جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
کارکردهای فنی محسنات معنوی در قرآن کریم
نویسنده:
بهمن هادیلو، مجتبی محمدی مزرعه شاهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
محسنات معنوی یکی از شیوه­های بیانی است که قرآن کریم در بیان فحوا و اهداف خود به وفور از آن بهره جسته است. اهمیت محسنات معنوی به اندازه­ای است که بدون درک صحیح و شناخت اهداف آن، فهم و تفسیر برخی آیات قرآن مشکل می­نماید. این در حالی است که با عنایت به نگرش دانشمندان علم بلاغت به فنون بدیعی به عنوان عنصری صرفاً زینت بخش، جوانب فنی آن مغفول مانده است. در بحث پیش رو به روش تحلیلی و با نگاه کاربرد شناسی و عملکردی، نقش محسنات معنوی در فهم و موسیقی قرآنمورد بررسی قرار گرفته که یافته­های پژوهش حاکی از این است که این نوع از محسنات دارای کارکرد­های مختلف فنی است. از جمله این کارکردها را می­توان در تولید موسیقی با تکیه بر سازه­های توازی و تناسب و سازه تکرار، تصویر­آفرینی با ابزار فنون بدیعی مبالغه و مقابله و همچنین، در فهم قرآن و مرتفع کردن شبهات برخی آیات شریفه دانست که در پرتو محسنات بدیعی توریه، تجاهل العارف، لفّ و نشر، مشاکله و احتباک حاصل می­شود.
صفحات :
از صفحه 227 تا 244
بررسی اسالیب امرونهی در جزء بیست تا بیست وپنج قرآن کریم بارویکرد بلاغی
نویسنده:
پدیدآور: فاطمه علی‌پور؛ استاد راهنما: مجتبی محمدی مزرعه شاهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
قرآن مجید از ابعاد مختلف دارای اعجاز است، از جمله جنبه بلاغی و ادبی آن بسیار مورد توجه ادبا واقع شده است. از بارزترین نکته‌های بلاغی قرآن نیز، اسلوب امر و نهی می‌باشد این اسلوب به صورت مختلفی در قرآن کریم آمده است، این اسلوب در زبان عرب متصف به بلاغت می‌باشد. اهمیت و ضرورت تحقیق بررسی اسلوب امر و نهی ما را بیشتر به درک مفاهیم آیات یاری می‌کند و برداشت صحیح از فعل‌های امر و نهی ما را بهتر به اهمیت بکارگیری این فعل‌ها از طرف پروردگار مهربان و نازل شدن آن بر حضرت محمد(ص) آگاه می‌کند. پژوهش حاضر به بررسی « اسلوب امر ونهی در جزء بیست تا بیست پنج قرآن کریم» می‌پردازد و نمونه‌هایی از آیات مربوط به این اسالیب را با تکیه بر منابع و مآخذ اصیل قرآنی، ادبی و بلاغی مورد بررسی قرار می‌دهد. رسالت این پژوهش اثبات بلاغت قرآن کریم از طریق این اسالیب و درک صحیح اهداف، معانی و مفاهیم کلام وحی با بیان اسرار و اغراض مورد نظر می‌باشد این پژوهش به روش بنیادی صورت پذیرفته است.
تحلیل موضوعی پژوهش‌های علوم اسلامی در نشریات فارسی ایران
نویسنده:
مجتبی محمدی مزرعه شاهی ، اعظم قصابیان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف پژوهش حاضر تحلیل موضوعی پژوهش‌های علوم اسلامی در نشریات فارسی ایران به صورت عینی است. پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی ـ تحلیلی است که از محاسبه شاخص دربردارندگی و بهره‌گیری از تحلیل شبکه‌های اجتماعی برای انجام آن بهره برده شده است. جامعه پژوهش حاضر را 6477 مقاله فارسی در حوزه‌های مطالعات اسلامی (« فقه و اصول »، «علوم قرآن و حدیث»، «اخلاق »، «فلسفه و کلام») تشکیل می‌دهد که در مجلات علمی ـ پژوهشی ایران به چاپ رسیده اند. منبع اصلی استخراج اطلاعات این مقالات پایگاه نورمگز است. در بررسی بالاترین شباهت موضوعی بین چهار حوزه مورد بررسی در زمینه علوم اسلامی نشان داد که حوزه اخلاق از لحاظ واژگانی عملاً حوزه‌ای است که بخش نسبتاً قابل توجه‌ای از آن (40درصد شباهت موضوعی) در فلسفه و کلام ریشه دارد و پایه های دیگر آن در علوم قرآن و حدیث و همچنین فقه واصول است. هم چنین، واژگان حوزه فلسفه و کلام شباهت کمی با واژگان فقه و اصول و اخلاق دارد. وجود بالای واژگان قرآن و حدیث در حوزه فلسفه وکلام نشان از آن دارد که فیلسوفان ایران نگاهشان به حوزه فلسفه وکلام به میزان بالا از زاویه مباحث قرآنی وحدیثی است.
صفحات :
از صفحه 7 تا 28
نظرة على النموذج الإسلامي للشخصية المثالية في دعاء مكارم الأخلاق للإمام السجاد عليه السلام
نویسنده:
زهرا دهقان بنادكي، محمد مهدي خواجه پور، مجتبى محمدي مزرعه شاهي
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
ترجمه و نقد کتاب « مریم ابنه عمران بین الیهودیه والمسیحیه والإسلام»
نویسنده:
پدیدآور: عصمت شمس الدینی ؛ استاد راهنما: مجتبی محمدی مزرعه‌شاهی ؛ استاد مشاور: محمدعلی حیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
زن یک انسان متعالی است و با پرورش استعدادهایی که دارد می تواند بر شرایط نامطلوب زندگی اش چیره شود. نمونه این توانایی ها را در شخصیت حضرت مریم می توان دید. حضرت مریم یکی از شخصیت های بزرگ و برجسته جهان بشریت می‌باشد که در ادیان یهودیت، مسیحیت و اسلام دارای ارج و احترام و نیز تقدس است. در بین این ادیان اسلام نگاه بسیار ویژه ای نسبت به حضرت مریم دارد به گونه ای که در مقایسه با دیگر ادیان( یهودیت و مسیحیت) متوجه می‌شویم که آنان چه تهمت های ناروایی را به حضرت مریم نسبت داده اند. دانشمندان و متفکران مسلمان شبهاتی را که یهودیان و مسیحیان در مورد حضرت مریم مطرح کرده‌اند، با استناد به آیات و روایات پاسخ گفته اند. در این پژوهش که مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی می باشد سعی شده که با مقایسه ای تطبیقی به بررسی شخصیت، مقام و منزلت حضرت مریم در میان ادیان یهودیت، مسیحیت و اسلام پرداخته شود و بخشی از زندگی ایشان با توجه به کتاب قرآن و مقدس مورد تبیین قرار گیرد. کتاب «مریم ابنه عمران بین الیهودیه و المسیحیه و الإسلام» تألیف ابوعبدالرحمن غنیم غنیم عبدالعظیم است که در آن به بررسی شخصیت حضرت مریم در عقاید یهودیت، مسیحیت و اسلام پرداخته است. در این پایان نامه به ترجمه و نقد این کتاب پرداخته می شود
  • تعداد رکورد ها : 5