جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 18
تأثیر رعایت حقوق اعضای خانواده بر تحکیم پیوندهای خانوادگی از منظر دینی [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Mohammad-Mahdi Safouraei Parizi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی حقوق اعضای خانواده بر اساس منابع دینی و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی انجام شده است. روش و یافته‌ها: این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی، حقوق اعضای خانواده و تأثیر رعایت آنها در تحکیم پیوندهای خانوادگی را از آیات و روایات مربوط به خانواده استنباط می‌کند. این مطالعه نشان می دهد که یکی از عوامل ثبات، آرامش و کارآمدی یک خانواده احترامی است که اعضای آن به حقوق یکدیگر نشان می دهند. بیشتر ناهماهنگی هایی که کارایی خانوادگی را به خطر می اندازد، ریشه در رعایت نکردن حقوق همسران و عدم قدردانی صادقانه از یکدیگر دارد. منابع دینی برای هر یک از اعضای خانواده اعم از زن، شوهر، فرزند، پدر و مادر حقوقی در نظر گرفته اند. به موازات این حقوق، تکالیفی را بر عهده تک تک اعضای خانواده گذاشته اند. بر اساس منابع دینی، رعایت حقوق در کنار انجام وظایف است که موجب استحکام پیوندهای خانوادگی می شود. نتیجه‌گیری: یکی از مواردی که از سرد شدن فضای خانواده جلوگیری می‌کند، پیوندهای خانوادگی را از متلاشی شدن نجات می‌دهد، آگاهی زوجین از حقوق، تکالیف و تکالیف همسر و شفاف‌سازی حدود و انتظارات الزامی و غیر اجباری است. یعنی اگر از همان ابتدا زن و شوهر به خوبی از حقوق یکدیگر و فرزندان خود آگاه باشند و انتظارات خود را بر اساس این شناخت قرار دهند، خانواده کارآمد خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 63 تا 100
Analyzing the Women’s Role in the Family Economy based on Religious Teachings
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: موضوع و اهداف: مسئله اقتصاد، شغل و معیشت یکی از ابتدایی ترین و فوری ترین مسائلی است که همیشه همراه زندگی انسان بوده و بخش عمده ای از زندگی او را تشکیل می دهد. نظام اقتصادی حاکم بر خانواده باید به گونه ای باشد که با پیشرفت زندگی انسان در هر عصری بتواند بر مشکلات و موانع موجود فائق آید. روش و یافته‌ها: در این راستا، بررسی اقتصاد خانواده و روش‌های مدیریت آن، تبیین مبانی اقتصادی خانواده و نقش هر یک از اعضا در مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شناسایی الگوی صحیح مصرف در خانواده و تبیین راهکارهای موفق در مدیریت اقتصادی خانواده ضروری است. هر یک از اعضای خانواده با درایت خوبی که دارند نقش مهمی در اداره اقتصاد خانواده دارند. در این میان نقش زنان با توجه به جایگاه و مسئولیت آنان بیش از دیگران است. شناسایی هزینه ها و مدیریت درآمد در خانه، مصرف صحیح و استفاده بهینه از امکانات و در نتیجه تعادل، رهایی از مشکلات، کاهش اضطراب و نگرانی و حاکمیت آرامش و سکون بر فضای خانواده را به همراه دارد. نتیجه گیری: سادگی و دوری از تشریفات، ایجاد محبت و صمیمیت، کاهش اسراف، ایجاد روحیه صبر و استقامت و توجه به فقرا از آثار اقتصاد صحیح در خانواده است. بر اساس این پژوهش نحوه مدیریت اقتصاد خانوار مشخص شده است که در سایه آن می توان تا حدودی بر مشکلات اقتصادی موجود در خانواده ها فائق آمد.
صفحات :
از صفحه 105 تا 127
نقش کانونی خانواده و نقش‌های خانوادگی در تحقق سبک زندگی اسلامی بر اساس قرآن
نویسنده:
سلمان قاسمی ، محمد مهدی صفورایی پاریزی ، شهلا علی‌پور شهرکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تقویت و تعمیق سبک زندگی اسلامی بدون شناخت سرچشمه‌ها و نقطه‌های کانونی که نقش تولید و تکثیر اولیه آن را بر عهده دارند، تلاشی سطحی و کم‌اثر خواهد بود. خانواده، کوچک‌ترین واحد اجتماعی و هسته شکل‌گیری جامعه انسانی است که نقش عمده‌ای در فرایند شکل‌گیری سبک زندگی ایفا می‌کند. پژوهش حاضر به بررسی جایگاه کانونی خانواده و نقش‌های خانوادگی در تحقق سبک زندگی اسلامی بر اساس قرآن پرداخته است، این پژوهش مبتنی بر روش مطالعه تحلیلی آیه‌های مرتبط با سبک زندگی و خانواده با تکیه بر منابع کتابخانه‌ای انجام شده است. علاوه بر این از روایات تفسیری ذیل آیات نیز بهره برده است. این تحقیق در شناسایی، معرفی و تبیین کانون تحقق سبک زندگی اسلامی، از نوع تحقیقات توسعه‌ای و در زمینه‌سازی برای ارائه الگوی کاربردی و برنامه عملی، از تحقیقات کاربردی به‌شمار می‌رود. نتایج تحقیق نشان می‌دهد از میان زمینه‌ها و عوامل دخیل در تحقق سبک زندگی اسلامی، نظیر زمینه‌ها و عوامل زیستی (وراثت)، خانواده و عوامل اجتماعی، «خانواده و نقش‌های خانوادگی»، نقطه کانونی به‌شمار می‌رود. شیوه تأثیر نقش‌های خانوادگی در سه دسته کلی نقش آموزشی خانواده، نقش تربیتی خانواده و نقش‌های اختصاصی مردان و زنان تعریف می‌شود. نقش تربیتی خانواده با زیرمجموعه‌هایی در حوزه‌های دینی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی و تربیت جنسی به‌عنوان یک ظرفیت بالقوه با تمرکز بر متربّی و یک ابزار کارآمد با تمرکز بر مربّی یعنی والدین، کانونی‌ترین نقطه ایجاد، گسترش و نهادینه‌سازی ارزش‌های سبک زندگی اسلامی به‌شمار می‌رود.
صفحات :
از صفحه 171 تا 196
صله رحم و کارآمدی خانواده
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
ساخت پرسشنامۀ عوامل آرامش‌ زا- آرامش‌ زدای خانواده براساس قرآن
نویسنده:
سلمان نعمتی ، مسعود جان بزرگی، محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف ساخت، اعتباریابی و رواسازی پرسش‌نامۀ عوامل آرامش‌زا- آرامش‌زدای خانواده براساس قرآن انجام شد. ابتدا عوامل آرامش‌زا- آرامش‌زدای خانواده براساس قرآن به روش تحلیل محتوا استخراج شدند. موافقت 97 و 95 درصدی خبرگان، در مقایسه با عوامل و گویه‌ها، روایی محتوای این پرسش‌نامه را نشان می‌دهد. ارزیابی روایی و پایایی پرسش‌نامه به روش پیمایشی با انتخاب نمونۀ دردسترس 488 نفری انجام شد. در این پژوهش برای بررسی روایی مقیاس، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. یافته‌های بخش کمی پژوهش نشان می‌دهد عوامل شناسایی‌شده بار عاملی بالا و معناداری دارند. در این میان عامل سلامت روانی-بیماری روانی با شاخص نیکویی برازش تعدیل‌شده (99/0)، موده-بی‌توجهی (96/0)، تدبیرمعیشت-بی‌تدبیری در معیشت (97/0)، تأمین نیازهای اولیه- تأمین‌نشدن نیازها (96/0)، لباس‌بودن همسران برای یکدیگر-لباس‌نبودن (96/0)، رحمت-غضب (91/0)، حسن معاشرت-سوء‌معاشرت (9/0)، ایمان-ضعف در ایمان (91/0)، رشدیافتگی-رشدنایافتگی (91/0)، انس-اعراض (9/0) نقش و مرز شفاف و مشخص-ابهام و اغتشاش در نقش و مرز (85/0) به‌ترتیب بیشترین میزان برازش را نشان دادند و برای کل الگو این شاخص 91/0 بود. به‌‌منظور بررسی پایایی پرسش‌نامه از روش همسانی درونی به‌کمک آلفای کرونباخ استفاده شد و آلفای کرونباخ 98/0 به دست آمد. براساس یافته‌های پژوهش می‌توان گفت این پرسش‌نامه دارای روایی و پایایی بالایی است و عوامل منسجمی از آن به دست می‌آید که می‌توان با کاربرد آن، عوامل آرامش‌زا- آرامش‌زدای خانواده را براساس قرآن مطالعه کرده و در پژوهش‌های آتی و همچنین در تشخیص و درمان مسائل خانواده از آن استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 69 تا 98
مقایسه عوامل شخصیتی، خودکارآمدی و موفقیت تبلیغی در طلاب ورودی سیکل و دیپلم
نویسنده:
جعفر هوشیاری ، محمدمهدی صفورایی پاریزی ، مجتبی زینی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف مقایسه وضعیت طلاب حوزه‌های علمیه ورودی سیکل و دیپلم در سه متغیر عوامل شخصیتی، خودکارآمدی و موفقیت تبلیغی به روش علی - مقایسه‌ای انجام شد. جامعه آماری، طلاب سطح دو حوزه علمیه قم بود که تعداد 130 نفر از آنان بر اساس فرمول کرک و به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شد. برای انجام این پژوهش، از سه پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو فرم کوتاه، خودکارآمدی شرر و مبلّغ موفق جوانشیر استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از طریق آزمون T دو نمونه مستقل و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره مانوا تحلیل شد. نتایج به دست آمده نشان داد که بین طلاب ورودی سیکل و دیپلم ازنظر عوامل شخصیتی، خودکارآمدی و موفقیت تبلیغی تفاوت معناداری وجود ندارد. به نظر می‌رسد، محیط و مواد آموزشی، فرهنگی، تربیتی و معنوی یکسان، معنویت و پایبندی‌های مذهبی ازجمله عوامل تشابه و یکسانی طلاب ورودی سیکل و دیپلم در سه متغیر مذکور است.
صفحات :
از صفحه 107 تا 122
الگوی نیازهای بنیادین انسان در قرآن کریم
نویسنده:
پدیدآور: جعفر علی گلی فیروزجائی ؛ استاد راهنما: محمدمهدی صفورایی پاریزی ؛ استاد مشاور: علیرضا قائمی‌نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
انسان از گهواره تا گور نیازمند است. ارضای نیازها، پایه و اساس حفظ بهداشت انسان‌ها است و عدم تأمین آنها بویژه از کودکی سرمنشأ اختلال به حساب می‌آید. هدف از پژوهش حاضر، جستجوی الگوی نیازهای بنیادین انسان در قرآن‌کریم است. روش اصلی این پژوهش کیفی است. جمع‌آوری داده‌ها با روش معنا‌شناسی ساخت‌گرا، راهکار بررسی میدان معنایی و همچنین معنا‌شناسی شناختی صورت گرفت. برای این منظور نمونه‌های تحقیق یعنی آیات مرتبط با کلیدواژه‌های دلالت کننده بر هر یک از نیازها در نرم‌افزار مکس‌کیودا نسخه‌ی12 وارد شدند. کار کدگذاری همراه با تحلیل‌محتوا به روش داده‌بنیاد و با مقوله‌بندی‌های مختلف انجام گرفت. تحقیق در این قسمت برای تعیین میزان اهمیت هر یک از نیازها از روش کمی بهره گرفته است. در نتیجه پژوهش از جمله روش‌های ترکیبی به حساب می‌آید. یافته‌های تحقیق نشان ‌می‌دهد از میان 23530 کد، مهم‌ترین نیاز از نگاه قرآن‌کریم نیاز به معنای زندگی است. فراوانی این نیاز در چهار کلیدواژه بیش از 1600کدِ انتخابی است. نیاز به امنیت با خرده‌نیازهای امنیت جانی و مالی در جایگاه دوم نیازها قرار دارد و از میان 13 کلیدواژه تعداد 1500 کد انتخابی، به این نیاز دلالت داشتند. نیاز بعدی نیاز به ارتباط و دلبستگی است که از بین اشتقاق‌های 16کلیدواژه 1500 کد انتخابی بر این نیاز دلالت داشتند. خرده‌نیازهای پذیرش، محبت، حمایت و دوستی جزو کدهای محوریِ نیاز به ارتباط و دلبستگی هستند. نیاز چهارم نیاز به احترام با خرده‌نیازهای جایگاه‌خواهی و قدرت‌خواهی است. از بین 12کلیدواژه و موارد پیش‌فرض به 550 کد انتخابی رسیده است. تحقیق در الگوی ارتباطی بین نیازها به این نتیجه رسیده است که نیازهای بنیادین ارتباط‌های متعدد و متنوعی با یکدیگر دارند در این میان نیاز به معنای زندگی نقش متغیر میانجی و تعدیل‌گر را بین نیازها ایفا می‌کند. الگوی تحولی نیازها هرمی است که نیاز به امنیت در قاعده‌ی آن جای دارد و سپس نیاز به ارتباط و دلبستگی، بعد از آن نیاز به احترام و نیاز به معنای زندگی در رأس هرم قرار دارد ولی در نیازهای سطح پایین نفوذ دارد و به دیگر نیازها تعالی می‌بخشد و تأمین صحیح آنها به معنای زندگی حقیقی وابسته است. تحلیل یافته‌های پژوهش تعیین چند سطح از افراد را برای تأمین نیازها نتیجه داده است؛ خود فرد، خانواده، خویشاوندان، جامعه، رهبران جامعه و خداوند. همچنین تحقیق به راهبرد و راهکارهای متعدد و متنوعی برای تأمین هر یک از نیازها رسیده است. مانند: ایجاد حالت بیم و امید در تأمین نیازها، تعالی‌بخشی نیازها از سطح مادی به حالت معنوی، وضع قوانین روشن، انعکاس‌دهی و غیره است. علاوه‌براین پژوهش حاضر به راهکارهای آسیب‌زایی که در قرآن برای هر یک از نیازها مطرح شده اشاره می‌کند.
نقش حقوق در کارآمدی خانواده از دیدگاه اسلام
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
پژوهش حاضر با هدف شناسایی حقوق اعضای خانواده بر اساس منابع دین اسلام و نقش و تأثیر آنها در کارآمدی خانواده انجام شده است. بدین منظور، با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی، آیات و روایات مربوط به خانواده استخراج و ارائه گردیده اند.نتایج پژوهش نشان میدهد که منابع دینی برای هریک از اعضای خانواده (زن، شوهر، فرزند، پدر و مادر)، حقوقی را وضع، و در مقابل این حقوق، وظایفی نیز برای طرف مقابل معین کرده است. بر اساس منابع دینی، رعایت حق و انجام وظیفه در کنار هم است که تأمینکننده کارآمدی خانواده میباشد.
نقش فضیلت اخلاقی صبر در بهداشت روان
نویسنده:
محمدمهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
اثربخشی رعایت آموزه های اخلاق اسلامی در کارآمدی خانواده
نویسنده:
محمد مهدی صفورایی پاریزی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش با رویکرد تحلیلی و توصیفی و با هدف شناسایی آموزه های اخلاق اسلامی تدوین یافته است که عمل به آنها موجب تقویت، استحکام و کارآمدی خانواده میشود. در این نوشتار، آموزه های اخلاقی خانواده از آیات و روایات مربوط به خانواده استخراج و مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد که، در منابع دینی برای تمام جنبه های زندگی خانوادگی، که کانون تربیت، رشد مادی، معنوی، فردی و اجتماعی است، دستورالعمل های اخلاقی بیان شده است که پایبندی به آنها تضمین کنندة کارآمدی خانواده است. صبر، راستگویی، تکریم، احترام متقابل، مدارا با یکدیگر، دلسوزی، مهربانی و مثبت اندیشی و خوش بینی، از جمله مهم ترین رفتارهای اخلاقی هستند که بر کارآمدی خانواده تأثیر مستقیم دارند.
  • تعداد رکورد ها : 18