جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
مجاری دخالت علم کلام در اصول فقه
نویسنده:
پدیدآور: عباس حیدری‌فر ؛ استاد راهنما: رضا علی کرمی ؛ استاد مشاور: حسین اسماعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
علوم اسلامی به دلیل ماهیت وحیانی و توحیدی دین دارای ارتباطات و اشتراکات فراوانی در زمینه های مختلف علمی همچون موضوع،مبادی و مسائل هستند و در طول روند علمی خود، نقش آفرینی و تاثیر گذاری های زیادی بر روی یکدیگر داشته اند،که با توسعه این علوم که عمدتاً به دلیل افزایش کارکرد عقل در آن ها می باشد، حوزه های مشترک علمی بین آنان نیز افزایش یافته است. تا جایی که به نظر می رسد تنها جنبه منحصر به فرد علوم،اهداف هر علم می باشد که دستیابی به آنها این تداخلات علمی را توجیه می نماید. امروزه دستاوردهای علوم اسلامی می توانند به شرط رعایت ملاک های شرعی و عقلی تعیین شده برای هر علم، در وصول به اهداف تعیین شده برای هر کدام از یکدیگر مفید واقع گردند. در این راستا می توان تاثیرات و مداخلات علم کلام اسلامی در اصول فقه را بررسی نمود. علم کلام با وجود اینکه مربوط به حوزه عقل نظری و مسائل اعتقادی دین مبین اسلام است،اما علاوه بر تاثیرگذاری های بنیادین در علم اصول فقه همچون تامین برخی مبادی علمی و همچنین ایفای نقش حمایتی و تصدیقی در مباحثی همچون حجیت شرعی،امروزه در برخی بخش های دیگر اصول فقه همچون ملازمات عقلیه و اصول عملیه بوسیله قواعد منتج شده از مباحث کلامی با ریشه ی حسن و قبح عقلی، برای استدلال های فقهی تامین گزاره می نماید و در جهت کشف احکام شرعی و تعیین وظیفه عملی مکلف ایفای نقش می کند. بر این اساس ضرورت دارد با توجه به اهمیت و تاثیر گذاری زیاد نقش اخیر علم کلام در اصول فقه،پیرامون این تداخل مهم بررسی های بیشتری صورت پذیرد.تا علاوه بر تعیین حدود حوزه عملکرد و مشخص نمودن ملاک های شرعی و عقلی برای کاربرد صحیح آن،بتوان با کشف ثمرات و قابلیت های این روش استنتاجی از دستاوردهای با ارزش علمی آن هم بی بهره نماند. عملی که در طول تاریخ و سیر رشد علمی مذاهب فقهی و اصولی اسلامی،به آن توجه شده است. اما در رابطه با حوزه کارکرد و چگونگی ایفای نقش آن بین علمای اسلامی اختلاف نظر وجود دارد که این اختلافات عمدتاً ناشی از تبیین معانی و حدود متفاوت برای ملاک های شرعی و عقلی مرتبط با این بحث می باشد.در این پژوهش سعی شده است با بررسی تاثیرات و مداخلات صورت پذیرفته در اصول فقه توسط دستاوردهای عقلانی علم کلام، برخی از این حدود شرعی و ملاک های عقلی مشخص و حجیت آنها تبیین گردند.لازم به ذکر است که این پژوهش به صورت تحلیلی توصیفی گردآوری شده است.
فتنه گری در قرآن
نویسنده:
محمد تقی موسوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله با موضوع «فتنه گری در قرآن» در پنج فصل تدوین شده است. در این پژوهش، نخست طرح کلی تحقیق و مباحثی از جمله: تعریف مسئله، بیان سؤال های اصلی، سابقه و ضرورت انجام تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. فصل اول به حقیقت و اقسام فتنه اختصاص دارد. فصل دوم به عوامل و راه های ایجاد و گسترش فتنه اختصاص دارد. در فصل سوم، آثار و پیامدهای فتنه مورد بررسی قرار گرفته و از آیات قرآن نیز استفاده شده است. فصل چهارم به بررسی مصادیق فتنه، از جمله فتنه سامری پرداخته است. فصل پنجم در مورد مبارزه با فتنه گران و راه های نجات از فتنه است. خداوند در قرآن می فرماید: قرآن شفای هر دردی است. و پناه بردن به قرآن مهمترین راه رهایی از فتنه است.
اصول آموزش علوم اسلامی به مخاطب عمومی
نویسنده:
رضا علی کرمی,مهدی عاشوری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
آموزش نادرست علوم اسلامی می تواند همراه با آسیب و خطر باشد. این خطر برای فراگیرانی که قصد ندارند به شکل تخصصی به علوم اسلامی مشغول شوند بیشتر است. حتی اگر آموزش دقیق و کامل باشد، این پرسش باقی است که آیا این آموزش مفید خواهد بود؟ وضعیت نامطلوب برخی از پرورش یافتگان در نظام تربیتی مبتنی بر آموزش آکادمیک علوم اسلامی، باعث شده است فایده آموزش علوم اسلامی مورد تردید قرارگیرد؛ به گونه ای که برخی در گفتار و رفتار، به عدم آموزش مستقیم علوم اسلامی برای مخاطب عمومی توصیه می کنند. این مقاله با نادرست دانستن مطلق بودن این نتیجه گیری، در تلاش است با تفصیل مسئله بر حسب نوع دانش و مخاطب، هدف مطلوب و معیاری از شیوه مطلوب آموزش را بر اساس تصویر مفروض خویش از دینداری، مبانی فکری رفتارها و سطوح علم آموزی در مقام ""باید"" و ساختار علوم اسلامی مدون در مقام ""هست"" تبیین کند. مدل پیشنهادی ""نظام تربیتی مبتنی بر آموزش آکادمیک"" در این مقاله، دو شکل از آموزش آکادمیک را تجویز می کند:الف) آموزش علوم اسلامی در مقام ""به کاربستن""، که با عنوان ""آموزشهای اسلامی"" یا ""علوم اسلامی کاربسته"" از آن یاد می شود.ب) آموزش علوم اسلامی با تاکید بر اهداف نگرشی و به شکل مرتبه دوم، که با عنوان ""چشم انداز کلی از علوم اسلامی"" از آن یاد می شود.
جلوه های اخلاقی قیام امام حسین (ع)
نویسنده:
علی علوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
در این تحقیق ابتدا در ضمن بخش اول که تحت عنوان کلیات نگاشته شده است، به تبیین موضوع، ضرورت موضوع، سوالات تحقیق، اهداف پژوهش و روش تحقیق و پیشینه آن پرداخته شده است و نیز ضمن بررسی معانی لغوی و اصطلاحی واژه های کلیدی، به اهمیت اخلاق اشاره شده است. در این تحقیق، اخلاق به دو قسمت فردی و اجتماعی تقسیم شده است و در اخلاق فردی، جلوه های اخلاق فردی در قیام اباعبدالله الحسین (ع) مورد بحث قرار گرفته و مصادیق رفتاری و گفتاری حضرت در قیام عاشورا، تحلیل و ارزیابی شده است. و همچنین در بعد اجتماعی به نمونه هایی از اخلاق اجتماعی آن حضرت که در این نهضت بزرگ و بی مانند جلوه گری کرده است، پرداخته شده است. و در خاتمه با جمع بندی نتیجه گیری و فهرست منابع رساله خاتمه می یابد.
 اخلاص در عقیده و عمل از دیدگاه قرآن
نویسنده:
رکن الدین عرفانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه به اخلاص در عقیده و عمل از دیدگاه قرآن و عترت اختصاص دارد. خداوند تبارک و تعالی می فرماید: آگاه باشید که دینِ خالص از آن خدا است. در این رساله پس از معنای لغوی اخلاص و تعریف آن از دیدگاه شش تن از علمای بزرگ اسلام، به موضوعات مهم و گوناگونی دربارة اخلاص پرداخته است؛ از جمله: فرق مخلص (کسر لام) و مخلص (فتح لام)، اخلاص مطلق و اخلاص ارزشی و تفاوت میان آن ها، قطب درون ذاتی و برون ذاتی اخلاص و کلمة اخلاص و مشتقات آن در قرآن. در بخش دیگری از این رساله، آثار و پیامدهای عملی اخلاص مورد بررسی قرار گرفته است؛ از جمله: نیکو شدن نیت، طمع نداشتن به اموال دیگران، امید بستن به خدا، جاری شدن حکمت از دل به زبان، موفقیت یافتن در کارها، رسیدن به آرزوها، پیدایش بصیرت، فرمان پذیری از مخلصین و محبوبیت یافتن نزد خداوند. در پایان نمونه هایی از اخلاص پیامبران(رسول خدا|، حضرت یوسف و حضرت موسی) و امامان(حضرت علی و امام حسین‘) و مؤمنان مخلَص(ابوالفضل×، سلمان فارسی×، ابوذر غفاری×) ارائه شده است.
جلوه های اخلاقی امام حسین(علیه السلام)
نویسنده:
سید علوی علوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق، جلوه های اخلاقی امام حسین(علیه السلام) را مورد بررسی قرار داده است. قیام عاشورا یکی از مهم ترین پدیده های تاریخ اسلام و تاریخ بشر به شمار می رود و از بُعد اخلاقی نیز اهمیت به سزایی دارد؛ زیرا اخلاق، رکنی از ارکان زندگی دینی و انسانی است. در این تحقیق، نخست به تبیین و ضرورت موضوع، سؤال ها، اهداف، روش و پیشینه تحقیق و سپس به بررسی معنای لغوی و اصطلاحی واژه های کلیدی موضوع پرداخته شده است. جلوه های اخلاق فردی در قیام اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، مصادیق رفتاری و گفتاری حضرت در قیام عاشورا و همچنین نمونه هایی از اخلاق اجتماعی آن حضرت از موضوعات دیگری است که به آن پرداخته شده است.
  • تعداد رکورد ها : 6