچ چیز دیگر عوض ننمایند. در این تحقیق به این سؤال پاسخ داده خواهد شد که نقش حضرت خدیجه(س) در پیشبرد اهداف اسلام و شیوه ی عملکرد ایشان در برخورد با حوادث آن روز چگونه بوده است. واژه های کلیدی این تحقیق عبارتند از: 1- حضرت محمد(ص) 2- حضرت خدیجه(س) 3- نقش 4- تاریخ 5- اسلام 6- اخلاص 7- ازدواج 8- ملاک 9- قالب 10- معیار.
نگاهی به آموزه های تربیتی در زندگی حضرت خدیجه (ع)
نویسنده:
عبدالکریم پاک نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
حضرت خدیجه، اولین شیعه علی (ع): به مناسبت دهم رمضان، سالروز وفات حضرت خدیجه
نویسنده:
محمد عابدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 64