جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
حقیقت نفس در اندیشه امامیه از مدرسه کلامی بغداد تا علامه طباطبایی
نویسنده:
حسین حجت خواه، سعید سنایی‌مهر
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
حقیقت نفس، روح و بدن و رابطه آنها با یکدیگر، از مسائلی است که تأثیر اساسی در آموزه معاد و سرنوشت اخروی انسان دارد. برخی متکلمان، حقیقت انسان را جوهر مجرد متعلق به بدن شمرده­اند، برخی بر آنند که نفس، همین پیکر محسوس و مشهود است که روح در منافذ آن حلول کرده است و گروهی نیز حقیقت انسان را اجزایی اصلی در بدن می­دانند که پایا و دگرگون­ناپذیر است. شیخ مفید ضمن پذیرش دیدگاه اول، حقیقت انسان را جوهر بسیط و غیرمادی قائم به خود می­داند؛ اما شاگرد او سید مرتضی با پذیرش رویکرد دوم و اعتقاد به یگانگی نفس و بدن، انسان زنده و مکلف را مجموع این شخص ظاهری و هیکل مشهود می­داند که روح یا به تعبیر وی هوایی لطیف در منافذ آن جاری است. در دوران معاصر، علامه سید محمدحسین طباطبایی با روش تفسیری و بدیع خود، ضمن پذیرش رهیافت اول، بر دیدگاه شیخ مفید صحه گذاشته است.
صفحات :
از صفحه 105 تا 126
نشانه های عصر ظهور در متون اسلامی
نویسنده:
سعید سنایی مهر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نشانه های عصر ظهور در متون اسلامی مسأله ظهور منجی در آخرالزمان، یکی از مسایل مشترک ادیان الهی و حتی ادیان غیرالهی و برخی مکاتب فلسفی است. ادیان آسمانی به یمن بهره مندی از منبع وحی اتصال به مبدأ هستی، از تحقق وعده الهی در واپسین فصل حیات بشر و پیدایش مدینه ای فاضله در فراخنای گیتی خبر داده اند.آنچه در این میان، دین اسلام را از سایر ادیان و مذاهب دیگر متمایز می کند، پیشگویی های دقیقی است که با ذکر مصادیق و جزئیات، درباره شخص منجی، نشانه های ظهور و شاخصه های حکومتی او بیان شده است. نگارنده در این پایان نامه، با تحقیق و تأمل در متون اسلامی، به منظورتبیین صنشانه های عضر ظهور، مسایل زیر را بررسی نموده است. الف - منظور از نشانه های ظهور چیست؟ توضیح: نشانه های ظهور به مجموعه حوادثی گفته می شود که بر اساس پیش بینی معصومین(ع) در عصر غیبت واقع شده و با ظهور حضرت مهدی (عج) رابطه کشفی داشته باشند.ب - فرق میان شرایط ظهور با علائم ظهور چیست؟ توضیح: رابطه ظهور با شرایط یک رابطه واقعی است در حالی که رابطه آن با علائم یک رابطه کشفی است. ج- نشانه های حتمی وغیرحتمی کدامند؟ توضیح: نشانه های حتمی، نشانه هایی هستند که تحقق آنها بدون هیچ گونه قیدو شرطی الزامی است؛ به گونه ای که ظهور حضرت حجت علیه السلام را نیز بدون تحقق آنها واقع نخواهد شد. در مقابل، نشانه های غیرحتمی به نشانه هایی گفته می شود که تحقق آنها مشروط به شروطی است که در صورت تحقق آن شروط، نشانه مشروط نیز محقق خواهد شد. در ادامه علائم پنج گانه و حتمی ظهور که عبارتند از: خروج سفیانی، قیام یمانی، ندای آسمانی، قتل نفس زکیه وخسف در بیداء، مورد برسی و تحلیل قرار گرفته است. و در پایان، به مسأله رجعت که درآخرالزمان واقع می شود نیز اشاره شده است. و در پایان، به مسأله رجعت که در آخرالزمان واقع می شود نیز اشاره شده است.
  • تعداد رکورد ها : 2