جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
زمینه ها و ویژگی ها و عوامل موثر در شکل گیری حوزه فلسفی تهران و تاثیر آن بر میراث فلسفه اسلامی ایرانی
نویسنده:
فاطمه ابراهیمی، حسن ابراهیمی، طوبی کرمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حوزه‌ی فلسفی تهران از جمله حوزه‌هایی است که باعث رونق و پرورش حکمت و عرفان بوده ؛ آن هم در زمانی که تکاپو و تلاش علمی معنای خود را از دست داده بود . این حوزه‌ی فلسفی نه ‏تنها در پیگیری و گسترش فلسفه اسلامی از زمان قاجار و دوره پهلوی نقش مهمی ایفا کرد ، بلکه به خاطر مرکزیت‏ تربیت فلاسفه از اهمیت شایانی برخوردار بوده است ، همچنین به‏ عنوان مرکز ارایه عقاید غرب ومهم‏ ترین محل برخورد عقاید سنتی و مدرن مورد توجه قرار گرفت . با مطالعه‌ی این حوزه‌ی فلسفی و بررسی عوامل سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی که در انتقال پایگاه فلسفه از اصفهان به تهران نقش داشتند و بررسی نوآوری های این حوزه‌ی فلسفی می‌توان به اهمیت ونقش موثر این حوزه در زنده نگه داشتن چراغ حکمت و فلسفه در آن دوره بیشتر پی برد . برای رسیدن به این مهم بحث با آوردن کلیاتی راجع به موضوع آغاز شده و با بررسی چگونگی انتقال فلسفه از اصفهان به تهران، نحوه‌ی شکل‌گیری حوزه‌ی فلسفی تهران و معرفی مهمترین فیلسوفان این حوزه‌ی فلسفی خصوصا حکمای اربعه که محدوده‌ی پژوهش ما روی این چهار حکیم است ادامه می‌یابد ؛ و نهایتا با بررسی نظرات و ذکر نو آوری‌های فلسفی این چهار حکیم پایان می‌پذیرد. با مطالعه این حوزه نه ‏تنها ما به فهم بهتر سنت کلی‏ فلسفه اسلامی نایل می‏شویم ، بلکه اهمیت فهم پیشرفت‏ فلسفه در ایران را دراین قرن درمی‏یابیم.
بررسی سیاست امامین کاظمین در برابر فرق انحرافی
نویسنده:
فاطمه ابراهیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
خطر انحراف فکری همیشه تهدید کننده جوامع بوده و هست، بویژه اگر در مسائل اعتقادی باشد. به همین جهت پیامبراکرم(ص) هنگام رحلت، کتاب و عترت را میزان و ملاک عقیده صحیح معرفی کردند، اما متاسفانه همیشه در بین مسلمانان و شیعیان عده ای گرفتار افراط و عده ای دیگر درگیر تفریط یا به نوعی افکار انحرافی هستند و بسیاری از ائمه(ع) با این افراد رو به رو بوده اند. به نظر می رسد در عصر امامین کاظمین نیز ( امام موسی کاظم و امام جواد نیز هریک از ائمه با انحرافات فکری و فرق مختلف چون واقفیه، اسماعیلیه، مرجئه، اهل حدیث و غلات و ... درگیر بودند، ولی این دو امام بزرگوار هر یک با شیوه های گوناگون با این فرق انحرافی برخورد و مقابله نمودند. از آنجا که امامت این دو بزرگوار در عصر خلفای عباسی بود و به گواهی تاریخ، خلفای عباسی برای کسب پیروزی نهایی و قطعی بر اندیشه شیعه و حذف امامت از عقاید بسیار کوشیدند و از جریان های انحرافی حمایت می کردند. در چنین عصری امامین کاظمین قاطعانه و با اقتدار الهی و به برکت علم خداوندی خویش، در برابر انحرافات، مسامحه ها و توهین ها و دیگر انحرافات و مکرهای باطل ایستادند و از حقانیت دین اسلام و شیعه دفاع کردند. البته مبارزه این دو امام بزرگوار بیشتر به صورت علمی و فرهنگی بود. آنان با تربیت شاگردان و علما و همچنین سازمان وکالت ظرفیت های تازه ای پدید آوردند. این شبکه ارتباطی زمینه ساز هدایت سیاسی و فرهنگی و پاسخ به شبهات را فراهم آورد. امامین کاظمین(امام موسی کاظم و امام جواد همچنین در جلسات و مناظره ها که خلفای عباسی به قصد تهدید امامت ایجاد می کردند، فعالانه شرکت کرده و از این فرصت طلایی ایجاد شده در جهت هدایت مردم و مشخص کردن انحرافات فکری بهره می جستند و گامی بزرگ در گسترش تشیع برمی داشتند.آنان بطلان وبی اساس بودن بسیاری از فرقه ها چون واقفیه و مرجئه و... را ثابت کردند.این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی بر مبنای مطالعات کتابخانه ای نگاشته شده است.که می تواند الگویی برای مبارزه با خطرات انحرافی در جامعه ی شیعه باشد.
خطابه غدير، منابع و اسناد آن
نویسنده:
‫فاطمه ابراهيمي
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
‫قم : ‫مرکز اطلاعات و مدارک اسلامي، دانشکده اصول دين,
چکیده :
---
رابطه جهت گیری مذهبی ورضایت از زندگی در بین زنان مجرد و متأهل شهر قم
نویسنده:
فاطمه ابراهیمی,حسن میرزاحسینی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 4