آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
محاربه و افساد فی الأرض در قرآن
نویسنده:
علی رازینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از آن جا که قوانین مصوّب جمهوری اسلامی ایران در خصوص جرائم علیه امنیت، مشتمل بر برخی ابهامات و ناهماهنگی ها از جهت تعدد عناوین جرایم (از قبیل عناوین محاربه، افساد، بغی و مانند آن) و نیز روشن نبودن تعریف قانونی و دقیق این عناوین، و روشن نبودن مجازات برخی از این جرایم است و در سخنان فقها نیز نظریات مختلفی وجود دارد. یکی از زمینه های نیازمند به بحث، موضوع جرایم علیه امنیت است که نگارنده، در چهار بخش، موضوع پایان نامه خود قرار داده است. بخش اوّل که در آن از کلّیات بحث می شود، مشتمل بر دو موضوع کلّی است: جایگاه محاربه و افساد فی الأرض در قوانین جمهوری اسلامی ایران. این بخش، سه فصل دارد. فصل اوّل، درباره واژه «جُرم» و بررسی ریشه ای و اصطلاحی آن است که آن را در مفهوم عرفی به معنای گناه و بِزِه گرفته اند و در قرآن نیز به الفاظ مختلفی در موارد متعدّد به کار رفته است برخی از واژه شناسان نیز تلاش نموده اند که بین مفهوم گناه و بِزِه و مفهوم قطع، ارتباط و تناسبی قائل شوند. از جمله گفته اند چون گناه موجب قطع رحمت خداوند و یا بُریده شدن انسان از رحمت خداوند می شود، از آن به جرم تعبیر شده است که البته خالی از تکلیف نیست. در فصل دوم، واژه «امنیت» مورد بررسی قرار گرفته است و در فصل سوم، جایگاه جرایم علیه امنیت در حقوق جزا بررسی شده است. بخش دوم، درباره محاربه، معنای لغوی و اصطلاحی محاربه، محاربه در قرآن، محاربه در روایات، محاربه از نظر فقهای اهل سنّت و محاربه از نظر فقهای شیعه است در این بخش با اشاره به آیاتی از سوره مائده، بقره و توبه، ضمن بحث و بررسی درباره شئون اخلاقی یهودیان و طرح و بیان فتنه گری ها و اقدامات آنان علیه انبیای الهی، داستان فرزندان آدم (هابیل و قابیل) و نزاع و مخاصمه آن دو بر اثر حسد و کشته شدن هابیل به دست قابیل، مورد توجّه قرار گرفته و به دنبال آن از حکم الهی محاربه و کیفر آن بحث شده و قول برخی از مفسّران شیعه و اهل سنّت درباره این آیات، مورد بررسی قرار گرفته است. در قسمت بحث محاربه در احادیث پیامبرصلی الله علیه وآله و ائمه معصومان علیهم السلام نیز ضمن رجوع به کتب روایی اهل سنّت از قبیل صحاح سته و نیز کتب روایی شیعه مانند وسائل الشیعة، ده ها روایت در خصوص محاربه و مباحث مربوط به آن بیان شده و یک دسته بندی کلّی از این احادیث به این صورت عنوان شده که چون قوانین جمهوری اسلامی ایران، طبق احکام و موازین شیعه به اجرا درمی آید، لذا روایاتی که از کتب شیعه مورد استنادند، نقل و مورد بررسی قرار گرفته است. محور بخش سوم، اِفساد فی الأرض است که مشتمل بر چهار فصل با عناوین: معنای لغوی و اصطلاحی افساد، افساد در آیات قرآن و احادیث، افساد در کلمات فقهای عامه و خاصّه، و رابطه محاربه و افساد فی الارض است. در بخش چهارم نیز سایر عناوین مربوط به جرایم علیه امنیت در فقه، که مشتمل بر چهار فصل به نام های: بغی، ارتداد، ارجاف و سایر مواردی است که دارای کیفر اعدام است. بخش پنجم نیز شامل عناوین مربوط به جرایم امنیت در حقوق موضوعه بررسی کرده که مشتمل بر چهار فصل است: جرائم علیه امنیت داخی و خارجی، جرم سیاسی و غیرسیاسی، تروریسم و سایر موارد مهم از قبیل هواپیماربایی، آدم ربایی و بمب گذاری. در بخش ششم، نگارنده به نتیجه گیری از بحث ها پرداخته که خود، سه فصل دارد: محاربه و افساد در قوانین جمهوری اسلامی ایران، محاربه و افساد در رویّه قضایی دهه اوّل انقلاب و بررسی برخی آرای قضات محاکم و شعب دیوان عالی قضایی کشور، و بحث فقهی حقوقی در مورد تعریف محارب و مفسد و نقد نظریات ارائه شده.
سنت اهل بیت(ع)
نویسنده:
صدیقه وسمقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
مطالب مورد بحث و بررسی دراین رساله عبارت است از : - مقدمه و پیشگفتاری درباب ادله شیعه دراثبات حجیت سنت اهل بیت (علیهم السلام) - ادله شیعه از کتاب - آیه تطهیر و دلالت آن بر عصمت - شبهاتی دراطراف آیه تطهیر و پاسخ به شبهات - آیه اولی الامر- استدلال رازی برعصمت بوسیله آیه اولی الامر- شبهاتی دراطراف تعیین اولی الامر و پاسخ به شبهات - ادله شیعه از سنت - حدیث ثقلین - سند حدیث - دلالت حدیث ثقلین بر عصمت - مناقشات ابوزهره پیرامون حدیث ثقلین - سخنی چند پیرامون مناقشات - اهل بیت چه کسانی هستند ؟-دلایل عقلی و کیفیت دلالت آنها.
مؤلفة قلوبهم یا همزیستی و همبستگی در روابط اجتماعی و سیاسی مسلمین از نظر اسلام
نویسنده:
سیدصدرالدین نوری خراسانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پایان نامه آیه «وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ»(آیه 60 سوره توبه) محور بحث قرار گرفته و برخی از مهم ترین موضوعات مورد بحث در آن به این شرح است: مؤلفة قلوبهم از نظر لغت، جذب و تألیف قلوب در اسلام، روابط اخلاقی مسلمانان با یکدیگر، آثار فردی و اجتماعی تألیف و همبستگی، اصول همبستگی، سازش سیاسی در روابط بین المللی، اخلاق و احسان دو عامل پیشرفت اسلام، سابقه تاریخی مؤلفة قلوبهم، مولفة قلوبهم کیانند؟ هدف از دلجویی از مؤلفة قلوبهم، آیا دوران مؤلفة قلوبهم گذشته است؟
صلح به معنای اعم و تحقیق و بررسی درباره آیات مربوط به صلح
نویسنده:
ضیاء نوبختی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این پژوهش صلح خانوادگی و اجتماعی با این عنوان ها در قرآن و حدیث و فقه بررسی شده است: ارزش ذاتی کلمه صلح، معنای لغوی و اصطلاحی صلح، صفات و امتیازات صالح، نقش مصلح و اهمیت مقام او، آیات شش گانه قرآن مربوط به صلح، سخنان علی(ع) درباره صلح، شاهدی از گلستان سعدی، اقسام و مراتب نجوی، اصلاح بین مردم، وجه خیر بودن نجوی درباره اصلاح، بحث حَکم به منظور اصلاح زوجه، عقد صلح، تحلیل عقیده امام شافعی.
بررسی تطبیقی سبق و رمایه و رابطه آن با سلاح های نوین از نقطه نظرمسائل اربعه اهل سنت و مذهب شیعه
نویسنده:
حسن مبینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
برخی از مطالب مورد بحث و بررسی در این رساله عبارت است از : سبق و رمایه چیست - مسابقات و شقوق مختلف آن - دو پرسش - بررسی مستند سبق و رمایه- آیاتی از قرآن کریم در موضوع سبق و رمایه- استنتاج از دلایل (قسمت مسابقه بعنوان هیاتی درافعال - مسابقه درامور ورزشی و بازیها) - جعاله - جعاله و مسابقات - از احکام جعاله و ایجاب و قبول لفظی در عقود - ثبوت یا تحول مصادیق سبق و رمایه - قیاس فقهی یا تمثیل منطقی - قیاس و سبق و رمایه - توضیحی بر فهم اجتماعی نصوص و تطبیق آن با سبق و رمایه - مویدی بر فهم اجتماعی نصوص در سبق و رمایه - رابطه سبق و رمایه مویدی برفهم اجتماعی نصوص در سبق و رمایه - رابطه سبق و رمایه با سلاحهای جدید مدرن از محمد جواد مغینه - نظراتی از امام خمینی درباره اجتهاد و عنصر زمان و مکان در آن - نقش زمان و مکان دراجتهاد چگونه است ؟ - مویدی از استاد مرتضی مطهری .
بررسی تطبیقی ادله اثبات دعوی
نویسنده:
غفور خوئینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
از مجموع آنچه که ذکر شد و با توجه به اشکالات مطرح در دلائل قائلین به حجیت علم قاضی بطور مطلق، و وجود پاره ای نقائص به دلایل مانعین به طور مطلق، و مد نظر قرار دادن آراء مشهور به نظر می رسد که قول شیخ طوسی (ره) وجیه ترین اقوال باشد، که بین حقوق الله و حقوق الناس تفصیل قائل شده، و حجیت علم قاضی مامون را در حقوق الناس پذیرفته اند. جمع عرفی و یا به عبارت دیگر جمع دلالی نیز با این نظر مساعد وهمراه است. و لذا اگر در محکمه ای قاضی مامون وجود داشت می توان به نظر و حکم او درحقوق الناس که مبتنی بر علم است تمکین کرد. مهم تشخیص مامون بودن است. بنظر قاضی مامون آن است که واجد همه شرایط یک قاضی مد نظر اسلام بوده و معروف و مشهور به علم و عدالت در میان عرف مردم باشد. علم او که تاحد اجتهاد است باعث می گردد همه زوایای مد نظر دین مبین اسلام را مد نظر قرار دهد، و عدالت و ورع او مانع هر گونه حاکمیت امیال غیر الهی و تبعیت از هوای نفسانی می شود. و مردم هم با چنین اطمینان خاطری است که در برابر حکم او تمکین می نمایند. اگر ما می خواهیم یک سیستم قضایی اسلامی داشته باشیم، اولاً باید قاضی واجد شرایط مد نظر اسلام، (حداقل شرایطی را که اتفاقی است) را گزینش و جذب نماییم و آنگاه احکام مورد اتفاق فقها را اجرا کرده و در موارد اختلافی با رعایت همه جوانبها قوانینی را وضع نماییم که حداقل مخالف شرع نباشد. و در این زمینه آراء مجتهدین و مراجع عصر باید بیشتر مد نظر قرار گیرد، تا آراء مراجع سلف، خصوصاً اگر به دخالت زمان و مکان در اجتهاد شیعی قائلیم که مبنای صد در صد صحیح و منطبق با موازین ومعیارهای دینی است. اما اگر نمی توانیم در گزینش قضات همه خصوصیات احکام اسلام خصوصاً اجتهاد و ورع و عدالت را رعایت کنیم، قانونی کردن احکامی چون حجیت علم قاضی و سپردن آن به دست نااهلان، بازی با جان و مال و عرض مسلمین و مومنین است که به جاست متولیان دستگاههای قضایی ما آن را مد نظر قرار دهند.
 ترجمه و تحقیق فنون علوم قرآنی از تفسیر مجمع البیان
نویسنده:
مصطفی آل حبیب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه فنون مختلف علوم قرآنی از تفسیرمجمع البیان، اثر طبرسی استخراج و عرضه شده است.این فنون عبارت است از: تعداد آیات قرآن و فایده شناختن آنها، اسامی قراء مشهور در بلاد مختلف و روات آنها، تفسیر، تأویل و معنی، نامهای قرآن و معانی هریک، بعضی از روایات مشهور در باب فضیلت قرآن واهل آن و استحباب تحسین صوت در قرائت قرآن.
ترجمه وتحقیق از وصیت تملیکی مفاتیح الشرایع
نویسنده:
سید فضل الله حسینی برمایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب مورد بحث در این رساله به شرح ذیل است: شرح مختصر از زندگانی ملا محسن فیض کاشانی گفتار در وصیت تملیکی شرایط وصیت تملیکی و حکم رجوع از آن موصی له آن چه وصیت کردن به آن صحیح نیست حکم وصیت به ثلث، زیادتر و کمتر از آن و تبرّعات منجز مریض درمورد تعدد و صایا وعدم اجازه ورّاث حکم وصایای مبهم صحت وصیت به منابع حکم وصیت به آزادی برده و به نفع برده حکم موردی که وصی برخی جهات صرف موصی به را فراموش کند و روش اثبات وصیت تملیکی.
ترجمه وتحقیق بخش هایی ازکتاب مفاتیح المعایش والمکاسب،ازکتاب «مفاتیح الشرائع»
نویسنده:
حسن سعید درودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر ترجمه، نگارش وتحقیق پیرامون بخش هایی از جلد سوم کتاب مفاتیح الشرائع از مفتاح 851 الی 900 است و به مقایسه نظرات مؤلف کتاب با آراء سایر فقهاء پرداخته است. موارد مورد بحث عبارتند از: وجوه مکاسب و آداب آن مالکیت زمین، آب، کوه، معادن و... و انواع آن ها احکام گرفتن بنده بحث در خرید و فروش و ربا و...
ترجمه و تحقیق باب سوم از کتاب مفاتیح الشرایع و بررسی منابع اقوال و روایات آن
نویسنده:
نفیسه الدبونی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله شامل سه مقدمه و دو فصل می باشد. در مقدمه به معرفی مؤلف کتاب مفاتیح و ارائه دیدگاهی، تاریخی و اجتماعی از دو کیفر قصاص و دیات در اسلام و قبل از آن می پردازد. فصل اول که با عنوان کیفر قصاص است دربارة کیفرهای جرائم «قتل و جرح» موجبات و اقسام آن بحث درباره آن چه که جنایت به وسیله آن ثابت می شود بحث در کیفیت استیفا و چگونگی اجرای مجازات قتل مطالبی را ارائه می کند. فصل دوم که با عنوان کیفر دیات است در دو بخش مقدار خونبها و مسائل ملحق به دیات بحث می کند.
  • تعداد رکورد ها : 32