مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 73
شکوفایی اصلاح طلبی اسلامی در ایران: گروه های اسلامی سیاسی در ایران (61-1941) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
سید محمدعلی تقوی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge: روتلج,
گفتمان اسلام گرايي فرهنگي فتح الله گولن (اسلام به مثابه هويت و فرهنگ)
نویسنده:
منصور ميراحمدي, امير رضائي پناه
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فتح الله گولن یکی از برجسته ترین و موثرترین تجددگرایان دینی معاصر در ترکیه و جهان اسلام است. وی از راه بازاندیشی در مبانی اجتماعی فرهنگی دین اسلام، به گفتمانی هویت پایه دست یافته و آنرا با شبکه جنبش خود در بسیاری از نقاط جهان گسترش داده است. از گفتمان گولن با عناوینی همچون اسلامگرایی فرهنگی، اسلامگرایی مدنی، اسلامگرایی آموزشی و... یاد می شود. این پژوهش به دنبال واکاوی سامانه نشانه شناختی و مبانی گفتمانی این جنبش و نسبت یابی میان آن و گفتمان اسلام سیاسی عمل گرای حزب عدالت و توسعه و گروه هایی همانند اخوان المسلمین است. مدعای نوشتار این است که جنبش گولن، نهضتی استوار بر خوانشی فرهنگی هویتی از اسلام، در تضاد با گفتمان سیاسی سنتی، اسلا مگرایی سلفی و رادیکال بنیادگرا، و مبتنی بر ارکانی چون هویت، شریعت حداقلی، دموکراسی، رواداری، سکولاریسم، مدنیت و آموزش، هزمت (خدمت)، گفت وگوی بین فرهنگی و بین الادیانی و... است. چارچوب نظری جستار، استوار بر نظریه تحلیل انتقادی گفتمان نورمن فرکلاف است که با دقایقی از خوانش تئون فندایک و روث وداک تقویت شده است. در این شیوه میان نظام نشانگانی و معنایی متن و ساختارها و زمینه های سیاسی اجتماعی ارتباط برقرار شده؛ روندهای ذهنی و عینی ساخت معنا و انتساب دال، مدلول و مصادیق در سامانه مفصل بندی تبیین می شود.
تسلیم: خطر اسلام سیاسی برای کانادا: با هشدار به آمریکا [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Thomas Quiggin; Tahir Gora; Saied Shoaaib; Jonathon Cotler; Rick Gill
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
کلیدواژه‌های اصلی :
آمریکا و اسلام سیاسی: برخورد فرهنگ ها یا تضاد منافع؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Fawaz A. Gerges (فواز ای‌. جرجیس‌)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب شرحی جامع از خاستگاه سیاست آمریکا در مورد اسلام سیاسی ارائه می‌کند و بحث‌های سیاستی درباره اسلام‌گرایی در ایالات متحده را در طول زمان شرح می‌دهد. نویسنده سپس به عمق بیشتری در صحنه سیاسی ایالات متحده می پردازد تا به تحلیل مسائل تاریخی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی بپردازد که ممکن است به توضیح دل مشغولی آمریکا به اسلام و مسلمانان کمک کند. این کتاب همچنین به بحث برخورد تمدن ها می پردازد و اهمیت نسبی فرهنگ و ارزش ها را در گفتار و کردار مقامات آمریکایی در مورد اسلام سیاسی ارزیابی می کند.
اسلام ايرانی: اسلام مدنی
نویسنده:
حسن انصاری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
اسلام شیعی چیست؟ : مقدمه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christian Jambe; Mohammad Ali Amir-Moezzi;t Kenneth Casler; Eric Ormsby
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledg,
چکیده :
ترجمه ماشینی: برای عموم مردم، تشیع اغلب متضمن انبوهی از بازنمایی های مغشوش است، که اغلب حاکی از تاریک گرایی، عدم مدارا، خشونت سیاسی و دیگر تحقیرهایی است که در واکنش به رویدادهای جهانی داغ یا سرد می شوند. در واقع برای بسیاری از مردم، تشیع مخفف "اسلام رادیکال" یا - بدتر - "تروریسم اسلامی" است. از برخی جهات، هیچ چیز آشناتر از تشیع نیست، و با این حال هیچ چیز بدتر از آن درک نشده است. حدود بیست سال است که رسانه ها پوشش خود را از این پدیده افزایش داده اند. هرگز، یا به ندرت، سؤالی را که ما در اینجا می‌پرسیم، بیان نمی‌کنند: تشیع چیست؟ این باور چیست که الهام بخش میلیون ها انسان پراکنده در سراسر جهان است؟ این کتاب مقدمه ای گسترده بر اسلام شیعی ارائه می دهد. این بررسی می کند که شیعیان به چه چیزی اعتقاد دارند، خود را چگونه می بینند و جهان را چگونه می بینند. شامل بررسی کامل عقاید، فلسفه، رویکرد شیعیان به قرآن و سیر تحول تاریخی تشیع به عنوان شاخه ای از اسلام است. خیلی وقت ها و خیلی سریع این نتیجه گرفته می شود که تشیع یک فرقه بدعت گذار حاشیه ای است که اساساً با حقیقت عمیق تر دین بزرگ اسلام بیگانه است و بر اثر تصادف تاریخی به صحنه سیاسی کشیده شده است. تشیع یا حقیقت اسلام را بیان می کند، به این معنی که حقیقتی وحشتناک است، یا کاملاً با اسلام بیگانه است و بنابراین، همان طور که بنیادگرایان اسلامی و برخی افراد مکرراً ادعا می کنند، مستحق رد صریح است. این کتاب قصد دارد توضیح دهد که چرا این گونه سوءتفاهمات رایج از تشیع ریشه دوانده است. این کتاب که در قالبی در دسترس نوشته شده و مروری کامل بر تشیع دارد، متنی ضروری برای دانشجویان و پژوهشگران معارف اسلامی یا ایران شناسی خواهد بود.
پسااسلام‌گرایی: چهره‌ در حال تغییر اسلام سیاسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Asef Bayat (editor) (آصف بیات)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: حداقل از زمان انقلاب اسلامی 1979 در ایران، اسلام سیاسی یا اسلام گرایی کانون توجه محققان، سیاستگذاران و عموم مردم بوده است. درباره اسلام گرایی به عنوان یک گرایش سیاسی و اخلاقی/اخلاقی بسیار گفته شده است، اما توجه اندکی به توسعه مداوم آن می شود. در حال حاضر در جوامع علمی و سیاسی، اذعان فزاینده ای وجود دارد که اسلام گرایی در حال تحول است، اما اطلاعات کمی در مورد ماهیت و جهت این تغییرات وجود دارد. مقاله‌های پساسلامیسم، دانشمندان و فعالان جوان و با سابقه را از بخش‌های مختلف جهان اسلام و غرب گرد هم می‌آورد تا تحقیقات خود را در مورد تغییر گفتمان‌ها و رویه‌های جنبش‌های اسلام‌گرا و دولت‌های اسلامی عمدتاً در کشورهای دارای اکثریت مسلمان بحث کنند. تغییرات در این جنبش‌ها را می‌توان «پسااسلام‌گرایی» نامید که هم به‌عنوان شرط و هم پروژه‌ای که با ادغام دین‌داری و حقوق، ایمان و آزادی، اسلام و آزادی مشخص می‌شود. پساسلام گرایی بر حقوق به جای تکلیف، تکثر به جای صدای معتبر منحصر به فرد، تاریخیت به جای کتاب مقدس ثابت و آینده به جای گذشته تاکید می کند.
الهیات و عقیده در اسلام اهل‌سنت: اِخوان المسلمین، اَشعری‌گری و سنی‌گری سیاسی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffry R. Halverson (auth.) (جفری آر. هالورسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب با بررسی اخوان المسلمین مصر و رهبری عمر التیلمیسانی (متوفی 1986) به بررسی همبستگی بین تفکر ضد کلامی و ظهور اسلام گرایی در قرن بیستم می پردازد.
مولانا مودودی و اسلام سیاسی: اقتدار و دولت اسلامی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Roy Jackson (روی جکسون)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مولانا مودودی یکی از تأثیرگذارترین و مهم‌ترین متفکران اسلامی جهان مدرن بود که اسلام سیاسی او در جنوب و جنوب شرق آسیا و همچنین خاورمیانه مورد استقبال گسترده‌ای قرار گرفته است. او نه تنها یک محقق اسلامی، بلکه یک روزنامه نگار و فعال سیاسی بود که جماعت اسلامی را تأسیس کرد، که متعاقباً بر توسعه بسیاری از جنبش ها و احزاب اسلامی در سراسر جهان اسلام تأثیر گذاشت. این کتاب اولین کتابی است که به طور انتقادی درگیر می شود و حرفه و میراث او را در چارچوب وسیع تر اسلام سیاسی ارزیابی می کند. شامل پوششی از زندگی اولیه و تأثیرات او می شود و تأثیر قابل توجه او را در جهان اسلام معاصر بررسی می کند. مسائلی که مورد توجه مودودی بوده و امروزه همچنان در جهان ما طنین انداز است، پرسش هایی مانند نقش زن در اسلام است. امکانات دموکراسی در حکومت اسلامی؛ اهمیت جهاد؛ و مسئولیت اخلاقی و دینی فرد. در حالی که تمرکز بر زندگی و نوشته‌های مودودی است، این موضوع در چارچوب وسیع‌تر اندیشه‌های موضوعی و اغلب بحث‌انگیز اسلامی قرار می‌گیرد. این کتاب با ارائه یک مطالعه انتقادی به روز و مفصل درباره مولانا مودودی و بسیاری از مسائل پیرامون اسلام سیاسی چه در زمان مودودی و چه در عصر حاضر، متن مهمی برای محققان معارف اسلامی، علوم سیاسی و فلسفه خواهد بود. روی جکسون، مدرس ارشد دین، فلسفه و اخلاق در دانشگاه گلاسترشایر، با علاقه پژوهشی به تعامل بین دین، اخلاق و فلسفه، و با تاکید خاص بر اسلام است. او نویسنده پنجاه چهره کلیدی در اسلام (2006) و نیچه و اسلام (2007) است که هر دو توسط راتلج منتشر شده اند.
  • تعداد رکورد ها : 73