جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
الزامات تربیتی حاکم از منظر اسلام
نویسنده:
اصغر اسماعیلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حاکم اسلامی به‌عنوان فردی که مسیر و جهت حکومت را نشان می‌دهد، یکی از مهم‌ترین و بالاترین جایگاه‌ها را در ارکان نظام اسلامی دارد. ازاین‌رو، نقش مهمی در تربیت دینی افراد جامعه دارد. در جامعه اسلامی بسیاری از رفتارهای دینی مردم متأثر از ویژگی‌ها و شیوۀ حکومتی حاکم جامعه است. این پژوهش با هدف بیان ویژگی‌های حاکم اسلامی در تربیت دینی به روش توصیفی ـ تحلیلی درصدد اثبات تأثیر آنها در تربیت دینی است. مهم‌ترین دستاوردهای این پژوهش که از بررسی این ویژگی‌ها در سه بُعد ارتباطی حاکم در رابطه با خود، خدا و مردم جای می‌گیرد و در آیات و روایات هم به آن اشاره شده است، عبارتند از: عمل به گفته خود، صبر و استقامت در تبلیغ دین، خشیت الهی و عدم دلبستگی به دنیا، مسئولیت‌پذیری و پاسخ‌گویی، نرم‌خویی و ملاطفت با مردم، خیرخواهی نسبت به مردم، جلوگیری از مسئولیت نااهلان، قضاوت به‌حق و تحقق عدالت اجتماعی، تعدی نکردن به مال مردم؛ که پایبندی حاکم به این وظایف موجب ترویج تربیت دینی در جامعه می‌شود.
صفحات :
از صفحه 33 تا 43
رسالت حکومت ديني در تربيت ديني جامعه
نویسنده:
اصغر اسماعيلي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بحث وظيفه حکومت ديني در قبال تربيت ديني مردم، از مسائل مهم فلسفۀ سياسي است. اين پژوهش با هدف بررسي اين مسئله با روش توصيفي ـ تحليلي به‌دنبال پاسخ به اين پرسش است که آيا حکومت نسبت به تربيت ديني انسان‌ها وظيفه‌اي دارد؟ و اين وظايف کدامند؟ با توجه به آيات و رواياتي که در زمينة تربيت ديني و رابطه آن با حکومت سخن گفته‌اند، دين اسلام علاوه بر توجه به نيازهاي مادي و معنوي افراد، وظيفه حکومت را فراتر از تأمين نيازهاي طبيعي و اوليه مردم دانسته و خود را نسبت به تربيت ديني و هدايت افراد به مسير سعادت، مسئول مي‌داند. همين نکته، تمايز حکومت ديني با حکومت غيرديني را، که بيشتر توجه‌شان به مسائل اين دنيايي بشر است، مشخص مي‌کند. برخي از مهم‌ترين اين وظايف عبارتند از: مبارزه با فساد و بدعت‌ها، توجه به نيازهاي مادي و تدبير امور اقتصادي، برابري همه در مقابل قانون، تأمين امنيت و مشورت با ديگران.
صفحات :
از صفحه 69 تا 79
جایگاه تربیت دینی در حکومت
نویسنده:
سیدمحمدصادق موسوی‌نسب ، اصغر اسماعیلي
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
بحث وظیفه یا عدم وظیفة حکومت در قبال تربیت دینی از مسائل مهم فلسفه سیاسی حکومت است. هر حکومتی موضعی خاص در برابر تربیت دینی دارد. این پژوهش با هدف بررسی این مسئله، با روش توصیفی ـ تحلیلی ابتدا با بیان دیدگاه ماکیاول، لیبرالیسم و اسلام در این زمینه، به دنبال پاسخ به این سؤال است که آیا حکومت نسبت به تربیت دینی انسان‌ها وظیفه‌ای دارد؟ در این زمینه ماکیاول تمام تلاش حکومت را در جهت حفظ قدرت می‌داند؛ در دیدگاه لیبرالیسم برطرف کردن نیازهای مادی مدنظر بوده است؛ اما اسلام با توجه به نیازهای مادی و معنوی افراد، وظیفه حکومت را فراتر از نیازهای طبیعی و اولیه مردم دانسته و خود را نسبت به تربیت دینی و هدایت افراد به مسیر سعادت، مسئول می‌داند؛ و همین نکته، تمایز حکومت دینی با حکومت غیردینی را مشخص می‌کند.
  • تعداد رکورد ها : 3