مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اذان اجیر اذان اشتراکی اذان اعلان اذان امام (ع) اذان اهل تسنن اذان ایستاده اذان با طهارت اذان بدون طهارت اذان بدون نیت قربت اذان برصبی اذان بعد اذان اذان بعد از وقت اذان به نیت قربت اذان پشت به قبله اذان پشت سر مسافر اذان پیاده اذان تقیه ای اذان جاهل وقت اذان جمعه اذان جمعی اذان جنب اذان چند نفر در زوایای مسجد اذان حاضر اذان خنثی اذان در باد اذان در باران اذان در بلندی اذان در تاریکی اذان در خانه اذان در صومعه اذان در گوش انسان اذان در گوش حیوان اذان در مکان غصبی اذان دو نفری اذان رو به قبله اذان زن اذان سواره اذان صبی اذان عادل اذان عارف اذان غیر عارف اذان غیر مرتب اذان فاسق اذان فرمانده سپاه اذان قبل از ارتداد اذان قبل از وقت اذان کافر اذان متعدد بر یک نماز اذان مجنون اذان محرّم اذان مرد اذان مریض اذان مسافر اذان مست اذان مستعجل اذان مستور الحال اذان مسجد اذان مسلمان اذان مسلوس اذان مکروه اذان نابینا اذان نشسته اذان نماز اذان هنگام وحشت تقدم اذان بر وقت
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 19
أذان بين الأصالة والتحريف حيّ على خير العمل الشّرعيّة الشعاريّة
نویسنده:
علي الشهرستاني
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب حاضر به بررسی بحث اذان و عبارات آن می باشد که که آیا در اذان تحریفی صورت گرفته است یا نه؟ قول شیعه کدام است و قول اهل سنت کدام؟ و مسائل پیرامون آن در این کتاب مطرح می شود.
درة الأسرار وتحفة الأبرار فی أقوال وأفعال وأحوال ومقامات ونسب وكرامات وأذكار ودعوات سيدی أبو الحسن الشاذلی
نویسنده:
ابن الصباغ
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
کتاب "درة الأسرار وتحفة الأبرار فی أقوال وأفعال وأحوال ومقامات ونسب وكرامات وأذكار ودعوات سيدی أبو الحسن الشاذلی" همانگونه که عنوان آن مشخص است درباره ابوالحسن شاذلی ، شخصیت و زندگی و اوراد و اذکار و خصوصیات اخلاقی وی می باشد.
صلاة خير من النوم
نویسنده:
محققان مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: مركز الطباعة و النشر للمجمع العالمي لأهل البيت عليهم السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
" فى رحاب اهل البيت " مجموعه كتابچه‌هايى است كه در بیش از چهل مجلد موضوعات مختلف كلامى، فقهى و احياناً تاريخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. سيد عبدالرحيم موسوى و يك گروه تحقيقى تدوين و تنظيم آن را به انجام رسانده‌اند. "انگيزه تأليف" پاسخگويى و ردّ شبهاتى كه در عصر جديد از طرق شبكه‌هاى اينترنتى و ارتباطى در مسائل اسلامى مطرح مى‌شود، سبب ايجاد گروه‌هاى بحث و پاسخگويى به شبهات در مجمع جهانى اهل بيت علیهم السلام گرديد كه اين مجموعه حاصل آن جلسات است. "ساختار كتاب" در هر جلد از اين مجموعه مهم‌ترين مباحث پيرامون آن موضوع اعتقادى يا فقهى و نيز نظرات و آراء اهل سنت و شبهات مرتبط به اختصار آمده است. در پايان نيز نتيجه و خلاصه بحث ديده مى‌شود. "جلد24" موضوع مورد بحث کتاب درباره اذان و فرازهای آن نزد علمای اسلام می باشد. سپس به بدعت خلیفه دوم در حذف عبارت «حی علی خیرالعمل» می پردازد.
جزئية حي علی خير العمل في الأذان
نویسنده:
عبدالأمیر سلطاني
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران ایران: مركز الطباعة و النشر للمجمع العالمي لأهل البيت عليهم السلام,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
" فى رحاب اهل البيت " مجموعه كتابچه‌هايى است كه در بیش از چهل مجلد موضوعات مختلف كلامى، فقهى و احياناً تاريخى و قرآنى را مورد بررسى قرار داده است. سيد عبدالرحيم موسوى و يك گروه تحقيقى تدوين و تنظيم آن را به انجام رسانده‌اند. "انگيزه تأليف" پاسخگويى و ردّ شبهاتى كه در عصر جديد از طرق شبكه‌هاى اينترنتى و ارتباطى در مسائل اسلامى مطرح مى‌شود، سبب ايجاد گروه‌هاى بحث و پاسخگويى به شبهات در مجمع جهانى اهل بيت علیهم السلام گرديد كه اين مجموعه حاصل آن جلسات است. "ساختار كتاب" در هر جلد از اين مجموعه مهم‌ترين مباحث پيرامون آن موضوع اعتقادى يا فقهى و نيز نظرات و آراء اهل سنت و شبهات مرتبط به اختصار آمده است. در پايان نيز نتيجه و خلاصه بحث ديده مى‌شود. "جلد19" موضوع مورد بحث کتاب درباره فراز حی علی خیر العمل است که در اذان باید گفته شود. در ادامه به بررسی سنت نبوی صلی الله علیه و آله و سلم و بدعت خلفای ثلاثه در این حکم پرداخته است.
تذکره الفقهاء المجلد 3
نویسنده:
تالیف العلامه الحلی الحسین بن یوسف بن المطهر ؛ تحقیق موسسه آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث .
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
‌تَذکِرَة الفقهاء، اثری جامع در فقه استدلالی و تطبیقی با گرایش فقهیِ امامی، به عربی، نوشته حسن بن یوسف بن مطهر حلّی مشهور به علامه حلّی، دانشمند امامی قرن هفتم وهشتم است. علامه حلّی، این کتاب را به درخواست فرزندش محمد، معروف به فخرالمحققین، نوشت و چنان‌که در مقدمه تأکید کرده، در این کتاب به اختصار فتاوا و ادله فقهی را بر پایه فقه امامی و با اشاره به آرای مخالف و داوری میان مذاهب به روشی منصفانه آورده است. به گفته مؤلف، کتاب در چهار قاعده تنظیم شده، اما به غیر از دو قاعده عبادات و عقود، بقیه آن در دسترس نیست. هر قاعده نیز مشتمل بر شش کتاب است. مؤلف در هر مسئله ابتدا نظر مقبول خود را در قالب بیان نظریه فقیهانی از امامیه که با آن نظر موافق اند، نوشته وسپس با آوردن نام برخی موافقان از میان صحابه و تابعین و فقهای مذاهب دیگر و با استناد به ادله مورد قبول عامه و خاصه به تحلیل آن پرداخته است. در بیان نظریه های مخالفان با توجه به احاطه خود بر آرای فقهی امامیان و اهل سنّت و ذکر ادله آنان، گاهی به نقد و پاسخگویی پرداخته و چه بسا پاسخهایی مفروض در توجیه آن‌ها ذکر کرده و خود به آن‌ها پاسخ داده است. بدین ترتیب، در بسیاری از فروع و مسائل فقهی، نوعی مناظره و گفتگوی علمی بر پایه مبادی مفروض صورت گرفته، ولی در برخی مسائل (بیشتر در ابواب معاملات) به ذکر نظریات مخالفان اکتفا نموده است، بی آن‌که به پاسخگویی بپردازد. از فقهای شیعه، علاوه بر آرای شیخ طوسی که بسیار موردتوجه مؤلف بوده، نظریات شیخ صدوق، شیخ مفید، ابن جنید، ابن ابی عقیل، علی بن بابویه، سلار دیلمی و ابوالصلاح حلبی بیشتر ذکر شده است. از میان پیشوایان اهل سنّت نیز به آرای شافعی بیش از دیگران پرداخته و گاه نظر برخی پیروان مذاهب چهارگانه، مانند محمد بن حسن شیبانی و ابویوسف و زُفَر و جصّاص (رازی) و اسماعیل مُزنی و داود ظاهری هم مورد توجه قرار گرفته است. همچنین آرای بسیاری از فقهای صحابی و تابعی، از جمله ابن عباس، ابن مسعود، ابن ابی لیلی، ابن عمر، مجاهد، انس بن مالک، حسن بصری،سفیان ثوری، عطاء بن ابی رَباح، محمد بن شهاب زُهْری، ابراهیم نخعی، سعید بن مسیّب،محمد بن سیرین و قَتادة بن دِعامه، ذکر شده است. گاهی نیز به آرای مذاهب دیگر مانند زیدیه و قاسمیه (شاخه ای از زیدیه پیروان قاسم بن ابراهیم رسّی) اشاره شده است. بر این اساس، برخی محققان تذکرة الفقهاء را از مهمترین منابع فقه مقارَن (تطبیقی) و گروهی دیگر آن را از جمله منابع موجود در باره علم الخلاف (خلافیات) می دانند.
اذان و اقامه در اسلام
نویسنده:
موسی خسروی
نوع منبع :
کتاب
وضعیت نشر :
تهران: ستاد اقامه نماز,
چکیده :
کتاب «اذان و اقامه در اسلام» به نویسندگی موسی خسروی است. کتاب حاضر به بررسی یکی از مسائل مهم فریقین یعنی مسئله اذان و اقامه می پردازد و دیدگاه های فرقه های شیعه و اهل تسنن را در این رابطه مطرح می سازد. این مجموعه در شش بخش تنظیم شده است. بخش اول: تشریع اذان و اقامه، بخش دوم: تعداد جملات اذان و اقامه و تفسیر آن، بخش سوم: ثواب موذن، بخش چهارم: نظر فقهای شیعه و بعضی از اهل سنت در مورد شهادت به ولایت در اذان، بخش پنجم: احکام اذان و اقامه، بخش ششم: داستان هایی از اذان گویان در اسلام.
چه کسی و در چه مکانی اولین اذان را گفت؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ
پاسخ تفصیلی:
گفتار پیرامون اولین اذان محورهای گوناگونی دارد: 1. تشریع اذان: یعنی زمانی که خداوند اذان را در قانون اسلام گنجاند؛ در این باره گفته اند که اولین زمانی که اذان مشروعیت پیدا کرد، برای نماز صبح بوده است.[1] 2. اولین کسی که اذان گفت: اگر یاد دادن اذان را بیشتر ...
کلیدواژه‌های فرعی :
بررسی تفسیری و تأویلی أذان
نویسنده:
مونا فرضی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر به این دلیل انجام شد تا با نگاهی تأویلی پرده از اسرار ندای آسمانی أذان بردارد. برای رسیدن به این منظور با استفاده از آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت ? به بررسی تفسیری و تأویلی أذان پرداخته شد، و نتیجه ای که حاصل شد این است که، أذان علاوه بر اینکه در ظاهر ندای دعوت به نماز است، در باطن نیز ندای دعوت به پذیرش ولایت است. و این ندا در تمامی بندهای أذان تکرار و تأکید گشته است. أذان؛ آشکارکننده ایمان و علنى سازنده اسلام است، زیرا ندای کلمه توحید به صورت «لا إله إلا الله» در ابتدای أذان، ولایت را شرط نجات از عذاب الهی معرفی می کند، و پذیرش ولایت را شرط دخول در حصن توحید می داند و این ارتباط ناگسستنی را برای ما آشکار می کند، و به ما می فهماند که بین اطاعت خدا، پیامبر? و ائمه معصومین? ارتباطی ناگسستنی وجود دارد، و حقیقت دین پذیرش این ارتباط الهی است، زیرا که اصل ایمان همان توحید و اقرار به یگانگی خدای بزرگ است، و شرط اخلاص در توحید، اطاعت از خدا و پیامبرش و سر نهادن به ولایت اهل بیت ? می باشد وحقیقت ایمان اخص از اسلام می باشد، و روح ایمان، پذیرش ولایت ائمه معصومین ? است، که اگر ولایت نباشد ما به کمال در دین نمی رسیم. پس لازمه وصول به توحید، پذیرش ولایت است، در نتیجه توحید در بطن ولایت، و ولایت در راستای توحید می باشد، و ولایت برای‌ قوام‌ عالم‌ ضروری‌ است.
  • تعداد رکورد ها : 19