جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
شیطان شناسی در قرآن و سنت
نویسنده:
زهرا صبری زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق شیطان شناسی در قرآن و سنت می باشد که به خاطر رویارویی دائم انسان با شیطان این دشمن قسم خورده انسانها ، ابتدا باید خود شیطان به طور کامل شناخته شود بعد کارها و دامهای او وسپس راههای مبارزه با این موجود شرور شناخته شود تا بتوان به طور کاملاً آگاهانه با این موجود روبرو شد . شناخت شیطان ممکن نیست مگر با شناخت میزان قدرت و توانائی او تا بتوان راه هایی که باعث ضعف شیطان می شود را شناخت در فصل اول موجودی به نام شیطان در فصل دوم توانایی های شیطان در مقابل انسان در فصل سوم تجهیزات انسان در مقابل شیطان در پیوست بررسی اجمالی شیطان پرستان می پردازد . هدف از این تحقیق شناخت عمیق شیطان ، فلسفه وجودی شیطان ، شناخت قدرت و توانائی ها ، راهکارهای عملی در مبارزه با شیطان ، و اینکه از جنس فرشتگان نبوده است ، و دارای یارانی است و نیز روز قیامت محشور می شود . در نهایت پی می بریم که وجود شیطان برای تکامل بشر مفید می باشد . در این تحقیق سعی شده است که از تازه ترین نوشته ها از کتب اخلاقی همانند: استعاذه آیت الله دستغیب ، معراج السعاده ملا احمد نراقی ... و تفسیری مانند : تفسیر المیزان و نمونه و صافی و ... استفاده شود و نیز از منابع مستند و معتبر قدیمی مانند : بحارالانوار ، اصول کافی و مجمع البیان و... تا مراجعه کننده گان با اطمینان خاطر به مطالعه مطالب آن را بپردازند . قرآن و شیطان را موجودی ضعیف معرفی کرده است ، او به جمع انسانهای مخلص راه ندارد . برای گمراهی بشر دارای یارانی می باشد ، او از مهلت داده شدگان است ، اراده آزادی را انسان سلب نمی کند برای مقابله با او باید راههای نفوذ او را شناخت ، تا دام های شیطان شناخته شود. انسان ها نیز در برابر او دارای سرمایه های وحی ، عقل ، نفس لوامه ... هستند . باید سرگروههای شیطان پرستان این افراد شناخته شود تا راه پیشرفت آنها گرفته شود ... . امید به آن که این تحقیق برای رهپویان حقیقت و کمال مفید واقع شود .
هوای پرستی در قرآن و سنت، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی
نویسنده:
زهرا فعله شرق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق که به بررسی آن می پردازیم هوی نفس از دیدگاه قرآن و سنت و آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن است . هدف از این تحقیق شناخت مفهوم و علل و راه مبارزه با هوی نفس پرستی است، چرا که قلب انسان در آغاز وجود از نورانیت خاصی برخوردار است، با فطرت پاک خود به خلا توجه داد و از انجام کار های خیر لذت می برد و از ارتکاب گناه فوراً متاثر می شود. اگر دعوت فطرت را اجابت نمود و بر طبق آن عمل کرد روز به روز نورانی تر می شود اما اگر احساسات خود را نادیده گرفت و بر خلاف آنها عمل کرد و تابع هواهای نفسانی شد کم کم از یاد خدا غافل و از انجام عمل ناشایست بری او عادی می شود. طبق نظر کارشناسان حقوقی پیروی از هوای نفس در ایجاد جرم و جنایت نقش عمده ای دارد به طوری که گفته شد « در هر جنایتی پیروی از هوای نفس دخیل بوده است.» شاید این تعبیر مبالغه آمیز باشد ولی به یقین منشاء بسیاری از انحرافات و اختلافات طغیان هوی نفس است که طبق بیان آیات و روایات در ضمن تحقیق نتیجه می گیریم روح آدمی را یا یاد خدا پر می کند یا هوا که جمع میان این دو ناسازگار است در پایان هم به دلیل اینکه ضرر هوی پرستی نه تنها به فرد آسیب می رساند بلکه دامنگیر جامعه هم می شود پس ضرورت دارد که آثار آن را در فرد و جامعه بررسی کنیم . امید است که بتوانیم از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آوریم . کتاب های مطالعه شده برای این تحقیق کتاب های اخلاقی بوده و به روش کتابخانه ای جمع آوری شده است .
 توکل بر خداوند در قرآن و سنت، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
معصومه سلیمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق ، توکل بر خداوند در قرآن و سنت ، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن می باشد ، هدف از نوشتن این تحقیق ، ابتدا علاقه شخصی بنده به این موضوع می باشد ، و دلایل دیگرم آگاهی یافتن مردم جامعه از موضوع توکل و علت این که چرا باید بر خداوند توکل کنیم ، با توجه به این که توکل در زندگی فردی و اجتماعی انسان ،نقش به سزایی دارد و در جامعه کنونی بسیاری از افراد از یاد خداوند غافل شده و در برابر ناملایمات و ناهمواری های زندگی به جزع و فزع می پردازند بی آن که به خدای قادر و توانا توکل داشته باشند . بنده سعی دارم با توکل بر خداوند بزرگ با این رساله مختصر ، انسان امروز را آگاه کنم به این که آن چه مشکلات را برما هموار می کند و ما می توانیم با دید باز به مشکلات نگاه کنیم ،توکل به خداوند قادر است . روش گردآوری مطالب در این تحقیق ، بر اساس راه کارها از نوع کتابخانه ای می باشد چرا که از کتب و اطلاعات جمع آوری شده قبلی در این تحقیق استفاده شده است ، چون در این تحقیق در صدد هستیم که به حقایق بیشتری از ارزش توکل در آیات و روایات پی ببریم از نوع کاربردی نیز می باشد و به اعتبار ماهیت و روش ، علی و تحلیلی است و به اعتبار موضوع ، دارای موضوع دینی و اخلاقی می باشد . این تحقیق مقطع زمانی از ابتدا را تحت پوشش قرار می دهد و مربوط به جغرافیای اسلام است و در نهایت نتیجه اصلی بنده ، رسیدن به حقیقت این آیه است که : وَ منَ یَتَوکَّل عَلی الله فَهُوُ حَسبُهُ ؛ و هرکس بر خداوند توکل کند ، کفایت امرش را می کند . واژه های کلیدی در این تحقیق کلمه های توکل ، توحید و ایمان می باشد .
علل خودنمایی زنان
نویسنده:
زهرا مهرآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع تحقیق علل خودنمایی در زنان می باشد، از اهداف تحقیق، بالا بردن سطح آگاهی زنان نسبت به هویت و اصالتشان و آماده سازی آنها برای حمایت از خانواده، همچنین شناخت جایگاه واقعی زن در جامعه امروز و آشنایی با مسائل و مشکلات زنان است. از فواید دیگر آن می توان ضرورت توجه به زنان و نقش آنها در جامعه و تأثیر نگرش در پیدایش روحیه خودباوری در آنان را نام برد. مسائلی که در طول تحقیق مورد بررسی قرار گرفت شامل: 1- علل و عوامل خودنمایی در زنان چیست؟ 2- میل به خودنمایی چیست؟ آیا فطری است یا اکتسابی؟ 3- میل به خودنمایی ممدوح است یا مذموم؟ 4- میل به خود نمایی همان خودآرایی است؟ 5- آثار سوء بروز چنین میلی در بستر خانواده و اجتماع چیست؟ 6- چگونه می توان در جامعه برای شکوفایی استعداد ها و رشد شخصیت زن بستر سازی کرد؟ 7- راهکارهای کنترلی خودنمایی در زنان چیست؟ دامنه مطالب تحقیق مربوط به مقطع زمانی و مکانی خاصی نیست و کلاً برای زنان و دختران ، کاربردی تر است. روش انجام کار به اعتبار نوع و هدف بنیادی است و به اعتبار موضوع، دینی است و به اعتبار ماهیت توصیفی و به اعتبار جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای است. سعی شده ، منابع استفاده شده در تحقیق تا حد امکان از کتب معتبر و همچنین کتبی ، با تازه ترین اطلاعات باشد. نتایجی که به دست آمده شامل موارد ذیل است: 1- به عمل زن برای آشکار ساختن زیبایی های خویش خود نمایی می گویند. 2- خودآرایی و آراستگی ، امری فطری و مطابق فطرت زیبا خواهانه انسان است ، منتها باید این خودآرایی در چهار چوب خود یعنی در جایگاه های عبادت، خانواده، ملاقات و .. انجام پذیرد. 3- خودنمایی به هر صورتی که باشد ؛ ضمنی(غیر مستقیم)، رفتاری، عینی( واضح و آشکار) مذموم و ناپسند است. 4- از مهمترین عوامل خودنمایی می توان علل سیاسی، اجتماعی ، روانی و فرهنگی اشاره کرد. 5- انتقادها از پوشش اسلامی بیشتر برخاسته از عدم آگاهی و ناشی از نبود باور قلبی به زمینه هایی است که این پوشش در آن معنا پیدا می کند. در این تحقیق به درستی فرضیه ای که در ابتدا مطرح نمودیم پی بردیم: خودنمایی در زنان علل مختلفی دارد که علل عمده آن ضعف بینش دینی، فراموش کردن هویت و اصالت و عدم شناخت جایگاه و مقام در خانواده و اجتماع است. واژگان کلیدی در این تحقیق شامل: علل، خودنمایی، زنان.
نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی ( عج)
نویسنده:
راضیه مرزانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق نقش اخلاص در انتظار ظهور حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که در بردارنده مبحث مهم انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و رابطه آن با بحث اخلاقی اخلاص است. با توجه به اهمیت بحث وعدم تحقیق کافی در این زمینه برآن شدم که به مبحث مهم انتظار که در عصر حاضر مهم ترین مسئله ی اعتقادی شیعه است ،بپردازم و برای کاربردی شدن آن رابطه ی ظریف آن را با مباحث اخلاقی مطرح سازم که در این میان، مسئله ی اخلاص اولین و مهمترین مسئله ی اخلاقی است که می تواند برای کاربردی شدن مباحث انتظار حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) در جامعه ی کنونی مطرح باشد چرا که اخلاص نه تنها در این مورد بلکه در تمامی مباحث اعتقادی دیگر جایگاه خاصی داردو به عنوان کلید اصلی می تواند راه گشا باشد. در این تحقیق برای روشن شدن کامل مطلب در سه فصل جداگانه مباحث مطرح و بررسی می شود که در فصل اول آن بررسی بحث انتظار حضرت مهدی(عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) است که شامل مباحثی از قبیل مفهوم اصلی انتظارحقیقی در مورد حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) و بنیان ها و اساس انتظار،فلسفه ی انتظار،انواع انتظار،فایده و فضیلت آن وویژگی های منتظرین است که یکی از این ویژگی ها که در واقع اولین و مهمترین آن هاست، اخلاص است و در فصل دوم به بررسی مطلب اخلاص پرداخته ایم و مفهوم اخلاص حقیقی که همان انجام کارها فقط برای رضایت خداوند بدون درنظر گرفتن منفعت شخصی است و انواع ومراتب آن وهمچنین موانع وآفات آن و در آخر راه های کسب اخلاص و ویژگی های مخلصین بیان شده است که در این بررسی یکی از ویژگی های مخلصین، انتظار ظهور حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ فَرَجَهُ الشَّریف) است که بدین گونه رابطه ی آن ها مشخص می گردد ودر فصل آخر درجات سه گانه انتظار و نیّت در آن بیان می شود و تأثیر متقابل اخلاص و انتظار روشن می گردد و ویژگی های منتظران مخلص مشخص می شود. با توجه به اینکه موضوع یاد شده جدید و نو است و در این زمینه کتابی نوشته نشده است ،فصل آخر الهام گرفته از کتب مختلفی است که در این زمینه مطالعه شده است که با توجه به این مطالب روش ما در این تحقیق به دلیل استفاده از اطلاعات قبلی وکتا های نوشته شده در این زمینه ،کتابخانه ای است. نتیجه ای که در این بررسی بدست آمده معرفی اخلاص بعنوان کلید اصلی واولیه منتظران حضرت مهدی ( عَجَّلَ اللهُ تعالی فَرَجَهُ الشَّریف) برای زمینه سازی وهمچنین تسریع روند ظهور است و این که بدون اخلاص ،انتظار ارزش چندانی ندارد تا انسان را به سعادت برساند، چرا که اگر به خاطر نعمت های دوران ظهور انتظار حضرت را داشته باشیم ،ارزش انتظار و حکومت دین حق را نشناخته ایم پس باید منتظر ظهور حضرت باشیم به خاطر تمامی چیزهایی که در خود انتظار نهفته است که همان پیروزی دین حق وجلوه حقیقی حکومت اسلامی جهانی است . کلید واژه: نقش ،اخلاص، انتظار، مهدی.
 گزیده ای از فضایل و رذایل اخلاقی با تاکید بر سخنان امام علی ( ع)
نویسنده:
فاطمه محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
نوشتار حاضر با عنوان « اخلاق در نهج البلاغه» در جست و جوی بیان ارزش و اهمیت اخلاق در زندگی بشری می باشد. از آن جا که هزاره ی سوم میلادی عصر بحران معنویت و بی داد انحطاط های اخلاقی، عصری که دین ورزی و پژوهش در مقوله های دینی از سوی شیفتگان دنیای مدرن و ظواهر خوش آب و رنگ آن، مورد تشکیک و انکار قرار گرفته است، بر آن شدیم تا ارزش و اهمیت اخلاق را در مکتب اسلام که کامل ترین مکتب تربیتی، است که دستورات و قواعد و روش های تربیتی آن از چشمه سار همیشه جاری وحی الهی الهام گرفته و با رهنمودهای مداوم امامان معصوم ( علیه السلام) در تئوری و عمل لباس حقیقت پوشیده است، مورد بحث و بررسی قرار دهیم. از آن جا که نهج البلاغه بهترین و گویاترین زبان قرآن و تبیین کننده مباحث تربیتی اسلامی است و از آن مهمتر این که امام علی ( علیه السلام) خود تجسم اخلاق دینی است تصمیم گرفتیم که ارزش و اهمیت اخلاق را در میان گفتار ایشان مورد جست و جو و تحقیق کنیم. این مقاله بیان می کند که اخلاق حالت و ملکه ای است که باعث صدور افعال از انسان می شود و این ملکه با اثری که در صدور افعال دارد می تواند انسان را به کمال رسانده یا او را غرق در لذات پست حیوانی نماید. این نوشته بر سر آن است که نویسنده و هر خواننده ای را به انجام اعمال صالحانه دعوت کند و تذکری باشد تا این که خواننده ی محترم باطن متهذّب و باصفای خود را همچنان پاک نگه داشته، و منزلت والایی را که خداوند برای انسان ها مقرر فرموده است بنابراین کامیابی و سعادت ابدی انسان در گرو شناخت صحیح اخلاق و تشخیص فضایل از رذایل آن است و همچنین بیان می کند که از دیدگاه امام علی ( علیه السلام) فضایل اخلاقی به انسان نیرو و قدرتی معنوی می دهد که می تواند با استفاده از آن ها بر خویشتن مسلط و مالک خوی خویش شده، یک نوع مصونیت اخلاقی بدست آورد و به آن کمال و سعادتی که لایق و جایگاه خلیفه الله است برسد و در خاتمه به پیامدها و آثار راذیل اخلاقی از دیدگاه امام علی ( علیه السلام) پرداخته شده که چگونه انسان را از اوج کمال و سعادت به مرحله ی پست حیوانی کشانده و بیان می کند که ریشه و آثار آن ها در زندگی چیست و چگونه باید آن ها را درمان کرد. البته شایان ذکر است، مطالب ارائه شده در متن تحقیق همگی مستند بر آیات و روایات معصومین ( علیه السلام) می باشد و از کتب معتبر حدیثی، از جمله الکافی، بحارالانوار، مستدرک الوسایل، وسایل الشیعه، و کتاب های متنوع دیگر در زمینه ی اخلاق مانند، دانشنامه امام علی ( علیه السلام)، فروغ حکمت در نهج البلاغه، 110 سرمشق از گفتار امام علی(علیه السلام)، شرح بر صد کلمه امیرالمومنین علی(علیه السلام) و ... استفاده شده است. واژگان کلیدی : فضایل اخلاقی، رذایل اخلاقی، تقوا، زهد، صبر، صدق، حسد، غیبت، عجب و کفر.
فلسفه غیبت امام زمان ( عج)
نویسنده:
عفت باغیشنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
موضوع این تحقیق فلسفه غیبت امام زمان می باشد. علت های زیادی در رابطه با غیبت حضرت ولی عصر ذکر شده است اما مهمترین این علت ها را می توان سه علت دانست. اولین علت: امتحان و آزمایش می باشد. علت دوم: بر عهده نداشتن بیعت هیچ ستمگری است و علت سوم: نجات یافتن حضرت مهدی از خطر قتل. که احادیث بسیار زیادی به این سه علت اشاره کرده اند. که ما آنها را دسته بندی کرده ایم از این رو این تحقیق شامل سه فصل می باشد. عنوان فصل اول: علل فرهنگی – عقیدتی می باشد که شامل 6 علت می باشد مانند: امتحان و آزمایش, الطاف خفیه پروردگار, گناهان و عدم آمادگی و نافرمانی مردم, خیر و برکت برای مومنین و ..... عنوان فصل دوم: علل سیاسی و حکومتی می باشد که شامل 16 علت می باشد. مانند: تمییز و جدا شدن خالص از ناخالص, برعهده نداشتن بیعت هیچ ستمگری, خوف و تقیه, نبودن ناصر, تربیت شیعیان اهل بیت, سری از اسرار الهی و .... عنوان فصل سوم: وظایف مردم در عصرغیبت با توجه به فلسفه غیبت امام زمان می باشد، که از جمله وظایف مردم در عصر غیبت اصلاح رابطه خود با خدا، احساس مسئولیت در قبال جامعه مسلمین، رجوع کردن به فقها و دین شناسان، کسب آمادگی نظامی، دعا برای آن حضرت و ... می باشد. در جمع آوری مطالب از منابع معتبر زیادی چون: کتاب کمال الدین از شیخ صدوق، علل الشرایع شیخ صدوق، مطلع الفجر سید جواد معلم، الغیبة از شیخ طوسی، صراط از آقای علی صفایی و ملکوت زمان از مهدی قاسم منفرد، انتظار، باید ها و نبایدها از ابراهیم شفیعی سروستانی و .... استفاده شده است. این تحقیق براساس نوع و هدف بنیادی ( به قصد کشف حقایق بیشتر) و موضوع این تحقیق دینی می باشد و روش این تحقیق روش کتابخانه ای می باشد. این تحقیق نتایج مهمی در بر دارد از جمله: غیبت حضرت ولی عصر بی علت نیست بلکه علت های مهم و اساسی زیادی دارد. یکی از مهمترین علت های غیبت حضرت مهدی امتحان و آزمایش بندگان می باشد. تا معلوم شود کدام مومن واقعی و کدام مدعی دروغین هستند. یکی از علت های غیبت حضرت مهدی گناهان و نافرمانی مردم و عدم آمادگی آنان برای ظهور می باشد، اگر حضرت مهدی غیبت نمی کردند با توجه به اوضاع و احوال آن زمان جان ایشان به خطر می افتاد و خطر قتل ایشان بسیار زیاد بود، حضرت مهدی غایب شده است تا بیعت هیچ ستمگری بر عهده ی او نباشد، یکی از علت های مهم غیبت حضرت مهدی نبودن یاران خاص و وفادار به ایشان است و ..... واژگان کلیدی:فلسفه، غیبت، امام زمان.
  • تعداد رکورد ها : 7