جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
رابطه عفو و گذشت با میزان اضطراب در والدین کودکان استثنایى و عادى
نویسنده:
باقر غبارى بناب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در دهه گذشته تحقیقات و بررسى هاى بسیارى در ارتباط با عفو و گذشت و تأثیر آن در سلامت روان انجام شده است. اغلب پژوهش هاى به عمل آمده بیانگر تأثیر مستقیم عفو و گذشت با ابعاد تأثیرگذار در سلامت روان بوده اند. براى مثال پژوهشها نشان داده اند که عفو و گذشت در کاهش اضطراب و افسردگى تأثیر داشته است. در این تحقیق پژوهشگر درصدد است که تأثیر عفو و گذشت را در کاهش اضطراب والدینِ کودکانِ استثنایى و عادى مورد بررسى قرار دهد. بعلاوه بررسى تفاوتِ میزانِ اضطراب و میزان عفو و گذشت در والدینِ کودکان عادى و استثنایى از اهدافِ این پژوهش بوده است. با استفاده از نمونه گیرى تصادفى 36 نفر از والدین کودکانِ استثنایى، و 36 نفر از والدین کودکانِ عادى به قید قرعه از میان والدین ساکن در شهرستانِ نهبندان انتخاب شدند و پرسشنامه هاى «اضطراب اشپیلبرگر» و «عفو و گذشت» إن رایت و همکاران بر روى این افراد اجرا گردید. تحلیل داده ها نشان داد که همبستگى منفى معنادارى بین میزان «عفو و گذشت» و میزان «اضطراب» والدین کودکان عادى، و والدین کودکانِ استثنایى وجود دارد. تحلیل داده ها همچنین مشخص نمود که میزان عفو و گذشت والدین کودکان عادى از میزان عفو و گذشت والدین کودکان استثنایى بیشتر است، در حالیکه میزان اضطراب والدین کودکانِ استثنایى از میزانِ اضطراب والدین کودکان عادى بیشتر بود.[1] [1]. از گروه تحقیقات اسلامى دانشکده روان شناسى و علوم تربیتى دانشگاه تهران به علت شرکت در بحثهاى سازه روان شناختى عفو و گذشت و از خانم هاشمى زاده، به خاطر کمک در جمع آورى داده ها تشکر و قدردانى مى شود.
صفحات :
از صفحه 78 تا 96
مطالعاتى در قلمرو مشترک دین و روان شناسى
نویسنده:
باقر غبارى بناب
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
دین و دین دارى چه تأثیراتى بر سلامت روان آدمى دارد و کدام شواهد تجربى نقش مثبت دین و دین دارى بر سلامت و بهداشت روانى را مدلل مى سازد؟ مؤلف براى پاسخ به سؤالات فوق به چند طبقه از تحقیقات انجام شده با عناوین و نتایج زیر اشاره مى کند: الف) دین دارى و خودکشى; بین تعداد کسانى که به کلیسا مى روند و میزان خودکشى رابطه معکوس وجود دارد. ب) دین دارى و بزهکارى; بین میزان رفتن به کلیسا و بزهکارى رابطه منفى وجود دارد. ج) دین دارى و اعتیاد; افراد مذهبى کمتر به استفاده از مواد مخدر روى مى آورند. د) دین دارى و رضایت مندى از ازدواج; مهم ترین عامل رضایت مندى در ازدواج هاى پایدار، مذهب تلقى مى شود. هـ ) دین دارى و افسردگى; میزان افسردگى بیمارانى که داراى باورهاى مذهبى قوى ترى هستند از سایر گروهها کمتر است. و) دین دارى و فشار روانى; افراد مذهبى کمتر به مشکلات روانى دچار مى شوند. ز) افزایش صله رحم موجب سازگارى اجتماعى بیشترى مى شود، و بالاخره توکل به خدا سبب کاهش اضطراب مى گردد.
صفحات :
از صفحه 98 تا 109
  • تعداد رکورد ها : 2