مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
مغالطه پهلوان‌پنبه: همانگویی منطقی، راهنمای مختصر مغالطات منطقی و سوگیری‌های شناختی [کتاب عربی]
نویسنده:
يوسف صامت بوحايك؛ مراجعه: هشام زكي؛ اشراف: ساجد العبدلي؛ تحقیق: محمد غانم، تحقیق: وليد الجعل
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دار شفق للنشر والتوزيع ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: من سعی کردم این کتاب را مرجعی ساده برای هر کسی که به اندازه کافی به فکر کردن اهمیت می دهد و برای هر دانش آموزی که اصرار دارد شاگرد وفادار حقیقت باقی بماند، قرار دهم که در آن آنچه را که می توانم جمع آوری کنم - به اندازه نیاز و خدمت به ضرورت. - مغالطه‌های منطقی و سوگیری‌های شناختی، که روش‌های فریب مورد استفاده در فرآیند استنتاج و نقص‌های مرتبط با آن در فرآیند تفکر را برای ما آشکار می‌کند، مطابق گفته آرتور شوپنهاور: «چه شگفت‌انگیز بود اگر می‌توانستیم. به هر ترفند دیالکتیکی یک نام مختصر و واضح اختصاص دهید و به ما این امکان را می دهد - هر وقت کسی این یا آن ترفند را انجام داد - در لحظه او را به خاطر آن سرزنش کنیم. این کتاب را به این دلیل نوشتم که به ضرورت محتوای آن در جوامع عربی ما به طور خاص و به طور کلی در مباحث مختلف فکری اعتقاد دارم، زیرا دنیای استدلال و مناظره لغزنده و فریبنده است و انسان موجوداتی پیچیده و متزلزل است. گرفتار احساسات و ذهنیت بسیار است و این همان چیزی است که یکپارچگی ارتباط و اثربخشی استنباط را بالاتر از محتوا قرار می دهد.ماهیت طرفین بحث و توانایی آنها در برقراری ارتباط و دریافت، بنابراین افلاطون در گفتگوی گورجیاس گفت: «در بحثی که در مقابل مخاطبان کودکان درباره غذا اتفاق می‌افتد، شیرینی‌پز تضمین می‌کند که دکتر را شکست دهد و در مشاجره در مقابل مخاطبان بزرگسال، سیاستمداری مسلح به قدرت سخنوری و ترفندهای متقاعدسازی برای شکست کافی است. هر مهندس یا نظامی، حتی اگر موضوع بحث، تخصص این دو باشد. غلغلک دادن به عواطف و تمایلات جمعیت از هر توسل به عقل متقاعد کننده تر است.
صوری سازی در منطق گزاره ها و نقش ثوابت منطقی در آن
نویسنده:
سید محمد علی حجتی، وحیده عامری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
یکی از مباحث بنیادین فلسفه منطق صوری سازی است که تامل در چیستی و چگونگی آن تلاش های منطق دانان را در سطح وسیعی متوجه خود ساخته است. صوری سازی را می توان به معنای تحلیل قضایا و استدلالات با توجه به صورت آن ها و بدون لحاظ کردن محتوای آن ها با هدف آشکار ساختن ساختار منطقی جملات دانست. فرگه، بنیان گذار منطق جدید، با الهام از مفهوم تابع و متغیر در ریاضی و تمایز میان مفهوم و شئ، قضایا را به دو بخش اسمی و محمولی تحلیل کرد که همین امر مبنای صوری سازی در منطق جدید می باشد. اما آن چه سمت و سوی صوری سازی را مشخص می کند، مسأله اعتبار است، چرا که حفظ اعتبار ضامن صحت نحوه صوری سازی است. ثوابت منطقی عنصرهای بنیادین ساخت های منطقی اند که در صوری سازی اهمیت فوق العاده ای دارند. اما منطق دانان برای تعیین آن ها ملاک های مختلفی ارایه داده اند که پذیرفتن هرکدام موجب تغییر در نحوه صوری کردن گزاره ها در منطق می شود. ما در این مقاله نشان خواهیم داد که نظام های منطقی مختلف می توانند معیارهای مختلفی برای ثوابت منطقی داشته باشند، هم چنین انتخاب یک معیار متاثر است از این که آیا می خواهیم ثابت منطقی جدیدی به نظام موجود بیافزاییم یا در مقام تاسیس یک نظام هستیم.
صفحات :
از صفحه 41 تا 60
  • تعداد رکورد ها : 2