جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
بررسی آثار دینی، تربیتی و سیاسی اعتقاد به مهدویت در کیفیت‌بخشی به زندگی دانش‌آموزان
نویسنده:
زهرا بهاروند ایران‌نیا ، شهریار شادی گو
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از انجام پژوهش توصیفی/ پیمایشی حاضر، بررسی آثار دینی، تربیتی و سیاسی اعتقاد به مهدویت در کیفیت‌بخشی به زندگی دانش‌آموزان خرم‌آباد بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش‌آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان خرم‌آباد به تعداد 8000 نفر بود که از میان آنها نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان به تعداد 367 نفر برآورد و به صورت نمونه‌گیری تصادفی گزینش شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقّق ساخته روا و پایا بود. به منظور تعیین نرمال بودن داده‌ها از آزمون کولمو گروف اسمیرنوف و برای تأیید صحت فرضیه‌ها از آزمون رگرسیون در محیط نرم‌افزار آماری SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد آثار دینی، تربیتی و سیاسی اعتقاد به مهدویت در کیفیت‌بخشی به زندگی دانش‌آموزان مؤثر بوده است.
صفحات :
از صفحه 31 تا 44
بررسی مفهوم انتظار و وظایف منتظران در شعر شاعران انقلاب اسلامی
نویسنده:
شکوفه دارابی ، اعظم محمودی ، شهریار شادی‌گو
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
باور به ظهور منجی موعود، یکی از کهن­ترین اندیشه­های بشر بوده که در ادبیّات مجال بروز و ظهور یافته است و از آن­جا که ادبیّات سرچشمه و آبشخور بینش­های دینی، عرفانی و فلسفی هر ملّتی است، از آن برای واکاوی مضامین فکری و باورهای یک­قوم می­توان بهره برد. شاعران انقلاب اسلامی نیز مقولۀ انتظار موعود را در کانون توجّه خود قرار داده و ادبیّات مهدویت در آثارشان نقشی به‌سزا دارد. هدف اصلی این­پژوهش بررسی مضمون انتظار و وظایف منتظران در زمان غیبت، در اشعار شاعران انقلابی است. از این ­رو بینش و دیدگاه این­ شاعران متعّهد دربارۀ این ­مقوله تبیین گردید. نکتۀ در خور توجه این است که این­شاعران به اقتضاء جهان­بینی شیعی خود، با استفاده از خلاّقیّت­های ادبی خویش، به دفاع از عقاید شیعه پرداخته­اند و از افکار و آراء آنان، به عنوان نمایندۀ مکتب موعودگرایانه، می­توان برای واکاوی افکار یک­ ملّت بهره برد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 30
تأثیرپذیری اشعار مولانا، سعدی و حافظ از قرآن کریم با تأکید بر مفهوم صبر اجتماعی
نویسنده:
شهریار شادی گو ، فریبا پروانه ، سمیه رحمانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مفاهیم اجتماعی قرآن کریم به عنوان مهم‌ترین کتاب دینی مسلمانان در حوزه‌های مختلف دانش بشری به ویژه ادبیات فارسی و جامعه شناسی اغلب مورد غفلت قرار گرفته است. از جمله موضوعات طرح شده در این کتاب آسمانی مفهوم صبر اجتماعی و مؤلفه‌های آن است که به عنوان مؤثرترین راهکار برون‌رفت از سختی‌ها پیشنهاد شده است. سختی‌های زندگی بی‌حکمت نیست و پشت مشکلات و سختی‌های زندگی حکمت الهی نهفته است که شاید بر ما پوشیده باشد. آدمی در طول زندگی اجتماعی با مشکلات و سختی‌های بسیاری مواجه می‌شود، عبور از آن‌ها چالشی بس بزرگ در پیش‌ روی بشر است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و با روش کتابخانه‌ای صورت گرفته است. این پژوهش با بکارگیری و استفاده از آیات قرآنی و کتاب‌های مختلف درباره سختی و آسانی زندگی به بررسی تأثیرپذیری اشعار مولانا، سعدی و حافظ از قرآن کریم با تأکید بر مفهوم صبر اجتماعی در آیه‌های 5 و 6 سوره‌ مبارکه‌ شرح، ﴿فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا(5) إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرًا﴾ می‌پردازد.
صفحات :
از صفحه 305 تا 326
  • تعداد رکورد ها : 3