جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
تحلیلی بر تفسیر آیات مربوط به خانواده (نکاح و طلاق) در تفاسیر شیعه اردو زبان قرن پانزدهم
نویسنده:
پدیدآور: علی ثمر ؛ استاد راهنما: علی عباس نقوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
نهاد خانواده از مقدس ترین و مهم ترین نهادهای است که تأثیر فوق العاده حیاتی در صعود و سقوط جامعه داشته و هسته اولیه آن محسوب می گردد. قرآن به عنوان سند راهبردی اسلام به این نهاد توجه ویژه نموده و در آیات متعدد به آن پرداخته است. مفسران کلام وحی نیز در تفسیر آیات مربوط به خانواده در خصوص نکاح و طلاق مطالب ارزشمند و مفیدی را راجع به ازدواج و اشباع مسائل جنسی و توالد و تناسل و همچنین طلاق بیان نموده اند. اهمیت و کاربردی و چالشی بودن موضوع و عدم بررسی دیدگاه مفسران شیعه اردو زبان در حوزه های یاد شده، موجب شد که نگارنده با بهره گیری از آیات قرآن کریم و با مراجعه به تفاسیر شیعه اردو زبان با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی به تجزیه و تحلیل آراء آنان بپردازد. برآیند و ره آوردهای پژوهش نشان می دهد که ازدواج موجب ارضای غریزه جنسی مرد و زن شده و توالد و تناسل که مایه بقا و ادامه حیات بشری می شود را به همراه دارد همچنین روشن شد که مودّت، رحمت بین زوجین، تأمین نیازهای جنسی، و حفظ از تباهی و فساد، بقای نسل، سعادتمندی جامعه و توسعه اقتصادی و... از دیگر آثار و برکات این پیوند مقدس و آسمانی است. از سوی دیگر باوجود مبغوضیت اولیه طلاق و ترغیب به بازگشت و رفع اختلافات زنا شویی، در صورت بروز مشکل و موانع گره گشای بسیاری از گرفتاری ها و مشکلاتی است که به وسیله آن مرتفع می گردد. نیز مشخص شد که برداشت ها و تحلیل های مفسران شیعه اردو زبان درباره موضوع مورد بحث همسو با دیگر تفاسیر شیعی نگاشته شده در دیگر بلاد اسلامی بوده و صرفاً در جزئیات و برخی آداب و رسوم و فرهنگ رایج اختلافاتی به چشم می خورد که در متن پژوهش به تفصیل توضیح داده شده است.
بررسي تطبيقي ديدگاه‌هاي سياسي تفسير نمونه و تفهيم القرآن
نویسنده:
علي‌عباس نقوي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫اين نوشتار با رويکردي تطبيقي، به تحليل انديشه‌هاي سياسي مطرح شده در کتاب تفسير نمونه اثر آيت‌الله ناصر مکارم شيرازي و تفسيرتفهيم القرآن از ابوالاعلي مودودي (مفسرمعاصر اهل سنّت) مي‌پردازد و نقاط اشتراک و افتراق اين ديدگاه‌ها را برجسته مي‌سازد. نويسنده در هفت فصل مؤلفه‌هاي مهم سياست در اسلام را از منظر شيعه و اهل سنت بررسي کرده است. وي اعتقاد دارد: که اين دو دانشمند در کتاب‌هاي مذکور، توافق فراواني در ديدگاه‌هاي سياسي و اجتماعي دارند و اين دو کتاب تفسيري، نمونه خوبي براي وحدت اسلامي و نزديکي آراي متفکران مسلمان محسوب مي‌گردد. وي در فصل اول زوايايي از زندگاني، شخصيت علمي و آثار علمي آيت الله مکارم شيرازي و ابوالاعلي مودودي را بيان کرده و ضمن معرفي دو کتاب تفسيري آنان، و برخي مفاهيم سياسي مربوط به حکومت و نظام سياسي اسلام را شرح مي‌دهد. در فصل دوم با نام "اسلام و حکومت" به بحث درباره رابطه دين و سياست و قلمرو دخالت دين در حوزه‌هاي سياسي و اجتماعي از منظر اين دو متفکر پرداخته و نظريه سياسي اسلام، انواع حکومت و ضرورت آن را در نظريات آنان بررسي کرده است. حاکميت و مشروعيت در اسلام، عنوان فصل سوم است، که در آن معيار منشأ و مشروعيت حاکميت از منظر اين دو انديش مند بررسي مي‌شود. در فصل چهارم اهداف و وظايف حکومت اسلامي از ديدگاه اين دو مفسر، بحث و بررسي شده است. "شرايط و صفات حاکمان و زمامداران اسلامي"، عنوان فصل پنجم از نوشتار حاضر به شمار مي‌آيد، که به شرايط و صفات حاکمان اسلامي از منظر آن دو اختصاص دارد. در فصل ششم ساختار حکومت اسلامي و ماهيت اين نوع حکومت از ديدگاه آنان بيان شده است. در فصل هفتم نيز جايگاه مشورت در نظام حکومت اسلامي، اهميت مشاوره در اسلام، فوايد مشورت و شورا و اصول حاکم بر آن در نظام سياسي اسلام، از منظر اين دو دانشمند شيعه و سني بررسي مي‌شود.
  • تعداد رکورد ها : 2