جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
نشانه های مؤمنان از منظر آیات و روایات
نویسنده:
زهرا السادات اسدی وانائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این رساله که صفات و نشانه های مؤمن در آیات و روایات است، به بحثی تفسیری، روایی و اخلاقی پیرامون برخی از این صفات پرداخته است. ایمان که همان تصدیق قلبی است، به معنای اظهار خضوع و قبول شریعت و آن چه پیامبر اسلام ( صلی الله علیه و آله و سلم) آورده است و در معنایی جامع، تصدیق خدا با تمام لوازم و صفاتش می باشد. ضرورت بررسی این موضوع از بعد فردی، شناخت تنها راه رسیدن به کمال و سعادت، یعنی ایمان و مزیّن شدن به صفات مؤمنین است و از بعد اجتماعی، شناخت مؤمنین واقعی از منافقین و جلوگیری از ضربات ایشان به دین و جوامع اسلامی می باشد. از آن جا که تمایل انسان به ایمان مذهبی و دین، گرایشی فطری است و چیزی نیست که از بیرون بر انسان تحمیل شود و انسان را به آرامش روحی و روانی می رساند، اهمیت شناخت مؤمنین دانسته می شود که با توجه به آیات قرآن و روایات اسلامی می توان بدان دست یافت. برای این منظور ابتدا به شناخت مفهوم ایمان و رابطه تنگاتنگ آن با علم و عمل پرداختیم و تفاوت آن با اسلام را مدّنظر قرار دادیم و دانستیم که نقیض کفر می باشد تا مقدّمه ای باشد برای شناخت بهتر صفات مؤمنان از جمله تقوی، ایمان به غیب، انفاق، مراقبت بر نماز، پاکدامنی، خوف و ... از دیدگاه آیات قرآن و کلام معصومین ( علیهم السلام) و در پایان رساله مطالبی پیرامون برخی آثار و فواید ایمان در زندگی نظیر: محبوبیبت، خوش بینی، روشن بینی، اتّحاد، برقراری امنیت اجتماعی و ... آورده شده است. پژوهش به اعتبار نوع توسعه ای کاربردی، به اعتبار موضوع تحقیق، دینی و وحیانی، به اعتبار ماهیت، توصیفی و به اعتبار روش جمع آوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای می باشد.
آرامش از دیدگاه اسلام
نویسنده:
کبری غفوری رادشمس آباد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه در این مجوعه ی ناچیز می خوانید، بر محور « آرامش» دور می زند و سعی بر این شده است که معنا و مفهوم صحیح آرامش بیان شود تا آرامش صادق و کاذب از یکدیگر بازشناخته شود تا انسان در انتخاب راهش به بیراهه نرود و به آرامش های دروغین دل نبندد که چه بسا او را به ورطه ی نابودی و هلاکت می کشاند. مطالب این تحقیق شامل چهار فصل می باشد. در فصل اول ، آرامش و مقام نفس مطمئنه شرح داده می شود تا انگیزه ی بیشتری برای تحصیل آن و کنار زدن موانع آن بوجود آید و نیز به آرامش صادق و کاذب و نوع آرامش و اضطرابی که بر مؤمنین حاکم است پرداخته می شود. فصل دوم، مربوط به موانع آرامش است که در آن به اضطراب و نگرانی و عوامل آن و راه درمان آن اشاره می گردد. عواملی هم چون، کفر ، ترس از آینده و نگرانی و اندوه گذشته، ضعف و ناتوانی ، احساس پوچی در زندگی ، ناسپاسی، دنیا پرستی و .... . فصل سوم، عوامل آرامش و راه های تحصیل آن را بیان می نماید که در ان به عواملی چون ایمان ( که مهم ترین و اصلی ترین عامل آرامش است)، ذکر، توجه به راز وجود مشکلات و ناکامی های زندگی، رضایت به قضا و قدر الهی و توکل، پرهیز از گناه، دعا، آخرت گرایی، توبه، زهد گرایی، سیر و سفر، اسلام و ازدواج می پردازد؛ که در بحث ازدواج، نقش آرامش در ثبات خانواده ها و تربیت فرزندان صالح نیز بیان شده است و به دلیل اینکه عوامل بسیار دیگری در تحصیل آرامش نقش ندارند، به برخی از آن ها نیز به صورت اختصار در آخر این فصل اشاره می شود. چرا که هر کدام از عوامل آرامش، خود تحقیق و پژوهشی جدا می طلبند که در این مجموعه مجال پرداختن به ان ها نمی باشد. آخرین فصل(فصل چهارم)، فصل آرامش و سلامت می باشد که در آن نقش آرامش در سلامتی انسان(سلامت روحی، جسمی) بیان می گردد و تأثیرات ناخوشایندی که اضطراب بر اعضای بدن می گذارد و علائمی که در نتیجه آن ( به صورت بیماری) بروز می نماید، آورده می شود. و در آخرین قسمت، سعی بر این شده است که راه درمان اضطراب را از طریق ارائه راهکارهای کاربردی و مهم بیان نمائیم. راهکارهایی همچون؛ تمرین، سکوت، نماز، خویشتن داری و کنترل و ... . در قسمت نتیجه نیز به اختصار به برخی از مصادیق آرامش اشاره می شود که با الگوگرفتن از آنها می توان به زندگی سالم و سعادتمندانه ای دست یافت. کلید واژه های این بحث عبارتند از : آرامش، سکینه، امن، ایمان، اضطراب.
رؤیای صادقانه
نویسنده:
منیژه محمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه با عنوان رؤیای صادقه است که در آن رؤیا و رؤیای صادقه از دیدگاه، قرآن و روایات و از دیدگاه پزشکی و مکاتب مختلف بررسی شده و مصادیقی از رؤیای صادقه بیان شده با هدف شناخت اینکه چه رؤیاهایی صادقه هستند و تعبیر دارند و چه رؤیاهایی کاذبه هستند، تنظیم شده است. در آن به انواع رؤیا از جنبه های مختلف اشاره شده است. در این نوشتار از کتاب روایی چون بحار الانوار و از کتب تفسیری چون المیزان و نمونه و از کتب پزشکی چون رؤیا از دیدگاه پزشکی و از کتابهایی که درمورد رؤیا نوشته شده مثل رؤیای صادقه از دیدگاه امام صادق و خواب، رؤیا، تعبیر و غیره استفاده شده است. نتایجی که می توان از این تحقیق گرفت این است که رؤیای صادقه وجود دارد ولی هر رؤیایی صادقه نیست و رؤیای صادقه ضرورت دارد در زندگی چون اولاً رؤیا یکی از بحثهای مهم روانشناسی است و روانشناسی خود از مهمترین بخشهای فلسفه، ثانیا رؤیا، مظهر شرایط و وضع باطن و میدانی برای بروز قدرتهای نهفته انسان است، ثالثا، رؤیا، منشأ تحولات شگرفی در مورد عقاید و معلومات انسانی، در طول قرون و اعصار بوده و می تواند برای ما آموزنده باشد. این تحقیق شامل چهار بخش است و هر بخشی از فصلهایی تشکیل شده است. بخش1- معنا و مفهوم رؤیا و ا نواع آن. بخش 2- رؤیا از دیدگاه قرآن و روایات. بخش 3- رؤیا از دیدگاه پزشکی. بخش 4- گذری بر رؤیاهای صادقه علما.
  • تعداد رکورد ها : 3