جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
درگيري تحصيلي در روان‌شناسي معاصر و مفاهيم متناظر آن در منابع اسلامي
نویسنده:
سيدمرتضي سعادتمند ، ابوالحسن حقاني ، حميد رفيعي‌هنر
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مطالعة درگيري تحصيلي به‌عنوان سازه‌اي که در موقعيت پيش‌گيرانه در افت تحصيلي و شکست آموزشي قرار دارد، توجه روان‌شاسنان تربيتي را به‌خود جلب کرده است. مطالعات روشمند پيرامون درگيري تحصيلي نشان‌دهندۀ آن است که اين مفهوم از حيثيتي چندبعدي برخوردار است و شامل ابعاد رفتاري، شناختي، عاطفي و عامليت است. هدف مطالعه پيش‌رو، بررسي درگيري تحصيلي در روان‌شناسي معاصر و بررسي مفاهيم متناظر با درگيري تحصيلي در منابع اسلامي است. بدين‌منظور نويسندگان با رويکردي کيفي به روش تحليل اَسنادي، به مطالعۀ منابع اسلامي پرداخته‌اند. حدود شصت مفهوم مرتبط با درگيري تحصيلي يافت شد. مفاهيم شناسايي‌شده مطابق ملاک‌هاي تعيين‌شده غربال‌گري و سپس توسط چند تن از کارشناسان حوزۀ دين و روان‌شناسي اعتبارسنجي شد. يافته‌هاي پژوهش نشان داد مي‌توان از پنج مفهوم آمده در منابع اسلامي که عبارتند از: طلبُ العلم؛ تعلُّم؛ مذاکرة العلم؛ مبادرة العلم و مفهوم الحرص علي العلم به‌عنوان مفاهيم متناظر با درگيري تحصيلي. نتيجه آنکه در منابع اسلامي مفاهيم متناظر با درگيري تحصيلي در روان‌شناسي معاصر باشد، يافت مي‏شود.
صفحات :
از صفحه 33 تا 42
رابطه عاطفه با ایمان
نویسنده:
ابوالحسن حقانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره),
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
هسته بنیادین دین‌داری ایمان است که شکل‌گیری آن مرهون شرایط و مؤلفه‌های مختلفی است. از‌جمله مؤلفه‌های تشکیل‌ دهنده ایمان بعد گرایشی عاطفی آن است که این مؤلفه‌ را می توان در متون دینی و نیز از نگاه روان‌ شناختی بررسی کرد. هدف از پژوهش حاضر، تبیین نقش عاطفه در ایمان از دیدگاه متون دینی و روان‌ شناختی است. در این تحقیق که از روش تحلیل اسنادی استفاده شده است، پاسخ به چند پرسش مد‌نظر است: چه رابطه‌ای میان عاطفه و ایمان وجود دارد؟ آیا عاطفه می‌تواند در پدید آمدن ایمان و تقویت آن نقش داشته باشد؟ آیا ایمان نیز می تواند در تقویت عاطفه اثرگذار باشد؟ یافته‌ها از تحلیل متون دینی (آیات و روایات) نشان داد که عاطفه با ایمان رابطه‌ای دو‌ سویه دارد. از سویی عاطفه با مصادیقی مانند محبت و خشیت در پدید آمدن و تقویت ایمان نقش دارد، و از سوی دیگر ایمان به عاطفه جهت می دهد و به آن ثبات می بخشد. نتیجه آنکه محبت انسان به خداوند در پرتو شناخت ابتدایی و بر‌اساس حب ذات به کمال مطلق شکل می گیرد و با افزایش شناخت، ایمان نیز تقویت می گردد. به‌طور متقابل ایمان نیز به محبت انسان جهت می دهد و در ارتباطی دو‌سویه عاطفه و ایمان تأثیر و تأثر متقابل خود را تداوم می بخشند.
صفحات :
از صفحه 77 تا 92
  • تعداد رکورد ها : 2