جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
 تحقیق در تفسیر محمد بن بحر اصفهانی به روایت طبرسی در مجمع البیان و امام فخر رازی در مفاتیح الغیب
نویسنده:
محمود سرمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در بردارنده اقوال و نظریات تفسیری ابومسلم محمد بن بحر اصفهانی از علمای معتزلی قرن سه و چهار هجری است که از تفسیر مجمع البیان و مفاتیح الغیب استخراج شده است. نویسنده پس از بیان مقدمه ای در باب تفسیر، در دو بخش این مباحث را آورده است: شرح حال زندگی، نظریات، عقاید و فعالیت های سیاسی ابومسلم، اقوال و نظریات تفسیری او به نقل از مجمع البیان و مفاتیح الغیب، تفسیر سوره ها و آیات قرآن
پرتو نبی (قرآن) در شعر دری سرچشمه ها
نویسنده:
شوکت علی محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله با عنوان «پرتو نبی در شعر دری» در یک پیش گفتار و چهار بخش تنظیم شده است: در پیش گفتار، اهمیت و جایگاه این پژوهش و نیز خطر جدا شدن قرآن پژوهی و هنر شعر دری بررسی شده است. در بخش نخست، تأثیر قرآن در گسترش و غنامندی شعر دری، شیوه و پیشینة پژوهش بیان شده است. در قسمت دیگر این بخش، کلید واژه ها و دلیل گزینش آن ها توضیح داده شده است. ضمن این که تأثیر قرآن در شعر دری از راه ادبیات تطبیقی بررسی می شود؛ اما باید گفت گوهر بنیادین قرآن و رویة اعجاز آن از بام ادبیات تازی و دری فراتر است و در گردونة ادبیات ملکی، سنجش پذیر نیست. بخش دوم در مورد تأثیرگذاری زبان تازی در شعر دری است و به دلیل سایة سنگین عربی اندیشی در سرزمین آریان ها، دری زبان ها و به ویژه در حوزه های علمیه، بایسته است که تعامل زبان تازی و دری روشن شود. در بخش سوم، رابطة شعر و قرآن، شاعر از دیدگاه قرآن و قرآن از نظر شاعران بررسی شده است. قرآن با آن که به شدت شعر بودن خود را رد کرده، اما دارای شاعرانه ترین گفتارها و تعبیرها است. این موضوع از نگاه درون متنی و برون متنی نیز بررسی شده است. بخش چهارم، آینة کوچکی است که بازتاب تجلی آفتاب نبی را در مهتاب شعر دری نشان می دهد و این پرتو در دو حوزة درون نمایه و برون نمایه تابیده شده است.
 جنّ در قرآن و خرافات در مورد آن
نویسنده:
سید عبدالحسین عارفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در یک مقدمه و سه فصل ارائه شده است. در مقدمه جنّ به عنوان شبیه ترین موجودات به انسان از حیث تولد، مرگ، حیات، نسل، مرد، زن، مسلمان، کافر و... معرفی شده است. با وجود اشتراکات فراوان تفاوت هایی بین انسان و جن وجود دارد مثل این که جن موجود نامرئی است و انسان موجود مرئی. وجود خرافات و اوهام فراوان از یک سو و سوء استفاده فراوان عدهای از سوی دیگر، آگاه کردن مردم را از این واقعیت ضروری می نماید. در رساله سعی شده است جنّ از دیدگاه قرآن مورد بررسی قرار گیرد تا با شناساندن راه مستقیم قرآن، راه افراط و تفریط و خرافات بسته شود. فصل اول به تعریف جنّ در لغت و اصطلاح و مسائل مربوط به آن پرداخته است. جنّ در لغت به معنی پوشیدن و پنهان بودن چیزی است و در اصطلاح قرآن، مخلوقی است با شعور که به مقتضای طبیعتش از حواس بشر پوشیده و پنهان است و مانند انسان، مکلف، مطیع، عاصی، مؤمن و.... است. در فصل دوم به بررسی برخی از آیات مربوط به جنّ، اقسام جنّ (کافر، مسلمان، مومن، ظالم، فاسق و...)، ویژگی ها و خصوصیات جنّ، تفاوت جنّ و، انبیای جنّ و فلسفه خلقت جنّ و انس پرداخته شده است. فصل سوم، معنی خرافات و همچنین نمونه هایی از خرافات در مورد جنّ را مورد بررسی قرار داده است.
 تصحیح نسخه خطی کتاب الناسخ و المنسوخ ابوعبدالله اسفراینی
نویسنده:
محمود سرمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , آثار مخطوط(خطی) و طبع قدیم , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه به تصحیح نسخه خطی کتاب الناسخ و المنسوخ تألیف ابو عبدالله اسفراینی اختصاص دارد ومشتمل بر این مباحث است: مصنفات و مؤلفات در زمینه ناسخ و منسوخ، ذکر اشتقاق و حقیقت نسخ، اختلاف اهل اصول در نسخ کتاب و سنت، جواز نسخ از نظرمسلمین، حد ناسخ و منسوخ، اقسام منسوخ در کتاب خدا، و اقسام نسخ.
ابو مسلم اصفهانی مفسری گمنام
نویسنده:
محمود سرمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دانشگاه تهران,
چکیده :
ابومسلم محمد بن بحر اصفهانی از مفسران معزلی سده چهارم هجری است . برجسته ترین اثر وی تفسیر جامع التأویل لمحکم التنزیل که بر اساس مذهب اعتزال و با گرایشهای عقلانی تدوین شده بوده ، اکنون در دست نیست . در این مقاله پس از شرحی مختصر از زندگانی این مفسر گمنام به بیان آراء کلامی ، شیوه واژه شناسی ، و نظریه او پیرامون آیات ناسخ و تناسب آیات ، بر اساس آنچه دیگر مفسران از او نقل کرده اند ، پرداخته و نیز نمونه هایی از اشعار وی ارائه شده است.
صفحات :
از صفحه 23 تا 38
اندیشه های مفسری گمنام
نویسنده:
محمود سرمدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 6