جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 10
بررسی فطری بودن گرایش به دین از دیدگاه علامه طباطبایی و طبیعی بودن گرایش به دین از دیدگاه روانشناسان تکاملی دین
نویسنده:
پدیدآور: زهرا امینی استاد راهنما: محمد جواد پاشایی استاد راهنما: مهدی نساجی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
با توجه به اهمیت مباحث گرایش به دین در عصر حاضر و چالش های میان علم و دین در میان پژوهشگران و دانشجویان و همچنین افراد حاضر در متن جامعه سبب انگیزه ی نگارش این پژوهش شد تا با بررسی رویکردهای فطری بودن و طبیعی بودن گرایش به دین ابعاد تازه ای در این زمینه روشن گردد. از تفاوت های این دو عامل میتوان به تفاوت مرتبه شان در ابعاد وجودی پرداخت. فطری بودن گرایش به دین متعلق به مباحث مابعدالطبیعه می باشد و فرا طبیعی است اما طبیعی بودن گرایش به دین تعلق به مرتبه ماده و طبیعت بشر دارد لذا جایگاه بحث هر کدام از این دو عامل متفاوت از یکدیگر است اما هر دو علت گرایش به دین، در طول یکدیگر قرار دارند. تشابه بحث در بطن این مسئله است که اگر بخواهیم زبان مشترکی در این دو عامل بیابیم باید بگویم که طبیعت نیز بخشی از فطرت می باشد و بحث طبیعی بودن گرایش به دین در دل فطری بودن گرایش به دین قرار دارد از این رو مانند این است که یک مجموعه بزرگ با یک زیرمجموعه جزئی بررسی شود. به صورت کلی در بحث گرایش به دین در بین متفکرین مختلف، اختلاف انظاری وجود دارد. در این پژوهش سعی می شود با بررسی و همچنین تفاوت یابی نظر علامه طباطبایی و روانشناسان تکاملی دین ابعاد فطری بودن و طبیعی بودن گرایش به دین بهتر توضیح داده شود تا شاید در صورت بررسی عمیق تر وجه مشترکی وصول شود.
گذر از خدای رخنه پوش: تأملاتی بر چالش های علم و دین
نویسنده:
مهدی نساجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
نقد فرهنگ,
کلیدواژه‌های اصلی :
پژوهشگران غرب و روانشناسی اسلامی
نویسنده:
رضا نساجی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , مجموعه مقالات
چکیده :
روان‌شناسی، حتی روان‌شناسی مدرن، مانند فیزیک و شیمی و زیست‌شناسی تماماً در گروه علوم تجربی قرار نمی‌گیرد؛ بلکه دارای جنبه‌های فلسفی، فرهنگی و فراتجربی نیز است. همین امر باعث شده تا عده‌ای جهانی بودن دانش روان‌شناسی را انکار کرده و مدعی شوند که برخلاف علوم تجربیِ طبیعی که برای تمام مردم جهان یکسان است، روان‌شناسی امری بومی و وابسته به زمینه‌های فرهنگی است و بوم‌های مختلف، روان‌شناسی‌های مخصوص به خود را دارند. از دهه‌ی هشتاد میلادی به بعد، این باور که روان‌شناسی امری وابسته به فرهنگ است، به باوری تقریباً پذیرفته شده در میان روان‌شناسان و فیلسوفان روان‌شناسی تبدیل شد. در میانه‌ی بحث‌های مربوط به ارتباط روان‌شناسی به فرهنگ‌ها و جهان‌بینی‌ها، برخی مسلمانان نیز مدعی وجود «روان‌شناسی اسلامی» شده‌اند. این ادعا در درون خود این زیربنای فکری را دارد که روان‌شناسی، دانشی متأثر از ارزش‌هاست و از آن‌جا که مسلمانان چهارچوب ارزشی مشخصی دارند، می‌توانند روان‌شناسی مربوط به خود را داشته باشند. کتاب پژوهشگران غرب و روانشناسی اسلامی به کوشش مهدی نساجی نوشته شده است و با ویراستاری علمی فاطمه غروی و مهدیه زمانی در انتشارات نقد فرهنگ منتشر شده است.
«زندگی پس از زندگی»؛ پنجره‌ای به سوی لیبرالیسم مذهبی
نویسنده:
مهدی نساجی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دین آنلاین,
چکیده :
احتمالاً برنامه‌سازان صدا و سیمای ایران، «زندگی پس از زندگی» را با هدف ترغیب مردم به باور به عالم غیب و معاد و تحول معنوی ساخته‌اند، اما این برنامه به شکل نامحسوس و احتمالاً ناخواسته‌ای جامعه را به سمت لیبرالیسم مذهبی می‌برد. «زندگی پس از زندگی»، برنامه‌ای از شبکه چهارم سیما برای روایت مردم عادی از تجربیات نزدیک به مرگشان (Near Death Experience) است.
نشست تلگرامی: علم و دین - جلسه پنجم
سخنران:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
درسگفتار علم و دین
مدرس:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
علم و دین (صوتی)[ مهدی نساجی] جلسه پنجم
سخنران:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
علم و دین (صوتی)[ مهدی نساجی] جلسه چهارم
سخنران:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
علم و دین (صوتی)[ مهدی نساجی] جلسه سوم
سخنران:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
علم و دین (صوتی)[ مهدی نساجی] جلسه دوم
سخنران:
مهدی نساجی
نوع منبع :
صوت , سخنرانی
  • تعداد رکورد ها : 10