جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 2
نقش روحانیت در ظهور انقلاب اسلامی
نویسنده:
زهرا خیرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق به نقش روحانیت در ظهور انقلاب و تحولات این نهاد در جریان نهضت اسلامی اشاره شده است. هدف اصلی از پرداختن به این موضوع نشان دادن عظمت و جایگاه روحانیت و نقش این نهاد در شکست یا پیروزی انقلاب می باشد. این موضوع هنگامی ضرورت پیدا می کند که بدانیم،ملت ایران طعم شیرین پیروزی را زمانی تجربه کرده، که روحانیت و مرجعیت عالی شیعه با ایدئولوژی برگرفته از مکتب نورانی اسلام و با هدف احیاء و اجرای احکام اسلامی رهبری نهضت را بر عهده گرفته بودند. تردیدی نیست که بدون شناخت درست وقایع و حوادث گذشته و تحلیل واقعی و مناسب آن نمی توان اندیشه و چشم اندازی صحیح به آینده داشت. لذا ارائه ی چهره ای روشن و واقعی از حوادث گذشته رسالت همه ی پژوهشگران صحنه های اسلام و انقلاب اسلامی می باشد. ملت مسلمان ایران از آن جایی که، طعم شیرین تبعیت و پیروی از مرجعیت اسلامی را در جریان نهضت تنباکو و مرحله اول انقلاب مشروطه را در حافظه تاریخی خود داشت. و همچنین طعم تلخ اعتماد به روشنفکران غرب زده و ملی گرایان وابسته را نیز به یاد داشت. از این رو به نهضتی روی آورد که رهبری آن در دست مرجعیت عالی شیعی، ایدئولوژی آن به طور کامل برگرفته از مکتب نورانی اسلام و اهداف و جهت گیری های آن در جهت احیاء و اجرای احکام اسلامی بود. این نهضت با قیام پانزده خرداد سال42 اوج گرفت و در یک دوره پانزده ساله بستر سازی و آماده سازی آن صورت گرفت. در این دوره، دولت های فرمایشی به دلیل عدم مشروعیت و مقبولیت لازم و نداشتن پایگاه های مردمی یکی پس از دیگری سقوط می کرد. حکومت نظامی نیز به عنوان آخرین حربه به کار گرفته شد. در مقابل مبارزات مردمی نیز شدت یافت. رهبر انقلاب همواره با صدور اطلاعیه ها و بیانیه های پی در پی و فراخوانی مردم برای حضور در صحنه جهت نابودی رژیم نقش تاریخی روحانیت را دوچندان می نمود. برنامه ریزی راهپیمایی ها، سخنرانی در مساجد، تهیه شعارها و در مجموع سازماندهی نهضت به طور عمده توسط روحانیت مبارز صورت می گرفت. این سخنرانی ها سرانجام در سال های 56 و 57 به اوج خود رسید و سپس ورود امام خمینی پس از دو دهه مبارزه در 22 بهمن 1357 نظام سیاسی پهلوی و همراه آن نظام شاهنشاهی رابرچید وسبب تشکیل دولت موقت و برقراری جمهوری اسلامی توسط مردم گردید. روحانیت درنظام سیاسی جدید جنبه ی محوری پیداکرد و مهم ترین جایگاه حقوقی – سیاسی را در قانون اساسی جمهوری اسلامی احراز نمود به طوری که دوام و بقاء نظام سیاسی جدید، به میزان زیادی وابسته به عملکرد و حضور روحانیون می باشد.
دنیا در قرآن
نویسنده:
زهرا خیرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله با عنوان دنیا در قرآن در نظر دارد تا آن چه را که در قرآن و سخنان ارزش مند امامان علیهم السلام در مورد دنیا بیان شده مورد بررسی قرار دهد تا از بسیاری از کج فهمی ها و آثار مخرب آن در جامعه ی کنونی جلوگیری شود. دنیا مؤنث « أدنی» است، به معنای نزدیک تر و پست تر است. هرچیزی که انسان را از خدا دور کند دنیا نامیده می شود، حتی می تواند نماز، روزه و حج باشد. علت انتخاب شناخت دنیا از دیدگاه قرآن آن است که انسان دنیا را بشناسد و خود را در جهت اهداف متعالی تری سوق دهد و از گمراهی آشکار که نتیجه ی آن غرق شدن در منجلاب فساد است رهایی یابد. دنیا عبارت است از آن چه که شب و روز را در بر دارد و آن چه که در آسمان بر آن سایه افکنده و زمین آن را احاطه نموده است. رابطه ی انسان و دنیا اگر به صورت وابستگی و طفیلی بودن انسان باشد؛ موجب محو و نابودی انسان و تمام ارزش های عالی انسان می شود زیرا ارزش انسان به کمال مطلوب هایی است که تلاش جست و جو می کند. در این تحقیق آیات و روایات قرآنی زندگی دنیا را بی ارزش و ناچیز شمرده اند و به ترک از آن سفارش کرده اند و به انسان هشدار می دهند که در پس این دنیا جهانی پایدار و دایم است که این دنیا پوچ و بی هوده آفریده نشده است. در این تحقیق توصیفات قرآنی زندگی دنیا بی ارزش و ناچیز شمرده شده و به ترک از آن سفارش شده است، و دنیا به دو گروه تقسیم شده است: در دنیای ممدوح، انسان دنیا را به خاطر رسیدن به کمالات و آخرت می خواهد، ولی در دنیای مذموم آن دنیایی است که انسان را غرق در لذات و شهوات دنیایی کرده و انسان را از یاد خدا باز می دارد. منظور از دوستی دنیا دوست داشتن لذایذ و مادیات دنیوی است، مانند زن و فرزند و جاه و مال و سلطنت است. دوستی دنیا آثار و گناهانی را به همراه دارد که عبارتند از: دنیاطلبی مانع یاد حق، هواپرستی، غفلت، طغیان و عصیان، دروغ، حسد و کم فروشی. یاد خدا مانع دنیا پرستی و تقوا از راه های مقابله با دنیا پرستی هستند. رابطه ی دنیا و آخرت مانند دو بخش از یک عمر و یا دو فصل سال است که همواره با هم و در پی هم هستند و از یکدیگر جدا نمی شوند و همواره با هم هستند. زاهد کسی است که از دنیا روی برمی گرداند و به آخرت می اندیشد، و از نعمت های دنیایی استفاده می نماید. در این تحقیق تضاد دنیوی و اخروی آن است که آن چه در مورد دنیا و آخرت تضاد و ناممکن است، جمع میان این دو و هدف قرار گرفتن آن ها است.
  • تعداد رکورد ها : 2