جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
پرسش‌های چیستی در تاریخ و راه‌کارهای پاسخ به آن
نویسنده:
محمود مهمان نواز، کشواد سیاهپور ، نعمت الله زکی پور
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پرسش‌های چیستی یکی از پنج پرسش اصلی پژوهش‌های تاریخی با محوریت کشف چیستی رویدادهای تاریخی است. مفهوم پرسش‌های چیستی، پرسش‌های فرعی که در کنار پرسش چیستی قرار می‌گیرند و راه‌کارهای پاسخ به پرسش‌های چیستی در شمار مهم‌ترین محورهای شایسته درنگ در این زمینه هستند. این مقاله می‌کوشد با روش تاریخی ـ تحلیلی و به استناد اطلاعات گردآوری شده به روش کتاب‌خانه‌ای به این مسائل بپردازد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که در پاسخ به پرسش‌های چیستی، مورخ باید چرخش‌های زبانی و تحولات معانی را در نظر بگیرد و استفاده از منابع معتبر و به کارگیری دانش هرمنوتیک را به عنوان ابزارهایی مهم در نظر داشته باشد.
صفحات :
از صفحه 69 تا 88
بررسی و مقایسه سیره سیاسی و اقتصادی پیامبر اسلام (ص) و سه خلیفه نخستین ( ابوبکر، عمر و عثمان)
نویسنده:
حسن زارع
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بررسی مقایسه‌ای دوران حاکمیت پیامبر اسلام‌(ص) و سه خلیفه نخستین (ابو بکر، عمر و عثمان) به ویژه در حوزه سیاسی و اقتصادی و نشان دادن شباهت‌ها و تفاوت‌ها در روش و منش شخصی و حکومتی این سه خلیفه با پیامبر اسلام(ص)، می تواندشناخت جامعی از سال‌های آغازین حیات اسلام به ویژه در دو حوزه فوق الذکر به دست دهدونشان می‌دهد عوامل مذکور تا چه حد در زاویه گرفتن یا پای بندی خلفا به سیره و روش آورنده این دین الهی نقش داشته است.ضمن اینکه روشن می سازد موضوع مذکور منشاٌ چه حوادث و اتفاقاتی در سال‌های بعد شده و در نهایت جامعه اسلامی آن روزگار بر اثر اتخاذ سیاست‌های سیاسی، اقتصادی و عملکرد‌حاکمان، دست خوش چه نوع تحولاتی شده است
مهدی گرایی در تاریخ اسلام از آغاز خلافت امویان تا پایان عصر طلایی خلافت عباسیان (227-41ق)
نویسنده:
ابوذر حسین پور کندری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اندک زمانی از صدر اسلام بیش نگذشت که شخصیت «مهدی» ، آن کسی که از طرف پیامبر اسلام منجی جامعه معرفی شده بود ، مورد توجه ویژه ی مردم و سیاسیون قرار گرفت . مصادیق متعدد و متنوعی برای این منجی در جامعه ی اسلامی ظهور و بروز کردند . وعده های پیامبر اسلام(ص) مبنی بر ظهور مهدی و همچنین خفقان سیاسی و فشار حکام جامعه خصوصاً امرای اموی و عباسی ، پذیرش ادعای مهدی گرایان توسط مردم را تسریع و تسهیل می کرد و مردم به قیام آنها می پیوستند . این ادعا گاهی از طرف خود شخص مطرح می شد و یا کسان دیگری این ادعا را در مورد افرادی که خصوصیات مهدی را دارا بودند قائل می شدند. از اولین کسانی که به عنوان مهدی معرفی شد ، محمد بن حنفیه بود که از طرف مختار ثقفی مورد خطاب مهدویت قرار گرفت . مختار در پناه اسم و رسم او دست به قیام زد و توانست برای مدت زمانی کوتاه تشکیل حکومت بدهد . بعد از او اشخاص دیگری با ادعای مهدویت در عرصه ی سیاسی و اجتماعی دست به اقداماتی زدند اما در نهایت با شکست مواجه شدند . در این پایان نامه که مبتنی بر پژوهش کتابخانه ای و روش تحقیق تاریخی می باشد ، شرح حال و اقدامات مهدی گرایان در تاریخ اسلام از آغاز حکومت امویان تا پایان عصر طلایی عباسیان (227 -41 ه ق ) مورد بررسی قرار گرفته است .
کارکردهای سیاسی- اجتماعی سادات کهگیلویه در دوره های  قاجار- پهلوی
نویسنده:
سید رحمان حسینی صالح
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کهگیلویه یکی از شهرستان های استان کهگیلویه و بویراحمد می‌باشد که ساکنان آن از طوایف و تیره‌های مختلف تشکیل شده است این سرزمینبر اساس متون کهن در زمان هخامنشیان جزء خاک اوکسی‌ها و در زمان ساسانیان ارگان و در دوره اسلامی ارجان (کهگیلویه) نام گرفت.ایالت ارجان از قرن هشتم به بعد یعنی در دوره‌ی صفویه تغییر نام یافت و به کهگیلویه معروف گردید سادات یکی از طوایف تشکیل‌دهنده شهرستان کهگیلویه به شمار می‌آیند همگی نسب خود را به امامان اثنی عشری و فرزندان آن‌ها می‌رسانند. سادات شاه غالب (ع)، سادات میرسالار و سادات سید محمود (محمید(ع)) از مهم‌ترین سادات وابسته به کهگیلویه می‌باشند که از قرن‌ها پیش در این مناطق سکونت گزیدند و در بسیاری از حوادث و رخدادهای سیاسی، اجتماعی،فرهنگی، دینی نقش موثری داشته‌اند.این سادات بیشتر با تحمل کردن خیلی از سختی‌ها چون خود را محبوب و مورد احترام مردم می‌دانستند در گسترش و تبلیغ دین اسلام و رتق‌وفتق کردن امور زندگی مردم از قبیل عقد و ازدواج، تدفین و تلقین مردگان، رفع تعارضات منطقه‌ای، ایجاد مصالحه، برپایی مراسم تعزیه و روضه‌خوانی و دیگر امور حضوری مستقیم و سرنوشت‌ساز داشته‌اند.
  • تعداد رکورد ها : 4