جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
نقش معادباوری در مواجهه با مفاسد اخلاقی با تأکید بر کتاب ثواب الأعمال و عقاب الأعمال
نویسنده:
پدیدآور: فاطمه غفاری راد ؛ استاد راهنما: لاله افتخاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
مسأله ی معاد و ایمان به آن همواره مورد توجه پیامبران و ائمه  بوده و جزء برنامه های اصلی خود برای هدایت مردم به آنها ابلاغ می شده است؛ اعتقاد به آن نقشی بی بدیل در عرصه های مختلف زندگی، پیشگیری، کاهش مفاسد اخلاقی و نیز اصلاح آنها ایفا می نماید. هدف پژوش حاضر شناسایی نقش معادباوری در پیشگیری و اصلاح مفاسد اخلاقی در رابطه با خود، خدا و دیگران است.روش پژوهش توصیفی- تحلیلی کیفی است و از طریق تحلیل اسنادی و تحلیل محتوا انجام پذیرفته است. در نوشتار حاضر نقش معادباوری در دو سطح پیشگیری و اصلاح از روایات معصومین  بررسی و مصادیق مفاسد اخلاقی با توجه به روایات اخلاقی کتاب «ثواب الاعمال و عقاب الاعمال» توصیف و تحلیل کیفی می شود. یافته های پژوهش بیان گر نقش اعتقاد به معاد در گرایش به اخلاق مطلوب در ابعاد فردی، جمعی و الهی است و در این راستا منجر به کاهش و پیشگیری از مفاسد می گردد. در سطح اصلاح نیز این اعتقاد انکار ناپذیر است و در اصلاح ارتباط فرد با خود، خداوند و دیگران نقش آفرین خواهد بود. بررسی مجموع 1113 روایت کتاب «ثواب الاعمال و عقاب الاعمال» نشان داد 167 عنوان آن با مفاسد اخلاقی ارتباط دارد که 5% به مفاسد اخلاق فردی، 29% به مفاسد اخلاقی مرتبط با خدا و معصومین  و 66% به مفاسد اخلاق جمعی اختصاص یا فته است که بیشترین میزان عناوین روایات مربوط به مفاسد اخلاق جمعی بوده که نشان از اهمیت دادن معصومین  به این حوزه اخلاقی و حق الناس است. می توان چنین نتیجه گرفت که معادباوری به عنوان زیر بنا در شکل دهی به اخلاق مطلوب است و در صورت اهمیت و تقویت درونی و عوامل بیرونی آن مانند آگاهی از عواقب اُخروی مفاسد در کاهش، پیشگیری و اصلاح مفاسد اخلاقی نقشی تأثیر گذار دارد.
گردآوری و نقد و بررسی روایات تفسیری باقرین(ع)
نویسنده:
لاله افتخاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در رساله حاضر روایات تفسیری امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در جزء سی گردآوری و نقد شد و مهم ترین موضوعات مورد بحث در آن به این قرار است: درآمدی بر روایات و روش تفسیری باقرین(ع)، سیر تحول تفسیر از آغاز تا دوران صادقین(ع)، ویژگی های حیات فردی، سیاسی، اجتماعی، مذهبی و فرهنگی باقرین(ع)، تفسیر و روش تفسیری باقرین(ع)، روایات تفسیری باقرین در جزء سی قرآن.
شناسایی ابعاد و مولفه‏های مهارت‏های زندگی از دیدگاه حضرت زهرا(س) و تحلیل آن
نویسنده:
زینب باقرى
نوع منبع :
رساله تحصیلی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
امروزه ضرورت مهارت‏های زندگی بر کسی پوشیده نیست و ضرورت و اهمیت آن برای همه‏ی جوامع آشکار شده است و هر کشوری کوشیده است با توجه به موقعیت فرهنگی و اجتماعی خود دسته‏ای از مهارت‏ها را به عنوان مهارت‏های زندگی بپذیرد. با توجه به مبانی نظری و پیشینه تحقیق می‏توان دریافت که گستره‏ی مهارت‏های زندگی بسیار متنوع بوده و طیف وسیع و گوناگونی را در بر می‏گیرند. با توجه به اینکه فهرست ارائه شده توسط اندیشمندان و سازمان‏های مختلف بیانگر تمامی مولفه‏های مهارت‏های زندگی نبوده و این مهارت‏ها با توجه به کشورها و فرهنگ‏ها و رسوم و آداب و عقاید، متفاوت و در بعضی جاها حتی ممکن است متضاد باشند، در این تحقیق تلاش شده تا مهارت‏های زندگی از اقیانوس بیکران آموزه‏های انسان شناختی حضرت زهرا(س) که مبتنی بر فرهنگ و جامعه ایرانی و اسلامی و تا حدود زیادی متفاوت با تقسیم بندی مهارت‏های زندگی در جوامع غربی است، استخراج گردد. در این تحقیق با روش توصیفی ـ تحلیلی احادیث و روایات حضرت زهرا(س) پیرامون مهارت‏های زندگی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و مهارت‏های زندگی در ارتباط انسان با انسان‏های دیگر وانسان با خالق در ابعاد سه گانه شناختی، عاطفی و رفتاری دسته ‏بندی شده است.
پژوهشی در تک واژه های (مفردات) غریب* قرآن کریم
نویسنده:
لاله افتخاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پایان نامه حاضر به بحث پیرامون مفردات یاتک واژه های غریب قرآن کریم اختصاص داشته و درآن به مباحثی از این قبیل پرداخته شده است: علوم قرآنی چیست؟ اهمیت موضوع غریب القرآن، غریب القرآن جزء کدام قسم غریب است، و علل غریب نمودن بعض واژگان قرآنی. در پایان، اشاره ای گذرا نیز به تألیفات غریب القرآن شده است.
مکانة المرأة فی الإسلام (الحوار)
نویسنده:
افتخاری لاله
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
صفحات :
از صفحه 79 تا 90
زن مشارکت سیاسى و رشد فرهنگ و تمدن شیعى
نویسنده:
معصومه ظهیری,پروین ترکمنی آذر,لاله افتخاری
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
  • تعداد رکورد ها : 6