جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
غیرت از دیدگاه قرآن و سنت و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
فریبا جانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
غیرت درلغت به معنی تعصب وحمیّت در حفظ عرض و ناموس است معانی متفاوت و گوناگونی برای کلمه غیره بیان گردیده است لیکن، آن چه در بین مردم بدان معنی مشهور است، عبارت است از سعی در محافظت هر آن چه که نگهبانی آن لازم و واجب است و غیرت از شجاعت نشأت می گیرد. فرق غیرت و عفت این است که؛ « عفت، خودنگهداری و مواظبت از خویش است. ولی غیرت نگهداری و مواظبت از دیگری است .» در نظام آفرینش غیرت جایگاه ویژه ای دارد. در بسیاری از حیوانات همچون خروس این حس دفاع به چشم می خورد و در تمامی انسان ها تقریباً این حس وجود دارد و وجود این حالت یک ارزش انسانی است که از اراده ی اخلاقی او سرچشمه می گیرد. در مورد درجات غیرت، شبلی می گوید غیرت دو تاست: « غیرت بشریت بر تن ها و غیرت خداوند بر دل ها .» غیرت و تعصب ناموس یکی از عوامل اساسی عزت و حفظ حریم خانواده است. به همان اندازه که بی تفاوتی و بی غیرتی زمینه ساز فساد و آلودگی جامعه می شود، غیرت و حساسیت در برابر منکرات نیز نقش ارزنده ای دارد. برخی از آثار فردی غیرت عبارتند از: عفت و پاکدامنی، جلو گیری از فساد و .... وبعضی از آثار اجتماعی آن شامل ، ثبات خانواده، حفظ نظام اسلام، و ... می شود. همچنین برخی از اقسم غیرت عبارتند از: غیرت در اولاد، غیرت در اموال،غیرت در مورد همسایگان،غیرت سیاسی و انقلابی،غیرت جنسی، غیرت ملی و ... . گرچه در قرآن واژه ی غیرت به کار نرفته است. اما از برخی آیات قران می توان بحث غیرت و حساسیت در برابر منکرات را استفاده نمود. همچون آیات امر به معروف و نهی از منکر، حجاب، جهاد، دفاع، هجرت، شهادت و ... . از آن جا که خالق همه اشیاء خداوند قادر است و نیز سرآمد تمام صفات حسنه و منبع آن صفات ذات خداوند است، بنابراین خداوند غیرتمند ترین، غیرتمندان است. در روایات اسلامی نمونه های بسیاری از غیرتمندی بیان شده است که از نمونه ی آنان غیرت حضرت رسول اکرم ( ص)، حضرت ابراهیم ( ع) و حضرت ابوالفضل ( ع) و .... می باشد.
عفت از نظر قرآن و سنت و نتایج و پیامدهای فردی و اجتماعی
نویسنده:
بی بی سعیده شمس آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
عفت از جمله فضائل است که از جنود عقل بوده و مانع از غلبه خواسته های نفسانی و ظهور فعلی نفس اماره به عقل و دینداری انسان می شود. معنای لغوی عفت: حیا، چشم پوشی، تقوی، پرهیزکاری است. هر قدر این احساس شرم از زشتیها در انسان بیشتر باشد عفت او نیز بیشتر خواهد بود. حضرت علی ( ع) می فرماید: «با عفت ترین شما با حیاترین شماست.» حیا عامل بازدارنده ای است که همچون لباس، تمام زشتیها را می پوشاند و موجب پایبند شدن انسان به قوانین و دستورات دین می شود. حیا بر دو گونه است: حیایی که انسان را از کارهای زشت باز می دارد حیای خوبی است و نشانه عقل و ایمان است. حیایی که انسان را از کارهای نیک باز می دارد ناپسند و منفی است و اسلام آن را در انسان نشانه نادانی و ناتوانی می داند. تنها سرمایه زن عفت و پاکدامنی است زن اگر بالاترین مقامات و عالی ترین معلومات را دارا باشد و نتواند عفت خود را نگهداری کند و پاکدامنی نداشته باشد ارزش واقعی ندارد حتی خود زن ها برای چنین زنی احترام قائل نیستند. مرد نجیب و زن عفیف کسانی هستند که جز همسر خود دیگری را دوست نداشته باشند زن باید شوهرش را بهترین فرد و زیباترین و محترم ترین کس بداند و مرد باید زنش را نمونه جمال و زیبایی و رآراستگی و پیراستگی بشمارد. رابطه ای است بین لباس و عفاف و در این جنبه می توان گفت لباس اسلحه دفاعی زن در حفظ عفاف است و قدرت ایمان و جنبه شرافت طلبی او را نشان می دهد. بنابراین تنها راه حفظ شخصیت و حرمت زن روی آوردن به حجاب است. اگر او به حجاب رو ی آورد پایگاه خانوادگی اش قوی می شود، مردها ناچار می وشند به زندگی خانوادگی خود ارج نهند و به همسران خود واقعا توجه کنند. همواره باید هرچه سلامت اخلاقی جامعه لطمه می زند ریشه کن شود و هرچه سلامت اخلاقی جامعه را تضمین می کند تقویت گردد. امروزه در جوامعی که حجاب نیست اخلاق جامعه به شدت آسیب دیده و برای ترمیم و اصلاح جامعه چاره ای جز ارزش بنیادین حجاب وجود ندارد. برهنگی ارزش را از بین می برد و او را تا حد یک کالا و یک جنس پست می کند، زنیکه تن و اندام خود را در معرض و دید همگان می گذارد و آنچه را که به جنسیت او مربو ط می شود به کوچه و بازار می کشد، در حقیقت می خواهد با تکیه بر زنانگی خود در جامعه جایی باز کند نه با تکیه بر انسانیت خویش. در واقع او بدین ترتیب اعلام می کند که آنچه برای او اصل است « زن بودنم اوست نه انسان بودن و نه اندیشه و لیاقت و کارایی او. هر قدر زن از شخصیت معنوی و زیبایی های درونی برخوردار باشد به همان میزان خود را از به نمایش گذاشتن زیبایی های ظاهری و جسمانی و خودنمایی وتن آرایی بی نیاز می بیند. زن نجیب و با عفت نباید طوری رفتار کند یا قدم بردارد که شهوت مرد شهوت پرست را براگیزاند. راه رفتن زن باید راه رفتن آرام و نجیبانه باشد، سخن گفتن زن باید بسیار ساده باشد و هیچ گونه کرشمه ای در آن به کار نرود. بسیاری از مردان به چنین زنی رحمت می کنند و نجابت و عفت او را می ستایند. زیرا هر مردی نظرباز و شهوتران نیست یا اگر هم چنین باشد در برابر این گونه عفت و نجابت و پاکدامنی سر تسلیم فرود می آورد و با نظر اعجاب و تحسین به چنین زنی می نگرد.
ولایت فقهای جامع الشرایط از دیدگاه عقل و قرآن و سنت
نویسنده:
مریم همتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بعضی از علمای لغت ولایت را به پادشاهی و امارت معنی کرده برخی به یاری دادن ولی دو نوع است: ولی الله، ولی شیطان ولی الله یعنی دوست خدا، ولی شیطان یعنی دوست شیطان. هر کدام از اولیاءالله و شیطان راهی را طی می کنند که در واقع خلاف مسیر یکدیگر است همان طور که خداوند ولی پیروان قرآن است شیطان نیز بر مشرکین، کفار و افراد بی ایمان ولایت دارد. بحث ولایت فقیه یک بحثی است اجتماعی، اعتقادی و اقتصادی، ولایت یک مسأله ایست که جامعه از پذیرفتن آن ناگزیر است و به فرمایش امام ولایت فقیه از موضوعاتی است که تصور آن موجب تصدیق می شود و چندان به برهان احتیاج ندارد. در آغاز بحث حدود اختیارات ولی فقیه را مطرح می کنیم. در بیان این مطلب می تون گفت در زمان حکومت حضرت محمد ( ص) و حضرت علی ( ع) علماء و فقهای اسلام از جانب این دو بزرگوار به بلاد و سرزمین ها فرستاده می شدند و اجازه فتوی و جاری نمودن حدود، دریافت مالیات و تشکیل حکومت به آن ها داده می شده. مالک اشتر از جانب علی ( ع) ولایت داشت که حکومت ایجاد کند. در زمان امام صادق ( ع) نیز ایشان به بسیاری از شاگردان خویش اجازه فتوی و حکم ولایتی می دادند. حضرت امام عصر نیز در زمان حضرت و غیبت صغرایشان حجت خود را در بین مردم مشخص نمودند و پس از برشمردن خصوصیات ولی امر مسلمین در زمان غیبت از مردم می خواهند که در حوادث واقعه به آن ها رجوع کنند مگر حوادث واقعه چیزی جز حوادث و معضلات اجتماعی است. حضرت صادق ( ع) تصریح دارند آنانی که حدیث ما را روایت کرده و در حلال و حرام ما مطالعه نمودند و صاحب نظر شده و احکم و قوانین ما را شناخته اند بایستی آنان را به عنوان قاضی و داور بپذیرند زیرا که من آنان را حاکم بر شما قرار داده ام. ولی فقیه مسأله ای بی اساس و من در آوردی و یا موضوعی که اخیرا مطلح شده باشد نیست بکله اصلی است محکم که ریشه در هدف بعثت انبیاء و تداوم امامت و رهبری امت ورساند و اجرای حدود خدا، ایجاد حکومت عادله دارد.
 ریشه های بی حجابی زنان
نویسنده:
پروین انواری نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
به نام او که پاک است و منزه، و دوست می دارد انسان های پاک و پاکیزه را. دیری است که بر آن بودم دفتری بیارایم، از گلهای بوستان عفاف و حجاب تا عطر آن، بیشتر به مشام جوانان خوش آید که گویند: در جوانی پاک بودن شیوه ی پیغمبری است دفتری که پیش روست، خوشه ای از خرمن پاکی و حجاب و ریشه های بی حجابی و راههای مبارزه با آن است. این دفتر، طی فصول چهارگانه، ریشه های بی حجابی زنان را از صدف خویش بیرون آورده فراروی خوانندگان می نهد و مسائلی از قبیل حجاب و فوائد آن، استعمار و بی حجابی، بررسی ریشه های بی حجابی، آثار و پیامدهای آن در جامعه و راههای مبارزه به آن را مورد بررسی قرار می دهد. حجاب صدفی است ارزشمند که در انسان به ودیعت نهاده اند، که ای کاش بازش یابی تا برق آن دریای هستی ایمان را روشنی بخشد. ای پیامبر، به زنان و دختران خود و به زنان مؤمنین بگو، تا خود را به وسیله ی جامعه ای که تمام بدن آنها را فراگیرد بپوشانند. این نزدیک ترین چیزی است که آنها به عنوان اهل عفت شناخته شوند. پس ( در این صورت، افراد هرزه) متعرض آن ها نمی شوند و اذیتشان نمی کنند. اگر زن حجاب نداشته باشد، هرگونه توجهی که به او می شود، جنبه ی شهوانی دارد و در نتیجه ارزشهای واقعی او هم فراموش می گردد. و به همین جهت تا جاذبه ی ظاهری دارد، مورد توجه است و همین که این جاذبه ظاهری از بین رفت، احساس غربت و پریشانی می کند. در فصل استعمار و بی حجابی، آنچه که در آن مورد بحث قرار گرفته است، اینکه از چه موقع بی حجابی با دخالت استعمار بیگانه در جامعه ی ما آغاز شد و اینکه غرب تا چه اندازه از آن بهره می برد. و یکی از عواملی که موجب شد زنان ما تحت تأثیر هجوم فرهنگ مبتذل غرب قرار بگیرند، ضعف ایمان و عدم آگاهی آنان از اسلام و تعالیم رهایی بخش آن بود هنگامی که کاملا جاهل و غافل شدند نقشه ی استعمار جامه ی عمل پوشید بدین ترتیب به اهداف سیاسی و اقتصادی خود نائل آمدند. اینجاست که فساد و فحشاء، بی بندباری، تجاوز به انس در جامعه ی امروزی ما بیداد می کند که باید راه حل هایی اندیشیده شود. چه بهتر که خانواده ها ایمان و اعتقاد به تعالیم اسلام را در فرزندان خود تقویت کنند، چون پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.
  • تعداد رکورد ها : 4