جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
گونه‌شناسی آرای مفسران در خوانش عبارت «کُن فَیَکون»
نویسنده:
معصومه حامدی تازه کند ، هادی وکیلی ، مژگان سرشار
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در طول تاریخ تفسیر، عبارت «کُن فَیَکون» مورد عنایت مفسران و اندیشمندان مسلمان بوده و بررسی تطور آرای آنان، حاکی از تلاش مستمرشان برای ارائه تفسیری مطابق با ظاهر آیه و روایات می‌باشد. آرای متنوع مفسران، «کُن فَیَکون» را بر سبیل مجاز و حقیقی تفسیر کرده‌اند. خوانش مفسران در این دو گونه نیز یکسان نیست. در گونه مجازی، از کلماتی که بر غیرحقیقی و نمادین بودن «کُن فَیَکون» دلالت دارد، مثل تمثیل، کنایه، تعبیر و تشبیه استفاده کرده‌اند، و در گونه حقیقی نیز عده‌ای آن را به‌مثابه کلام خدا و برخی به‌مثابه فعل خدا دانسته‌اند. بعضی از مفسران در گونه اخیر، نوعی معرفت و اختیار در تکوین برای انسان تفسیر کرده‌اند. نوآوری این جستار، تطور آرای مفسران و شناخت گونه‌های تفسیری عبارت «کُن فَیَکون»، و برجسته کردن آرای مفسران در مورد اختیار و قابلیت در تکوین برای مخلوقات است. پیامد این فرضیه می‌تواند پاسخگوی پرسش‌های بشر درباره شقاوت و سعادت و طینت انسان باشد که ره‌آورد آن، رشد ایمان و تفکرات انسان، میل و رغبت او در قبول اوامر و نواهی حق تعالی، مسؤولیت‌پذیری او در عرصه عمل، فعل و اطاعت مشتاقانه‌اش از پروردگار در انجام تکالیف و اجتناب از معاصی است. روش تحقیق، کتابخانه‌ای و توصیفی- تحلیلی است.
صفحات :
از صفحه 5 تا 24
بررسي روايات فضائل حضرت فاطمه زهرا (س)
نویسنده:
‫معصومه حامدي تازه کند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
‫پیامبرگرامی اسلام درحدیث ثقلین، ثقل اصغررا درکنار ثقل اکبرتاابد راهنمای بشریت می داند. پس باید اهل بیت اورا بشناسیم تا ازسنّت قولی و فعلی آنها بهره مند شویم و ان شاء الله از رستگاران باشیم. امام عصر(عج)، فاطمه(س) را الگویی برای خود می داند. آیندگان مخصوصاَ زنان نیازمند اسوه والگویی هستند که به آن تأسی بجویند.ازتلخ ترین ودردناک ترین حوادث تاریخ اسلام وزندگی حضرت علی(ع) و فاطمه(س) حوادث پس ازسقیفه، هجوم و یورش به منزل فاطمه زهرا(س) است که به مطرح کردن حقایق، کسانی که نسبت به رهبران حادثه، تعصّب دارند ناراحت می شوند وازطرفی پوشاندن واقعیات خیانتی بس بزرگ به نسل های آیندۀ بشری و تاریخ بشریت و مسلمانان است. بررسی روایات اهل سنّت نمایانگر فضایل و کرامات سیدۀ زنان دوعالم وعظمت ایشان در نزد پروردگارعالمیان وپیامبرگرامی اش و آیات قرآن است. شاید کمترفضیلتی برای ایشان باشد که درروایات شیعه مطرح شده و در روایات اهل سنّت نیامده باشد. همچنین مؤیّد ظلم وکوتاهی عده ای ازاصحاب پیامبر(س)در حق ایشان می باشد. البته روایات اهل سنّت دراین مورد به قدری روشن و گویاست که نیازمند هیچ تفسیری وتبیینی نیست. منتها عده ای ازمتعصّبان اهل سنّت، با وجود رسیدن به نتایج بالا، سعی می کنند این تخلّفات را توجیه کنند و نا آگاهانه نوعی عصمت را ملازم خلفا می دانند، درحالی که این طورنیست. اما عده ای با دیدگاهی بی غرضانه، واقعیات را مطرح کرده واین ظلم و کوتاهی را درحق بضعة الرسول شایسته نمی دانند. رسالۀ حاضر کوششی است در این زمینه و قضاوت با خوانندگان محترم است. The islam honorable prophet in saghlain tradition considered smaller seghl adjacent as greater seghl which is human guidance to all eternity. We should recognize the prophet’s family in order to benefit from his word and act’s character and if god will we will being of saved. This is the events after saghifeh and attacking and crowding to the exalt Fatemeh (peace be upon her) house which by proposing it the people whom have fanaticism to the leaders of those events are being annoyed. On the other hand to veil the realize is a great treachery to future human generations. Moslems and their history. The considering of Sunnite tradition indicates generosity and excellence of superiority of two world women and her greatness before worlds almighty her honorable prophet and quran verses. Perhaps less greatness of her would has been posed which not has been propounded in Sunnite tradition. It indicated also the injustice and negligence of adjacent prophet pos sessors to her right but the Sunnite trasitions is so much clear which need not to any definition or description. Except that some of Sunnite fanaticism although reaching to aforesaid result they attempted to justify those offence and they attributed a kind of chastity to kholepha while it is not as such. But a number proposed a realities without private and consider no deserve such injustice and negligence to the right of prophet’s daughter. Current thesis is an attempt toward such ground and I leave it judgment readers.
بررسی روایات فضائل حضرت فاطمه زهرا (س) در منابع اهل سنت
نویسنده:
معصومه حامدی تازه کند
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیده ندارد.
 بررسی روایات فضایل حضرت فاطمه زهرا(س) در منابع اهل سنت
نویسنده:
معصومه حامدی تازه کند
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
پیامبر گرامی اسلام در حدیث ثقلین، ثقل اصغر را در کنار ثقل اکبر تا ابد راهنمای بشریت می داند. پس باید اهل بیت او را بشناسیم تا از سنّت قولی و فعلی آنها بهره مند شویم و ان شاءالله از رستگاران باشیم. امام عصر(عج)، فاطمه(س) را الگویی نیکو برای خود می داند. آیندگان مخصوصاً زنان نیازمند اسوه و الگویی هستند که به آن تأسی بجویند. از تلخ ترین و دردناک ترین حوادث تاریخ اسلام و زندگی حضرت علی(ع) و فاطمه(س) حوادث پس از سقیفه، هجوم و یورش به منزل فاطمه زهرا(س) است که با مطرح کردن حقایق، کسانی که نسبت به رهبران حادثه، تعصب دارند ناراحت می شوند و از طرفی پوشاندن واقعیات، خیانتی بس بزرگ به نسل های آیندة بشری و تاریخ بشریت و مسلمانان است. بررسی روایات اهل سنت نمایانگر فضایل و کرامات سیدة زنان دو عالم و عظمت ایشان در نزد پروردگار عالمیان و پیامبر گرامی اش و آیات قرآن است. شاید کمتر فضلیتی برای ایشان باشد که در روایات شیعه مطرح شده و در روایات اهل سنت نیامده باشد. همچنین مؤید ظلم و کوتاهی عده ای از اصحاب نزدیک پیامبر(ص) در حق ایشان می باشد. البته روایات اهل سنت در این مورد به قدری روشن و گویاست که نیازمند هیچ تفسیر و تبیینی نیست. منتها عده ای از متعصبان اهل سنت، با وجود رسیدن به نتایج بالا، سعی می کنند این تخلفات را توجیه کنند و ناآگاهانه نوعی عصمت را ملازم خلفا می دانند، در حالی که این طور نیست. اما عده ای با دیدگاهی بی غرضانه، واقعیات را مطرح کرده و این ظلم و کوتاهی را در حق بضعة الرسول شایسته نمی دانند.
  • تعداد رکورد ها : 4