جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
مؤلفه‌های اثرگذار در تمدن نوین اسلام (آرمان‌شهر)
نویسنده:
عبدالله صادقی
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
با ظهور اسلام پایه‌های تمدن شکوهمندی گذاشته شد که قرن‌ها داعیه‌دار تمدن سازی بود. ولی اکنون از دوران طلایی خود فاصله دارد و نیازمند تحول در ساختارهایش می‌باشد. نگرش سیستمی به دین راهکار اساسی است. زیرا نگرش سیستمی به دین اساس پی‌ریزی ساختارهای آرمان‌شهر بر اساس نظر اسلام است. بر اساس این نگرش گزاره‌های دین دارای ظرفیت برنامه‌سازی بوده و صرفاً گزاره‌های توصیفی نیستند. و روایت به‌ظاهر ساده‌ای مانند «و نظم امرکم»، راهبردی به معنای؛ «کشور شیعه باید منظم‌ترین کشور دنیا باشد» را خواهد داشت. بر این اساس باید مؤلفه‌های تأثیرگذاری مانند مدل نیازها، طبقه‌بندی علوم و آینده‌پژوهی بر مبنای دین سیستمی تحول یابند.
صفحات :
از صفحه 5 تا 18
چالش‌های تاریخی کلیسا در قرون وسطی
نویسنده:
عبدالله صادقی
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
یکی از اشکالاتی که به طور معمول برخی از مسیحیان به اسلام وارد می‌کنند، خشن بودن دین اسلام است و با استفاده از رسانه‌ها و با روش‌های مستقیم و غیرمستقیم به مخاطبان خود القا می‌کنند که اسلام دین خشونت است. ولی با بررسی گذشته مسیحیت خصوصاً دوران حاکمیت کلیسا (قرون وسطی)، مسیحیت چهره دیگری از خود به جا گذاشته است. علاوه بر این در کتاب مقدس موجود، حوادث خشونت باری از دوران گذشته که مورد قبول مسیحیت هم می‌باشد نقل شده است؛ نکته دیگر اینکه احکامی در کتاب مقدس آمده که سختی و خشونت آن قابل دفاع نیست.
صفحات :
از صفحه 81 تا 90
راهبردهای حوزه در ساختارسازی تمدن اسلام
نویسنده:
عبدالله صادقی
نوع منبع :
مقاله
چکیده :
تمدنها سابقه تاریخی دارند. اسلام دین تمدن سازی است که تمدن کهنی در تاریخ جامعه بشری پدید آورده است. گرچه امروزه از آن فاصله گرفته است. سالیانی است که دین اسلام از ظهور پیشوای خویش محروم مانده است . لذا برای تغییر وضعیت موجود و اداره بهینه امور جامعه اسلامی نیازمند تحقق تمدن اسلام است. تحقق این امر مبتنی بر راهبردهای ساختارسازی تمدن اسلام است. راهبرد پیشنهادی نگاه تمدنی به علوم و معارف و توجه به آینده نگری و آینده پژوهی است.
صفحات :
از صفحه 5 تا 20
بررسی تطبیقی آیه وراثت صالحان
نویسنده:
ظفرعلی رضوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تفسیری است از آیه وراثت صالحان و تطبیق این آیه بر حکومت جهانی حضرت مهدی. در پژوهش حاضر نخست به تفسیر اجمالی آیه وراثت صالحان و معنای واژگان آیه مذکور پرداخته شده آنگاه بشارتهایی که در کتاب زبور داود(ع) درباره حکومت صالحان در آخرالزمان شده است بیان می گردد. نگارنده مراد از حکومت صالحان را در آیه مذکور حکومت ائمه معصومین دانسته و دیدگاههای مفسران و روایات شیعه و اهل سنت را در این باره نقل می نماید. در قسمتی دیگر از رساله به تبیین ویژگیهای حکومت جهانی حضرت مهدی پرداخته شده و رشد و تکامل عقول و علوم در آخرالزمان و سپرده شدن حکومت عدل جهانی به ائمه معصومین مورد ارزیابی قرار می گیرد. بررسی ارتباط جهانی شدن با حکومت جهانی حضرت مهدی آخرین مبحث رساله حاضر است.
دشمن شناسی در قرآن (با رویکرد سیاسی)
نویسنده:
اختر عباس جون
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
انسان دوست دارد به سوی کمال حرکت کند و دشمن سعی می کند مانع حرکت او شود و چون دین و وحی، ضامن منحرف نشدن انسان هستند، از این رو دشمن، دین و وحی را با روش های گوناگون هدف دشمنی خود قرار داده است. بنابراین اگر انسان و جامعه انسانی می خواهد در راه تکامل خود حرکت سالمی داشته باشد باید دشمن را بشناسد تا از او فریب نخورد. این رساله در چهار فصل با عنوان «دشمن شناسی در قرآن» به راه کارهای مقابله با دشمن پرداخته است: فصل اوّل به واژه های مربوط به دشمن، مصادیق دشمن و انواع آن اختصاص دارد. فصل دوم به منافقان و یهود که دشمنان سرسخت و خطرناک جهان اسلام هستند اختصاص دارد. فصل سوم به راهکارهایی که قرآن برای دفاع از حریم اسلام و مسلمانان بیان کرده پرداخته است. فصل چهارم، ملاک ها و معیارهای «خودی» را مورد بررسی قرار داده است.
  • تعداد رکورد ها : 5