جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تصویرآفرینی در قرآن (بررسی موردی گفتگوهای قرآنی)
نویسنده:
پدیدآور: سمیه جواهری ؛ استاد راهنما: آزاده عباسی ؛ استاد مشاور: طیبه ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تصویر آفرینی یکی از جنبه های اعجاز بلاغی است و قرآن برای موضوعات خود در راستای درک بهتر مفاهیم قرآنی از این شیوه بهره می برد. تصویر رساترین وملموس ترین زبان، برای ارتباط و تفاهم میان افراد بشر است . تصویر آفرینی، بهره گیری از کلمات و جملات، با نظمی دقیق به شیوه ای لطیف و هنری است به گونه ای که یک معنا و مفهوم خاص را در قالب حقیقتی زنده و مجسم ارائه دهد و ضمن بر انگیختن ذهن و احساسات مخاطب فکر وپیام خاصی را نیز به وی منتقل نماید. شیوه تصویر آفرینی در جای جای قران با اسلوب های متفاوت دیده می شود. نیز با توجه به اینکه بحث تصویرآفرینی یکی از جنبه های مهم اعجاز است و در فهم بشر از آیات قرآن بسیار تاثیرگذار می باشد در جهت اهداف راهبردی هدایت بشر و اثربخشی مخاطب قران، ضرورت دارد تا تصویر افرینی قران در موضوعات مظاهر هستی بررسی شود. از آنجا که موضوعات قران بسیار زیاد است در این پژوهش تصاویری که قران کریم از گفتگوهای قرانی در سه مرحله قبل از دنیا، در دنیا، و بعد از دنیا ترسیم می کند مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای انجام این پژوهش منبع اصلی ما کتب تفسیری می باشد. خداوند در قرآن کریم برای سخن زیبا و نیکو ارزش فراوان قائل شده است و با بیانی سرشار از عطوفت و صمیمیت، از بندگان خود خواسته است سخنانشان رابه برترین صورت به زبان آورند. قرآن کریم تصاویر با عظمتی از گفتگوهای هدفمند را که در درون خود، عظمت اسلام و تعالیم و اخلاق اسلامی و اخلاق انبیا را نمایان می سازد دارد. خداوند اسرار خلقت انسان و اعتراض فرشتگان و طغیان ابلیس را در عالمی که برای ما انسان ها در دسترس نیست (قبل از دنیا)، در قالب گفتگو که خود نیز نقش اصلی گفتگو را دارد، به تصویر می کشد. در گفتگوهای دنیایی که حجم وسیع گفتگوهای قرآنی را به خود نسبت داده است مجال بر این بود که فقط به سراغ گفتگوهای داستان انبیا و تاریخی بپردازیم و با اصلی ترین روش تبلیغ دین پیامبران که همان گفتگو است بیشتر آشنا شده و در عمل وا قدام در جامعه اسلامی از انها بهره ببریم. آشنایی با معاد و بهشت و دوزخ (نهرهای جاری بهشت ودرختان سرسبز یا آتش و سرمای دوزخ) که همیشه برای ما مسلمانان با زبان تصویر بیان شده است و دنیایی که در آینده است را خداوند با گفتگوی دوزخیان و بهشتیان و فرشتگان در حیات پس از مرگ برای عامه مردم با زبان تصویر تفهیم نموده است . یکی از نشانه های اعجاز قرآن کریم بیان تصویری مفاهیم در قالب گفتگوی زنده و داستانی با بهره گیری از همین حروف وکلمات زبان جاری مردم است.
شاخصه های انسان متعالی با تکیه بر سوره مبارکه فرقان و راهکارهای رواج آن در نظام تربیتی
نویسنده:
پدیدآور: فاطمه باقری ؛ استاد راهنما: فائزه عظیم‌زاده اردبیلی ؛ استاد مشاور: طیبه ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ازدیدگاه قرآن کریم، تعالی به معنای بالا رفتن انسان و به مراتبی از رشد وکمال روحی دست یافتن است که آفریننده ی هستی با فرو فرستادن پیامبران و کتاب به دو شیوه ی هدایت تکوینی وتشریعی آن را فراهم فرموده است دستیابی به مقام قرب الهی همه‌ی کمالات روحانی و انسانی را در برخواهد داشت؛ لفظ عبادالرحمن که در سوره مبارکه فرقان آمده است سخن از بندگانی است که مشمول رحمت واسعه الهی قرار گرفته اند، به سوی کانون رحمت سیر می‌کنند، رحمت فراگیر الهی در دنیا و رحمت خاص الهی در آخرت، آنان را فرا گرفته و خداوند عالیترین درجات و مقامات را به آنان خواهد داد. محور اصلی و هدف نهایی همه آموزه ها و معارف دینی، تربیت « انسان کامل » با ویژگی ها و مشخصاتی است که در منابع اصلی و اصیل دینی بدان تصریح شده است. انسان باید با برخورداری از توانمندی های شگرف و ظرفیت بیکرانه ای که در وجود او نهاده شده و با استفاده از هدایت الهی سیر تکاملی خود را رقم زند و متخلق به اخلاق الهی شود تا غایت خلقت او که رسیدن به اوج خلیفه الهی و خداگونگی است، تحقق یابد. مسئله ی اصلی این پژوهش، عبارت است از این که، شاخص ها و ویژگی هایی که قرآن کریم برای انسان متعالی بیان فرموده چیست همچنین آثار و پیامد های متعالی شدن انسان در تعاملات اجتماعی و زندگی فردی کدامند و چه راهکارهایی را برای اشاعه ی این صفات ( صفات انسان متعالی ) در نظام تربیتی می توان بیان کرد. از جمله یافته های این تحقیق که با استفاده ازکتب تفسیری معتبر بدست آمده این است که قرآن کریم شاخص ها و ویژگی هایی ازجمله تواضع و فروتنی، حلم و بردباری، یکتاپرستی، عفت و پاکدامنی، تفکر همراه با بصیرت و ... را برای تعالی انسان بیان فرموده است. ازدیگر یافته ها اینست که متعالی شدن انسان آثار و پیامدهایی در زندگی فردی و اجتماعی افراد دارد که اهم آنها عبارتند از: هدفمند شدن زندگی، آرامش روحی، جلوگیری از هدر رفتن استعدادها، رضایت و خشنودی خداوند، برقراری امنیت اجتماعی و دوری از فساد و انحرافات اخلاقی است. همچنین بر اساس یافته های این تحقیق راهکارهایی برای اشاعه ی صفات انسان های متعالی در نظام تربیتی وجود دارد که شامل تربیت دینی با محوریت تقوا و انجام عبادات، پرورش حس تعهد و مسئولیت پذیری در متربیان، مشارکت جویی متربیان در اداره امور مدرسه، آموزش تفکر، تعقل، بصیرت و تقویت کرامت و عزت نفس در متربیان و همچنین پرورش صبر و بردباری است. همچنین متربیانی که به مراحلی از کمال رسیده و درجامعه از وجدان کاری، مسئولیت پذیری، تقوا و... برخودار باشند می توانند در پیشرفت کشور هم نقش داشته باشند.
آسیب شناسی زندگی متکاثرانه در قرآن و حدیث با رویکردی بر نظرات مقام معظم رهبری
نویسنده:
طیبه ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
چکیدهبسیاری از انسان‌ها هویت حقیقی‌شان را فراموش کرده و به خودبیگانگی دچار شده‌اند، طبیعی است که چنین حالتی، انسان‌ مسلمان را دچار بحران خواهد کرد. هر انسانی در طول زندگی با شرایطی مواجه می‌شود که اگر فریادرسی نداشته باشد، ممکن است غرق شود. تکاثر یکی از بارزترین این شرایط است، که سبب خروج فرد از حد و مرز الهی و چهارچوب انسانی می‌گردد. تکاثر یا زیاده طلبی در صورتی اتفاق می‌افتد که شخص بیش از آن‌چه نیاز دارد، طلب، و برای به دست آوردن آن تلاش نماید. این موضوع از همان سال‌های نخست ظهور اسلام، مورد توجه شارع دین بوده تا جایی که یک سوره از قرآن به آن اختصاص داده شده است .بر این اساس پژوهش حاضردر پی آن است که با تکیه بر آموزه‌های سعادت بخش ثقلین و مجموعه رهنمودهای مقام معظم رهبری، نخست به ارائه تعریف صحیح و همه‌جانبه از زندگی متکاثرانه، و سپس به بررسی عوامل پیدایش این نوع از زندگی پرداخته، در مرحله بعد نیز به واکاوی آسیب‌های ناشی از این نوع زندگی که باعث غرق شدن در ورطه هولناک و مسیر انحرافی می‌گردد، اختصاص دهد. در نهایت نیز،با کنکاش در آموزه‌های اصیل دینی و رهنمودهای مقام معظم رهبری راهکارهایی برای مقابله با این نوع از زندگی به خوانندگان عرضه نماید. این پژوهش با شیوه کتابخانه‌ای به استخراج مطالب و با تکیه بر روش کیفی، به توصیف و تحلیل این آموزه‌ها پرداخته است.
  • تعداد رکورد ها : 3