جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
رابطه ی قضا وقدر با افعال اختیاری انسان
نویسنده:
محمد موسی صالحی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
بیشتر انسان‌ها، از قسمت و قضا و قدر و شانس، فهم اشتباهی دارند.برای مثال وقتی ماشین شان تصادف می‌کند، بدون اینکه عدم رعایت قوانین ترافیکی را در نظر بگیرند و به اشتباهاتش پی ببرد و در پی اصلاح آن باشند،آن را به گردن «قسمت» و «سرنوشت» می‌اندازند. بنابراین تلقی درست از قضا و قدر و فهم آن می‌تواند در حل چنین اشتباهاتی راه‌گشا باشد. قضا به معنای حتمی بودن واقعه‌ای که از ناحیه علل و اسباب است و قدر به معنای حدود و مشخصات و ویژگی‌های آن واقعه می‌باشد. قضا و قدر الهی در واقع عبارتست از برانگیخته شدن همه علل و اسباب که از اراده و علم حق تعالی نشأت می‌گیرد.در بین وقایعی که در عالم رخ می‌دهد اعمال و افعال انسان از آن سلسله وقایعی است که، سرنوشت آن علاوه بر علت‌های گوناگون به اراده و اختیار انسان نیز بستگی دارد.یعنی آنچه انسان با اختیار و اراده خود انتخاب می‌کند و انجام می‌دهد نیز، مشمول قضا و قدر الهی می‌شود. این مقاله به بررسی رابطه این دو، یعنی قضا و قدر و افعال اختیاری انسان می‌پردازد.
صفحات :
از صفحه 103 تا 113
سیره تربیتی حضرت زهرا(ع)
نویسنده:
محمد موسی صالحی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله به بررسی و سیره تربیتی حضرت فاطمة زهرا÷ پرداخته و در پنج فصل تنظیم شده است: فصل اوّل به کلیات و طرح تحقیق اختصاص دارد. در فصل دوم به تاریخ ولادت حضرت زهرا÷، نقش وراثت در شخصیت صدیقة طاهره، مراحل تکامل جنینی، اهتمام رسول خدا| به تربیت آن حضرت، ازدواج فاطمة زهرا÷ با امیرالمؤمنین(علیه السلام) و تلاش و کار آن بی بی دو عالم در خانة علی(علیه السلام) اشاره شده است. در فصل سوّم، علت نیازمندی انسان به الگو، انواع الگوها، الگوی خانوادگی، الگوی اجتماعی، الگوی مذهبی و همچنین نقش و ویژگی های الگو ذکر شده است. فصل چهارم به اصول و روش های تربیتی حضرت زهرا÷ پرداخته است. انتخاب بهترین نام ها، عقیقه کردن برای فرزندان، محبت به کودکان، احترام به کودکان، عدالت و مساوات میان کودکان، بازی با کودکان، مراقبت از کودکان، ارتباط علمی با فرزندان، تربیت عبادی و اجتماعی فرزندان، تربیت افراد زیر دست، نمونه ای از کمالات تربیت یافتگان حضرت زهرا÷ و تربیت دیگران، پاسخ به مسائل شرعی و آموزش قرآن و احکام، از مطالبی است که در این فصل بیان شده است. در فصل پنجم، جمع بندی، نتیجه گیری و پیشنهادات ارائه شده است.
  • تعداد رکورد ها : 2