جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
توسل و استغاثه در اسلام
نویسنده:
الياس قاسم اف
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مجمع جهانى اهل بيت,
چکیده :
پژوهشی روایی به منظور شناخت دیدگاه اسلام پیرامون موضوعات توسل و استغاثه است. نویسنده در فصل نخست کتاب، ذهن مخاطب را به این موضوع معطوف داشته است که مردگان نیز می توانند همانند زندگان ببینند، بشنوند، سخن بگویند، نماز بخوانند و با روح زندگان نیز ارتباط برقرار کنند. وی در این بخش به برخی از اخبار معصومین و داستان هایی از اصحاب استناد نموده و کوشیده تا از طریق آنها، دیدگاه وهابیت در این زمینه را مورد نقادی قرار دهد. در فصل دوم، مسأله توسل محور قرار گرفته و در آن به رد دیدگاه وهابیت و دفاع از نگرش شیعه به وسیله روایات معصومین(ع)و سنت پیامبر(ص) و اصحاب پرداخته شده است. فصل سوم به موضوع استغاثه اختصاص پیدا کرده و در آن تلاش شده تا تبیینی از حقیقت استغاثه در اختیار خوانندگان قرار گیرد. موضوعاتی که در ادامه مورد بحث و بررسی قرار گرفته عبارتند از: طلب باران با توسل به مردگان، جواز مسح قبرها و قرائت قرآن در کنار آنها، مطلوب بودن دعا نزد قبر صالحان و زیارت قبر پیامبر.
رجال صحيح بخاري از منظر علم رجال
نویسنده:
‫الياس قاسم اف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، معاونت پژوهشي، دفتر تبليغات اسلامي,
چکیده :
‫برخي از گروه‌هاي مذهبي مسلمان، کتاب صحيح بخاري را صحيح‌ترين کتاب پس از قرآن تلقي نموده، و تمام احاديث آن را صحيح دانسته‌اند. اين ديدگاه تا جايي پيش رفته که امروزه يکي از معيارهاي شناخت حديث صحيح از غيرصحيح، وجود آن در يکي از صحاح بخاري يا مسلم، يا دارا بودن شرايط تعيين‌شده در يکي از اين دو کتاب است. پژوهش حاضر با استفاده از روش توصيفي ـ تحليلي تلاش کرده است تا صحت و سقم روايات موجود در کتاب صحيح بخاري را بررسي نموده، و اين مسأله را تبيين نمايد که رجال موجود در سند روايات اين کتاب تا چه حدي ثقه بوده، و اصولاً رجال ثقه و غيرثقه چگونه ارزيابي مي‌شود. فرضيه‌اي که در اين پژوهش پيگيري مي‌شود آن است که بر خلاف ادعاي بخاري، احاديث کتاب وي، به‌صورت مطلق صحيح نبوده، و او از رجالي روايت کرده که حتي خود، برخي از آن‌ها را تضعيف مي‌کند. بخاري براي خود شروطي در اخراج احاديث قرار داده که به آن پايبند نبوده است؛ در اين زمينه مي‌توان به شروطي از قبيل اسناد متصل، راوي مسلمان، صادق و غيرمدلس، عادل، ضابط، داراي حفظ و ذهن سليم اشاره کرد. موضع‌گيري منفي در برابر اميرالمؤمنين و اهل بيت(، خودداري از ذکر فضايل مسلم و متواتر اهل بيت(، و تمايل به‌سوي اخباري که خدا را جسم معرفي کرده، عصمت پيامبر( را زير سؤال مي‌برد و نقل احاديثي که اهل سنت تصريح به يهودي بودن آن اعتقادات دارند، از ويژگي‌هاي کتاب وي مي‌باشد. همچنين نقل سخنان دور از واقع، نقل حديث از خوارج و نواصب با وجود آن‌که ايشان را منحرف و اهل جهنم دانسته، و راوياني که خود و ديگران آنان را تضعيف کرده‌اند، از ديگر ويژگي‌هاي الصحيح است. در نتيجه برخلاف ادعاي بخاري، کتاب الصحيح داراي احاديث جعلي، ضعيف و بي‌اساس زيادي بوده، و از رجال ضعيف، کذاب و فاسدالعقيده، احاديث فراوان أخذ کرده است.
  • تعداد رکورد ها : 2