جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
بررسی تطبیقی انسان شناسی قرآنی و اومانیستی و کاربست آن در تحول علوم انسانی
نویسنده:
یاسر ملکی؛ استاد راهنما: امیر جودوی؛ استاد مشاور: عبدالحسین خسروپناه
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
هدف: تدوین راه‌کارهای تحول علوم انسانی از طریق مطالعه هدفمند بر روی مضامین اصلی انسان‌شناسی قرآنی و انسان‌شناسی اومانیستی است.روش: این تحقیق از نوع کیفی بوده و از روش‌های تحلیل محتوای مضمونی و همچنین از تحلیل عقلانی و استنتاجی استفاده شده است.یافته‌ها: در پاسخ به پرسش اول این تحقیق یعنی ویژگی‌ها و مضامین اصلی انسان در قرآن یافته‌هایی شامل: طبع‌دوگانه، میل به بی‌نهایت،هویت فازی، کل منسجم، شرف ذاتی، سرشت جهت‌دار،لوح مکتوب،رسالت آفرینشی، کنش ممتاز، خردقدسی، اراده نافذ، آزادی معنوی و نیاز به راهنما به دست آمد و در پاسخ به سوال دوم پژوهش یعنی مضامین اصلی انسان در اومانیسم یافته‌هایی شامل : طبع شرورانه، خودمرکزی، توسعه ناحدود، لوح سفید، گسست وجودی، آزادی حداکثری، خرد جزیی و کنش طبیعی به دست آمد و مبتنی بر مقایسه دو مبنای انسان‌شناسی، دلالت‌های فلسفی و مطالعاتی برآمده از آن یافته‌ها، مورد استنتاج قرار گرفت.نتیجه‌گیری: در تحول علوم انسانی استناد و تکیه به انسان‌شناسی مقایسه‌ای و استفاده از تجارب مفید جهانی امری ضروری است. بر این اساس، دلالت‌هایی برای کاربست تحول قابل ارائه است که شامل دلالت‌های فلسفی، مطالعاتی است.
تبیین مبانی انسان‌شناختی در قرآن کریم و کاربست آن در تحول علوم انسانی
نویسنده:
یاسر ملکی؛ امیر جودوی؛ غلامحسین خسروپناه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف: هدف این مقاله، تدوین راهکارهای تحول علوم انسانی از طریق مطالعۀ هدفمند روی مضامین اصلی انسان‌شناسی قرآنی بود. روش: این تحقیق از نوع کیفی است و به روش تحلیل محتوای مضمونی و همچنین تحلیل عقلانی و استنتاجی انجام شده است. یافته‌ها: در پاسخ به پرسش تحقیق؛ یعنی ویژگی‌ها و مضامین اصلی انسان در قرآن، یافته‌هایی شامل طبع دوگانه، میل به بی‌نهایت، هویت فازی، کل منسجم، شرف ذاتی، سرشت جهت‌دار، لوح مکتوب، رسالت آفرینشی، کنش ممتاز، خرد قدسی، ارادۀ نافذ، آزادی معنوی و نیاز به راهنما به دست آمد و مبتنی بر آن، دلالتهای فلسفی برآمده از آن یافته‌ها، استنتاج شد. نتیجه‌گیری: در تحول علوم انسانی، استناد و تکیه به انسان‌شناسی قرآنی و استفاده از تجارب مفید جهانی، ضروری است. با الهام از آموزه‌های قرآنی می‌توان به ویژگی‌ها و ابعاد خاص و منحصر به فردی نایل شد که جز در آموزه‌های وحیانی یافت نمی‌شود. بر این اساس، دلالتهایی برای کاربست تحول قابل ارائه است که شامل دلالتهای فلسفی و مطالعاتی است.
صفحات :
از صفحه 583 تا 602
  • تعداد رکورد ها : 2