جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
دروغ ( انواع- عوامل- آثار و راه درمان)
نویسنده:
زهرا جمال آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله تحت عنوان دروغ ( انواع-عوامل-آثار و راه درمان) به بحث تفسیری، روایی و روان شناسی این رذیله پرداخته است. زیرا یکی از موضوعاتی که در آیات زیادی از قرآن مجید ( بیش از سیصد آیه) و تعداد کثیری از روایات معصومینعلیهم السلام موضوع سخن واقع شده است بحث دروغ می باشد. ضرورت این تحقیق زمانی آشکار می شود که بدانیم با انجام این گناه به ظاهر کوچک، وارد گناهان بزرگ و اعمال شاقّه می شویم. در این رساله رسیدن به اهداف خاصی مورد نظر است. از جمله تبیین دقیق مفهوم دروغ و واژه ی هم معنای آن و ذکر مشتقات این دو؛ دروغ عبارت از ( سخن ناراست یا قول ناحقی که به قصد فریب یا گمراه ساختن دیگران گفته می شود) می باشد. و همچنین ذکر انواع دروغ که به توضیح و تبیین دروغ رفتاری و گفتاری و نوشتاری می پردازد و آثار دروغ که آثار ظاهری، روحی و روانی، معنوی و اخروی و آثار اجتماعی را در بر می گیرد و می توان چاپلوسی، تغییر فطرت، گمراهی، رسوایی و فقر را جزء این آثار برشمرد. دروغ شامل علتهایی از قبیل نفاق و دوروئی، خودخواهی و لجاجت، ترس، اجبار و... است. و شامل مستثنیاتی از جمله دروغ برای اصلاح و جنگ، توریه و تقیه می باشد و در آخر راه های معالجه و درمان و چگونگی برخورد با این رذیله و وظایف افراد در برابر شخص دروغگو یاد آوری شده است. مطالب این پژوهش با استفاده از کتابهای تفسیری همچون تفسیر المیزان، نمونه، مجمع البیان و کتابهای روایی مانند اصول و فروع کافی، آثار الصادقین، میزان الحکمه و کتابهای اخلاقی مانند محجة البیضاء فی تهذیب الاحیاء، جامع السعادات، معراج السعاده، زندگی در پرتو اخلاق، اخلاق الاهی و کتابهای روان شناسی مانند چرا کودکم دروغ می گوید و روان شناسی کودک می باشد. روش تحقیق به اعتبار هدف، توسعه ای و کاربردی و به اعتبار ماهیت و روش توصیفی و تحلیلی و به اعتبار روش جمع آوری مطالب کتابخانه ای و از طریق فیش برداری است. واژگان کلیدی آن عبارت از دروغ و کذب می باشد.
امامت ازدیدگاه شیعه امامیه
نویسنده:
فریبا نورمندی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع پایان نامه حاضر « امامت از دیدگاه شیعه» است و نگارنده در صدد است به بررسی دیدگاه شیعه امامیه نسبت به مسأله امامت بپردازد و در سایه آن به سؤالات طرح شده پاسخ دهد. در این تحقیق مسأله امامت بیشتر از دید کلامی، تفسیری و روایی مورد توجه قرار گرفته است تا از این رهگذر حقانیت امامت به صورت مستدل با استمداد از آیات و روایات به اثبات برسد و همچنین با ارائه مطالب علمی با قلمی روان دیگران را در درک حقیقت امامت یاری کند. در جمع آوری مطالب مجموعه حاضر از منابع معتبر و دست اول کلامی، تفسیری، حدیثی، مقالات متعدد و مجلات و سایت های مختلف اینترنتی و CD های معجم فقهی عقایدی، جامع الاحادیث، جامع التفاسیر، پرسمان و در ترجمه آیات از ترجمه آیت الله مکارم شیرازی ( حفظه الله) استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق به این شرح است: الف: امامت در اصطلاح متکلمان شیعه امامیه استمرار منصب نبوت است و امام به عنوان جانشین پیامبر تمام وظایف آن حضرت ( به جز وحی) را به عهده دارد. علاوه بر آن امام وظیفه هدایت به معنای ایصال الی المطلوب را نیز بر عهده دارد به این معنا که امام علاوه بر نشان دادن راه به انسان ها دست آنها را گرفته و به مقصد می رساند. ب: وجود امام به عنوان انسان کامل و حجت خدا در زمین ضرورت دارد دلایل عقلی و نقلی فراوانی این ضرورت را به اثبات می رساند. پ: امامت از اصول مذهب شیعه می باشد نه از اصول دین البته این نظریه ای است که برخی از متفکران شیعه ارائه داده و دلایلی هم بر آن اقامه کرده اند بر اساس این نظریه منکران اصل امامت کافر محسوب نمی شوند و مسلمان هستند. ت: امام نزد شیعه امامیه انسان کاملی است که دارای مقام عصمت از گناه و خطا و علم لدنی و الهی است و افضل از همه انسان ها و منصوب از طرف خدا است. ث: مهم ترین بعد امامت از نظر شیعه امامیه همان ولایت امام است. امام ( ع) از طرف خداوند مأذون به تصرف تکوینی و تشریعی در جهان و موجودات آن است و بر اساس آن تصرف در دل انسان ها نفوذ کرده آنها را به تقرب الهی رهنمون می شود. واژگان کلیدی: امام، امامت، شیعه، شیعه امامیه.
علم امام از دیدگاه متکلمین اسلامی و حکمای حکمت متعالیه
نویسنده:
ملیحه احمد زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
  • تعداد رکورد ها : 3